Olimpik Sarajevo

jalijas
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la jalijas » 13 jul 2009, 12:12

evo tekst o prvom dijelu priprema

Musemić: Igrači pokazuju maksimalno zalaganje
FK Olimpik je sinoćnjom utakmicom sa FK Iskra Bugojno zaokružio prvi dio priprema koji je obavljen na Kupresu.
Do sada je Olimpik u pripremama za narednu sezonu odigrao 3 utakmice i to protiv Zrinjskog (poraz 3:1), Čelika (pobjeda 2:0) i protiv Iskre (0:0). Atmosfera u timu je jako dobra, a dobro raspoloženje jedino remeti činjenica da su se tokom priprema povrijedili Miloš Vidović i Mladen Ristić kojima su stradali ligamenti, ali se , na sreću, ipak ne radi o pretjerano ozbiljnim povredama.

Prema prognozoma doktora, obojica će odsustvovati sa terena dvadesetak dana. Šef stručnog štaba, Husref Musemić je izuzetno zadovoljan nakon prvog dijela priprema.

Ja sam rijetko kada zadovoljan, poznat sam po tome, ali moram priznati da sam ovaj put zaista iznenađen sa profesionalnošću koju su igrači pokazali na Kupresu. Maksimalno su se zalagali i nadam se da će tako ostati i u narednom periodu. Uslovi koje nam je Uprava kluba obezbijedila na Kupresu bili su idealni, a jedino što nas je poremetilo su povrede Vidovića i Ristića, ali se nadam njihovom što skorijem povratku na teren, rekao je Musemić nakon povratka ekspedicije Olimpika u Sarajevo.

Utakmicu sa Iskrom je vidio kao dobru probu, ali smatra da rezultat 0:0 nije mjerodavan jer je nakon povrede Ristića tempo igre Olimpika znatno opao jer su svi igrači bili u iščekivanju šta će sa njim dogoditi.

Igrači Olimpika danas (ponedjeljak) imaju slobodan dan, a sutra će trenirati na stadionu Igman na Ilidži, dok u srijedu putuju u Odžak gdje će do 23. 07. odraditi drugi dio priprema. Za sada je potvrđeno da će se 21. 07. igrati pripremna utakmica sa Zvijezdom iz Gradačca i to na stadionu u Gradačcu.

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 14 jul 2009, 14:44

sa oficijelne olimpikove stranice

Fudbalski klub Olimpik je danas u klupskim prostorijama predstavio dva mlada igrača, koji su sa ekipom prošli prvi dio priprema I koji su zadovoljili stručni štab, te je uprava kluba odlučila sa njima potpisati dugogodišnje ugovore. Radi se o zuru Velagiću I Nerminu Spahoviću.

Nermin Spahović je prve fudbalske napravio u Olimpiku koji je njegov matični klub. Kratko vrijeme je proveo na posudbi u Orliću, a šef stručnog štaba, Husref Musemić ga je u povratničkoj sezoni u Premijer ligi odlučio priključiti prvom timu.. Radi se o veoma mladom I talentovanom špic igraču koji je izrazito visok.

- Njegov tip igrača je upravo ono što je nama falilo u timu I mislim da se radi o igraču koji može još dosta napredovati uz ostale, zrelije kolege, rekao je prilikom predstavljanja Nedim Jusufbegović, asistent Husrefa Musemića.
Spahović je rođen 1990 godine I prilikom predstavljanja je istaknuo veliko zadovoljstvo što mu je ukazana prilika da potpiše ugovor na sedam godina sa Olimpikom.

- Olimpik je jedan od rijetkih klubova koji pruža priliku mladim igračima poput mene. Veoma sam sretan zbog ugovora I pokazat ću maksimalno zalaganje kako bih došao u priliku I da zaigram za prvi tim.
Azur Velagić je u Olimpik došao iz Njemačke, radi se također o izrazito talentovanom zadnjem veznom igraču rođenom 1991. godine.
- Sama činjenica da je dečko prošao fudbalsku školu slavnog Bajerna dovoljno govori. Već posjeduje izrazit pregled igre I za svoje godine veliku mirnoću., mišljenja sam da na njega u budućnosti možemo računati, rekao je Jusufbegović za Velagića.
I Velagić je izrazio veliko zadovoljstvo potpisom za Olimpik.
- Prvi dio priprema sam prošao sa ekipom, izuzetno sam zadovoljan prijemom u ekipi, kako od igrača tako I od članova stručnog štaba. Kako sam stigao u Olimpik shvatio sam da se radi o jednom ozbiljnom klubu sa velikim ambicijama, rekao je Velagić nakon službenog predstavljanja.

Trener Jusufbegović se kratko osvrnuo I na pripreme za narednu sezonu.
- Na Kupresu se radilo pakleno, svi igrači su pokazali makisimalno zalaganje I trud I mi u stručnom štabu smo izuzetno zadovoljni onim što smo vidjeli. Drugi dio priprema ćemo odraditi u Odžaku gdje putujemo sutra. Dogovorene su tri utakmice I to sa Janjom, Zvijezdom I Odžakom, dok ćemo generalnu probu imati protiv Željezničara 25.07. na stadionu Grbavica na kojem ćemo I igrati svoje domaće utakmice, rekao je Jusufbegović.

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 16 jul 2009, 11:54

saopstenje iz olimpika, koje sam nasao na njihovojh sluzbenoj stranici:

Obavještavamo da je Uprava FK Olimpik danas potpisala četverogodišnji ugovor sa igračem Klimentom Nastoskim rođenim, 20.04.1987, a koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Nastoski je do sada nastupao za FC Partizan iz Beograda i FC Pobeda iz Makedonije. Također je nastupao i za U-17, U-19 i U-21 reprezentaciju Makedonije. Nastoski se danas priključio pripremama FK Olimpik u Odžaku. Uprava Kluba je dovođenjem mladog reprezentativca Makedonije zaokružila listu pojačanja za proljetni dio Premijer lige BiH. Video nove akvizicije Olimpika možete pogledati na linku ispod:

Pogledao sam malo ovaj video i mali uopce nije los...

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 16 jul 2009, 12:02

Najaci timovi ove sezone u BiH su zrinski i olimpik...ovo ostalo slabo :!:
mB!

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 16 jul 2009, 12:13

samo su se zajebali sto su otjerali igrace koji su ih doveli ovdje gdje su sad (u premijer ligu)

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 16 jul 2009, 12:49

ma sto su se zajebali?
Hajd molim te objasni ovu svoju tvrdnju!

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 16 jul 2009, 12:50

pa zato sto su otjerali par dobrih igraca, a dovode neku djecu

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 16 jul 2009, 13:36

adn_sah je napisao/la:pa zato sto su otjerali par dobrih igraca, a dovode neku djecu

par dobrih igrača je bilo među tim što su otjerani, to se slazem, ali također je bilo nekih igraca koji su otjerani a koji su svoj maksimum vec pruzili, a djeca koju je olimpik doveo, kako ih ti nazivas, su sve sami talenti, koji prostora za napredak imaju na pretek. Za par godina ta djeca ce biti cjenjeni igraci od kojih Olimpik moze samo profitirati. Uz trenera kakav je husref za par godina ta ce djeca vrijediti milione, a tek onda ce se vidjeti koliko dobar potez su napravili u Olimpiku. Klub ne moze profitirati od igraca koji je 79 godiste i koji ima 30 godina, za njega niko nece platiti obestecenje, ali nekao se ovaj mali makedonac koji im je upravo dosao pokaze u pravom svjetlu, on ce za par godina vrijediti par miliona maraka. A Olimpik, kolko cujem ne zeli trtcati sa prodavanjem svojih igraca u bescjenje jer ih ne zanima neka instant zarada, koliko sam shvatio iz ovih raznih pisanja po medijima, oni ne zele neku instant zaradu da bi pojedini mendzeri i sumnjivi ljudi napunuli dzepove, vec se sve radi strpljivo sa dobrim osnovama, odnosno temeljima koji su u vec postavljeni. a od temelja se kuca i pravi, ne od krova. najlakse je sada napucati u medijima nekog igraca i prodati ga za neke smijesne pare, pa se poslije hvatati za glavu kada taj isti igrac ode u neki jos veci klub i uzme masne pare...
mozda pretjerujem, ali mislim da ce Olimpik biti hit ove sezone u Premijer ligi, ali vrijeme ce pokazati...

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 16 jul 2009, 17:00

Mukiol je napisao/la:Najaci timovi ove sezone u BiH su zrinski i olimpik...ovo ostalo slabo :!:
A gdje si ti gledao Olimpika pa znas da su jaki, u kojem susretu?
010 ISN'T JUST A CODE

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 18 jul 2009, 20:16

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 18 jul 2009, 22:07

maltasa je napisao/la:Olimpik - Odžak 3:1

http://www.****/cms/index.php?id=0,518,0,0,1,0
A ko je napisao na pocetnoj da su igrali protiv Zvijezde :o
Dragon Town

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 18 jul 2009, 22:14

Prilikom pisanja teksta došlo je do pogreške i umjesto imena ekipe Odžak stavljeno je ime Zvijezde iz Gradačca, koja je naš slijedeči protivnik na ljetnim pripremama. Nadamo se da našom nenamjernom greškom nismo izazvali bilo kakve neugodnosti i još jednom se izvinjavamo zbog toga.

administracija http://www.****

Sportski pozdrav i izvinjenje kako vama tako i našim sportskim prijateljima iz Gradačca

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 jul 2009, 12:25

maltasa je napisao/la:Prilikom pisanja teksta došlo je do pogreške i umjesto imena ekipe Odžak stavljeno je ime Zvijezde iz Gradačca, koja je naš slijedeči protivnik na ljetnim pripremama. Nadamo se da našom nenamjernom greškom nismo izazvali bilo kakve neugodnosti i još jednom se izvinjavamo zbog toga.

administracija http://www.****

Sportski pozdrav i izvinjenje kako vama tako i našim sportskim prijateljima iz Gradačca
A ja sam umalo tu informaciju plasirao na gradačački informativni portal. Srećom pa sam telefonski razgovarao sa par igrača i trenerom Zvijezde.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 19 jul 2009, 13:19

@ knele

Još jednom izvinjenje kako tebi i svima ostalim jednostavno se prilikom kucanja potkrala greška koja nadam se nije izazvala neke velike probleme.

Pozdrav

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 jul 2009, 14:10

maltasa je napisao/la:@ knele

Još jednom izvinjenje kako tebi i svima ostalim jednostavno se prilikom kucanja potkrala greška koja nadam se nije izazvala neke velike probleme.

Pozdrav
Prijatelju svima se desi, nema veze. ;)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 20 jul 2009, 13:23

Saopštenje za javnost F.K. "Olimpik"

Potpis novog igrača

http://www.****/cms/index.php?id=0,520,0,0,1,0

bilalinho2
Kontakt:

Post Postao/la bilalinho2 » 20 jul 2009, 13:38

Iz kluba je na našu mail adresu stiglo saopštenje za javnost koje vam prenosimo u cijelosti.

Danas je u prostorijama F.K. "Olimpik" ugovor na dvije godine potpisao Ljubo Nenadić.

Iako je Uprava Olimpika smtrala da je posao oko dovođenja novih igrača zaključen dolaskom Klimenta Nastoskog, povrede Vidovića i Ristića su uzrokovale dolazak još jednog igrača koji će biti na raspolaganju Husrefu Musemiću za narednu, povratničku sezonu u Premijer ligi.

Radi se o igraču koji je rodjen 1986. godine, igra na poziciji lijevog bočnog. Iako odbrambeni igrač, njegova specijalnost su izleti na protivničku polovinu, te se nerijetko nalazi u ulozi strijelca ili asistenta za pogodak. Izuzetne brzine i preciznog šuta skrenuo je pažnju na sebe nastupima u zadnje dvije sezone, pa je ovog ljeta imao ponudu Valencije (Španija) i Muskrona (Belgija), a interes za njega je pokazala i beogradska Crvena Zvezda, ali su iz Olimpika bili brži i konkretniji.

Nenadić se pripremama u Odžaku priključio već jučer, a priliku za nastup bi mogao imati već u utorak kada je zakazana pripremna utakmica sa Zvijezdom iz Gradačca. Nakon potpisa ugovora je izjavio:

" Imao sam ponude Valencije i Muskrona, ali nisam bio zadovoljan ponuđenim uslovima, te sam se odlučio vratiti. Po povratku mi je stigao poziv iz F.K. "Olimpik" i nakon razgovora sa čelnim ljudima kluba odlučio sam prihvatiti njihov poziv. Ono sto sam vidio i čuo od drugih, radi se o organizovanom klubu koji ima velike ambicije, koje se poklapaju sa mojim ciljevima. Nadam se da ću svojim igrama opravdati ukazano povjerenje."

Nenadić je prošao omladinsku skolu F.K. "Partizan", a u ekipu F.K."Olimpik" dolazi iz F.K. "Metalac" iz G. Milanovca.
hahahahahahahahhahahaha cuj valencia cccccccccccccccccccccccc i on odbio valencu posto je u dugovima da bi dosao u olimpik ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc nemogu da vjerujemmmmm :D :D :D :D :D
sa zvanicne olimpikove stranice
A . C . A . B.
The Maniacs 1987
YNWA
Mes que un club

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 20 jul 2009, 13:44

Zanimljivo ! :lol: :lol: :lol:

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 20 jul 2009, 15:06

Olimpik ima stvarno strasnu ekipu,igraci poput Pelaka ili Spalevica su za nasu ligu extra igraci,a i ovo sto sam pricitao i vidjeo (klip od onog Makedonca) ne cini mi se niamlo lose,ima onaj mali iz Njemacke pa sad i ovaj sto je proso skolu Partizana etc... stvarno ce pomrsiti mnogima racune,samo se pitam odakle im novac za ove igrace?
Tracy McGrady!!!

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 20 jul 2009, 15:14

ma malo mi je to glupo..malog trazi valencija ovi oni i on dolazi u olompik..kao oni mu dali bolje uslove..malo je nerealno...al et..ipak...ajd kad napises dobar igrac ,talenat ovo ono..ali bas ovako...pa mislim da je to prica za malu djecu..odbio valenciju i dosao u olimpik..klub koji je tek usao u nasu elitnu ligu...
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.