SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

AlphonseKauders
Kontakt:

Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la AlphonseKauders » 28 mar 2016, 07:08

ah, sta je ovo, covjece, Thompsone mrtvi dodaj nekom,heblo te 40 poena:)) cupam i mrljam bez oladipoa, crowdera i noela, nisam se ni nerijesenom nadao, ali zakuhase moji... sad sacekati sta ce yahoo presuditi i hoce li neko ispravljati tamo kategorije:)

scarr
Kontakt:

Post Postao/la scarr » 28 mar 2016, 11:33

AlphonseKauders je napisao/la:ah, sta je ovo, covjece, Thompsone mrtvi dodaj nekom,heblo te 40 poena:)) cupam i mrljam bez oladipoa, crowdera i noela, nisam se ni nerijesenom nadao, ali zakuhase moji... sad sacekati sta ce yahoo presuditi i hoce li neko ispravljati tamo kategorije:)
I na osnovu čega si sad prošao?

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 28 mar 2016, 11:34

Thompson ali onaj hollis ti donese prolaz sa 4asista, pretpostavljam da radi volje pozicije u RS si ti prošao dalje ;)
Ali lou i covington nisu uspjeli jedan asist ubilježiti bayhawksu :rol:

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 28 mar 2016, 11:36

scarr je napisao/la:
AlphonseKauders je napisao/la:ah, sta je ovo, covjece, Thompsone mrtvi dodaj nekom,heblo te 40 poena:)) cupam i mrljam bez oladipoa, crowdera i noela, nisam se ni nerijesenom nadao, ali zakuhase moji... sad sacekati sta ce yahoo presuditi i hoce li neko ispravljati tamo kategorije:)
Pojma nemam. Jel' zato što sam bio treći u regularnom dijelu, ili što smo u međusobnim duelima bili 1:1 s tim da sam ja dobio 7:2, a ti 5:4 u drugom ili neki treći kriterij, fakat ne znam...

scarr
Kontakt:

Post Postao/la scarr » 28 mar 2016, 11:43

AlphonseKauders je napisao/la:
scarr je napisao/la:
Pojma nemam. Jel' zato što sam bio treći u regularnom dijelu, ili što smo u međusobnim duelima bili 1:1 s tim da sam ja dobio 7:2, a ti 5:4 u drugom ili neki treći kriterij, fakat ne znam...
Mislim okej je što si prošao, da su ti bili svi zdravi vjerovatno bi bilo ubjedljivo, ali ako je već playoff i neriješeno nemoj da seru s nekim stvarima iz regularne sezone :S

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 28 mar 2016, 11:51

scarr je napisao/la:
Mislim okej je što si prošao, da su ti bili svi zdravi vjerovatno bi bilo ubjedljivo, ali ako je već playoff i neriješeno nemoj da seru s nekim stvarima iz regularne sezone :S
Pa šta bi trebalo uraditi? Organizovati produžetke za vas dvojicu? :D
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 28 mar 2016, 11:58

Evo našao sam pravilo:
Playoff tiebreaker rules for Fantasy Sports

If a Fantasy Basketball, Baseball, or Hockey playoff game ends in a
tie, the deadlock is broken (and a winner is declared) based on:

- Head-to-Head (best win-loss-tie percentage in regular season games between the teams)
- Overall playoff seed (highest seed wins)
Dakle, prvo je ovaj kriterij iz regularnog dijela, a onda pozicija u play off-u.

LINK

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 28 mar 2016, 13:47

Ako prodjem u finale vraca mi se Blake. Nakon sto sam skoro kompletnu sezonu bez njega. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 28 mar 2016, 19:44

Greivis je napisao/la:Ako prodjem u finale vraca mi se Blake. Nakon sto sam skoro kompletnu sezonu bez njega. :mrgreen:

mislim da ce meni ili zelji to biti svejedno,jer finale znaci prvu ligu,pa samo opusteno, nek griffin radi sta hoce:)

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la JoseeMourinho » 28 mar 2016, 23:58

AlphonseKauders je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Ako prodjem u finale vraca mi se Blake. Nakon sto sam skoro kompletnu sezonu bez njega. :mrgreen:

mislim da ce meni ili zelji to biti svejedno,jer finale znaci prvu ligu,pa samo opusteno, nek griffin radi sta hoce:)
Na iskreno meni se i ne ide u prvu ligu, da se ne peglam sa kalkulisanjem i sl. ovdje mi se svidja sa ovom rajom tako da i ako izgubim zadovoljan sam :mrgreen:

iceTATA
Kontakt:

Post Postao/la iceTATA » 29 mar 2016, 01:43

Prvo pa musko, Rondo out.. :c Sretno u svakom slucaju ! :D

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 04 apr 2016, 01:19

Ludilo FT% ce odlučiti (0.784 - 0.780 trenutno) putnika za finale
Teška odluka izbacio sam mahinmia i turnera da ne upropaste mi procenat iako je razlika milimetarska :mrgreen: ne BiH trebao skokove izgubiti tako da eto ujutru vidjet ćemo ko je slobodne/duel dobio ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 apr 2016, 01:31

JoseeMourinho je napisao/la:Ludilo FT% ce odlučiti (0.784 - 0.780 trenutno) putnika za finale
Teška odluka izbacio sam mahinmia i turnera da ne upropaste mi procenat iako je razlika milimetarska :mrgreen: ne BiH trebao skokove izgubiti tako da eto ujutru vidjet ćemo ko je slobodne/duel dobio ;)
Kakvo je stanje u drugom polufinalu? Mrsko mi ulaziti. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 04 apr 2016, 06:11

cestitke Zeljo! nije moglo vise od ovoga, hebiga..:)

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 04 apr 2016, 11:34

AlphonseKauders je napisao/la:cestitke Zeljo! nije moglo vise od ovoga, hebiga..:)
Hvala ma nijanse odlučile, ali eto uze ti FT%, odluci FG%, jbg lošu sutersku noć ti pravo imali :mrgreen:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 apr 2016, 12:45

JoseeMourinho je napisao/la:
AlphonseKauders je napisao/la:cestitke Zeljo! nije moglo vise od ovoga, hebiga..:)
Hvala ma nijanse odlučile, ali eto uze ti FT%, odluci FG%, jbg lošu sutersku noć ti pravo imali :mrgreen:
Znaci upadas u prvu. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 04 apr 2016, 14:02

Ja et u onu havariju goru od premijer lige :rol: :rol:

Nisam se ovome nado bgm i sad et protiv tebe uzo si me bez pola ekipe prosli put, vrijeme je da se revansiram :mrgreen:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 04 apr 2016, 17:45

JoseeMourinho je napisao/la:Ja et u onu havariju goru od premijer lige :rol: :rol:

Nisam se ovome nado bgm i sad et protiv tebe uzo si me bez pola ekipe prosli put, vrijeme je da se revansiram :mrgreen:
Čestitam na promociji.
Još jedan "čelzijevac" u prvoj ligi. ;)
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 22 sep 2016, 11:14

da i mi dignemo ovu temu :)

za mjesec dana starta nova nba sezona, a s time i nova sezona druge lige. ove godine cemo imati 14 klubova u ligi, a posto ce biti i treca liga, bice i borbe za opstanak. licno se nadam, da ce se ovi iz prve lige sloziti da prva 3 kluba idu u visi rang. posto nas je vise klubova, smanjen je broj igraca. imamo pozicije pg, sg, sf, pf, c, 3x util i 2x bench. bodovanje ostaje isto, znaci 9 kategorija, pobjednik dobije jedan bod. regularna sezona traje 20 kola, tj 20 sedmica. 8 prvih ide u play-off, finale i borba za trece mjesto ce trajati 10 umjesto 7 dana.

imat cemo opet live draft. za datum i vrijeme se trebamo dogovoriti. sezona pocinje 25.oktobra. najkasniji datum za draft je znaci pon 24.. ranije od 16.oktobra ne treba odrzati, da ne bude neki belaj sa igracima izmedju drafta i pocetka sezone.

imamo novajlija u ligi. ako neko nije dosad igrao ovu igricu, savjetujem da odradi koji mock draft prije pocetka sezone, cisto da se dobije neki osjecaj kako to funkcionise. pozicije na draftu ce biti dodjeljene 15 minuta prije pocetka istog, a odredjuje ih sistem, bez da se ja tu mogu umjesati. ako neko ipak nece moci ucestvovati na draftu, onda mu sistem bira igrace po ranglisti, koju je sastavio yahoo. ali ta lista se moze prilagoditi svojim ukusima naravno. zadnje godine zeljo nije ucestvovao, pa je opet uspio izboriti finale i promociju u prvu ligu. ali istina, tek nakon par trejdova.
svi igraci koji nisu birani na draftu, postanu naravno free agent. zadnje sezone smo ukinuli waivere, znaci ko prije uzme free agenta, njegov je.

svaki trejd nadgledaju komesari, i zato imaju jedan dan vremena. ukoliko niko ne ulozi protest, trejd se odobrava. trade deadline je negdje krajem februara, pocetkom marta.

nadam se da ce svi biti aktivni do kraja :)

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 22 sep 2016, 21:37

Pozdrav Dino i hvala za uvodne riječi.

Pozdravljam sve koji će učestvovati ove godine u drugoj ligi, nadam se da neće biti odustajanja i da ćemo svi biti aktivni.

Što se tiče drafta, obzirom da ću biti na putu od 19-24 oktobra pa ću imati limitiran pristup mreži, imao bih molbu:

a) da se draft održi 17. ili 18.10. (koje god vrijeme); ili
b) ako će se draft održati 24. ili 25.10, da isti bude barem iza 22h.

Hvala unaprijed na razumijevanju i sretno svima.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.