FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Zeba i Bešlija najbolji asistenti lige"
"Zajko Zeba se dodavanjem za drugi pogodak protiv Budućnosti osamio na listi najboljih asistenata lige, dok ga u stopu prati njegov saigrač.
Fantazista Željezničara je protiv tima iz Banovića upisao svoju šestu asistenciju, čemu je u dosadašnjem dijelu prvenstva dodao i isti broj pogodaka, izborivši pritom i dva jedanaesterca.
Nešto manje darežljiv bio je bivši reprezentativac BiH i Zebin saigrač i kapiten Mirsad Bešlija, koji je ubilježio pet dodavanja za pogodak, upisavši se pritom i jednom u strijelce, te izborivši jedan kazneni udarac.
Vrijedi napomenuti da je bivši igrač Genka i Heartsa sve asistencije upisao u dva poluvremena. Tri u prvom u rekordnoj pobjedi Želje nad Leotarom i dvije u drugom dijelu susreta sa Čelikom za preokret i konačnih 2:1.
Lista asistenata Premijer lige:
6 - Zeba (Željezničar)
5 - M. Bešlija (Željezničar)
4 - Hamzagić (Sarajevo), Šilić (Široki B.), Šiljak (Travnik), Nuhanović (Zvijezda)
3 - Pranjković (Travnik), Stančeski (Borac)"
"Zajko Zeba se dodavanjem za drugi pogodak protiv Budućnosti osamio na listi najboljih asistenata lige, dok ga u stopu prati njegov saigrač.
Fantazista Željezničara je protiv tima iz Banovića upisao svoju šestu asistenciju, čemu je u dosadašnjem dijelu prvenstva dodao i isti broj pogodaka, izborivši pritom i dva jedanaesterca.
Nešto manje darežljiv bio je bivši reprezentativac BiH i Zebin saigrač i kapiten Mirsad Bešlija, koji je ubilježio pet dodavanja za pogodak, upisavši se pritom i jednom u strijelce, te izborivši jedan kazneni udarac.
Vrijedi napomenuti da je bivši igrač Genka i Heartsa sve asistencije upisao u dva poluvremena. Tri u prvom u rekordnoj pobjedi Želje nad Leotarom i dvije u drugom dijelu susreta sa Čelikom za preokret i konačnih 2:1.
Lista asistenata Premijer lige:
6 - Zeba (Željezničar)
5 - M. Bešlija (Željezničar)
4 - Hamzagić (Sarajevo), Šilić (Široki B.), Šiljak (Travnik), Nuhanović (Zvijezda)
3 - Pranjković (Travnik), Stančeski (Borac)"
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Aj Borac
ja bih te lijepo zamolio da na preuzimaš tekstove sa foruma manijaci.ba iz teme Ghostriderova kolumna niti bilo koje druge teme. Lijepo skontaj svoje nešto pa objavljujAdisManiacZ je napisao/la:Globalizacija i ekonomsko-socijalno povezivanje prijateljskih i neprijateljskih zemalja polako uzimaju maha i u našoj državi pa tako i u fudbalu. Moderni svjetski trendovi su zakucali i na vrata ove bogom zaboravljene države i još zaboravljenije Premier(Predsjednik vijeća ministara) lige. Naime F.K. Plavac je kako navode brojni izvori u fazi pregovora sa eminentnim proizvođačem automobila iz Njemačke "Trabant" oko rekonstrukcije stadiona. Nakon što je firma "Švancvald grose" u saradnji sa BMW-om otpočela ponovnu proizvodnju simpatičnog Trabanta, trabantomanija je zavladala svijetom pa su dionice ovog društva porasle za čak 400% te stoga su njemački predsjednici odlučili da povećaju prodaju ovog vozila i na našem tržištu na način što će izvršiti rekonstrukciju Plavčevog stadiona a za uzvrat to velelepno zdanje će nositi ime "Trabant arena"
U svrhu ovih pregovora u Sarajevo je sletio predstavnik firme Hans Naturlich gdje ga je dočekala uprava kluba. Nakon par prijateljskih riječi na čudnom njemačkom, Dželo povede Hansa na Grbavicu da pregovaraju. S obzirom da uprava ne poznaje njemački kao prevodilac je doveden gosp. Demir Hotić. Dželo je po običaju šutio te samo upita Hansa "Ah divan vam je sat. Znate ja sam inače kolekcionar, gdje ste kupili taj sat?" "U Dizeldorfu" reče Hans. "Ah, nisam čuo za tu prodavnicu" - reče Dželo...
Nakon uvodne kurtoazije Žujo reče Hansu: "Ako će te mi pravit stadion od istog materijala kao auto, nemojte molim vas!!! Sreća pa mi ovdje u Sarajevu ne jedemo svinjetinu pa nam neće svinje pojest stadion... hehehehe malo šale Herr Hans hehehehe"
Hans se nije nasmijao nego samo reče "Nein , Nein". "aa ovih Švaba ni šalit se ne znaju" pomisli Žujo.
Hans tada iz aktovke izvadi plan članovima uprave na uvid koji je između ostalog navodio:
1. Stadion se proširuje na 35000 sjedećih mjesta
2. U okviru stadiona se izgrađuju brojni poslovni objekti
3. Sav prihod od poslovnih objekata u narednih 50 god. pripada firmi "Švancvald grose" itd itd...
Nakon što su se složili oko osnovnih elemenata, u salu upade pijani Gradimir Bojler i nekulturno reče: "A jel ti boga ti misliš da će neko u Bosni kupit to tvoje sranje od auta?" . Srećom Demir Hot nije ovo preveo herr Hansu a Žujo poskoči i izbaci Gradimira iz sale. "Pa koji je tebi ****, majke ti pjanduro" viknu Žujo. "Sve sam čuo" viknu Bojler "sve sam čuo, sav prihod od poslovnih objekata ide Švabi a šta je sa mojoj birtijom u stadionu? HA? a šta je sa tombolom??? Švabo će tu otvorit neku prodavnicu ili neki ****, gdje ću ja piti???" derao se Bojler te onda spontano pade u nesvijest zbog viška promila.
Preznojen Žujo se vrati u salu smišljajući šta će da kaže sljedeće ali ispred njega uleti Saša Vugalić u pokušaju da nasmije Hansa starim skečom iz nadrealista:"KARL HAJNC RUMENIGEEEE, OTO VON RIBENTROP, KARL HAJNC RUMENIGEEEE, OTO VON RIBENTROP...KAJZER FRANC BEKENBAUUER
"Was ist das? upita Hans "Das ist adidas" uzviknu uvijek nasmijani Vugalić...Žujo se sve više crvenio od stida te vrisnu na Sašu:"Halooooo saljivdžija, IZLAZIIIIIIIIIIII idi pričaj viceve po OBN-u budalo, ovo su ozbiljni pregovori" Saša krenu prema vratima i samo reče "Ma čujem da ide ni tamo ni vamo pa reko da pomognem"
Pomalo izrevoltirani ali kulturni Njemac nastavi: "Dakle, završili smo pregovore sa TAS-om da počne sa proizvodnjom novim Trabanta a prodajni salon bi bio upravo ovdje na stadionu nakon rekonstrukcije
"Da da, kako god vi kažete" reče Žujo pa nakon što krišom popi 3 Farmavitine tablete za smirenje nastavi "Želite li nešto popiti? rakijicu?šerbe?"
"Nein Nein" - reče Hans
"Pa herr Hans, mislim da smo se dogovorili ali da vas pitam još nešto. Gdje sam tu ja?" - reče Žujo. "Hm kako mislite" - upita Hans. "Pa znate ono, feslija meni feslija tebi, ovo ono" - reče Žujo. "Pa mislili smo, članovima uprave pokloniti po jedan Trabant kada krene proizvodnja, kao znak pažnje" - reče Hans "Hm, ja sam više imao u vidu nekog BMW-a ali dobro" - odvrati Žujo
"Dželooo, daj papir da napravimo ugovor, nemoj reć Švabi da nemamo štampač" - viknu Žujo. "Nema više papira, odnio Bojler zadnji list u wc. Evo imam ja lotos maramicu, možel to" - reče Dželo..."Jao majko" viknu Žujo "Haj idi kupi papira, plate ćemo podjelit naredni mjesec, **** sad, ovo je preče"
U tom u salu ponovo upade Bojler i poče se derat: "Švaaaaanc, Hitleeeeer , Šrafcigeeeer ,peeeenniiiiis, pimlllllllll" ..."Oh mein Got" viknu Hans "Banditen Banditen" te ustade,izleti iz sale i zaputi se ka aerodromu.
Tako su pregovori odloženi na neodređeno vrijeme
Kraj XXVI dijela
e neke stvari mi nisu jasne....
na temi fks hrpa najvijaca zelje koji daju ogromnu podrsku
kad su nas oni prcali za dialibu to je bilo dozvoljeno a sad mi se trebamo kao suzdrzat (jer boze moj, oni su u krizi) i suosjecat sa njima..fuj
dabogda ispali trecu ligu..taj dan bi slavio kao svoj rodjendan
zeljo zivi vjecno
na temi fks hrpa najvijaca zelje koji daju ogromnu podrsku

zeljo zivi vjecno
Zadnja izmjena: kloc86, dana/u 12 nov 2010, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.
ja bih vas zamolio da ne gadite temu bojom menstruacije ni anamo onim grbovima. Unaprijed hvala!
TRIP je napisao/la:ja bih vas zamolio da ne gadite temu bojom menstruacije ni anamo onim grbovima. Unaprijed hvala!

napokon netko pametan
Ne treba se smijati tuđoj nesreći. Ne smijemo dopustiti da padamo na njihov nivo.
...mislim stvarno je dosta da pisemo ovdje o problebima sarajeva ( ljudi u krizi sta ces nisu jedini mnogima ce se ovo desiti prije ili kanije) sutra je tekma sezone okrenimo se borcu i otidjimo u sto vecem broju u BL i bordimo nase momke do pobjede ili pak nerjeseneog rezultata
Objavljeno je na sajtu i zato ne filozofiraj.TRIP je napisao/la:
ja bih te lijepo zamolio da na preuzimaš tekstove sa foruma manijaci.ba iz teme Ghostriderova kolumna niti bilo koje druge teme. Lijepo skontaj svoje nešto pa objavljuj
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
slazem se ja s tim..jer kako kaze narodna sve se vratiOmar500 je napisao/la:Ne treba se smijati tuđoj nesreći. Ne smijemo dopustiti da padamo na njihov nivo.

al koji k**** idu na njihovu temu i pisu joj bas mi je zao,jao treba li da vam popu*imo, jedva cekamo da se izvucete iz krize

EDIT: nadam se pobjedi al ni bod nebi bio los...jest da bi oni uzeli jesensku titulu al to nije bitno..na proljece imamo laksi raspored i o onda juris na obranu titule
Zadnja izmjena: kloc86, dana/u 12 nov 2010, 19:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Svaka čast!Omar500 je napisao/la:Ne treba se smijati tuđoj nesreći. Ne smijemo dopustiti da padamo na njihov nivo.

Sutra mislim da možemo pobjediti, samo da izdržimo pritisak i da pametno odigramo.
Može se Borac pobijediti, nadam se da će teren biti dobar za igru i neka bolji pobijedi. Nafurali su se, hoće da nam se osvete za kup. Bod ne bi bio loš, ali idemo na pobjedu 

Daj ba pustite ljudi komsije na miru dosta im je njihove muke,nema razloga za ovako ironicne komentare.Radovati se tudjoj nesreci je najveci poraz ljudskog dostojanstva.To sto je Blekic uradio na Kosevu vrijedjajuci nas klub i navijace je odraz njegovog primitivizma a ne kluba FK Sarajevo,jer jedan covjek nije klub.A to sto se sprdate za svijece i sto pojedini igraci nemaju da jedu je cista glupost i primitivizam,takva situacija je samo odraz zivota u ovoj drzavi i 80% stanovnistva ima slicne zivotne probleme.Komsije sve najbolje u nastavku i da ako Bog da sto prije izadjete iz krize. Ja nemam nista protiv da budete uvjek drugi u prvenstvu(navijacka naravno).Komsije sabur i nemojte praviti neke gluposti jer ce te jos vise pogorsati situaciju u klubu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
e moj maloljetnik... pa da se derbi igra sa izmisljenim olimpikom. pojma ti nemas o zivotu, balavac si, a to se vidi iz tvojih postova. zbog takvih k'o ti sijevaju nozevielSaik je napisao/la:Da se pridružim željama iz posta iznad. Želim vam sve najgore, da bog da ispali iz lige i nikad se ne vratili u nju.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
zamolio bih sve ove "internet huligane" da skeniraju i priloze svoje ulaznice sa utakmica na kojim su podrzali zelju van sarajeva. kada to uradite ja cu vam pokazati svoje od 1975 godine do danas. nadjite djevojke, oddite na rekreaciju, izlet... i na taj nacin izbacite negativnu energiju iz sebe. jadno je i glupo hraniti se tudjom nesrecom...
nadam se da vam mozak ima kapacitet shvatiti receno... i da, imam sina koji je sigurno stariji od vas i voli zelju vise od vas, INTERNET HULIGANI
nadam se da vam mozak ima kapacitet shvatiti receno... i da, imam sina koji je sigurno stariji od vas i voli zelju vise od vas, INTERNET HULIGANI
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
-
- Kontakt:
Ako su se oni smijali za Dijalibu, zasto da mi sada to radimo? Ajmo bit ljudi, pa se NE smijati. Ajmo pokazati ko je gospoda. Ajmo im pruziti podrsku, ali se nemjesati u njihove stvari jer imamo i mi dosta problema.
G A Z I
Željo sve do pobjede
Željo sve do pobjede
Preko Lazara do pobjede 

-
- Kontakt:
Pravi si "KLOC" ,ta ti se želja nikad neče ispuniti,i ja vama takodze želim sreću u Banjaluci i dabogda primili 3 gola,a ne dali ni jedankloc86 je napisao/la:e neke stvari mi nisu jasne....
na temi fks hrpa najvijaca zelje koji daju ogromnu podrskukad su nas oni prcali za dialibu to je bilo dozvoljeno a sad mi se trebamo kao suzdrzat (jer boze moj, oni su u krizi) i suosjecat sa njima..fuj
zeljo zivi vjecno
Ne mozemo svi razmisljati isto, i ne trebamo, nismo iz PC-a...
Sutra nas čeka važna utakmica, i pokušajmo malo zaboraviti na komšije, možemo o njima posle subote... Kako bi divno bilo sutra pobijediti, al svjestan sam da i remi (gledajuci iz trenutne perspektive) ne može biti loš. Ko zna sta se sve sutra moze desiti, lopta je okrugla...
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA

Sutra nas čeka važna utakmica, i pokušajmo malo zaboraviti na komšije, možemo o njima posle subote... Kako bi divno bilo sutra pobijediti, al svjestan sam da i remi (gledajuci iz trenutne perspektive) ne može biti loš. Ko zna sta se sve sutra moze desiti, lopta je okrugla...
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA