Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

dino-92
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la dino-92 » 09 jul 2016, 16:26

Bayless otišao u 76ers, a Monroe bi mogao još otići

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 jul 2016, 17:07

je li ovo slika dok je bio u Netsima, ili od prije par dana

slika

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 11 jul 2016, 17:21

Zna Mirza gdje, tačnije, kod koga može uzeti najviše minuta. :mrgreen:
Unico amore sei!
❤️🖤

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 11 jul 2016, 20:37

Da se razumijemo, minutaža će itekako ovisiti od konkurencije. Ne znam čemu toliki optimizam o suradnji sa Kidd-om? Ako se dobro sjećam i njega smo psovali skoro kao i Hollinsa i Hornaceka!

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 jul 2016, 20:53

a konkurencija mu je parker,solidan igrac,monroe ako ostane je na centru,ko još,henson,plumlee?

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 11 jul 2016, 20:54

Mirza kupuje neku zemlju u Jablanici,spominje se gradnja nekog kampa...

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 11 jul 2016, 22:49

filip13 je napisao/la:a konkurencija mu je parker,solidan igrac,monroe ako ostane je na centru,ko još,henson,plumlee?
To je to uglavnom uz jos jednog igraca sa drafta
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 11 jul 2016, 23:12

Chinaglia je napisao/la:je li ovo slika dok je bio u Netsima, ili od prije par dana

slika
Mislim ni jedno ni drugo, nego dok je bio u Sunsima, nakon sto se izlijecio od bolesti..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 18 jul 2016, 20:08

Bassha je napisao/la:Bolje da MT igra na EB da napravimo neki rezultat tamo, mozemo kval proci i bez njega, a i to ce biti prilika za Emira i Kenu da se pokazu
Kakav ba Emir i Keno Bog te momci nisu odigrali spacne sezone u karijeri, vuku se po 2. ligama sa skromnim ucinkom, nema od njih igraca za A reprezenttaciju u ovom cilkusu, Keno je to pokazao i u mecu u20, navikan igrac nista vise... Od Emira mozda nesto i bude ali na njemu je da radi jos jaaaako puno da bi se uopste mogao dovesti u vezu sa nasih najboljih 12 igraca, pod uslovom da su svi zdravi naravno
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 03 sep 2016, 22:29

Sramotan pristup kapitena, ne zamjeram mu očajan šut. I prije se dešavalo, znamo da je takav tip igrača ali jednostavno ne mogu a da ne zamjerim ovoliku kurcobolju ove kvalifikacije. Ako ti se ne igra više za repku oprosti se, ne trebamo te ovakvog.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 sep 2016, 22:43

Ne igra se ovako za reprezentaciju svoju, neka mu neko kaze

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 sep 2016, 23:19

nije proso pripreme i zato je van forme

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 04 sep 2016, 17:13

Mirza, niko ne tjera da igras za reprezentaciju, ako ti se ne igra, informisi javnost i to je to. Bolje i to nego da se vuces po terenu ko prebijena macka.
🔵⚪

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 sep 2016, 17:17

kakvi pacijenti pisu ovdje :facepalm:

neka, ici ce u rupe za 6 dana kad tata unisti rusima volju za zivotom

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 04 sep 2016, 17:18

0oo0 je napisao/la:Mirza, niko ne tjera da igras za reprezentaciju, ako ti se ne igra, informisi javnost i to je to. Bolje i to nego da se vuces po terenu ko prebijena macka.
tako je :clap:

Da mu je stalo do igre za reprezentaciju BIO BI SPREMAN a ne nespreman i van forme. I onda neki to uzimaju kao opravdanje za njega, eto kao nije u formi i spreman. Pa nije ovo basket ispred zgrade pa da možeš doći kako hočeš

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 sep 2016, 17:33

Tesko je vama to razumjeti ali nije ucinak u utakmici samo broj poena..Evo ovdje su 3 igraca na Mirzi i Dzanan ostaje potpuno sam. Problem je sto su ga cijelu utakmicu mogli udvajat i ovako cuvati jer kod nas apsolutno niko ne moze pogoditi sut za 3. Da umjesto Adina, Gajica, Minje stoji recimo ovaj Dino Pita, ili bilo koji bar solidan suter puno bi lakse i Mirzi bilo a sad za sad se mora boriti sa po 3 igraca jer svaki selektor zna ko je alfa i omega ove reprezentacije i na koga ce potrositi i 2 svoja igraca da ga zaustavi.
Na jednom to-u ste culi kako Mirza govori Damiru da samo stoji i trazi neku akciju za sebe, minut poslije smo imali njegovu trojku na asistenciju Dzanana. Ali jbg ovdje neki ocekuju da svaku utakmicu daje 30 poena ( sto on cesto i radi i uradit ce i sad u Mejdanu ) a kad jednom zakaze onda ovi kompleksasi izadju iz rupa i kazu, pazi: nije se trudio sinoc :tokralju: cuj nije se trudio :rol:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 04 sep 2016, 17:51

mirzatele je napisao/la: Tesko je vama to razumjeti ali nije ucinak u utakmici samo broj poena..Evo ovdje su 3 igraca na Mirzi i Dzanan ostaje potpuno sam. Problem je sto su ga cijelu utakmicu mogli udvajat i ovako cuvati jer kod nas apsolutno niko ne moze pogoditi sut za 3. Da umjesto Adina, Gajica, Minje stoji recimo ovaj Dino Pita, ili bilo koji bar solidan suter puno bi lakse i Mirzi bilo a sad za sad se mora boriti sa po 3 igraca jer svaki selektor zna ko je alfa i omega ove reprezentacije i na koga ce potrositi i 2 svoja igraca da ga zaustavi.
Na jednom to-u ste culi kako Mirza govori Damiru da samo stoji i trazi neku akciju za sebe, minut poslije smo imali njegovu trojku na asistenciju Dzanana. Ali jbg ovdje neki ocekuju da svaku utakmicu daje 30 poena ( sto on cesto i radi i uradit ce i sad u Mejdanu ) a kad jednom zakaze onda ovi kompleksasi izadju iz rupa i kazu, pazi: nije se trudio sinoc :tokralju: cuj nije se trudio :rol:
De ba mani tu pricu, bio je katastrofalan u svakom mogucem smislu na obje strane parketa. Ako cemo se mi zadovoljavati nekakvim ispodprosjecnim utakmicama od njega, koji slovi za jednog od najboljih evropskih kosarkasa, onda da se unaprijed halale ove kvalifikacije. Ima ovo i trenerove krivice, ali je to uglavnom Mirzi na dusu. Trebam ja je l' sutjet i ne napisati realno da je bio katastrofalan? Manite te price zakivanja nekakvih igraca u bezgrjesne zvijezde, kad mi takvih nemamo i takvim stavovima nikad necemo ni imati. Ako se on protiv nekakvih Pita nije mogao izboriti za 20 poena, onda je to kraj price. Kako ce se i izborit kad je spor ko i ja, treninga i lopte ocima nije vidio mjesecima. Vidjecemo hoce l vako kod Kida radit, malo sutra. Ja ne vidjoh sinoc ni neke Bog zna asistencije s njegove strane kad su ga udvajali/utrajali kako ti pricas, vec samo nekakve glupe suteve preko 20 ruku i nonsalantno vracanje kad izgubi loptu. Onakvo zapustanje sebi pravi profesionalci ne bi smjeli dopustiti, a njemu se evo ponavlja vec drugi put. Moze se ba u reprezentaciju doc kakav god, i sa 10 kila viska.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 sep 2016, 18:04

1. Nije dao 20, al je dao 12 poena sa sutem koji mu se vjerovatno vise nece nikad ponoviti. Dao je na kraju sjajan pas preko citavog terena za Musu kad su svi bili pokriveni.

2.To da je bio katastrofalan u odbrani se ne slazem nimalo, sinoc je bio OK u odbrani

3.to nonsalantno vracanje ja nisam vidio, covjek nije izlazio nikako i ne ocekujem od njega da bude prvi u odbrani poslije napada.

Ja ne kazem da on nije odigrao slabo, i ne opravdavam njegovih 2/16 al necemo sad zbog loseg suta dodavati i da je bio katastrofalan u odbrani, da mu se ne igra, da je bolje da se oprosti.

Ne bih vise na ovu temu, posto ocito samo znate poene brojati, cujemo se u subotu navece kad zatrpa Ruse :salut:

EDIT: I jos samo ovo. Za 36 minuta je izgubio 3 lopte, sto nije puno + je imao 2 ukradene a ostali imaju zajedno 0 (nula) ukradenih

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 sep 2016, 18:18

pokazivali su Tele i Juka kurcobolju u vise momenta protiv Svedske, Tele vise nego Juka
to je bilo jasno vidljivo i to se uopste ne moze osporiti

koji su razlozi za tako nesto, ne znam, ali znam da bi uz pravog Teleta i Juku, Rusija pala u Mejdanu

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 04 sep 2016, 18:25

mirzatele je napisao/la:
1. Nije dao 20, al je dao 12 poena sa sutem koji mu se vjerovatno vise nece nikad ponoviti. Dao je na kraju sjajan pas preko citavog terena za Musu kad su svi bili pokriveni.
Od toga 7 sa slobodnih, je l' ono? I te neke licne Svedjanima je dobio na ime, po meni su barem dvije situacije itekako diskutabilne. Ispade sad pas je presudio :roll: Mene uopste ne bi iznenadilo da ponovi lose procente suta, vidjeli smo u pripremnim da je bio vrlo los, i to je meni najveci razlog sto sam i pisao da je katastrofalan. Kontam, hajde protiv Makedonije (ili CG, zaboravio sam) se malo dohavizao, ubacio par dobrih trica (iako je i ona igra bila sve osim zadovoljavajuca), neki su ovdje pisali da trenira 3x dnevno u Skenderiji, bice on reko barem 70% spreman sa Svedima. Kakvi, Mirza nista bolji, cak i gori. Sto je najgore, djeluje totalno da mu je svejedno sto je bespomocan bio sinoc, hej bolan igras protiv nekakvih tamo igraca, za koje nije cuo niko van Svedske...
mirzatele je napisao/la:
2.To da je bio katastrofalan u odbrani se ne slazem nimalo, sinoc je bio OK u odbrani
Bio ok, a ovi nisu imali 3 napada kako treba dole na njega? Sve divjacka igra sa 50 suteva za 3 poena.
mirzatele je napisao/la:
3.to nonsalantno vracanje ja nisam vidio, covjek nije izlazio nikako i ne ocekujem od njega da bude prvi u odbrani poslije napada.
Jednom gubi loptu, vodi je dole medju guzvu i ljudi mu je uzimaju bez problema, on jedva da se sjeti da ustane i nekako se kao i pokrece da se vrati.. Da ne pricam o situacijama kada su protivnicki visoki igaci ostajali u ofsajdu ispred naseg kosa, sto je krivica njega ili Nurkica.
mirzatele je napisao/la: Ja ne kazem da on nije odigrao slabo, i ne opravdavam njegovih 2/16 al necemo sad zbog loseg suta dodavati i da je bio katastrofalan u odbrani, da mu se ne igra, da je bolje da se oprosti.
To su bespotrebne i glupe price, jer svako ko prati kosarku zna ko je Mirza Teletovic. Mi smo bez njega rupa koju svako ziv moze natrpati kako pozeli. Mene nervira sto se protiv nekih tamo anonimusa moraju traziti nekakvi izgovori za njega, pa nije igrao protiv NBA igraca... Nervira me to sto je dopustio sebi da ovako zapusten dodje na okupljanje i totalno van forme, a nije mu prvi put.
mirzatele je napisao/la: Ne bih vise na ovu temu, posto ocito samo znate poene brojati, cujemo se u subotu navece kad zatrpa Ruse :salut:
Tu pricu za poene mozes nekom djetetu od 10 godina prosipati, ja nikad nisam bio od onih koji gledaju samo kritiku da upute. Vadio sam i pronalazio opravdanja mnogim nasim igracima kada ih svi kritikuju, bilo koji sport da je u pitanju. Ova Mirzina igra u ovih 3-4 utakmice je ispodprosjecna. Za Ruse, ako Bog da, red je da neku prokljuca. Iako ja nisam uopste optimista, a uvijek sam to bio kad je on u pitanju. Ovakvu njegovu losu formu i zapustenost ne pamtim.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.