Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

rogeRF
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la rogeRF » 09 jun 2011, 13:31

L' Imperator je napisao/la:CSKA ga zeli 8-) ne bi bilo lose da malo i promijeni sredinu :)
Ja bih iskreno volio da ode negdje, jer gledajuci ga u caji, nema on tu dosta lopti, sve su to igraci koji sami zele da zavrse, nema tu nikakvog kolektiva, a mirza da dobiva dosta lopti bilo bi tu i po 30-35 poena, mada i sada daje jako puno, s obzirom na broj lopti koje dobiva.Nikako nebi volio da ode bude cska, njihov stil igranja mi se nimalo ne svidja, a ova sezona im je bila katastrofalna. Ja mislim da bi mirzi bilo jako dobro u barseloni, jer tamo se stvarno igra timska igra, a mirza je i u odbrani odlican!
Izdržati, to je temelj vrline!

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 09 jun 2011, 14:35

rogeRF je napisao/la:
L' Imperator je napisao/la:CSKA ga zeli 8-) ne bi bilo lose da malo i promijeni sredinu :)
Ja bih iskreno volio da ode negdje, jer gledajuci ga u caji, nema on tu dosta lopti, sve su to igraci koji sami zele da zavrse, nema tu nikakvog kolektiva, a mirza da dobiva dosta lopti bilo bi tu i po 30-35 poena, mada i sada daje jako puno, s obzirom na broj lopti koje dobiva.Nikako nebi volio da ode bude cska, njihov stil igranja mi se nimalo ne svidja, a ova sezona im je bila katastrofalna. Ja mislim da bi mirzi bilo jako dobro u barseloni, jer tamo se stvarno igra timska igra, a mirza je i u odbrani odlican!
Dragi moj ti si ocito nesto grdno pomjesao , Mirza nigdje nikada ni na jednom mjestu u svijetu nece imati ni pola ovlasti koliko ima trenutno u caji laboral , kazezs ne dobiva dovoljno lopti , pa ako 25 suteva po tekmi nije dovoljno onda najbolje da se igra sa 5 lopti svima po jedna iz petorke . Ocito ti nisi gledao Caju svih ovih godina.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 10 jun 2011, 10:12

@kksiroki
Pa ima 25 suteva zato sto suta sa svih pozicija, cim dobije loptu, on se odluci za sut. A ja sam caju gledao gotovo svaku utakmicu u acb ligi, i tu san emeterio cesto sam ide u prodor, suta..., huertas - najbolji asistent, ali zna puno usrati, i zna se desiti da nekoliko napada zaredom promasi, barac, isto tako, kada dobije loptu, odma ide pod kos i hoce da suta, a vrlo cesto se desi da promasi, ribas-jako cesto suta za 3 poena, logan- isto tako, dobar suter.
Tako da, mirzi ne preostaje nista drugo nego da suta cim mu se stvori i najmanja prilika za sut, odakle toliki broj suteva, i samim tim toliki broj poena. Iako se mirza ponekad odlucuje u prodor pod kos, i tu, takodjer zna dati poen.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 jun 2011, 11:31

rogeRF je napisao/la:@kksiroki
Pa ima 25 suteva zato sto suta sa svih pozicija, cim dobije loptu, on se odluci za sut. A ja sam caju gledao gotovo svaku utakmicu u acb ligi, i tu san emeterio cesto sam ide u prodor, suta..., huertas - najbolji asistent, ali zna puno usrati, i zna se desiti da nekoliko napada zaredom promasi, barac, isto tako, kada dobije loptu, odma ide pod kos i hoce da suta, a vrlo cesto se desi da promasi, ribas-jako cesto suta za 3 poena, logan- isto tako, dobar suter.
Tako da, mirzi ne preostaje nista drugo nego da suta cim mu se stvori i najmanja prilika za sut, odakle toliki broj suteva, i samim tim toliki broj poena. Iako se mirza ponekad odlucuje u prodor pod kos, i tu, takodjer zna dati poen.
Ne bih da se mijesam, ali s ovim postom si se slozio sa gospodinom iznad. Pozdrav. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 11 jun 2011, 13:25

storm_raider je napisao/la:
Ne bih da se mijesam, ali s ovim postom si se slozio sa gospodinom iznad. Pozdrav. :)
:mrgreen:
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 12 jun 2011, 02:03

Čim je završio sezonu, pravac Jablanica... Koliko god veliki bio, Braco, nikad nećeš biti kao naš Mirza! Jedva čekam ove pripremne reprezentacije. Odigrat ćemo jako mnogo kvalitetnih utakmica. Ne pratim puno, ali ovako dobro isplanirane pripreme, odlična organizacija, povratak najboljih košarkaša...nije li znak da se u Savezu nešto promijenilo na bolje ?
Osim - drugo ime za Želju !

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 12 jun 2011, 13:37

Ne kazem ja da on nikako ne dobiva lopte, vec ne dobiva lopti onoliko koliko bi ih treo dobiti, jer, on je izvrstan suter pa i sa 7-7,5 metara. To Mirza pokazuje sjajnim tricama sa jako velikih udaljenosti, u tome je fazon! Ne dobiva "dobre" lopte, sve je to, ili pri isteku napada, ili dobije na 7 metara. Nema tu izradjenih pozicija za Mirzu, koje bi on, siguran sam vrlo lahko rijesio! Gotovo nikad ne ostaje sam na sutu. Kad lopta nema gdje, daje se Mirzi da on rjesava! I ako su to dodavanja, onda nemam rijeci!!! pozdrav!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 13 jun 2011, 21:43

rossoner je napisao/la:Čim je završio sezonu, pravac Jablanica... Koliko god veliki bio, Braco, nikad nećeš biti kao naš Mirza! Jedva čekam ove pripremne reprezentacije. Odigrat ćemo jako mnogo kvalitetnih utakmica. Ne pratim puno, ali ovako dobro isplanirane pripreme, odlična organizacija, povratak najboljih košarkaša...nije li znak da se u Savezu nešto promijenilo na bolje ?
Ne vidim da se puno toga promijenilo, osim sto ce proci malo duze pripreme. Onaj mahumutovic je spominjo 4-5 igraca (preldzic, sinanovic, ilic, suton itd) i na kraju ni jednog nije uspio zavrsit. Najlakse je reci 'nece da igraju' i dignut ruke od svega.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 jun 2011, 23:01

floyd je napisao/la:
rossoner je napisao/la:Čim je završio sezonu, pravac Jablanica... Koliko god veliki bio, Braco, nikad nećeš biti kao naš Mirza! Jedva čekam ove pripremne reprezentacije. Odigrat ćemo jako mnogo kvalitetnih utakmica. Ne pratim puno, ali ovako dobro isplanirane pripreme, odlična organizacija, povratak najboljih košarkaša...nije li znak da se u Savezu nešto promijenilo na bolje ?
Ne vidim da se puno toga promijenilo, osim sto ce proci malo duze pripreme. Onaj mahumutovic je spominjo 4-5 igraca (preldzic, sinanovic, ilic, suton itd) i na kraju ni jednog nije uspio zavrsit. Najlakse je reci 'nece da igraju' i dignut ruke od svega.
jbg ako zaista ne zele da igraju tu ne mozes nista ucinite,eh sad druga je stvar sto mi ne znamo da li je sve ucinjeno kako bi ovi momci zaigrali u dresu reprezentacije ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 jun 2011, 00:30

rogeRF je napisao/la:
Ne kazem ja da on nikako ne dobiva lopte, vec ne dobiva lopti onoliko koliko bi ih treo dobiti, jer, on je izvrstan suter pa i sa 7-7,5 metara. To Mirza pokazuje sjajnim tricama sa jako velikih udaljenosti, u tome je fazon! Ne dobiva "dobre" lopte, sve je to, ili pri isteku napada, ili dobije na 7 metara. Nema tu izradjenih pozicija za Mirzu, koje bi on, siguran sam vrlo lahko rijesio! Gotovo nikad ne ostaje sam na sutu. Kad lopta nema gdje, daje se Mirzi da on rjesava! I ako su to dodavanja, onda nemam rijeci!!! pozdrav!
da, ivanovic je rupa od trenera, ne zna on nista o kosarci :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 jun 2011, 00:33

Bili mi mogo neko reci kolike su sanse da Mirzu u buducnosti gledamo u najboljoj i najacoj kosarkaskoj ligi? Ako se ne varam bilo je te neke price da bi on mogo preci preko bare ali izgleda da od tog nece bit nista? Stvarno volio bi ga vidjet NBA jer ja mislim da to on zasluzuje, ako ne NBA onda nek ode u Barcu hehe :) Podsjeca me na Hidayeta Turkoglu a znamo svi kakav je legenda Hedo! :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 15 jun 2011, 14:01

Predsjednik Kahe izjavio da Teletovic ne ide nigdje :]
#samoRudar #zauvijek

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 jul 2011, 09:42

sajo10 je napisao/la:Bili mi mogo neko reci kolike su sanse da Mirzu u buducnosti gledamo u najboljoj i najacoj kosarkaskoj ligi? Ako se ne varam bilo je te neke price da bi on mogo preci preko bare ali izgleda da od tog nece bit nista? Stvarno volio bi ga vidjet NBA jer ja mislim da to on zasluzuje, ako ne NBA onda nek ode u Barcu hehe :) Podsjeca me na Hidayeta Turkoglu a znamo svi kakav je legenda Hedo! :)
Na ovom nivou na kojem sad igra kosarku, to najvise zavisi od njega samoga. Ako odluci da ode u NBA ligu, otici se sigurno.
Sport je lijek za tijelo i duh.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 12 jul 2011, 15:37

Kada se sve uzme u obzir, Mirza sigurno zasluzuje igrati u NBA ligi. Njegov kvalitet je neosporan, a prije svega, izuzetno je jak, sto jako potrebno za NBA! Iznenadio sam se kada sam cuo (cini mi se da je Edin rekao na areni) da jedini Mirza moze izdrzati Ivanoviceve treninge, nije ni cudo sto mu Ivanovic toliko vjeruje, otud ima preveliku ovlast u Caji! Puca kad hoce, odakle hoce, zna se desiti da promasi nekoliko suteva za redom, ali opet ima veliko povjerenje od strane Duska.

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 06 avg 2011, 20:51

slika :mrgreen:
shandrlike-tandrlike

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 08 avg 2011, 13:56

Igra li Mirza danas ljudi?
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 02 sep 2011, 13:55

Mislim da smo ovu igracinu napokon docekali u pravom svjetlu u repki. Partija jucer fenomenalna, nakon Nenada jedini i pravi lider koji je u stanju sam rijesiti tekmu.

Hvala Bogu pa je Mirza Jablanicanin i patriota pa nije potrcao za sakom eura poput drugih 'nasih' igraca.

Mirza hvala ti, Mirza hvala ti ....
Cuva Bog Zelju svog!

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 02 sep 2011, 14:38

nadam se da ce Mirza uskoro u NBA ligu ;) ...zasluzio je
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 02 sep 2011, 18:50

mirzza je napisao/la:Mislim da smo ovu igracinu napokon docekali u pravom svjetlu u repki. Partija jucer fenomenalna, nakon Nenada jedini i pravi lider koji je u stanju sam rijesiti tekmu.

Hvala Bogu pa je Mirza Jablanicanin i patriota pa nije potrcao za sakom eura poput drugih 'nasih' igraca.

Mirza hvala ti, Mirza hvala ti ....
hvala Bogu pa imam sugrađana kojima se ponosim za razliku od tog uhljupa s tvog avatara. Što se mene tiče nek nikad ne kaže više da je iz Jablanice! Koja je legenda čovjek, ja se nadam samo da će se već na početku potruditi da nam protiv Finske obezbjede pobjedu, a naravno Mirzinu ugradnju u istoj utakmici očekujem na velikom nivou !
Osim - drugo ime za Želju !

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 04 sep 2011, 23:38

Teletovic je pola nase repke... volimo te kralju! :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, StevieG8, TripleThreat i 14 gostiju.