EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

Enes Iz Stranke
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la Enes Iz Stranke » 07 feb 2010, 14:29

Ma ovdje cemo biti drugi,
Platini (inace moj dobar prijatelj) ce povuc neke veze da budemo drugi :lol:

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 07 feb 2010, 14:31

Enes Iz Stranke je napisao/la:Ma ovdje cemo biti drugi,
Platini (inace moj dobar prijatelj) ce povuc neke veze da budemo drugi :lol:
hahhahaha
ta ti je dobra,
ma kakvi drugi, ima da budemo prvi, objesi ti tvog platinija macku o rep
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 07 feb 2010, 14:32

NoName je napisao/la:Ako neko ima neku dvojbu oko toga da li nam je grupa laka ili teška, odgovor će saznati tako što će je uporediti sa grupom za svjetsko:

FRANCUSKA : ŠPANIJA - Sa Francuzima se može igrati a sa Špancima ne. A ono što je glavna "prednost" Francuza je to što znaju kiksati itekako, dok Španci melju sve pred sobom.

TURSKA : RUMUNIJA - Smiješno je i porediti jednu reprezentaciju sa 11 odličnih igrača i 6 veoma dobrih rezervi sa jednom reprezentacijom čija igra se bazira na 3 ili 4 igrača

BELGIJA : BJELORUSIJA - Belgija je sigurno bolji protivnik za 25% od Bjelorusije. To što Hrvati nisu baš dobro prošli sa Bjelorusima je pokazatelj koliko su oni slabi a ne to koliko su Bjelorusi dobri.

ESTONIJA : ALBANIJA - Ovdje je otprilike ravnopravno, iako su po meni Estonci bolji, što su pokazali nastupima protiv Turske, gdje su odigrali neriješeno kući i namučili ih u Turskoj

ARMENIJA : LUXEMBURG - Ovo je na gotovo istom nivou. Obično gube ali nisu bezopasni i može se potuči na njih.

Grupa za SP je bila 3 puta teža nego ova sad. Kad imaš Španiju u grupi onda se već unaprijed zna ko je prvi, što nije slučaj sa Francuskom i ovdje je otvorena borba za prva dva mjesta. Još jednom ističem, velika prednost je činjenica da Francuzi znaju da izgube od manjih reprezentacija (Austrija?) dok Španci pobjeđuju redom.

Isto tako, Francuzi tek počinju ozbiljnije igrati pred kraj kvalifikacija. One zvijezde misle da će se protivnici sami predati samo kad ih vide i onda, kad vide da to tako ne funkcioniše, krenu kao i nešto i igrati.
Svaka cast, ovim postom si dosta toga rekao! I veliki nam je plus sto su nam igraci puno zreliji, po meni imamo najvece sanse do sada da odemo na iduce veliko takmicenje. Samo mi imamo cesto onaj ruzni obicaj da zeznemo na startu a kasnije da igramo odlicno, pa na racun tih kikseva zeznamo sve! Ako odigramo od pocetka do kraja na konstantnom nivou na kojem nasa repka moze igrati mislim da je i vise nego realna druga, mozda cak i prva pozicija! Francuzi precesto kiksaju sa malim repkama, to nam je sansa za prvu poziciju!
Zadnja izmjena: emir987, dana/u 07 feb 2010, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 feb 2010, 14:33

Jasno se vidi da nas fudbalska svijetska javnost postuju puno vise sada odkako smo dosli do baraza za SP. 2010. Sad vise necemo biti najprijatnije iznenadjenje u kvalifikacijama ako zavrsimo drugi u grupi.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 07 feb 2010, 14:34

JAHIĆ: MOŽDA MOŽEMO BITI I PRVI

Pouzdani prvotimac atinskog AEK-a i reprezentacije Bosne i Hercegovine Sanel Jahić smatra kako su Zmajevi dobili tešku grupu, koju, ipak, možemo proći i plasirati se na Evropsko prvenstvo.
"Teška grupa, nema šta. O Francuzima ne treba trošiti previše riječi, jer treba samo pogledati pojedince koji nose državni dres Tricolora. Ipak, oni su se puno mučili tokom kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, kada su pokazali mnogo mana u svojoj igri. Oni su prvi favoriti, u to nema sumnje", kaže Jahić za SportSport.ba.

"Rumunija je u zadnje vrijeme zapala u tešku situaciju i to više nije ona ekipa kao prije nekoliko godina. Iako su se oni našli u drugoj jakosnoj grupi, mislim da smo mi bolja selekcija".

"Ja sam lično želio da izbjegnemo Albaniju, koja je u minulim kvalifikacijama poprilično namučila Švedsku i Portugal. Ipak, protiv Albanaca smo mi favoriti, ali ćemo to morati dokazati na terenu", smatra Jahić.

"Bjelorusija ima nekoliko zaista dobrih pojedinaca, ali smo i od njih jači kao ekipa, ali mislim da nam neće biti nimalo lako igrati u gostima sa njima. Jako nam je bitno da na svom terenu ne prosipamo bodove, a na strani ostvariti koju pobjedu. Mislim da možemo iznenaditi i možda ugrabiti čak i prvo mjesto", dodao je Jahić na kraju razgovora za SportSport.ba.
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 07 feb 2010, 14:35

stampy je napisao/la:
Mirza_Hordas je napisao/la:
stampy je napisao/la:Treba sad Vahida Halilhodžića angažovat ukoliko dobije otkaz u Obali Slonovače.

Čovjek zna francuze napamet. Uzeo bi im 3 boda usred Pariza.
:roll: :roll: :roll: :o
Iskreno, cijenim Sušića kao igrača, ali kao trener nije ni do pete Vahi.
Vaha je danas ipak svjetska trenerska klasa.
ccccc ti ili si glup ili se praviš glup.....pa sušić je tek postao selektor, jel to sad treba da ga savez smijeni :roll: :roll: :roll: ovdje ima forumaša koji ne razmišljaju mozgom nego guzicom
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 07 feb 2010, 14:35

Mene najvise sekira sto je Platini i sada najbolji igrac Francuske reprezentacije!
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 07 feb 2010, 14:37

emir987 je napisao/la:Mene najvise sekira sto je Platini i sada najbolji igrac Francuske reprezentacije!
to je ono najgore, sto ce se igrati rukomet :mrgreen:
Zadnja izmjena: MaliMemo, dana/u 07 feb 2010, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.
× Plava krv ispod koze ×

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 07 feb 2010, 14:37

NoName je napisao/la:Ako neko ima neku dvojbu oko toga da li nam je grupa laka ili teška, odgovor će saznati tako što će je uporediti sa grupom za svjetsko:

FRANCUSKA : ŠPANIJA - Sa Francuzima se može igrati a sa Špancima ne. A ono što je glavna "prednost" Francuza je to što znaju kiksati itekako, dok Španci melju sve pred sobom.

TURSKA : RUMUNIJA - Smiješno je i porediti jednu reprezentaciju sa 11 odličnih igrača i 6 veoma dobrih rezervi sa jednom reprezentacijom čija igra se bazira na 3 ili 4 igrača

BELGIJA : BJELORUSIJA - Belgija je sigurno bolji protivnik za 25% od Bjelorusije. To što Hrvati nisu baš dobro prošli sa Bjelorusima je pokazatelj koliko su oni slabi a ne to koliko su Bjelorusi dobri.

ESTONIJA : ALBANIJA - Ovdje je otprilike ravnopravno, iako su po meni Estonci bolji, što su pokazali nastupima protiv Turske, gdje su odigrali neriješeno kući i namučili ih u Turskoj

ARMENIJA : LUXEMBURG - Ovo je na gotovo istom nivou. Obično gube ali nisu bezopasni i može se potuči na njih.

Grupa za SP je bila 3 puta teža nego ova sad. Kad imaš Španiju u grupi onda se već unaprijed zna ko je prvi, što nije slučaj sa Francuskom i ovdje je otvorena borba za prva dva mjesta. Još jednom ističem, velika prednost je činjenica da Francuzi znaju da izgube od manjih reprezentacija (Austrija?) dok Španci pobjeđuju redom.

Isto tako, Francuzi tek počinju ozbiljnije igrati pred kraj kvalifikacija. One zvijezde misle da će se protivnici sami predati samo kad ih vide i onda, kad vide da to tako ne funkcioniše, krenu kao i nešto i igrati.
Odlicno "seciranje" grupe, nismo mogli bolje proci jer jednostavno mi kvalifikacije pocinjemo sa pozicije broj 3, ali treba se sjetiti da smo prosle kvalifikacije poceli na cetvrtom mjestu i zavrsili na drugom. Sad opet napravimo pomak za dva mjesta i ... :)
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 feb 2010, 14:38

Safet Sušić za .....
'Bilić mi je rekao da moramo biti oprezni sa Bjelorusijom'
Na pitanje da li je zadovoljan, Susić odgovara: "Stalno sam napominjao da želim izbjeći Španiju, Holandiju i Portugal iz prvog šešira. Na svu sreću moja želja se ostvarila. Drugo, htio sam da izbjegnemo sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije i to smo uspjeli. Sve u svemu, zadovoljan sam."

O suparnicima u grupi bh. selektor kaže: "Sve selekcije zaslužuju maksimalan respekt. O Francuskoj se manje više sve zna. Rumunija je izuzetno kvalitetna, bez obzira na posljednje rezultate. Ne smijemo ih potcijeniti. Evo upravo sam razgovarao sa Slavenom Bilićem. Podvukao je da moramo biti oprezni u dvobojima sa Bjelorusijom koja je sa Hrvatskom bila u grupi za Svjetsko prvenstvo. Albanija također zaslužuje maksimalan respekt. Ipak, vjerujem da imamo kvalitet i da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo".
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 07 feb 2010, 14:39

Potpis, ako je Ciro u takvoj grupi mogao biti drugi, Pape bi u ovoj MORAO biti (barem) drugi, sve ostalo su suplje..
Francuska je bolja od BIH (mada niosu ni oni bauk), a svi ostali nisu, ni po igracima, ni po igri...

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 07 feb 2010, 14:39

Nemojte se zavaravati, Francuska i Rumunija su velesile za Bosnu koja je, ruku na srce, u rangu
sa Bjelorusijom i Albanijom.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 07 feb 2010, 14:40

miky_hz je napisao/la:
Safet Sušić za .....
'Bilić mi je rekao da moramo biti oprezni sa Bjelorusijom'
Na pitanje da li je zadovoljan, Susić odgovara: "Stalno sam napominjao da želim izbjeći Španiju, Holandiju i Portugal iz prvog šešira. Na svu sreću moja želja se ostvarila. Drugo, htio sam da izbjegnemo sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije i to smo uspjeli. Sve u svemu, zadovoljan sam."

O suparnicima u grupi bh. selektor kaže: "Sve selekcije zaslužuju maksimalan respekt. O Francuskoj se manje više sve zna. Rumunija je izuzetno kvalitetna, bez obzira na posljednje rezultate. Ne smijemo ih potcijeniti. Evo upravo sam razgovarao sa Slavenom Bilićem. Podvukao je da moramo biti oprezni u dvobojima sa Bjelorusijom koja je sa Hrvatskom bila u grupi za Svjetsko prvenstvo. Albanija također zaslužuje maksimalan respekt. Ipak, vjerujem da imamo kvalitet i da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo".
Ma da mi abd , i odemo jednom na to prvenstvo, pa boze zar smo toliko zgrijesili , 3 sanse i tri promasaja :(

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 07 feb 2010, 14:40

Evo Pape je počeo primjenjivati metode Felixa Magatha. Već tvdi kako će Francuska (Bayern) biti prva a da ćemo mi (Wolfsburg) da se borimo za drugo mjesto. Nek još samo primjeni metode i na terenu i neće nam biti ravnih.

Jurišamo na prvo mjesto, bravo Jahiću. Ako nam u glavi bude prvo mjesto onda ćemo minimalno biti drugi. Jedva čekam da krene, sve tekme itekako zanimljive, i to ne samo naše. Zanimljive će biti i utakmice Francuske i Rumunije jedne protiv drugih, kao i protiv ostalih ekipa iz grupe.

U prošlim kvalifikacijama Španija nije bila zanimljiva nikako :mrgreen: Bilo je samo pitanje gol razlike kojom će se utakmica završiti a pobjednik se uvijek znao.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 07 feb 2010, 14:41

ljubav je napisao/la:Nemojte se zavaravati, Francuska i Rumunija su velesile za Bosnu koja je, ruku na srce, u rangu
neka ih, neka nas podcijene, pa ce im se obit od glavu !
Zadnja izmjena: MaliMemo, dana/u 07 feb 2010, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
× Plava krv ispod koze ×

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 feb 2010, 14:41

Po meni su Francuska i Belorusija najnezgodniji protivnici u ovoj grupi,i mislim da ce biti mnogo bolje i lakse igrati na Stade Franceu nego u Belorusiji.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

istocnabosna
Kontakt:

Post Postao/la istocnabosna » 07 feb 2010, 14:41

Sušić: Mi ćemo se boriti za drugo mjesto

Selektor nogomete reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, nakon današnjeg žrijeba za EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajinu, zadovoljan je grupom (D) u kojoj će uz našu selekciju još igrati Francuska, Rumunija, Bjelorusija, Albanija i Luksemburg.

"Ne postoji laka grupa, ali sretan sam što smo izbjegli Španiju, Holandiju ili Portugal, timove s kojim bismo imali dosta problema. Francuska je favorit u našoj grupi, ima veliki tim, ona će vjerovatno biti prva u grupi, a mi ćemo se boriti za drugo mjesto", kazao je Sušić.

On je naglasio da francuski tim dobro poznaje, te da će za njega biti nešto posebno što će BiH igrati protiv zemlje u kojoj živi i u kojoj je proveo najveći dio svoje nogometne karijere braneći boje pariškog PSG-a.

"Dobro poznajem francuski tim, poznajem ponaosob svakog igrača, ali vjerujem da će u njihovoj reprezentaciji doći do velikih promjena nakon Svjetskog prvenstva. Mi također u ovom trenutku imamo veliki tim. Sretan sam što ću svoj novi posao započeti s ovom generacijom. Smatram da dosta možemo uraditi u ovim kvalifikacijama", kazao je Sušić.

Francuski nogometni stručnjak Gerard Houllier, koji je predstavljao Francuski nogometni savez u Varšavi, naglasio je da "tricolore" očekuju teške utakmice u grupi, prije nego što se kvalifikuju na EP.

"Neće biti lako protiv tima koji predvodi Safet Sušić. Bili smo zajedno u PSG-u, gdje sam bio njegov trener. I ostale ekipe su kvalitene u našoj grupi, ali smatram da možemo proći dalje", kazao je u Houllier.

Enes Iz Stranke
Kontakt:

Post Postao/la Enes Iz Stranke » 07 feb 2010, 14:42

ljubav je napisao/la:Nemojte se zavaravati, Francuska i Rumunija su velesile za Bosnu koja je, ruku na srce, u rangu
Umalo ti ne reko nesto...
Pa molim te koja je Rumunija bila u grupi za kvalifikacije ? jos su imali 100 puta laksu grupu
a koji smo mi bili

haj malo vrati se ljubavim zar sport nisi

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 07 feb 2010, 14:43

Najtezi moguci protivnik iz 4 sesira, jedan od najlosijih iz 2 sesira.
O Francuzima ne treba nista pisati. Oni jednostavno moraju dalje proci.
Sve u svemu solidna grupa.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 07 feb 2010, 14:44

kako se stvari u fudbalu brzo mjenjaju, pa sjetite se prije 4-5 godina kako smo gledali na jednu Francusku, alooo!
Pa i na Rumuniju... a pogledajte sad. 8-)
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.