Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la TaRgEt_ » 27 apr 2016, 14:18

Yucca je napisao/la:TaRgEt_@ sad ti baglama@ objasni da smo na toj poziciji na kojoj igra Ilic prenatrpani i da nebi mogao doci do izrazaja jer su na tim pozicijama supertalentovani igraci znaci nije nikakav gubitak

Joj nije nikakav gubitak majko moja sta ja citam. Izvinite odustajem, lijep pozdrav :bih:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 apr 2016, 14:29

@Target Druze,citam postove odavno i stvarno mi nije jasno zasto sebi dopustas diskusiju sa ovim likovima??Jedni,OCIGLEDNO, imaju nesto protiv "garniture" koja je otisla(bez obzira ne sve sto su uradili u svom mandatu) dok su drugi u ,OCIGLEDNIM,rodbinskim odnosima sa Jukom,jer ja ovako ne bih branio ni svog brata,a kamo li tamo nekog igraca.Zakljucak svega je,a to sam pisao i nekad davno,nek su Harun,Dino,Igor i ko sve ne lopovi.Nek bude da jesu,ali cu isto tako reci da bi ova drzava napredovala OGROMNIM koracima naprijed,kad bi nas svi tako krali,a imali ovakav rad iza sebe.Pametnom dosta i najljepse te molim da prestanes pisati sa njima na ovu temu. ;) Vrijeme ce polazati svoje,zato ove druge ne treba hraniti rijecima "rekao sam vam",jer onda pomisle da zelimo lose nasoj zemlji,ne daj Boze.Pozdrav.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 27 apr 2016, 14:36

Hahahahahaaha
Da samo sami procitate sta pisete, sve bi vam bilo jasno..
Naravno da nemamo svakih nekoliko godina generaciju vanzemaljaca. Premala smo zemlja. Niti je logicno da ce od tih super talentovanih djecaka postati vrhunski igraci.
Medjutim, mi puno generacija mladih igraca nismo imali priliku ni da vidimo, jer nismo imali mlade reprezentacije. Kako trenutno stvari stoje, opet nam se slicno pise.
Pa ljudi dragi, zar nije dovoljno sto smo spali na mulu i na bajica kao potencijalne selektore???? Nego ni oko jednog od njih nece da se dogovore!!!
Teletovic i Nurkic se takodje jos nista ne oglasavaju..

Mene to iskreno zabrinjava. I nista drugo.

A o pridobivanju mladih igraca da ne govorimo.
Ko ce ih i zasto nagovorit da igraju za nas???

Spominjete biducnost i igrace koji jos nisu ni blizu stasali a nismo u stanju ispratiti jednu dobru generaciju do kraja i napraviti nesto s igracima koji su u dobi, u kojoj mogu vec nesto napraviti!!!

Mi smo sadasnjost izgubili na proslom eurobasketu... Sad postoji mala sanse da iz nje izvucemo nesto i postavimo temelje za buducnost.

A vi polemisite i dalje o djeci, koja jos nisu ni orutavila kako treba...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 27 apr 2016, 14:54

Generacija majstorovic (koji je bio najtalentovaniji igrac u Evropi, Hajricu sjetim ti se nane za ovog igraca), Djedovic stariji, Klinac, Nikola Maric i jos neki su bili bolji i talentovaniji od Musine generacije... i sto oni nisu napravili neki rezultat... logicno jer nisu ni igrali nikakva prvenstva... jednom se okupili i to je bilo to, i na tom jedinom okupljanju posramili nekoliko renomiranih protivnika sa 30+ razlikom... para nije bilo nizasta, a kamo li za prvenstva... i to neki karikiraju i govore da nije bilo talenta prije... nego je to slucaj samo danas.... pa talenti ce i isplivati ako im se obezbijede uslovi, utakmice i sl... prije toga nije bilo... sve je na ho-ruk radjeno... i zato nam je kosarka patila mnogo godina...

Kad se sve bilo stabilizovalo odmah su dosli i rezultati... slucajnost, ne bih rekao... nego sistematican rad par godina.... a indicije su da se vracamo predjasnjem stanju... vidjet ćemo kakve ce pripreme imati juniori, msm gega, sandro i ostali... izgleda da bi mogle trajati samo 2-3 sedmice (na sta trbic sigurno nece pristati jer je ozbiljan trener)... kao i kadeti sa micicem (mada evo oni se kao nešto i okupljaju).... a to je bio slucaj prije kada bi ponekad bile prijavljene neke ekipe u b diviziju... tj svake 2-3 godine bi igrali ili kadeti ili juniori... a pripreme im trajale po 10 tak dana....
Zadnja izmjena: Peace, dana/u 27 apr 2016, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 apr 2016, 15:23

sacekajte pricamo o ilicu kojega je harun and co. "privolio" da igra za BiH i onda je to reklamirao po facebook-u i onda dosli iz ks srbije i sa dodikovcima dogovorili da on predze u igokeu, a oca mu zaposlili u hidroelektrani u visegradu, pa je on isao na neka okupljanja mladih igraca srbije puno prije ovoga?!

i sada ispada kako je on eto SADA odlucio igrati za srbiju?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 27 apr 2016, 15:32

Nije Harun, nego Stoja... no to nije bitno...

Bitno je da je sadasnji predsjednik Saveza to odradio... doduse danas je taj predsjednik stao na stranu Saveza, a ne Igokee.... ali ne mijenja cinjenicu da je uradjena ljigava stvar.... Ilic nije toliko ni bitan jer nije bas on neki igrac za kojim treba plakati,,, ok talentovan ali nista specijalno... ni blizu on nije nivou recimo Sikirasa, Mutica (mada ce tesko i od ovoga biti neki ozbiljniji kosarkas).... neka verzija Aljose Jankovica mada im je Aljosa glavni u Igokei....
Ali opet to ne mijenja cinjenicu da je mali morao igrati za BiH... i da je sve perfidno odradjeno od strane nasih RS jajara lojalnih Dodiku... na stranu i posao sto je dat njegovom ocu... to je mogao i Konakovic uraditi jer je uticajan...
Sa njim i Djakovicem bi bio samo takav opaljen samar KSRS i KSS.... jer bi na taj nacin dva najbolja Srbina iz 2000 god zaigrala za BiH.... ovako samo jedan igra, a i to jer njegov trener nije zadojen srbstvom, nego je normalan covjek koji postuje ovu drzavu...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 27 apr 2016, 16:12

NEZALAGANJE je napisao/la:@Target Druze,citam postove odavno i stvarno mi nije jasno zasto sebi dopustas diskusiju sa ovim likovima??Jedni,OCIGLEDNO, imaju nesto protiv "garniture" koja je otisla(bez obzira ne sve sto su uradili u svom mandatu) dok su drugi u ,OCIGLEDNIM,rodbinskim odnosima sa Jukom,jer ja ovako ne bih branio ni svog brata,a kamo li tamo nekog igraca.Zakljucak svega je,a to sam pisao i nekad davno,nek su Harun,Dino,Igor i ko sve ne lopovi.Nek bude da jesu,ali cu isto tako reci da bi ova drzava napredovala OGROMNIM koracima naprijed,kad bi nas svi tako krali,a imali ovakav rad iza sebe.Pametnom dosta i najljepse te molim da prestanes pisati sa njima na ovu temu. ;) Vrijeme ce polazati svoje,zato ove druge ne treba hraniti rijecima "rekao sam vam",jer onda pomisle da zelimo lose nasoj zemlji,ne daj Boze.Pozdrav.
zar se ovaj lik ima obraza pojavljivat na forumu nakon sto je jukinu povredu proglasio minornom i govorio da je mogao igrat euro da je otisao pod noz dva-tri mjeseca ranije ?? :shock:

i jos podvlaci da nije tako lose krast.....iako niko nije ni optuzivao haruna da krade

Lol, svakakvih djon obraza ima.
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 27 apr 2016, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 27 apr 2016, 16:14

Yucca je napisao/la:TaRgEt_@ evo ti post od forumasa koji odlicno poznaje materiju tj zna maltene sve o mladim kategorijama i igracima :D :D :D pa procitaj sta je rekao za tog supertalentovanog Ilica

brat Lotus@ :D :thumbup:

Lotus@

Biberovic je opasan talnenat pisao sam prosle godine sto mi je jedan trener pricao za njega plus istina je datrenira nenormalno.Valjda keca igra.
Ta 2001 generacija je bas talentovana i na svakoj poziciji imas dva do tri dobra igraca.

Spars-Radak,Pantic,Krupalija
Kos-Islamovic,Selimovic,Slijepcevic
Buducnost-Antunovic,Kusturica,Manojlovic
Varda-Neskovic
Vrelo-Subara
Nets-Biberovic plus cetvorka iz dijaspore Mehic-Olimpija,Mavric-Rimini.Hodzic-Koper i Mehdic-Cedevita.
To je ono za koje ja znam,a sigurno ce iskociti za ove dvije godine jos koji igrac.

2000 godiste je slabo i osim Djakovica ovo ostalo je samo solida-Gutic,Preldzic,Ilic,Tepic,Porca,Omerovic,Hrstic,Visnjic i to je to.

Mada pitanje je hocemo li uopste imat sledece godine kadetsku
Svako grijesi pa i ja.Pa mogu reci nakon sto sam ga gledo uzivo da je po meni Ilic veci talenat od Djakovica.Evo i zasto obojica su dobri suteri sa odlicnim fizikalijama..s tim sto je Ilic bolji na lopti i moze igrati od 1-3 pozicije sa dobrim pregledom igre dok je Djakovic sa 201 stretch cetvorka najvise orijentisan na sut i po meni iako on i sad se spusta na 3 on to nece moci poslije igrati jer nije dovoljno pokretljiv i brz za tu poziciju.Sve u svemu zasad je Ilic raznovrsniji igrac od Djakovica vidjecemo poslije sta ce bit svasta se moze desit.

A ovo ostale rasprave sto se vode nemam zivaca da komentarisem i bolje je tako :thumbup:

Edit: da se ispravim onaj gore post moj sto je citiran dole gdje sam nabrajao igrace i gdje pise Ilic mislio sam na Vojin Ilica iz Sparsa a ne na Dalibora.Ovo ostalo napisano stoji.Kad je taj post pisan Dalibor Ilic nije bio ni poznat kosarkaskoj javnosti dok nije zaigrao ligu mladih.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 apr 2016, 17:07

baglama je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Target Druze,citam postove odavno i stvarno mi nije jasno zasto sebi dopustas diskusiju sa ovim likovima??Jedni,OCIGLEDNO, imaju nesto protiv "garniture" koja je otisla(bez obzira ne sve sto su uradili u svom mandatu) dok su drugi u ,OCIGLEDNIM,rodbinskim odnosima sa Jukom,jer ja ovako ne bih branio ni svog brata,a kamo li tamo nekog igraca.Zakljucak svega je,a to sam pisao i nekad davno,nek su Harun,Dino,Igor i ko sve ne lopovi.Nek bude da jesu,ali cu isto tako reci da bi ova drzava napredovala OGROMNIM koracima naprijed,kad bi nas svi tako krali,a imali ovakav rad iza sebe.Pametnom dosta i najljepse te molim da prestanes pisati sa njima na ovu temu. ;) Vrijeme ce polazati svoje,zato ove druge ne treba hraniti rijecima "rekao sam vam",jer onda pomisle da zelimo lose nasoj zemlji,ne daj Boze.Pozdrav.
zar se ovaj lik ima obraza pojavljivat na forumu nakon sto je jukinu povredu proglasio minornom i govorio da je mogao igrat euro da je otisao pod noz dva-tri mjeseca ranije ?? :shock:

i jos podvlaci da nije tako lose krast.....iako niko nije ni optuzivao haruna da krade

Ti kad se naucis izrazavati i biti pismen,mozes mi se obratiti.Do tada,zaobidji me u sirokom luku.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 27 apr 2016, 17:37

NEZALAGANJE je napisao/la:
baglama je napisao/la:

Ti kad se naucis izrazavati i biti pismen,mozes mi se obratiti.Do tada,zaobidji me u sirokom luku.
Nepismenko, idi prodavat pamet djecici s NBA tema.Sa mnom ne mozes jer si provaljen.
Pored svega radi se o dokazanom lazovu i djon-obrazu.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 27 apr 2016, 19:45

Košarka je naš najgori sport, za kojeg smo najtalentovaniji. Ali smo toliko zavidni i ne zahvalni, sa ogromnom sujetom da ćemo teško ikada vidjeti napredak, u sistemskoj organizaciji. Ono što sam pisao prije to mislim i danas, nama treba "pokošarkaškavanje" naše zemlje, jer sramota je da u strukturama i prošlim, sadašnjim i budućim sjede ljudi koji ne znaju pravila, pa od čuvenih riječi jednog funkcioner "dobro je momci izvucite makar neriješeno" do danas, ista glupost se valja.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 27 apr 2016, 22:44

kakav tekst sad i za igora na bhbasketu :lol: :tokralju:

Enesa za preCjenika! :kafa:
1946

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 28 apr 2016, 21:28

Eto ode Igor dode Razija za direktora zenskih selekcija bas smo grohnuli kakva Razija ona ne zna kako kosarkaska lopta izgleda :oops:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 28 apr 2016, 22:15

Yucca je napisao/la:Eto ode Igor dode Razija za direktora zenskih selekcija bas smo grohnuli kakva Razija ona ne zna kako kosarkaska lopta izgleda :oops:
Prvo Igor je bio direktor obje reprezentacije, a sad su to spasitelji bh.kosarke uspjeli razdijeliti na dvije funkcije, direktora muske i direktora zenske reprezentacije. Inace jako vazan potez i mnogo vazniji od recimo izbora selektora, pronalaska sredstava za U-20 selekciju itd.

Drugo, nije dosla Razija i vjerovatno nece jer je ona samo predlozena od strane Kosarkaskog Saveza Brcko Distrikta, predlozen je i Kurilic od njih za generalnog sekretara pa je sarajevski lobi odradio svoje.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 06 maj 2016, 15:21

Nakon odlaska Duška Ivanovića, košarkaška reprezentacija BiH još nema selektora, a kako piše ''Glas srpske'', to mogao da bude trener Partizana Aleksandar Džikić, koji je ujedno i glavni kandidat.

''Već duže vreme nijedan od dva predložena kandidata Dragan Bajić i Damir Mulaomerović nema potrebnu većinu glasova članova UO, tako da je novi predlog - trener Partizana Aleksandar Džikić. Prema saznanjima 'Glasa Srpske', sa njim su već obavljeni razgovori, klub mu ne pravi problem u vezi sa imenovanjem, a ugovor bi bio težak 25.000 evra", piše "Glas Srpske".

Predsednik KS BiH Aleksandar Fulurija kaže da će ovo pitanje uskoro biti rešeno.

"Nakon dodatnih konsultacija članova Upravnog odbora blizu smo rešenja i posle novog sastanka u ponedeljak, očekujem da u sredu sazovemo sednicu Upravnog odbora i dobijemo novog selektora, kao i direktore reprezentacija. Razgovaramo o dva imena koja su bila u opciji mada je bilo još nekih predloga, ali ponavljam da smo blizu cilja i kako ćemo na zadovoljstvo cele javnosti u BiH dobiti selektora", rekao je Fulurija.

Ko god da bude izabran za selektora, moći će da računa na dve najveće zvezde reprezentacije - Jusufa Nurkića i Mirzu Teletovića - koji su istakli da će igrati za nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti održano početkom septembra ove godine.

Nurkić je naglasio da mu je drago što je konačno u Savezu sa grupom ljudi koji imaju viziju.

"Tu sam i ostaću. Drugi ljudi su prošlost za mene, sada je tu nova generacija koja je spremna za veliki rezultat. Uvek smo dobro odgovarali kada je bilo najteže. Ko god da bude selektor, naša je dužnost da se odazovemo i jedva čekamo okupljanje pa da zaigram za reprezentaciju. Nadam se da ćemo se što pre okupiti, jer tajming polako izlazi iz normale. Mislim i da svi ostali igrači jedva čekaju okupljanje i druženje sa navijačima", rekao je košarkaš Denvera.

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 maj 2016, 22:29

Ponuda za Džikića: BiH savez daje 25.000, Partizan ne pravi problem

Trener Partizana sada je najozbiljniji kandidat za selektorsku funkciju reprezentacije Bosne i Hercegovine

Dragan Bajić i Damir Mulaomerović nemaju potrebnu većinu glasova, pa je pred Upravnim odborom Košarkaškog saveza BiH novo ime. Kako prenosi Glas Srpske aktuelni trener Partizana Aleksandar Džikić sada je u grupi favorita za dobijanje selektorske funkcije u Sarajevu!

Glas Srpske piše da su kontakti već uspostavljeni, da mu BiH Savez nudi platu od 25.000 evra, a Partizan ne pravi problem na osnovu čega se može zaključiti da bi Džikić obavljao dve funkcije istovremeno što i nije raritet u košarkaškom svetu.

Dalje se navodi da bi sve nedoumice trebalo da budu rešene sledeće srede. Ko god da bude izabran moći će da u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. računa i na dve najveće zvezde - Jusufa Nurkića i Mirzu Teletovića. Nurkić do sada nije želeo da igra za nacionalni tim zbog nesuglasica sa bivšim generalnim sekretarom Harunom Mahmutovićem, dok je Teletović imao zdravstvenih problema, a u NBA ligi su posebno osetljivi na takve stvari.

Sapce
Kontakt:

Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Sapce » 06 maj 2016, 23:42

Damir će biti selektor!
Ko će igrat, to ćemo vidjet.
Mirza se nije izjasnio po pitanju reprezentacije.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 maj 2016, 03:28

nece valjda Damir, morat' cemo nermina na infuziju vodit'
:mrgreen:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 07 maj 2016, 10:58

Ako Damir bude selektor onda tekme igrati u ZE ili SA :rol:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 07 maj 2016, 13:46

Bassha je napisao/la:Ako Damir bude selektor onda tekme igrati u ZE ili SA :rol:
Tekme ce se igrati u Tuzli i Banja Luci :urnebes:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.