Barca ako ne pronadje nekoga na trzistu sa 10tak poena u rukama na vanjskoj liniji mogu da otpisu sezonu. Ako nastave ovo amatersko pusto nadanje da ce Higgins sa 33 godine biti zdrav i biti u formi konstantnoj i ne zasluzuju nista drugo nego raspad. Zive i umiru u napadu sa Laprom i sada Miroticem i Higginsom onih par utakmica kad je bio zdrav i djelovao priblizno u formi.
Abrines, Kuric su bonus da dobijes kvalitetni vece od njih jos isto podlozni povredama, a i svakako nisu tipovi koji sebi sami kreiraju. Jokubaitis koji i moze iskreirati sebi nesto je ogranicen u ulogu organizatora u kojoj se gusi kao i u repki. Satoransky i Kalinic donose neke druge stvari kvalitetne pogotovo Tomas, od njih se svakako i ne ocekuje da budu udarne igle napada.
Dovodjenje Tobeya mi je ljetos imalo smisla i razumio sam, sad mi djeluje kao jako glupa odluka, imas tri centra a vanjska linija se davi u nekreaciji. Pri tome imas i cetvrtog u Nnajiju.
Olympiacos najbolji dojam, Fener usao u rupu sa prvim povredama, Real ima prostora za napredak, Efes favorit svakako samo ako ih posluzi opet sreca sa povredama u zavrsnici. Izbaci im jednog od trojca plus Beauboisa recimo i postaju bas jako ranjivi jer nemaju sirinu, sto je i razumljivo jer imaju tri vanserijska igraca koje treba platiti masno.
U biti, Olympiacos je tu ako Vezenkov nastavi ovako igrati, Fener i Efes ako su zdravi jos Fener ceka i Bjelicu, Real ima po meni veci prostor za napredak od Barce, Barca se sa ovim rosterom da izvrsi jos jednu finu demostraciju da je kosarka bekovska igra kad dodju zavrsnice, a oni su u vanjsku liniju najmanje ulozili i tu ide jos jedna pljuska u facu dok 2-3 beka sjede pored klupe zbog povreda, a upitan je doprinos i da igraju.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.