Davis Cup

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

jeremija

Re: Davis Cup

Post Postao/la jeremija » 06 mar 2011, 00:56

Begonja je napisao/la:
Devil je napisao/la: Nakon danasnjeg dana i sigurno je da pobednik ovoga duela ide na Svedjanje verovatno u sastavu Soderling-Johansson.
Švede će vam biti jako teško proći.

Pa sigurno da su jači od Indijaca...ali zna se ko je svjetski prvak.
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2011, 10:28

Zaboravio sam spomenuti lakrdiju od suđenja u Zagrebu. U petak je Čilić protiv Mayera servirao pola metra u aut, a sudije su mu priznale as.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 mar 2011, 16:43

Troicki se obracunao sa Devvarmanom 3:0,te nam trasirao put na Svedjane.Zbog novog pravila mislim da se 5 mec nece ni igrati.

edit:Sad prebacih na RTS ipak se igra mec Tipsa-Rastegi,prvi set 6:0,u drugom vodi 2:0.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 06 mar 2011, 17:34

Vazno je da smo prosli sa Svedjanima ce biti lakse jer u startu vodimo 2-0 jer naravno Djokovic ce da rasturi i Soderlinga i bilo kog drugog ako njih prodjemo gostujemo u Argentini tu tesko da mozemo da prodjemo ali kada imas Noleta sve je moguce, posle istorijsko finale sa Spanijom u Areni ako BOG da

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 06 mar 2011, 19:24

Devil je napisao/la:Troicki se obracunao sa Devvarmanom 3:0,te nam trasirao put na Svedjane.Zbog novog pravila mislim da se 5 mec nece ni igrati.

edit:Sad prebacih na RTS ipak se igra mec Tipsa-Rastegi,prvi set 6:0,u drugom vodi 2:0.
5. meč se ne igra ako se u četvrtom odigra više od 3 seta.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2011, 19:38

patriota44 je napisao/la:Vazno je da smo prosli sa Svedjanima ce biti lakse jer u startu vodimo 2-0 jer naravno Djokovic ce da rasturi i Soderlinga i bilo kog drugog ako njih prodjemo gostujemo u Argentini tu tesko da mozemo da prodjemo ali kada imas Noleta sve je moguce, posle istorijsko finale sa Spanijom u Areni ako BOG da
Tesko da ce sa Svedjanima biti lakse.
Stave neki brzi indoor i moze lako da se bere bostan. Djokovic ce da donese 2 boda, ali protiv Soderlinga nasi nemaju sta da traze + Johansson je jak na brzoj podlozi. A ni u dublovima nije nista sigurno, cak su Svedi favoriti, jer imaju uigran double.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 06 mar 2011, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 06 mar 2011, 22:19

Svedska je blagi favorit protiv Srbije, ima domaci teren, brzu podlogu..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2011, 22:52

Razbojnik je napisao/la:Svedska je blagi favorit protiv Srbije, ima domaci teren, brzu podlogu..
Samo su Spanija i Francuska&USA (na domacem terenu) favoriti protiv Srbije (u punom sastavu).
Svedjani nisu favoriti, ali nisu ni autsajderi.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 06 mar 2011, 23:48

To je moje misljenje, vidjet cemo sto ce biti do tada.. msilim da ce Djokovicu ipak malo pasti forma u drugom dijelu sezone i da Sorerling ima sansu dobiti na svom terenu, ali ne mora biti. Uostalom, davis cup je cudan, ima tu svakavkih iznenađenja.

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 07 mar 2011, 00:38

Razbojnik je napisao/la:Svedska je blagi favorit protiv Srbije, ima domaci teren, brzu podlogu..
Mozda ali u klikerima, trenutno se u tenisu zna ko je Svetski sampion a to smo mi ..............

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2011, 08:54

Zavisi od podloge koju izaberu, ako žele onesposobiti Srbiju izabrat će zemlju, ali Johansson se teško snalazi na zemlji, dok su na indoor hardu svi sjajni. U dublu je Švedska u prednosti, tako da će meč Đoković - Soderling najvjerovatnije odrediti pobjednika.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2011, 09:27

Velika greška selektora Hrvatske je postavljanje Karlovića da igra zadnji meč protiv Petzchnera, jer je sam Ivo nakon meča u dublu izjavio da mu nikad niko nije vraćao servis kao Petzchner. Velika greška... Dodig bi puno bolje odigrao...
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 07 mar 2011, 12:08

Dodig je bio previse umoran, nakon dva uzastopna dana igranja, nije bio u stanju da igra treci mec i on je to sam izjavio, a treceg izbora nije bilo.

Da je Ljubo igrao, Hrvatska bi prosla sigurno, Ljubo bi dobio Pecnera, ali on je vec u USa, pokusat ce da odbrani barem nesto na Indian Wellsu, gdje brani bruku bodova.

Ceska - Kazahstan 2-3 :o
Berdych je skroz pukao, jos jednom je pokazao kako je psiholoski midget, izgubio od Golubeva i izbacio svoju repku. Kasije je Kukushkin ocekivano donio peti bod Kazahstancima(Rusima) i prolaz dalje koji ni oni nisu ocekivali.
Nakon Svicaraca prosle godine, izbacuju jos jednu veliku ekipu, Cehe.

Austrija - Francuska 2-3
melzer je odigrao fenomenalan mec protiv Simona, izvukao nekako u peti set i na kraju u petom rutinski dobio, imao je Simon 1-2 u setovima i break u cetvrtom i nije uspio zavrsiti, Melzer je dobio peti set 6-0. Ali to nije bilo dovoljno za Austrijance, oni drugog singl igraca nemaju, igrako je martin Fischer odlucujuci mec, i cak uzeo prvi set protiv Chardya, ali Chardy nakon drugog dobijenog seta 7-6, uzima rutinski treci i cetvrti.

Belgija - Spanija 1-4
Nadal je odigrao i drugi mec, dobio lako Rochusa, da bi Darcis u petom mecu u maratonskom mecu dobio Lopeza 6-7 7-6 7-6.

Hrvatska - Njemacka 2-3
Izostanak Ljube i katastrofalna forma Karlovica, to je kljuc poraza Hrvatske. Pecner je junak ovog dvoboja, prvo fenomenalni reterni na servis Karla u dublu, a onda dan kasnije moze se reci lagana pobjeda protiv Karlovica. Cila je svoje obavio, uzeo oba boda, ali to nije bilo dovoljno.

Cile - USA 1-4
Capdeville je malo zaprijetio treci dan, uzeo set protiv Roddicka, ali vise nije mogao. Isner je donio i cetvrti poen gostima.

Srbija - Indija 4-1
Na kraju je dobro ispalo po Srbe, Devvarman je previse umoran bio da bi se suprostavio Troickom, a Rastogi samo jedan gem Janku uzeo. Mislim da je Bozoljac zasluzio da igra ovaj peti mec, nakon odlicne predstave u dublu, ali eto, opet je Tipsar dobio sansu.

Svedska - Rusija 3-2
Treci dan Rusi uzeli dva boda koja im nista nisu pomogla, Andreev dobio Johanssona, a Tursunov Aspelina.

Argentina - Rumunija 4-1
Rutinska pobjeda Argentinaca, koja je Nalbandiana kostala jos jedne povrede, zbog koje bi mogao propustiti sezonu sljek, prvo mora na operaciju bruha, a povrijedio je i glezanj. I pored toga odigrao je prvi singl, koji je zavrsio u suzama. Schwank dobio Crivoia, a onda cast Rumuna, iznenadjujuce spasio Ungur i dobio Monaca za jedini bod.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 07 mar 2011, 15:06

Virtu4l je napisao/la:Velika greška selektora Hrvatske je postavljanje Karlovića da igra zadnji meč protiv Petzchnera, jer je sam Ivo nakon meča u dublu izjavio da mu nikad niko nije vraćao servis kao Petzchner. Velika greška... Dodig bi puno bolje odigrao...

Koju god da izaberu Nole je nepobediv kada igra za reprezentaciju jer tada igra uvek dobro i sa velikom zeljom ne pamtim kada je izgubio mec u Davis cupu, tako da ne vidim nacin da nas ugroze mnogo vise se plasim gostovanja u Argentini u polufinalu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2011, 15:33

Pamtim ja da su ga Španci otresli, tj. da u dva meča nije uzeo niti set.
Voli te tvoje Sarajevo.

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 07 mar 2011, 16:50

Virtu4l je napisao/la:Pamtim ja da su ga Španci otresli, tj. da u dva meča nije uzeo niti set.

Mozda na sljaci u Spaniji pre nekoliko godina ali mi je zao sto taj film neces gledati opet sto je Novak danas ono sto jeste i neuporedivo je bolji nego tada, i Nadal je jedini u Davis cupu koji moze da pobedi Djokovica posto Federe i Marej su sa svojim reprezentacijama u nekoj Z grupi jos malo ce i sa Bosnom da igraju kakvo ce to biti ponizenje za njih

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2011, 16:55

Tačnije, prije nepune dvije godine su ga Španjolci naprašili, čisto tebi za informaciju, ali tada ti nisi pratio Davis Cup, tj. počeo si ga pratiti tek kada su došli uspjesi.

Gdje su Švicarska, Bosna ili Britanija, to trenutno nije važno i nije tema ove emisije, tako da ne vidim razlog da se neko omalovažava.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 mar 2011, 19:27

Virtu4l je napisao/la:Tačnije, prije nepune dvije godine su ga Španjolci naprašili, čisto tebi za informaciju, ali tada ti nisi pratio Davis Cup, tj. počeo si ga pratiti tek kada su došli uspjesi.

Gdje su Švicarska, Bosna ili Britanija, to trenutno nije važno i nije tema ove emisije, tako da ne vidim razlog da se neko omalovažava.
Tacno je da su ga Spanci dobili (Nadal i Ferrer) i da je izgubio od Federera u Baselu i Davydenka u Moskvi (kad je predao pri vodjstvu od 2:1 u setovima). Sve ostale singl meceve je dobio.
U ovom izdanju, a nema vise Federera i Davydenka (tj. prehlade), a jos Spanci iduci put nama gostuju - mogu svi da se pozdrave samo sa Djokovicem i ubeleze sebi poraz.
Sa Svedima je kljuc da svi nasi igraci budu zdravi i svezi, i to je dovoljno da se upise pobeda.
Bez Soderlinga, oni nemaju nikakve sanse.
Mi, bez Djokera - ih ipak imamo.

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 07 mar 2011, 23:01

Virtu4l je napisao/la:Tačnije, prije nepune dvije godine su ga Španjolci naprašili, čisto tebi za informaciju, ali tada ti nisi pratio Davis Cup, tj. počeo si ga pratiti tek kada su došli uspjesi.

Davis cup pratim vec dugo i nemam potrebe da polemisem sa gradjanima iz neozbiljnih i minornih tensikih nacija koje u ne postoje u tenisu jednostavno....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 07 mar 2011, 23:04

patriota44 je napisao/la:

Davis cup pratim vec dugo i nemam potrebe da polemisem sa gradjanima iz neozbiljnih i minornih tensikih nacija koje u ne postoje u tenisu jednostavno....

druge teniske nacije , koji ces ti djavo onda ovdje(BiH forum) , ja postujem Srbiju i navijam za njih u tenisu jer susjedi su mi i u krajnjem slucaju necu za indiju i te zemlje navijati , ali takav odnos prema mojoj drzavi ne volim ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.