BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Armin10
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Armin10 » 03 jun 2009, 10:22

anlayan je napisao/la:http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_hrv_news

dobra strana ovoga sa Zecom je ta sto dinamovci uvijek za napadaca traze puno novca, dok je losa ta sto pored njega imaju jos najmanje 3 napadaca...

Dinamo trazi za Mandukica 15 miliona vjerovali ili ne, znaci on kosta sada onoliko koliko je nedavno kostao Dzeko.. :|
hahaha...Dzeka nemozes poredit sa njm!

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 03 jun 2009, 10:41

Armin10 je napisao/la:
anlayan je napisao/la:http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_hrv_news

dobra strana ovoga sa Zecom je ta sto dinamovci uvijek za napadaca traze puno novca, dok je losa ta sto pored njega imaju jos najmanje 3 napadaca...

Dinamo trazi za Mandukica 15 miliona vjerovali ili ne, znaci on kosta sada onoliko koliko je nedavno kostao Dzeko.. :|
hahaha...Dzeka nemozes poredit sa njm!
hehe pa to i ja kažem...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2009, 10:49

Češka ili Poljska liga su idealne za mlade fudbalere. Nema grube igre i skoro sve je podređeno talentima. Zbog toga te lige svake godine izbace sjajne talente. Zbog toga su ove lige konstantno na meti menadžera i skauta. Tamo talenti ne propadaju.

Trenutno ne postoji igrač na Balkanu koji se može upoređivati sa Džekom. Mandžukić je sjajan igrač, ali je prenapuhan, kao i svi top igrači iz HNL.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 03 jun 2009, 10:52

jeste li vi čuli za nekog Bosanca da je potpisao za Bayern..nije Hajdarević jer ovaj ima 17 g. ... ali sad ne znam kako se zove...

Armin10
Kontakt:

Post Postao/la Armin10 » 03 jun 2009, 10:53

anlayan je napisao/la:jeste li vi čuli za nekog Bosanca da je potpisao za Bayern..nije Hajdarević jer ovaj ima 17 g. ... ali sad ne znam kako se zove...
cuo sam...neznam kako se zove...nego hocel igrat za nas? hehe. :D

bavarac
Kontakt:

Post Postao/la bavarac » 03 jun 2009, 13:11

anlayan je napisao/la:jeste li vi čuli za nekog Bosanca da je potpisao za Bayern..nije Hajdarević jer ovaj ima 17 g. ... ali sad ne znam kako se zove...
evo sad sam gledo bayernove juniore:U16-sa nasih prostora samo VLADIMIR RANKOVIC
---------------------------------------------U17-takodjer jedan DEJAN JANJATOVIC
---------------------------------------------U19-ima dva igraca:NIKOLA TRKULJA i DEJAN RADONJIC
Mozda je jedan od ovih,drugih nema..
BAYERN MUNCHEN FOREVER IN MY HEART
ĆIRO i DŽEKO -BOSANSKI MED I MLIJEKO

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 03 jun 2009, 14:02

bavarac je napisao/la:
evo sad sam gledo bayernove juniore:U16-sa nasih prostora samo VLADIMIR RANKOVIC
---------------------------------------------U17-takodjer jedan DEJAN JANJATOVIC
---------------------------------------------U19-ima dva igraca:NIKOLA TRKULJA i DEJAN RADONJIC
Mozda je jedan od ovih,drugih nema..
po transfermarktu svi su srbi...

Edo Baajka
Kontakt:

Post Postao/la Edo Baajka » 03 jun 2009, 14:35

Vi mislite na Hajdarovica, koji je potpisao za Bayernov drugi tim.

http://www.transfermarkt.de/de/news/271 ... rn-ii.html

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 03 jun 2009, 14:38

Edo Baajka je napisao/la:

Vi mislite na Hajdarovica, koji je potpisao za Bayernov drugi tim.

http://www.transfermarkt.de/de/news/271 ... rn-ii.html
ma nee..taj ima 24 godine...a ovaj mali što je došao ima 17

Mico-Dusanovic
Kontakt:

Post Postao/la Mico-Dusanovic » 03 jun 2009, 14:54

nick je napisao/la:ma hrvatska liga je losa sve se svodi na dinamo i hajduk uopste nemaju konkurencije,ta 2 kluba ulazu i imaju rezultate ostatak lige je zalost...slicna situacija u srbiji zvijezda i partizan...dok u BiH nemas ni ta dva
U Hrvatskoj ligi primjerice ove sezone ima 4 dobra kluba, jedna Rijeka je perspektivna, dok je jedan Slaven Belupo lani izbacio Arisa iz kupa uefe, da bi na mišiće ispao od CSKA Moskve.
Tarik14 je napisao/la:Ja mislim da ima par dobrih klubova u Ceskoj i u Poljskoj ligi i te lige uopste nisu onoliko slabe koliko mogu izgledati. Sjetimo se samo kako je Slavija Prag izbacila Ajaxa iz Amsterdama u grupskoj fazi Lige Prvake prije par godina.
Veoma dobar primjer, slikovit, Dinamo ove sezone pobjedio i izbacio Spartu Prag, a lani isto napravio s Ajaxom, također kupio i jednog od cijenjenijih igrača češke lige, Miroslava Slepičku.
bubooty je napisao/la:
hrvatska liga je u rangu 3 ili 4te njemacke lige dok su poljska i ceska u rangu druge mozda 10-15% slabije

lech poznan ,wisla,legia su jace od sve i jednog hrvatskog kluba...
Jako konstruktivna analiza. :roll:

Ukoliko ćemo gledat koeficijente u posljednje dvije sezone, koji najbolje pokazuju trenutnu snagu određene lige, evo šta dobijemo:
1. Hrvatska 3.666 + 4.333 = 7.999
2. Češka 5.125 + 2.375 = 7.500
3. Poljska 1.666 . 5.000 = 6.666
4. Bugarska 2.750 + 2.250 = 5.000

Znači HNL je napredovao itekako, isto tako očekujem pravu berbu koeficijenata ove godine, jer nikada do sada u 18 godina nam u europu nisu išla 4 tako kvalitetna kluba, samo da ne bude prodaja i to je to.

Idemo dalje...
Poljska liga ima 6 klubova vrijednosti preko 10 milijuna €, dok Hrvatska ima 7 klubova, isto tako, i Dinamo i Hajduk su vrijedniji od najskupljeg poljskog kluba, dok od najskupljeg bugarskog kluba Levskog u Hrvatskoj ima 7 klubova s kvalitetnijim i cijenjenijim igračima.
Isto tako da ne pričam o tome kakve i kolike transfere ostvaruju jedni, a kakve drugi, u tome nam i Rumunji gledaju u leđa, isto tako tvrdim da je hrvatski prvak bolji i od Bugarskog, Češkog i Poljskog (a kamoli da su tri poljska kluba jača :lol: ), što dokazuje i koeficijent Dinama, ali primjerice ukupno gledano rumunjska liga je bolja i jača, jer tako kažu argumenti, no to će se promjeniti u narednih godinu odnosno dvije, kada rumunji gube više od pola svog koeficijenta.
Virtu4l je napisao/la:Češka ili Poljska liga su idealne za mlade fudbalere. Nema grube igre i skoro sve je podređeno talentima. Zbog toga te lige svake godine izbace sjajne talente. Zbog toga su ove lige konstantno na meti menadžera i skauta. Tamo talenti ne propadaju.
Izgleda da ti jedino u hnl-u gledaš derbi koji je uvijek nabrijan i sa 50 prekršaja, pa i ne vidiš dalje od njega. :roll:
Sve ovo što si rekao za češku i poljsku je odličan opis HNL-a, dok za navedene dvije zemlje baš i nisam siguran.

Evo argumenti...
S brojem hnl igrača koji igraju u top 10 najjačih europskih liga (serie a, premiership, primera, šampionat, ukrajinska liga, ruska liga, grčka, eredivise i bundesliga) se ne mogu uspoređivat niti česi, a kamoli tamo neki poljaci ili bugari, tu je i visok broj golova, te treneri koji uvijek forsiraju tehniku više nego mišiće, što je i obilježje Hrvatske od kada je nogometa, pogotovo u zadnjih 20 godina.

Ako se smatraš uvjerenim u to što pričaš, ja te molim da mi eto nabrojiš koje je to talente dala liga koja je kakti raj za sve scoute; poljska liga! Možeš nabrojat i te velike igrače iz češke lige u zadnjih 5 godina ili koliko ti već odgovarta, pa da ih usporedimo sa onima poniklim u hnl-u, naravno da ne očekujem odgovor jer nema smisla i nemaš nikakve fakte za to što pričaš.

HNL je jača liga od svih navedenih, a konačnu potvrdu svega ovoga gledajte u ovoj euro sezoni. 8-)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2009, 15:43

Mico-Dusanovic je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Češka ili Poljska liga su idealne za mlade fudbalere. Nema grube igre i skoro sve je podređeno talentima. Zbog toga te lige svake godine izbace sjajne talente. Zbog toga su ove lige konstantno na meti menadžera i skauta. Tamo talenti ne propadaju.
Izgleda da ti jedino u hnl-u gledaš derbi koji je uvijek nabrijan i sa 50 prekršaja, pa i ne vidiš dalje od njega. :roll:
Sve ovo što si rekao za češku i poljsku je odličan opis HNL-a, dok za navedene dvije zemlje baš i nisam siguran.

Evo argumenti...
S brojem hnl igrača koji igraju u top 10 najjačih europskih liga (serie a, premiership, primera, šampionat, ukrajinska liga, ruska liga, grčka, eredivise i bundesliga) se ne mogu uspoređivat niti česi, a kamoli tamo neki poljaci ili bugari, tu je i visok broj golova, te treneri koji uvijek forsiraju tehniku više nego mišiće, što je i obilježje Hrvatske od kada je nogometa, pogotovo u zadnjih 20 godina.

Ako se smatraš uvjerenim u to što pričaš, ja te molim da mi eto nabrojiš koje je to talente dala liga koja je kakti raj za sve scoute; poljska liga! Možeš nabrojat i te velike igrače iz češke lige u zadnjih 5 godina ili koliko ti već odgovarta, pa da ih usporedimo sa onima poniklim u hnl-u, naravno da ne očekujem odgovor jer nema smisla i nemaš nikakve fakte za to što pričaš.

HNL je jača liga od svih navedenih, a konačnu potvrdu svega ovoga gledajte u ovoj euro sezoni. 8-)
Mićo, legendo, kralju, dijamantu, zmaju... nismo se ti i ja skontali. Uopšte nisam upoređivao HNL sa Poljskom ili Češkom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mico-Dusanovic
Kontakt:

Post Postao/la Mico-Dusanovic » 03 jun 2009, 15:53

I bolje ti je. 8-)
Vjerojatno sam te automatski stavio u isti koš gdje je većina ostalih forumera.

Jadno je da se toliko ismijava i podcjenjuje liga koja vam je dala toliko igrača, pogotovo je smiješno iz razloga jer ne postoje nikakvi argumenti za takvo što.

HNL je u svojoj konkurenciji (češka, bugarska, slovačka, srpska, poljska...) jaka i atraktivna liga, u kojoj iz godine u godinu stasaju novi talenti i igrači vrhunske klase, jer im ona služi svojim načinom igre i pristupom kao odlična podloga za razvoj, to su fakti!

Nažalost mafijaš Štimac je pokrenuo nakaradu zvanu liga 16, vidjet ćemo kako će se to odrazit na pozitivan rast kvalitete koji se ponavljao već 3 godine u nizu, iz godine u godinu, nadam se da se one crne prognoze neće ostaviriti, i da će što prije biti pokrenuto vraćanje liga 12, ili još bolje, lige 10.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 03 jun 2009, 17:19

usporedjivati hnl sa trecom švabskom ligom je nesto kao usporediti holandsku ligu sa hrvatskom . to mozes procitati samo od ovih nasih jugosvaba. a da u hrvatskoj ima dobrih igraca osim onih koji igraju u dinamu je najbolji primjer jajalo igrac slaven belupa koji se prodao u talijansku seriju a

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 03 jun 2009, 18:21

Rodjak mi je igrao u Sved neko vrijeme i kaze da je Sved i Hr ligu nefdje u istom rangu..Moze reci jer igrao i u Hr...Ako je dobar zongler ne mora znacit da je i na terenu dobar..Ptrudit cu se uzet snimak od druga ,mislim da je rijetkost kakve individulane sposobnosti ima...Sjecam se, u mome gradu se svako ljeto igra ljetna liga,dva nasa istaknuta reprezentativca su igrali za jednu ekipu,decko im kroz noge protura obojici,ispadaju kao iz voza..Ali opet neki kazu da je velika razlika-pologon -stadion....

kukurijek
Kontakt:

Post Postao/la kukurijek » 04 jun 2009, 15:40

Na teletkstu DSF stoji "Emir Kurtalic 19 godina u pregovoru sa Hoffenheimom.
Zna li neko nesto vise o tome,jeli to ovaj iz Orasja?

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 04 jun 2009, 15:48

kukurijek je napisao/la:Na teletkstu DSF stoji "Emir Kurtalic 19 godina u pregovoru sa Hoffenheimom.
Zna li neko nesto vise o tome,jeli to ovaj iz Orasja?
jeste onaj iz orasja, ali nikako ne mogu saznati kako se zove onaj sto je potpisao za bayern..neki 17-ogodisnjak..

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 04 jun 2009, 16:01

Novo pravilo FIFE, igrac koji je igrao za drugu reprezentaciju U-21, sada moze promijeniti reprezentaciju i nakon 21 godine starosti, znaci moze birati reprezentaciju i nakon 21 godine stim da nije igrao za A tim, ovom odlukom mozemo dobiti dosta nasih igraca koji su igrali za druge drzave do 21 godine a sada su stariji
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 jun 2009, 16:35

i ja sam upravo čitao o tome, pa sad je vrijeme da ovi iz saveza dođu jedanput sebi i vrate igrače koji nisu mogli igrati za BIH kao što su medunjanin,begović,jakupović,kučuković itd. Ili će oni ponovo dokazati po neznam koji put da nisu sposobni i ako to sad još jedanput dokažu krajnje je vrijeme da spakuju kofere i odu. Vidjećemo sad da li će i ćiro uraditi nešto po ovom pitanju, da vidimo želi li on stvarno pomoći ovoj zemlji kako on kaže (ovom napaćenom narodu)...

samo treba požuriti jel da ne bi bilo kasno jel će sad neke reprezentacije ove mlađe igrače sa ovakvim statusom gurati u a tim da bih i kasnije mogli računati na njih. Jel ako odigra za A selekciju onda je kasno...
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 04 jun 2009, 16:52

Joj da hocete vise prestat spominjat ljude koji su debitovali za A tim!Znate da Jakupovic ne moze jer ima 1 nastup za Svicarsku(zbog kog se uveliko kaje,nezz jeste li citali danasnji clanak iz lista San) i tog Begovica koji stvarno ne znam da li ima il nema nastup.Na wikipedii pise da je prekomandovan u A tim i da je imao poziv za A tim Kanade.Eh sad,da li moze za nas ili ne?Ja ne vjerujem.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 04 jun 2009, 16:53

evo Fifa odobrila igracima starijim od 21. godinu , koji imaju dvojno drzavljanstvo da mogu igrati za maticnu zemlju bez obzira sto su nastupali za mlade selekcije druge zemlje ..
Haris Medunjanin iz FC Valladolida je tako stekao pravo da igra za BiH bez obzira sto je nastupao i zabijao za U-21 selekciju Holandije ..
Dobar igrac 24 godine , ofanzivni vezni ...sigurno da ce podici kvalitet nase reprezentacije .. trzisna cijena mu je 1.400 000 eura

treba Ciri to dojavit ...Ciro ce odraditi posao ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26 i 15 gostiju.