31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
Imamkarbarum
- Kontakt:
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
ekipa od 800 miliona vrijednosti nikako ne moze biti slaba kao sto neki forumasi kazu,misljenja sam da cemo na nekakvu euforiju i emociju ili natabati Talijane kao sto malo to neko ocekuje tipa 3:1 2:0 ili da cemo bas popusit ga 4 5 komada, jer kod nas se ide iz krajnosti u krajnost.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Kako javlja Gazzetta dello Sport, Italijani strahuju da će zbog padavina i na teren Bilinog Polja biti u nešto lošijem stanju.
"Zbog toga je Gattuso odlučio preskočiti posljednji trening na stadionu gdje će se utakmica igrati, odlučivši provesti posljednje jutro u Covercianu. Ekipa će stoga krenuti u ponedjeljak u 16:30 sati čarter avionom iz Firence i stići u Zenicu oko 19:00 sati na uobičajene aktivnosti prije utakmice, obilazak terena i konferencije za novinare s trenerom i igračem", navodi Gazzetta.
Prvi put u historiji Bosne i Hercegovine jedan stadion koristi grijače sa uklanjanje snježnog nanosa sa travnjaka
I pored obilnih, rekordnih padavina za ovo doba godine, niskih temperatura vrijedni radnici "Albe" i ostali radnici koji rade na održavanju travnjaka pružaju svoj maksimum kako bi stadion "Bilino polje" pružio našoj reprezentaciji idealne uslove za finale baraža za odlazak na svjetsko prvenstvo u Ameriku protiv Italije.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Interesantno... Trebat će im ako teren bude malo loš jedno pola sata da se priviknu na tekmiCoolpanda24 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 22:07
Kako javlja Gazzetta dello Sport, Italijani strahuju da će zbog padavina i na teren Bilinog Polja biti u nešto lošijem stanju.
"Zbog toga je Gattuso odlučio preskočiti posljednji trening na stadionu gdje će se utakmica igrati, odlučivši provesti posljednje jutro u Covercianu. Ekipa će stoga krenuti u ponedjeljak u 16:30 sati čarter avionom iz Firence i stići u Zenicu oko 19:00 sati na uobičajene aktivnosti prije utakmice, obilazak terena i konferencije za novinare s trenerom i igračem", navodi Gazzetta.
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Idealne usloveCAGarfia je napisao/la: ↑28 mar 2026, 22:09Prvi put u historiji Bosne i Hercegovine jedan stadion koristi grijače sa uklanjanje snježnog nanosa sa travnjaka
I pored obilnih, rekordnih padavina za ovo doba godine, niskih temperatura vrijedni radnici "Albe" i ostali radnici koji rade na održavanju travnjaka pružaju svoj maksimum kako bi stadion "Bilino polje" pružio našoj reprezentaciji idealne uslove za finale baraža za odlazak na svjetsko prvenstvo u Ameriku protiv Italije.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Treba bagerom čistiti snijeg
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Ma treba ih napasti kao Welsa od 75.min sa pet napadača. Ono je legendarenje bilo 
u istom trenutku tri klasična špica (džeko, demir, tabaković) i dva krilna esmir i alajbeg. 
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Pa vece su nam sanse ako teren bude losiji. Svakako mi i nemamo veznog reda za organizaciju napada.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Slazem se. Odbrana i golman top, vezni dobri igraci iako im fali kreativac. Kean je ozbiljan napadac postao. Veliki su favoriti, ali imaju ogroman psihicki teret. Samo hrabro.Imamkarbarum je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:55ekipa od 800 miliona vrijednosti nikako ne moze biti slaba kao sto neki forumasi kazu,misljenja sam da cemo na nekakvu euforiju i emociju ili natabati Talijane kao sto malo to neko ocekuje tipa 3:1 2:0 ili da cemo bas popusit ga 4 5 komada, jer kod nas se ide iz krajnosti u krajnost.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ja se vise boljim sudija I uticaja Fife na ovu utakmicu nego Talijana.
Ti to sve napisa ko da smo Argentina pa mozemo diktirat tempo kako ce se igrat svih 90 minuta.Arnelv52 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:41Italijanima dati od 15 do 35 minute incijativu. Mi se u tim minutama povući i lagano. Izvodjenja auta - polako, padneš - polako, ako se desi korner polako. Jer ako nam daju gol u tim minutama imamo poslije i više nego dovoljno da preokrenemo. A ako nam daju gol otiće na poluvrijeme zadovoljni misleći da igraju dobro.
Mi u prvih 15 minuta moramo na fiziku i snagu. Igrat brzo, na krila, dribling a ako oni šta pokušaju prebiti ih. Ako se zaradi crveni karton neka se ovde zaradi. Neka znaju da nisu dobrodošli.
Od 35 minute treba vratiti posjed i igrat se sa njima. Igrati od noge do noge. Ne mora biti ni ofanzivan fudbal. Uspavari utakmicu.
U drugom poluvremenu poslije 60. minute imaćemo dovoljno snage da im damo jedan pa bilo to za 1:0 ili 1:1.
Ako ne budemo mogli uspostaviti kontrolu - od 45 do 60 minute neka i to imaju. Još uvijek se rezultat može preokrenuti.
Bitno je da ne shvate kako je brzo prvi sat prošao. Onda će njihova panika raditi za nas.
Ko misli da cemo se mi pitat nesto i 10 minuta utakmice (osim ako budemo gubili pa nam prepuste posjed) taj nema pojma o loptanju.
Nabijaj na Edina, nek spusta krilima i moli Boga da jedna prodje.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
I da dodam, Gattuso je nas najveci adut. Trener na nivou Hadzibegica.Cartman je napisao/la: ↑28 mar 2026, 22:26Slazem se. Odbrana i golman top, vezni dobri igraci iako im fali kreativac. Kean je ozbiljan napadac postao. Veliki su favoriti, ali imaju ogroman psihicki teret. Samo hrabro.Imamkarbarum je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:55ekipa od 800 miliona vrijednosti nikako ne moze biti slaba kao sto neki forumasi kazu,misljenja sam da cemo na nekakvu euforiju i emociju ili natabati Talijane kao sto malo to neko ocekuje tipa 3:1 2:0 ili da cemo bas popusit ga 4 5 komada, jer kod nas se ide iz krajnosti u krajnost.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
A jos jaci mi je onaj sto prije par stranica napisa treba prepisat recept Norveske.Kaunas je napisao/la: ↑28 mar 2026, 22:27Ti to sve napisa ko da smo Argentina pa mozemo diktirat tempo kako ce se igrat svih 90 minuta.Arnelv52 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:41Italijanima dati od 15 do 35 minute incijativu. Mi se u tim minutama povući i lagano. Izvodjenja auta - polako, padneš - polako, ako se desi korner polako. Jer ako nam daju gol u tim minutama imamo poslije i više nego dovoljno da preokrenemo. A ako nam daju gol otiće na poluvrijeme zadovoljni misleći da igraju dobro.
Mi u prvih 15 minuta moramo na fiziku i snagu. Igrat brzo, na krila, dribling a ako oni šta pokušaju prebiti ih. Ako se zaradi crveni karton neka se ovde zaradi. Neka znaju da nisu dobrodošli.
Od 35 minute treba vratiti posjed i igrat se sa njima. Igrati od noge do noge. Ne mora biti ni ofanzivan fudbal. Uspavari utakmicu.
U drugom poluvremenu poslije 60. minute imaćemo dovoljno snage da im damo jedan pa bilo to za 1:0 ili 1:1.
Ako ne budemo mogli uspostaviti kontrolu - od 45 do 60 minute neka i to imaju. Još uvijek se rezultat može preokrenuti.
Bitno je da ne shvate kako je brzo prvi sat prošao. Onda će njihova panika raditi za nas.
Ko misli da cemo se mi pitat nesto i 10 minuta utakmice (osim ako budemo gubili pa nam prepuste posjed) taj nema pojma o loptanju.
Nabijaj na Edina, nek spusta krilima i moli Boga da jedna prodje.
15.10.2013.
MiranGlasnic je napisao/la: ↑28 mar 2026, 22:18Idealne usloveCAGarfia je napisao/la: ↑28 mar 2026, 22:09Prvi put u historiji Bosne i Hercegovine jedan stadion koristi grijače sa uklanjanje snježnog nanosa sa travnjaka
I pored obilnih, rekordnih padavina za ovo doba godine, niskih temperatura vrijedni radnici "Albe" i ostali radnici koji rade na održavanju travnjaka pružaju svoj maksimum kako bi stadion "Bilino polje" pružio našoj reprezentaciji idealne uslove za finale baraža za odlazak na svjetsko prvenstvo u Ameriku protiv Italije.![]()
![]()

- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ako ti najbolji igrači kažu idemo pojesti italiju, onda nisu navijači ti koji pretjeruju.Imamkarbarum je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:55ekipa od 800 miliona vrijednosti nikako ne moze biti slaba kao sto neki forumasi kazu,misljenja sam da cemo na nekakvu euforiju i emociju ili natabati Talijane kao sto malo to neko ocekuje tipa 3:1 2:0 ili da cemo bas popusit ga 4 5 komada, jer kod nas se ide iz krajnosti u krajnost.
Inače, da je vrijednost mjerilo, italija bi redovno uzimala medalje zadnjih 15 godina, a ne bi ispadali u kvalifikacijama.
Tih 800 miliona u ovakvim utakmicama ne znače apsolutno ništa. Cijene su svakako prepumpane, a imali su oni 600m+ vrijednost i zadnjih nekoliko kvalifikacija pa ih ne viđosmo na smotri najboljih.
Tako su naprimjer imali Bonućija, Florencija, Spinacolu, Kristatntea, Pelegrinija, Balotelija, Imobilea i svi oni su otprilike duplo manje "vrijedili" nego što sad vrijedi jebbeni Espozito, Palestra, Calafiori ili Kean.
Jesu veliki favoriti ali ćemo se i mi nešto pitati. Navijački prognoziram 2-0, nek se planeta zatrese
- Pensioner26
- Kontakt:
Ma autodestrukcija je igrati taktiku po kojoj su oni najpoznatiji i najbolji. Talijani najlošije prolazi protiv onih što ih napadnu i ne daju im mira.JohannWolfgang je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:54Mislim da ce biti isti sastav osim Esmira, Memic ce na njegovo mjesto a Kerim lijevo. Mozda Benji bude lakse jer su talijani sporiji od Velsana, igraju sporije pa ce stizati lakse. Nadam se pametnim faulovima, ne kao protiv Velsa da svaki bude na geanici kartona, prije nego bude opasno faul praviti. Ja bih isao na zabarsku taktiku. Umrtviti tekmu maksimalno, tuci se, cupati, zadrzavati, provocirati. Imamo Dzeku, Katica, Muharemovica, Kerima koji dobro izvodi prekide i nesto probati tako. Mada treba biti svjestan cinjenice da tako ulazimo na njihov teren na kojem su doktorirali fudbal, ali nesto probati na jedan gol neka odron tekma pa ko zabije taj jedan neka ide na WC. Ukoliko pokusamo nesto odigrati bojim se da nemamo taj kvalitet i da ce kazniti nase greske jer su individualno ipak bolji od Velsa. Cak i da gubimo do pred kraj jedan razlike nije lose, onda ubaciti Tabakovica i Esmira i rokati gore lopte pa mozda ih iznenadimo.
Samo kao u Walesu kad smo sve bacili u napad. Odmah ih iznenadimo, a mozda i gol ubodemo, ko zna 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Steta sto Kovacs ne moze opet suditi
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pa ne znam bas trenutno stanje, ali kad su postali evropski prvaci 2021, baš su bili jaki iz tranzicije i kontranapada.Pensioner26 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 22:38
Ma autodestrukcija je igrati taktiku po kojoj su oni najpoznatiji i najbolji. Talijani najlošije prolazi protiv onih što ih napadnu i ne daju im mira.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, ErosViverosViv, General505, GoldenLilies, HariTz, InatSilniBosanski, invincible1921, jasmin10, Micron, MiranGlasnic, Pensioner26, random11, s4mke, signalidunapark, Sveti i 80 gostiju.