BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - ? (Baraž)
Imamo najbolji skup pojedinaca od svih ekipa u barazu i prolaz u 2 utakmice ne bi smio doci u pitanje u idealnoj situaciji. Ipak igra slicna onoj koju prezentiramo u zadnje vrijeme ne dozvoljava mi da budem pretjerani optimista. Makar 2 pozicije u timu ne mozemo niti pretpostaviti tko ce igrati. Bojao sam se ovoga i poslije ove dvije zadnje utakmice kvalifikacija ne znamo nista vise nego sto smo znali prije njih. Dvojac koji ce Mesa upariti sa Pjanicem ce nam dati odgovor da li cemo biti ozbiljna ekipa u barazu ili necemo. Bojim se da je u tom trazenju nas selektor zalutao i niko nece biti sretniji od mene ako se pokaze da sam bio u krivu. Igre u klubu nece uticati na promjene u sastavu jer bi po toj logici dvojac Hodzic-Grahovac dobio sansu u jednoj od prethodnih utakmica. Medunjanin po meni iako heroj utakmice sa Ciprom ne smije biti u kombinaciji ako dobijemo bilo koga osim Slovenije. Ne vjerujem da ce Bazdarevic dati sansu ni Vrancicu pa cak i ako se probije u prvi tim. Ne znam sta ocekivati ali posto vec mogu reci tko zasigurno nece dobiti sansu ocekivam trio koji je igrao protiv Walesa u nasoj sredini u prvoj utakmici baraza. Jedino realno pojacanje bi po Mesinom nacinu rada mogao biti Hajrovic. Ako se probije u tim naravno. Optimista nisam, makar ne u prvoj utakmici koju bi svakako zelio da bude u gostima. Neka zatvori igru da ostanemo sa sansama do uzvrata. Neka nam je bog na pomoci.
Slovenija, Norveska, Irska, Danska. Moja lista zelja.
Slovenija, Norveska, Irska, Danska. Moja lista zelja.
Haha,samo se ne sekiraj previse druze,zdravlje je najvaznije.Velis ti volis posteno pa nek je i na nasu stetu?Ja kazem,ti volis nasu stetu.Nisam nikad procitao da si se tako zauzimao za nas kao sto se zauzimas za nase protivnike.Ti si prizivao i podrzavao kaznu poslije utakmice protiv Izraela,isto ovako gorljivo kako sad prizivas da nas izbace iz drugog pota evropskog prvenstva.AnelZ je napisao/la:Evo odakle Anel izvlaci pretpostavku da nas Ukrajina moze stici zavisno od rezultata baraza (pravilnik o takmicenju):
Ali eto vidite da je UEFA objavila clanak da nas Ukrajina moze stici samo u slucaju da mi ne prodjemo na EURO sto bi znacilo da UEFA ide protiv svojih pravila. Da li su i oni sami svjesni toga? Da li je Ukrajina svjesna toga? Ukrajina bi mogla, ako se ovo desi, da ima jak slucaj protiv UEFA-e.UEFA je napisao/la:"In the case of an association that has hosted a UEFA EURO or FIFA World Cup
final tournament during one of the reference periods as mentioned
under Annex B.1.2 and therefore has no points from the respective qualifying
competition, the points earned in the most recent qualifying competition in
which the association has taken part are used."
Neko je spomenuo, mislim Fidelis na temi EURO 2016 kvalfikacije, kao da ja navijam protiv nas i da bi mi bilo drago da nas Ukrajina stigne i sl. Pa da budem iskren sa vama jednostavno volim da se postuju postavljena pravila pa makar isla na nasu stetu. Nije to samo pitanje ovdje u fudbalu nego i generalno u zivotu
Ti nisi prijetelj ove zemlje,niti ove reprezentacije.Ili se lazno predstavljas ili si neki mazohisticki lji.avac
Predlazem da pises UEFI i skrenes im paznju da bi trebali iz drugog pota izbaciti BiH a ubaciti Ukajinu.Ili predlozi Ukrajini da tuzi UEFU.Pa opet
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 15 okt 2015, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Djecurlija preuzimaju forum... Nek nam je bog na pomoci. 
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
toga misljenja sam i ja vec odvano heheheSlevinKelevra je napisao/la:Djecurlija preuzimaju forum... Nek nam je bog na pomoci.
Koji si ti faktor ovdje da nekog nazivaš neprijateljem reprezentacije i ljigavcem?Fidelis je napisao/la:Haha,samo se ne sekiraj previse druze,zdravlje je najvaznije.Velis ti volis posteno pa nek je i na nasu stetu?Ja kazem,ti volis nasu stetu.Nisam nikad procitao da si se tako zauzimao za nas kao sto se zauzimas za nase protivnike.Ti si prizivao i podrzavao kaznu poslije utakmice protiv Izraela,isto ovako gorljivo kako sad prizivas da nas izbace iz drugog pota evropskog prvenstva.
Ti nisi prijetelj ove zemlje,niti ove reprezentacije.Ili se lazno predstavljas ili si neki mazohisticki lji.avac![]()
Predlazem da pises UEFI i skrenes im paznju da bi trebali iz drugog pota izbaciti BiH a ubaciti Ukajinu.Ili predlozi Ukrajini da tuzi UEFU.Pa opet
Ja nit znam koje @AnelZ niti me iskreno zanima njegov stav, ali ko si ba ti da nekome "prišivaš" takve nadimke i uvrede?
Ti si onaj koji je i pisao o teorijama zavjere, koje su u najmanju ruku smiješne. Ohani malo.
A koji si ti faktor ovdje da meni drzis predavanje?Ja sam iznio svoj stav na koji imam pravo,ako se tebi ne svidja to je tvoj problem.HariTz je napisao/la:Koji si ti faktor ovdje da nekog nazivaš neprijateljem reprezentacije i ljigavcem?Fidelis je napisao/la:Haha,samo se ne sekiraj previse druze,zdravlje je najvaznije.Velis ti volis posteno pa nek je i na nasu stetu?Ja kazem,ti volis nasu stetu.Nisam nikad procitao da si se tako zauzimao za nas kao sto se zauzimas za nase protivnike.Ti si prizivao i podrzavao kaznu poslije utakmice protiv Izraela,isto ovako gorljivo kako sad prizivas da nas izbace iz drugog pota evropskog prvenstva.
Ti nisi prijetelj ove zemlje,niti ove reprezentacije.Ili se lazno predstavljas ili si neki mazohisticki lji.avac![]()
Ja nit znam koje @AnelZ niti me iskreno zanima njegov stav, ali ko si ba ti da nekome "prišivaš" takve nadimke i uvrede?
Ti si onaj koji je i pisao o teorijama zavjere, koje su u najmanju ruku smiješne. Ohani malo.
Ja ne držim predavanja, ovaj forum i jeste ovdje da se iznose mišljenja, ali ti lika bolan prozivaš neprijateljem repke i države. Na sportskom forumu čitam ovakve, blago rečeno gluposti.Fidelis je napisao/la:A koji si ti faktor ovdje da meni drzis predavanje?Ja sam iznio svoj stav na koji imam pravo,ako se tebi ne svidja to je tvoj problem.
Al' na kraju si u pravu, nije moj problem, samo opleti
Čudi me da nakon samo dva posta niste shvatili na koju stranu ovaj navlači 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Sinoć sam odigrao 10 iksova na kvotu 1.85, sada vas pozdravljam sve sa jahte. Hvala gringonja.
Pa napisao sam da sam takav utisak stekao o njemu.Kako cu drugacije okarakterisati covjeka koji se,nicim izazvan,zalaze da se Ukrajina stavi u pot 2 umjesto nas i osim toga nista drugo ne pise na forumu?Ili covjeka koji je prizeljkivao zestoku kaznu za utakmicu protiv Izraela?HariTz je napisao/la:Ja ne držim predavanja, ovaj forum i jeste ovdje da se iznose mišljenja, ali ti lika bolan prozivaš neprijateljem repke i države. Na sportskom forumu čitam ovakve, blago rečeno gluposti.Fidelis je napisao/la:A koji si ti faktor ovdje da meni drzis predavanje?Ja sam iznio svoj stav na koji imam pravo,ako se tebi ne svidja to je tvoj problem.
Al' na kraju si u pravu, nije moj problem, samo opleti
Da je on stvarno postenjacina koja je alergicna na nepravdu sigurno ne bi propustio napisati kako smo zestoko pokradeni u Brazilu,ili najnovije,kako je kazna Muhamedu Bešiću zbilja prestroga.
Ne,on ne reaguje na nepravdu ucinjenu nama nego samo drugima,to je mene ponukalo da ga dozivim kako sam gore napisao.
To je sve,ja ga tako dozivljavam i imam pravo na to.
Edit : ja toliko volim svoju zemlju i svoju reprezentaciju da ne mogu bez reakcije nikoga pustiti da joj pravi stetu.Bilo argumentovano ili neargumentovano,svejedno je.
hahahahhaa, sta necu procitati
naravno da se zalazem da se pravila postuju i to upravo iz razloga sto smo prvi mi osjetili na svojoj kozi kako je to kada se to ne desava.
Ogavno mi je kada se izbjegavaju porezi, kada ljudi ne uzimaju fiskalne racune za svaku robu i uslugu, parkira se na mjestima gdje to nije dozvoljeno, postavljanje ljetnih basti iznad propisanih gabarita, tendi i reklama bez urbanisticke saglasnosti, kada se siri ksenofobija unutar jednog naroda te se izravno vrijedja drugi. I smatram da su kazne najbolje sredstvo da neko dodje pameti, najgori moguci odgovor na to jeste neki neosnovani inat. Ja samo zelim jedno uredno drustvo koje ce prihvatiti svoje greske (ponasanje navijaca na utakmici, pravila po kojima se igra takmicenje i sl.), ne zelim velicanje naseg naroda bez pokrica kao sto je to cesto slucaj sa nasim susjedima, pogotovo istocnim. Ako si vec upratio moje postove, mozes samo primjetiti da sam samokritican i volim pravila i to je to. A da me poznajes znao bi koji sam patriota ali nisam fanatik patriota u fazonu da cu pokusati opravdati svaku nasu gresku jer ljudi grijese, no rijetki imaju petlju da je priznaju. Necu prihvatati samo cinjenice koje meni gode, nego sve koje su bazirane na cinjenicama i cvrstim temeljima.
Da si pratio moje postove, znao bi da sam drhtao kada je bilo izvlacenje grupa za kvalifikacije za SP 2018 jer je postojala mogucnost da nas Albanija prestigne za drugi jakosni sesir zavisno kada CAS donese svoju odluku o utakmici Srbija - Albanija. Znao bi da pratim svaki nas klub u evropskim takmicenjima, pratim seniorske i mlade reprezentacije u fudbalu kako u muskom i zenskom fudbalu i idem na utakmice kada god igraju u Sarajevu te promovisem sto vise mogu nas fudbal i drzavu u pozitivnom kontekstu gdje god je moguce. I ja nigdje nisam vidio taj žar da trazim da nas izbace iz drugog jakosnog sesira za EURO 2016, nego vam dajem informacije kako se ne bi zacudili ukoliko se to desi te sta se trenutno desava na tom polju. Nigdje nisam rekao da zahtjevam da nas izbace iz drugog jakosnog sesira ako Ukrajina pobjedi i odigra nerijeseno, vec da bi trebali ako budu postovali svoja pravila te bi ih Ukrajina mogla tuziti. Naravno da bi i meni bilo drago da ostanemo u drugom jakosnom sesiru na osnovu greske UEFA, no u isto vrijeme zelim da Ukrajina iskoristi svoja prava koja imaju po propozicijama takmicenja pa makar naknadno u vidu tuzbe ili nagodbe.
Postujem tvoje misljenje, no zao mi je da si dosao ipak do pogresnog zakljucka
Ogavno mi je kada se izbjegavaju porezi, kada ljudi ne uzimaju fiskalne racune za svaku robu i uslugu, parkira se na mjestima gdje to nije dozvoljeno, postavljanje ljetnih basti iznad propisanih gabarita, tendi i reklama bez urbanisticke saglasnosti, kada se siri ksenofobija unutar jednog naroda te se izravno vrijedja drugi. I smatram da su kazne najbolje sredstvo da neko dodje pameti, najgori moguci odgovor na to jeste neki neosnovani inat. Ja samo zelim jedno uredno drustvo koje ce prihvatiti svoje greske (ponasanje navijaca na utakmici, pravila po kojima se igra takmicenje i sl.), ne zelim velicanje naseg naroda bez pokrica kao sto je to cesto slucaj sa nasim susjedima, pogotovo istocnim. Ako si vec upratio moje postove, mozes samo primjetiti da sam samokritican i volim pravila i to je to. A da me poznajes znao bi koji sam patriota ali nisam fanatik patriota u fazonu da cu pokusati opravdati svaku nasu gresku jer ljudi grijese, no rijetki imaju petlju da je priznaju. Necu prihvatati samo cinjenice koje meni gode, nego sve koje su bazirane na cinjenicama i cvrstim temeljima.
Da si pratio moje postove, znao bi da sam drhtao kada je bilo izvlacenje grupa za kvalifikacije za SP 2018 jer je postojala mogucnost da nas Albanija prestigne za drugi jakosni sesir zavisno kada CAS donese svoju odluku o utakmici Srbija - Albanija. Znao bi da pratim svaki nas klub u evropskim takmicenjima, pratim seniorske i mlade reprezentacije u fudbalu kako u muskom i zenskom fudbalu i idem na utakmice kada god igraju u Sarajevu te promovisem sto vise mogu nas fudbal i drzavu u pozitivnom kontekstu gdje god je moguce. I ja nigdje nisam vidio taj žar da trazim da nas izbace iz drugog jakosnog sesira za EURO 2016, nego vam dajem informacije kako se ne bi zacudili ukoliko se to desi te sta se trenutno desava na tom polju. Nigdje nisam rekao da zahtjevam da nas izbace iz drugog jakosnog sesira ako Ukrajina pobjedi i odigra nerijeseno, vec da bi trebali ako budu postovali svoja pravila te bi ih Ukrajina mogla tuziti. Naravno da bi i meni bilo drago da ostanemo u drugom jakosnom sesiru na osnovu greske UEFA, no u isto vrijeme zelim da Ukrajina iskoristi svoja prava koja imaju po propozicijama takmicenja pa makar naknadno u vidu tuzbe ili nagodbe.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ali ja, ipak, mislim da se @fidelis zaebaje 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Dobro druze,evo ruke.AnelZ je napisao/la:hahahahhaa, sta necu procitatinaravno da se zalazem da se pravila postuju i to upravo iz razloga sto smo prvi mi osjetili na svojoj kozi kako je to kada se to ne desava.
Ali yebo Ukrajince,ako tako pise na zvanicnom organu neka ostane,i ako je neki grijeh,a mislim da nije,nije nas grijeh
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Cestitam gringonji, razbio je predrasude da je prvi milion najteze zaraditi.Donnie Darko je napisao/la:Sinoć sam odigrao 10 iksova na kvotu 1.85, sada vas pozdravljam sve sa jahte. Hvala gringonja.
Od svih protivnika u baražu mene je jedino strah nas samih.Ostale možemo sve pobijediti.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Dubokoumnoemil02in je napisao/la:Od svih protivnika u baražu mene je jedino strah nas samih.Ostale možemo sve pobijediti.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Maribor kada je igrao sa Zeljom, bojeci se da nasa raja ne pokupuje vecinu karata za tu tekmu stavio je da se karta moze kupiti samo uz pokaz slovenackog pasosa. Isti bi princip mogao primjeniti i njihov savez u slucaju da njih izvucemo.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Prolazi sveDonnie Darko je napisao/la:Sinoć sam odigrao 10 iksova na kvotu 1.85, sada vas pozdravljam sve sa jahte. Hvala gringonja.
"We need to suffer. And we need to fight."
Mene strah da neko ne popuši karton. Pjanić će prvi bit. Uvijek nešto prigovara. Begović valjda neće , Džeko je pametan momak 
SPAHIĆA NEMA U UZVRATU , Šunjić pazi se sine moj!
SPAHIĆA NEMA U UZVRATU , Šunjić pazi se sine moj!
"We need to suffer. And we need to fight."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 84 gosta.