Kvalifikacije za SP 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

jestamaji
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2022.

Post Postao/la jestamaji » 08 sep 2021, 23:28

polako oni od kojih se očekuje da prije ili kasnije useru to i rade

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 sep 2021, 23:38

Unistila ih Grcka, sumnjiv drugi gol ali se gledao VAR.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 sep 2021, 23:39

Tsimikas :tokralju:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 sep 2021, 23:50

Neutral je napisao/la:
08 sep 2021, 23:38
Unistila ih Grcka, sumnjiv drugi gol ali se gledao VAR.
Ja bi sad potpisao da živim do kraja svog života u go.vnjivom kanalu, samo da ta žoharska odvratna reprezentacija Grčke ne osvoji nijedan bod do kraja vremena.
**** im pas mater odvratu.
Zadnja izmjena: JonSnow, dana/u 08 sep 2021, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 sep 2021, 23:54

Svakome su odvratni ali cilj opravdava sredstvo.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 09 sep 2021, 01:29

Felixians4 je napisao/la:
08 sep 2021, 23:15
Hantraga je napisao/la:
08 sep 2021, 22:38
Kako mi je drago zbog Šveđana, em su se oni bili uzdigli, em se ovdje pisalo da će Grke i Gruzijce razvaliti rutinski. Sad će ustvari u Štokholmu morati braniti drugo mjesto kontra Grka :D

A hvaljena Mađarska standardno strašna, jedva Andoru dobili.
Čovječe,ne izvrći mi napisano. Samo sam izrazio skepsu po pitanju čistog Poljskog plasmana,evo Albanija trenutno druga. Mađare sam pohvalio za zadnja 2 EURA. A upravo ja sam prvi bio začuđen što je ovdje jedan forumaš Švede već upisao prve i da se ne može stići navodna dva kiksa(od kojih je jedan međusobni minimalni poraz jel).
Ti si napisao da "imaju isti raspored", pa kasnije da to u rasporedu "nisu ozbiljne razlike", a ja oponirao da to nije ni blizu tako kao što i nije :D Naravno, bilo je tu i "mislim da će Mađari riješiti Albance i biti u igri do kraja". Tu je bilo i isticanje mađarskih rezultata, a stvarnost je da su Poljaci konstantno iznad :D I to što je sad Albanija druga je potpuno irelevantno. Moraju u London i Budimpeštu, čekaju Poljsku. Samo jedna utakmica s amaterima. S druge strane, Poljaci imaju dvije takve, nemaju Engleze, čekaju Mađare :D Za baraž, Albanija u naredne dvije (Mađarska na strani i Poljska kući) praktično mora uzeti 6 bodova. Kad bi osvojili 4, nemaju realne šanse za baraž :)

I Grci su ovdje omraženi, ali zapravo igraju skroz smislen fudbal, u skladu sa svojim mogućnostima. Večeras su baš zasluženo dobili Švedsku. Nemaju neki kvalitet i onda je impresivno kako su izdominirali. Realan problem kod Grka je što više nisu u stanju dobijati sitne utakmice tako lahko i na sreću. Ispucali je valjda, šta li. Neka stara Grčka nikad ne bi primila gol kao što su neki dan na Kosovu ili recimo onaj od Gruzije, minutu nakon postignutog u Solunu. Meni je najzanimljivije od svega što sad u toj grupi i Kosovo i Grčka imaju nekakvu računicu. Koliko god da je klimava, imaju je. Obje ekipe u oktobur igraju sa Gruzijom i gostuju Švedskoj. I obje ekipe bi uz neku ludnicu i 6 bodova izbile na drugo mjesto :D Naravno, šansa da to Kosovo uradi je možda 0,01%, a šansa da to Grci urade u vrh glave 10%, ali će zapeti i objema reprezentacijama odgovara da ova druga otkine i bod Švedskoj.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 sep 2021, 01:54

Hantraga je napisao/la:
09 sep 2021, 01:29
Felixians4 je napisao/la:
08 sep 2021, 23:15
Hantraga je napisao/la:
08 sep 2021, 22:38
Kako mi je drago zbog Šveđana, em su se oni bili uzdigli, em se ovdje pisalo da će Grke i Gruzijce razvaliti rutinski. Sad će ustvari u Štokholmu morati braniti drugo mjesto kontra Grka :D

A hvaljena Mađarska standardno strašna, jedva Andoru dobili.
Čovječe,ne izvrći mi napisano. Samo sam izrazio skepsu po pitanju čistog Poljskog plasmana,evo Albanija trenutno druga. Mađare sam pohvalio za zadnja 2 EURA. A upravo ja sam prvi bio začuđen što je ovdje jedan forumaš Švede već upisao prve i da se ne može stići navodna dva kiksa(od kojih je jedan međusobni minimalni poraz jel).
Ti si napisao da "imaju isti raspored", pa kasnije da to u rasporedu "nisu ozbiljne razlike", a ja oponirao da to nije ni blizu tako kao što i nije :D Naravno, bilo je tu i "mislim da će Mađari riješiti Albance i biti u igri do kraja". Tu je bilo i isticanje mađarskih rezultata, a stvarnost je da su Poljaci konstantno iznad :D I to što je sad Albanija druga je potpuno irelevantno. Moraju u London i Budimpeštu, čekaju Poljsku. Samo jedna utakmica s amaterima. S druge strane, Poljaci imaju dvije takve, nemaju Engleze, čekaju Mađare :D Za baraž, Albanija u naredne dvije (Mađarska na strani i Poljska kući) praktično mora uzeti 6 bodova. Kad bi osvojili 4, nemaju realne šanse za baraž :)

I Grci su ovdje omraženi, ali zapravo igraju skroz smislen fudbal, u skladu sa svojim mogućnostima. Večeras su baš zasluženo dobili Švedsku. Nemaju neki kvalitet i onda je impresivno kako su izdominirali. Realan problem kod Grka je što više nisu u stanju dobijati sitne utakmice tako lahko i na sreću. Ispucali je valjda, šta li. Neka stara Grčka nikad ne bi primila gol kao što su neki dan na Kosovu ili recimo onaj od Gruzije, minutu nakon postignutog u Solunu. Meni je najzanimljivije od svega što sad u toj grupi i Kosovo i Grčka imaju nekakvu računicu. Koliko god da je klimava, imaju je. Obje ekipe u oktobur igraju sa Gruzijom i gostuju Švedskoj. I obje ekipe bi uz neku ludnicu i 6 bodova izbile na drugo mjesto :D Naravno, šansa da to Kosovo uradi je možda 0,01%, a šansa da to Grci urade u vrh glave 10%, ali će zapeti i objema reprezentacijama odgovara da ova druga otkine i bod Švedskoj.
Ufff,jake stvari što sam mislio da će Mađari s Albancima 3-4 boda, a Poljaci izgubiti od Engleske,a nije se dogodilo.

Bilo je isticanje ,da,zasluženo. Nisam ih uspoređivao s Poljskom nego ustvrdio da su bili dobri na zadnja 2 Eura i to je to. Irelevantno? Ukoliko Poljska ne dobije Albaniju,teško će oni osigurati drugo mjesto prije kraja. Istina je da su Poljaci u dobroj situaciji,al može se to zakomplicirati. Uostalom,neš ti bitne stvari što sam se usprotivio da je Poljska sigurna što i nije. Ne bih ni Italiju ili eto baš Englesku proglasio sigurnim u ovakvoj bodovnoj situaciji i ždrijebom,a kamoli Poljsku. Svakako imaju realnih 70-ak % šansi, al nikakva senzacija ne bi bila da izvise. Ukoliko ne pobijede u Albaniji,vrlo vjerojatno će se i dogoditi to da će im trebati makar bod u okršaju s Mađarima kako sam i napisao da je moguće. Odgovarali bi im remi MAĐ-ALB i onda njih i Albanaca,e u tom slučaju bi praktički bilo riješeno ukoliko Englezi pošteno odrade s Albancima predzadnje kolo.

Grci imaju solidan kvalitet - vratar,lijevi bočni,vezni,napadač odlični igrači, njih dobro poznajem,ostale neću komentirati.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 09 sep 2021, 02:17

Ali ja fakat ne kontam što je tebi problem priznati da si se malo preletio s komentarima :D **** ba Mađarsku i Poljsku, a i Albaniju s njima.

I besmisleno je gledati "teško će osigurati drugo mjesto prije kraja" u grupi gdje igraju Andora i San Marino i svi imaju nekakve bodove. Evo u naredne dvije, Poljska nabije San Marino i Albaniju, Mađarska i Albanija odigraju nevažno kako u Budimpešti i imat će nekakve teoretske šanse i ti ćeš reći "nije završeno prije kraja". Evo ja ti sad tvrdim da će pred posljednje kolo i utakmicu Poljska-Mađarska, Poljska biti ubjedljivo druga i da neće biti šanse da je neko stigne (možda neka teoretska tipa da Mađarska dobije 6-0). :) Poljaci će prije tog posljednjeg kola imati 18 ili 20 bodova uz gol razliku preko +20. Znači, nije 70%, nego je šansa da Poljska završi na drugom mjestu otprilike 99%.

Čak evo i te tvoje kombinacije. Kad upišeš svima bodove kontra amatera i poraze u Londonu, imaš:
Poljska 17
Albanija 15
Mađarska 13
i neodigrane utakmice: Albanija-Poljska, Mađarska-Albanija, Poljska-Mađarska. Jesi li ti svjestan da je Poljacima sasvim ok da uzmu bod protiv Mađarske i izgube u Tirani recimo? Problem je jedino da izgube obje ove utakmice, ali samo i isključivo tada. Znači, kakvih crnih 70% :) (Znam, tebi je sasvim realno da izgube obje, a u stvarnosti će otprilike biti u Tirani 0-3 i protiv Mađara 4-1)

I čuj ne bi proglasio Englesku ili Italiju sigurnim :D Koji ti sport pratiš majke ti. Engleska ima zajebana gostovanja Andori i San Marinu, a dolaze im strašne Mađarska i Albanija :D Do sada su sve iznabijali s pola gasa, za prvo mjesto im treba 7-8 bodova i teoretski, ali kao nisu sigurni :D Hajde eto Italija ok, svakako će Švicarska imati šansu da ih pobjedom na strani prestigne

Meni su ovo nikad dosadnije kvalifikacije. Ništa se neobično ne dešava i jedino je naša grupa kao zanimljiva. Još je eto kao zanimljiv okršaj Turske i Norveške, malo ovo u grupi J, mada su tu svi toliko slabi da im je baraž uzaludan, i neke borbe za prvo mjesto. Ali, sve u svemu, bezveze.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 sep 2021, 02:49

Pa eto,priznao sam potencijalno. Jake li stvari i ako sam pogriješio takvo što. Kad bih ja tako forsirao nešto puno bitnije, dnevno bih imao 100 postova takvog sadržaja na raznim temama u kojima je netko ispao puno više u krivu(a dakle,ova skupina tek će se raspleti),a ja u pravu. Toliko o tome.

Da,pa to sam i napisao u prvoj replici nakon što si ti zaključio da je riješeno nakon pola kvalifikacija - da vjerujem da će zadnej kolo odlučivati. Nek bude tako, odlučivat će,trebat će im taj bod.

Ne znaš,nije meni sasvim realno,pogrešno si ti mene procijenio i gadno podcijenio,nadam se da ćemo se družiti dugo na ovom forumu na više topica pa ćeš uvidjeti.

Ne čitaš s razumijevanjem. Da su ENG il ITA sada Poljska s bodom iza ALB i bodom ispred MAĐ, ne bih se usudio jamčiti da će biti na prvenstvu. Bili bi prilični favoriti s obzirom na klasu i raspored, Poljska je nešto manje, al sigurno ne kako ti predstavljaš.

Uostalom,totalno nebitna rasprava, samo što sam htio istaći da se ne može jedna Poljska predstaviti sigurnim putnikom kad na pola puta je situacija jako izjednačena i to je sve.

Neću sad gledati kroz povijest,no znam da je bilo masu slučajeva kad bi bila šetalica Nizozemaca,Nijemaca,Španjolaca,Engleza sa sve pobjedama. Interesantno,jedino DEN ima 6/6 i to jedva tukli svoje Farane.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 10 sep 2021, 15:41

Cileanci se raspadaju, posle Rusije nece otici ni u Katar.
Kraj zlatne i nedovrsene generacije. Dva plasmana na mundijal (2010. i 2014.) i dva nastupa u osmini finala - premalo. Da je usao Pinedin sut 2014. protiv Brazila prosli bi verovatno i Kolumbiju i bili daleko ozbiljniji takmac Nemcima u polufinalu. Lopta je ostala na precki, od tog trenutka krenuo je strmoglav pad u ciklusima za svetsko prvenstvo.
Ostaju te dve Kope Amerika i finale Kupa konfederacija.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 sep 2021, 23:23

EpateguiHuleteti je napisao/la:
10 sep 2021, 15:41
Cileanci se raspadaju, posle Rusije nece otici ni u Katar.
Kraj zlatne i nedovrsene generacije. Dva plasmana na mundijal (2010. i 2014.) i dva nastupa u osmini finala - premalo. Da je usao Pinedin sut 2014. protiv Brazila prosli bi verovatno i Kolumbiju i bili daleko ozbiljniji takmac Nemcima u polufinalu. Lopta je ostala na precki, od tog trenutka krenuo je strmoglav pad u ciklusima za svetsko prvenstvo.
Ostaju te dve Kope Amerika i finale Kupa konfederacija.
ne izgledaju dobro ali ima još jako puno da se igra u južnoj americi, tamo je sve moguće.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 11 sep 2021, 02:39

Argentina uzima zlato

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 okt 2021, 21:53

dere maroko sve pred sobom laganoo

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 08 okt 2021, 20:44

napokon se vraćamo pravim kvalifikacijama, ajmo Vatreni, nemojte zayebati ko kraljice juče

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 okt 2021, 20:45

večeras ljepotice Island - Armenija te Lihtenštajn - Sj. Makedonija :ljepota:

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 08 okt 2021, 21:08

u ybg, ofsajd!

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 08 okt 2021, 21:33

evo konačno Perišić za kraj poluvremena, sigurno će drugo biti lakše

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 08 okt 2021, 21:40

Norvezani mnogo bolje igraju od Turske mogu oni do 3 boda, šta sa Njemcima 0-1 gube na poluvremenu..
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 08 okt 2021, 21:58

joj Modrića :urnebes:

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 08 okt 2021, 22:25

bravo Joško, sad se lakše diše

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.