Utakmice klubova iz BiH na TV-u

daidza
Kontakt:

Re: Prenos utakmica PREMIJER lige BiH na TV?

Post Postao/la daidza » 03 mar 2009, 18:03

Mukiol je napisao/la:PA AKO TI SE NESVIDA NEMOJ NI GLEDATI STA SE PRAVIS PAMETAN, IMA DOSTA LJUDI KOJI ZELE GLEDATI :x
ja ni negledam i to sam i napiso ovdje tako da rucna gay ;)

Yankee
Kontakt:

Post Postao/la Yankee » 03 mar 2009, 18:34

Dobro je sto su poceli prenosit nasu ligu mada treba dooooosta posla da bi ona zaista i bila zanimljiva sirim masama i da se o njoj moze diskutovati kao o zaista ligi za respekt.Stadioni su na nivou 7.ENGLESKE LIGE(cast izuzecima),domacini pobjeduju toliko cesto da ti se zgadi,neki tamo Laktasi na tabeli stoje ispred Veleza ili Zeljeznicara,prije bi Barcelona Ispala iz nase lige nego Orasje(vjerujem da znate na sta mislim).....Zbilja toliko treba uciniti da nasa liga postane kolko-tolko gledljiva.Savez napolje!!!!!!!!!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 03 mar 2009, 18:46

Prije svega glupe su usporedbe i sa hrvatskom,a ne sa Englewzima i Njemcima i inim.
Hrvatska je godinama spremala ovaj projekt sa multiprijenosom,a i kod njih je bilo kao i kod nas oove godine. Jedna utakmica-jedno kolo što je za mene zadooljavajuće.
A ovo naše ne radi BHT i koliko sam ja vidio (gledao sam dio utakmice u ŠB) ima više kamera od 1'2, miaslim da ih je bilo najmanje 5,a i bilo je javljanje odmah sa terena na poluvremeneu tako da je ovo sigurno bolje nego što smo očekivali.
A grafika je stvarno, ne loša ali nemaštovita i zastarjela. Sve se to može u hodu ispravljati samo neka oni ne posustanu sa prenosima.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 03 mar 2009, 18:49

pojedini komentiraju neke stvari a uopce nisu ni pogledali utakmicu, odmah nakon zavrsetka poluvremena uzivo su katalinic i trner slavije dali izjavu

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 mar 2009, 18:51

Prenosi se sa 8 kamera ;)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 03 mar 2009, 19:01

U kojoj to drzavi drzavna televizija prenosi live utakmice majke ti, hrvatsku ne racunamo, jer ona ima pecenjak ligu kao i bosna . jeste malo jaca jer je bh liga varenjak liga[/quote]

Da ti dam neke razlike izmedju hrvatske i bih lige.
Dinamo je zadnjih 2 g. od transfera 'pobrao' više od 60 milijuna eura. BiH nogoometni klubovi od samostalnosti (92.') pa do dan danas, sve ukupno, nisu zaradili 5 milijuna.
Hrvatski drugoligaš (Imotski) dobije Široki bez pola muke..

Ne kazem da je hrvatska liga najjača u Europi, već da se ne može uspoređivati sa BiH ligom.
A imaš i izdanu tablicu najboljih svjetskih liga od neke organizacije pa pogledaj, a nemoj sebe tješiti ovakvim izjavama.

Da se razumjemo, nemam nista protiv BiH samo sam realan.[/quote]Realan?Haha,jesi al' u mohunama!Sta uzdizete toliko hrvatsku ligu,po kvalitetu igre nisu nista jaci od nas,htio to neko priznati ili ne,pa tamo Dinamo zadnjih 6-7 godina zaredom uzima titulu i rijesava prvenstvo 10 kola prije kraja,toliko o "jacini" te lige,prije kraja zimske polusezone,gledao sam tekmu Varteks-Dinamo,nikakav tempo,ocajna tekma,sudija sjecka igru i jos "navlaci" da Dinamo pobjedi posto su gubili u toj tekmi itd itd.....realno oni imaju jedan derbi i to je to,kod nas ih ima znatno vise i to je cinjenica,hrvatska liga je bolje organizovana jer kod njih nema torova,kod nas svako vuce na svoju stranu,Rajko na svoju,Franjo na svoju i Mujo na svoju stranu,nas savez vode kriminalci i fudbalski anonimusi koji gledaju samo svoj interes,zato i skripi na hiljadu strana,kada bi dosli bivsi fudbaleri na celo saveza i unijeli par promjena,vidjeli bi napredak itd itd.... I evo ti nekih podataka iz 16 kola,novinski izvjestaji:
Sarajevo-Celik 5000 gledatelja,Borac-Zrinjski 4000,Sloboda-Zeljo 5000 gledatelja,Zvijezda-Modrica 5500,Travnik-Posusje 1200 plus ove ostale tekme koje nisu imale neku posebnu cifru,znaci ova liga ima potencijala,jos kada bi se barem smanjila na 12 ili 14 klubova,ova niza takmicenja kada bi se reorganizirala kao sto rece @bh hrvat i napravile barem neke promjene u savezu sto sam gore naveo,nemoguce je raditi u ovakoj ekonomskoj i politickoj situaciji,sa korumpiranim fudbalskim sudijama,ocitom fudbalskom mafijom koja postoji u nasoj zemlji ali i regionu,mnogim anonimusima koji se predstavljaju kao sportski radnici(do juce bili mesari,nemam nista protiv mesara samo navodim primjer),isto vazi i za mnoge trenere u nasim ligama koji da nije bilo rata-ne bi dogurali ni do opstinskog nivoa,jer poznato je da je tokom i nakon rata,bio velik odliv strucnog kadra......

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 03 mar 2009, 19:10

Ljudi tek se pocelo koliko smo vremena sanjali samo da krene pa kako god a vi kenjate o grafici i ostalim sranjima koja ce sigurno iz dana u dan biti bolja!
AMAR OSIM!!!

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 03 mar 2009, 19:23

escape je napisao/la:Po meni je ideja za ove prijenose dobra, ali nije dobro organizirana.
HRT ima postavljeno 20 kamera na stadionu, a ja kolko vidim BHT 1-2.
Dalje, imaju razne grafičke dodatke, usporedni snimak itd.
Ako su vec mislili nesto praviti trebali su to bolje organizirati pa makar krenuli na jesen.
Niti je tacno da HRT prenosi sa 20 kamera niti je tacno da BHT1 prenosi sa 1-2,vidim da mnogi nisu ni gledali tekmu Siroki-Slavija i samo napamet bubaju kao Maksim po diviziji,i da ne zaboravim,uvijek su spremni da hvale tudje a da pljuju po domacem,i kad imaju i kad nemaju razloga za to,sa BHT1 su lijepo rekli da ce svaki prijenos raditi sa najmanje 8 kamera,dobro je sto u poluvremenu prave kratke intervjue sa trenerima(mogu to biti i igraci ne moraju samo treneri),mozda bi bilo dobro da u skoroj buducnosti,imaju uvod u tekmu koji bi trajao barem 5-10 minuta i koji bi isao u eter naravno 5-10 minuta prije tekme,tako bi na vrijeme mogli reci sastave timova i slicno,isto tako bilo bi dobro poslije zavrsetka tekme,5-10 minuta odvojiti za intervjue sa pojedinim igracima ili trenerima,nadam se da ce u buducnosti doci i do toga,tek su na pocetku ovog projekta,usli su u rizik,za sve je potrebno love pa tako i za ovo,sponzori itd itd.......moraju prvo vidjeti kakva ce gledanost biti,od toga gotovo sve zavisi,a "vi nemojte da gledate",pa ce poslije biti suplje sto nemamo prijenose tekmi nase lige,gledajte zabare i njihov uzas od fudbala,valjanje po terenu,prigovore sudiji za skoro svaki duel,obicno spor tempo i malo golova na utakmicama,ali opet ce se naci neko kao @daidza da to pohvali,pa ko se iole razumije u fudbal-zna kakav je talijanski stil igre,sve se zasniva na taktici i sve se bazira na to kako ne primiti gol!!
I prva stvar koju bi likovi sa BHT1 mogli da naprave,je prekid prijenosa tekmi druge engleske lige(to sam i napisao u jednom svom mailu,ne mora znaciti da ce to prihvatiti jer ko sam ja da oni to prihvate),mislim da bi i na taj nacin mogli da namaknu nesto love za ovaj projekat,da mi je samo vidjeti tog lika ko gleda drugu englesku ligu,ako uopste iko gleda...........

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 03 mar 2009, 19:44

csh je napisao/la:Ljudi tek se pocelo koliko smo vremena sanjali samo da krene pa kako god a vi kenjate o grafici i ostalim sranjima koja ce sigurno iz dana u dan biti bolja!
vala bas,jednu utakmicu tek prenosili i odmah 100 jada,nisam gledao al po komentarima svoje raje cujem da je bilo ok,jedino komentator djelovao nezainteresovano...
ako je tacno da rade sa 8 kamera to je sasvim dovoljno cak super,grafika sad i nije bitna,vremenom ce se poboljsati...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 03 mar 2009, 19:52

Ma sta se zalite,trazili smo prenose i evo dobili smo ih,kada smo pisali na ovoj temi prije mjesec dana nitko se nije nadao da cemo vec 1. sljedecu utakmicu nase lige moci gledati na Tv-u.Poznavajuci profesionalnost nasih ljudi u tv kucama nije se moglo ni ocekivati da ce biti nesto ekstra,ja utakmicu nisam gledao ali sa mse malo raspitivao i pogledao nekoliko snimaka i mogu reci da je prenos sasvim uredu,gledatelji su mogli pogledat citavu utakmicu,nisu morali slusati po radijima,ti graficki prikazi su sasvim nevazni,glavno je da imamo tv prenose koji su takvi kakvi su.
Ovo je u zadnjih nekoliko godina JEDINI plus za nasu ligu i treba ga podrzati.

Evo gledam da mnogi govore da im je draze gledat talijansku ligu,evo da prenose derbije Milan-Inter i Juve-Roma nego prenose Cagliarija nekakvog, ili englesku 2. ligu.Kao sto lopta je okrugla rece,volio bi upoznat nekoga kome je to gust gledat.

PS: U Hercegovini najavljuju kisu za citav naredni tjedan,pa bi to moglo malo pokvarit ugođaj!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 03 mar 2009, 19:56

Utakmica široki - slavija je prenošena sa nekoliko kamera, i mogu reći da je sasvim solidno odrađena. Što se tiče dežurnih kritičara nikako ih nemogu shvatiti. Ako ne žele gledati imaju daljinski. I samo da ih podsjetim da bht1 ima pravo da za vrijeme prijenosa naše lige zabrani svim stanicama u BiH da prenose druge nogometne lige, prema pravilniku UEFE.

daidza
Kontakt:

Post Postao/la daidza » 03 mar 2009, 20:09

FCS je napisao/la:Utakmica široki - slavija je prenošena sa nekoliko kamera, i mogu reći da je sasvim solidno odrađena. Što se tiče dežurnih kritičara nikako ih nemogu shvatiti. Ako ne žele gledati imaju daljinski. I samo da ih podsjetim da bht1 ima pravo da za vrijeme prijenosa naše lige zabrani svim stanicama u BiH da prenose druge nogometne lige, prema pravilniku UEFE.
samo sine da te tata podsjeti da ima strongov digitalni satelit pa nek ukida ko sta hoce nece mene niko natjerat da to gledam

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 03 mar 2009, 20:29

Ko te tjera ti nisi normalan, nije mi jasno o čemu pričaš. Misliš da ja negledam evropski fudbal, nije u tome poenta ali dobro...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 mar 2009, 20:33

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 23 avg 2013, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.

daidza
Kontakt:

Post Postao/la daidza » 03 mar 2009, 20:39

FCS je napisao/la:Ko te tjera ti nisi normalan, nije mi jasno o čemu pričaš. Misliš da ja negledam evropski fudbal, nije u tome poenta ali dobro...
i tebi su klempave usi i nemoj vredanja nemoj da ti ja pocnem spominjat....ohladi ;)

escape
Kontakt:

Post Postao/la escape » 03 mar 2009, 21:45

Ponavljam da ja nemam ništa protiv BiH, protiv BHT1 nego samo kažem da treba još puno puno da ovo liči na nešto.
ali i ovo je dobro kakvo je moglo biti.
Svaka cast BHT nadam se da ce od sljedece sezone probat 'organizirat' kombinirane prijenose (to bi bilo odlično) i još štošta. Samo tako dalje!

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 03 mar 2009, 22:00

Ljudi, nemoj te tako na BHTV1. Kakva država takva i TV. Vi mislite da ovi sa BHTV-a ne bi prenosili ovako-onako, jedna glavna utakmica pa kada padne gol onda uključenje u drugu, malo kombinirati i tako to. Pa ne može se to sa svakakvom opremom. Da je tako i Hercegovačka TV bi odavno tako prenosila utakmice Zrinjskog, Širokog i Posušja.

Koliko PARA toliko MUZIKE.
Momče Hercegovče

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 03 mar 2009, 22:20

ti daidza si izgled ajedno obicno deriste koje pojma nema o fudbalu i o sportu, niko te netjera da gledas nasu ligu NEMORAS :shock: , istina je da liga nije zanimljiva ali je bitno da su krenuli prenosi, i ima dosta nas koji zelimo da gledamo svi mi gledamo evropski fudball i niko nije rekao da netreba prenositi evropske lige, ali treba prenositi i dobace da bi smo imali sto kvalitetniju ligu ... ;)
mB!

High

Post Postao/la High » 05 mar 2009, 13:42

Šest utakmica 17. kola fudbalske Premije lige BiH biće odigrano u subotu, a u direktnom prenosu BHT emitovaće derbi između Zrinjskog i Sarajeva od 20 sati.

Kao sto je i ocekivano.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 06 mar 2009, 10:15

Evo utakmica koje su bi po meni trebale bit berbiji kola:
18: Siroki-Zrinjski
19:Celik-Sloboda
20:Velez-Celik ali posto Velez nije potpiso prenose,necemo gledati,pa dvojba ostaje izmedju Sarajevo-Borac i Sloboda-Zrinjski
21:Zrinjski-Velez
22:Siroki-Sarajevo
23:Celik-Zeljo
24:Sloboda-Sarajevo ili Zeljo-Zrinjski
25:Siroki-Sloboda (stanje oba kluba na tabeli)
26:Slavija-Zrinjski
27:Zrinjski-Celik ili Borac-Zeljo
28:Zeljo-Sarajevo
29:Borac.Slavija ili Siroki-Zeljo
30:Slavija-Sarajevo ili Celik-Borac

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: MostarNeretva i 22 gosta.