LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 maj 2012, 06:39

Taman napravili razliku i mislim ovo je gotovo i onda dopustimo Lawson-u da nas unisti :roll: tj dopustimo da igraju njihovu igru sa malom postavom :roll:

Sta je ovo zar nema nikog ? ili ste svi u krevetima gledate na SK , ja nisam mogao vise od netvoze sve je izgledalo dobro imali 16 p prednosti ionda dopustimo sto nismo smjeli :roll:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 maj 2012, 06:49

Sto je najgore puno smo kvalitetniji od Denvera , sto nije bio slucaj recimo prosle god sa Dallasom , ali smo prestali igrati odbranu kada smo imali 16p prednosti i sad oni imaju +5 mislim Harington sam na sutu za 3 jos nije ni izgradjena akcija :roll: sramota :twisted:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 maj 2012, 06:58

Fakat me nervira Kobe svaki put kad pipne loptu od kraja 3/4 bude udvojen a mi umjesto da spustamo tad na Gasola jer ga cuva Harington mi nesta glumimo divlje akcije , fakat Brown se pogubio :roll:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 maj 2012, 07:01

Nemogu da vjerujem imamo momentum +3 odigramo extra odbranu i Miller naparvi ofanzivni skok pored gasola i jos bude faul kos :shock: :twisted:

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 13 maj 2012, 07:22

Sta se ovo ti sam sa sobom svadjas cijelu noc?

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 maj 2012, 07:22

Dobro je..ipak je povratkom MWP-a obrana puno bolja. Ovo se trebalo davno rijesiti,al et... Valjda ce biti bolje protiv OKC
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 maj 2012, 07:28

kemo10 je napisao/la:Sta se ovo ti sam sa sobom svadjas cijelu noc?
tako nekako :lol: :lol: :lol:

na kraju na misice smo dobili , Kobe bez snage vidi se da ga je iscrpila stomacna gripa a opet je bio udvajan i podredio se ekipi a nagradili ga Blake tricama i MWP odbranom pogotovo nad Millerom i Galinarijem.

Lawson i Harington su nas zamalo unistili ali eto na misice ;)

Ali Brown se usrao :roll: , igrao umornog Bryanta 44 min :shock: , Baynum 43 :shock: , Artest 42 i Gasol 41 :o

p.s. na kraju 34-godisnji umorni Kobe preuzme najbrzeg i najboljeg igraca Lawsona i to je bio jedan od razloga ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 maj 2012, 10:22

Gled'o sam samo treću četvrtinu i početak četvrte. Ako sam dobro vidio (razlozi su poznati, ipak je subota :mrgreen: ), Lakersi su u jednom trenutku imali šut 1/7 iz igre za skoro 7 minuta igre (dakle, kraj treće četvrtine i početak četvrte). Tad je Denver napravio seriju kojom je došao i do +4, al' su ludi Artest i sinoć odlični Blake vratili stvari trojkama. Bryant je u tom periodu izgubio par lopti, silio je neke prodore i svaki put se spetljao, te je to jedan od razloga te serije (neću govoriti o Gasolu koji je puštao Harringtona da puca). :mrgreen:
Dalje nisam gledao, nisam imao snage. :mrgreen: Ono što je bilo primjetno je gubljenje Sessionsa. Sinoć je stvarno bio jedan od slabijih. :mrgreen:
Sve u svemu, drago mi je što su Lakersi prošli, jer ovaj Denver (bez obzira na timsku igru i uigranost) ipak nije dorastao polufinalu, a kamoli finalu konferencije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 maj 2012, 10:36

blake 5 trojki, mwp 4 :lol:

eto sta je odlucilo :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 maj 2012, 12:06

Oklahoma u 6.
Kobe Bryant je napisao/la:34-godisnji
33 godisnji je jos :!: :D
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 13 maj 2012, 12:39

Tabla u svlačionici Lakersa :mrgreen: (još 12):

slika
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 maj 2012, 14:18

Bitno je da smo prosli, sad se konsolidovat pred OKC, nesto mislim da ce se Westbrook usrat protiv nas :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 maj 2012, 14:35

Skontali se napokon...posebno Gasol :shock: Odigrao je perfektnu tekmu,nadam se da ce nesto slicno raditi i protiv Oklahome.Bynum takodje veoma dobar,ponovio je igru sa prve utakmice u seriji kad je dominirao u odbrani.

Blake maestralan-sve je ulazilo 8-)

Kobe odigrao rutinski...vidio je i on da je druga prica u odnosu na zadnja 2 duela.Odlicno je kontrolisao tekmu,podjelio 8 asistencija i na kraju zakljucio seriju sa onom odlicnom trojkom.Posebno impresivno je njegova odbrana nad Lawson-om kojeg je preuzeo u 4/4 i Ty mu nije uspio ni poena ubaciti :shock:

MWP maestralno...kako samo igra odbranu :o a sinoc je bio dobar i ofanzivno.

Sad se valja spremiti za Oklahomu iako to ce biti posebno tesko s obzirom da su starteri igrali 43-44 minute sinoc :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 maj 2012, 15:08

Sinocnjom pobjedom Bryant je izgubio i posljednju priliku da se domogne 6.prstena u NBA karijeri. Sa ovom igrom i ovim pristupom protiv Oklahome nemamo sta traziti i na kraju cemo biti pometeni kao sto je slucaj bio i prosle godine.
Naravno Brown ce ostati na klupi i naredne sezone i tako nam zadati konacan udarac. Nas je problem sto se vecina napadackih akcija svodi na slucajnost ili kvalitet odredjenog igraca, a tu nema odredjenog sistema do kojeg bi vecina igraca dosla do izrazaja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 maj 2012, 15:43

amerosm je napisao/la:Sinocnjom pobjedom Bryant je izgubio i posljednju priliku da se domogne 6.prstena u NBA karijeri. Sa ovom igrom i ovim pristupom protiv Oklahome nemamo sta traziti i na kraju cemo biti pometeni kao sto je slucaj bio i prosle godine.
Naravno Brown ce ostati na klupi i naredne sezone i tako nam zadati konacan udarac. Nas je problem sto se vecina napadackih akcija svodi na slucajnost ili kvalitet odredjenog igraca, a tu nema odredjenog sistema do kojeg bi vecina igraca dosla do izrazaja.
Ja nisam vidio navijaca koji toliko samo zmizdri i kritikuje svoj klub. Daj kralju malo podrske, optimizma. Ja vise vjerujem u Lakerse nego ti, idete u finale zapada. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 maj 2012, 16:18

@ BIHfan

naravno da ce imati moju podrsku u duelu protiv Thundera, ali treba biti realan i sagledati neke stvari. Mene najvise nervira pristup i odnos prema dresu koji ekipa ima, jer svaku 10.utakmicu odigraju kako treba. Isto tako svako mjesec dana Bryant mora vratiti igrace iz njihovog ludila u glavi u normalu kako ekipa ne bi ispastala.

Za mene nije problem izgubiti utakmicu - uostalom porazi su sastavni dio zivota - ali moras pokazati zelju i borbenost za istom. Bullsi osakaceni povredama, ali se ljudi bore iako se vidi nedostatak kvaliteta pojednih igraca, i niko im nema sta reci jer su dali sve od sebe i do toga bolje ne mogu.

Slozit ces se s mnom da je zalosno kada trener nakon utakmice kaze "ako Gasol i Bynum budu u mogucnosti u utakmice protiv Thundera uci sa istim pristupom i nacinom igre mozemo dosta toga uradit".

Npr. obican covjek na poslu mora ispuniti svoju normu da bi na kraju mjeseca dobio zasluzenu platu, dok oni mole Boga da jedan igrac ima u dvije utakmice zaredom slican pristup svom poslu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 maj 2012, 09:02

amerosm je napisao/la:@ BIHfan

naravno da ce imati moju podrsku u duelu protiv Thundera, ali treba biti realan i sagledati neke stvari. Mene najvise nervira pristup i odnos prema dresu koji ekipa ima, jer svaku 10.utakmicu odigraju kako treba. Isto tako svako mjesec dana Bryant mora vratiti igrace iz njihovog ludila u glavi u normalu kako ekipa ne bi ispastala.

Za mene nije problem izgubiti utakmicu - uostalom porazi su sastavni dio zivota - ali moras pokazati zelju i borbenost za istom. Bullsi osakaceni povredama, ali se ljudi bore iako se vidi nedostatak kvaliteta pojednih igraca, i niko im nema sta reci jer su dali sve od sebe i do toga bolje ne mogu.

Slozit ces se s mnom da je zalosno kada trener nakon utakmice kaze "ako Gasol i Bynum budu u mogucnosti u utakmice protiv Thundera uci sa istim pristupom i nacinom igre mozemo dosta toga uradit".

Npr. obican covjek na poslu mora ispuniti svoju normu da bi na kraju mjeseca dobio zasluzenu platu, dok oni mole Boga da jedan igrac ima u dvije utakmice zaredom slican pristup svom poslu.
Brate sta ces kada igrac ima zagarantovan ugovor, ti njega mozes na klupu staviti, mozes ga staviti na neaktivnu listu, on ce opet dobijati tu platu. Sta je Marbury radio sjeti se malo. Igraci su zasticeni i niko im nista ne moze, pogotovo ako si bolji igrac kao Gasol, Bynum, pa imas velike ugovore, a znas igrati, nema sanse da te amnesitraju, nema sanse da te stavi u neaktivne jer nece igrati Murphy, tako da ih ukoliko nemaju motiva, nikakva kazna ne ocekuje. Ne mozes ga otjerati, vrijeme za trejd je proslo, moraju malo nervirati i navijace :D . Razumijem te u potpunosti, zamisli kako je meni gledati jarane Cavse, sa Jamisonom koji opali 30 lopti, doda samo inbound pass, Parkera koji je umislio da je dobio talenat za playmakera u 36-oj godini zivota, Casspija koji ne moze nista pogoditi na otvorenom sutu, Hollinsa kojie je visok 213, atleta prava, a za 20 minuta u igri skupi cak 2 skoka, zakucavanja fulao (sva sreca otisao je), plus u odbrani k'o cunjevi bez imalo zelje. Mozda tankiranje, mozda nedostatak talenta, ali i kada je tankiranje u pitanju, nedostatak talenta, ne moze te nista sprijeciti da ostavis srce na terenu, ali igraci su previse zasticeni. Roster od 15 igraca ti sveze ruke i ne mozes nista raditi, da li je to kao u fudbalu, da imas omladinsku skolu, pa svoje juniore, eh kakva bi tada bila borba, ginuli bi ljudi na terenima. Ovako, odradi sezonu ili dvije dobro, zaradi kintu sljedecih 5 godina zagarantovan ugovor, pa se moze i odmarati. To je najveci problem, igrace boli kita u danasnjem vremenu, ali valjda dodje bolje vrijeme, tako da u potpunosti razumijem tvoju frustraciju, jer moj tim je 10 puta gori i imamo samo 3 svijetle tacke Irvinga, Alonza i Tristana koji su ginuli tokom ove sezone, ovo ostalo nit talenat nit neka posebna pozrtvovanost.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 14 maj 2012, 15:05

Djelomicno se covjek moze sloziti sa ovim sto je adriano napisao mada nije sve tako crno-bijelo. Najveci problem ovih Lakersa uopste nije ofanziva nego zasicenost pojedinih igraca. Osim Kobe-a tu i nema vise neke velike zelje, ova ekipa ima startnu petorku koja kad se saberu svi prsteni igraca ih ima negdje oko 10, ove toplo-hladne igre nisu nikakva slucajnost nego jednostavno igraju sa 100 % samo kad im se igra, e to je najveci problem ove ekipe.
Phil Jackson je poslije metle protiv Dallasa i sam priznao da je vrlo tesko motivisati ekipu koja je bila 3 puta zaredom u finalu a dvaput osvojila titulu.

Ovi igraci su siti to se vidi u pojedinim trenutcima, fali onaj zadnji atom snage a to nas je moglo kostati protiv Denvera. Bynum odigrao nekoliko dobrih partija i umislio da je novi Shaq, stalno se nesto smije, kod timeouta se odvaja od ekipe i pravi slicna sranja. Njega ce Lakersi dovesti u red ili ce ga nogirati prije ili kasnije ukoliko se neuozbilji, trade line je prosao ali no sikiriki doci ce sljedeci rok pa bi moglo biti svasta.

Na kraju krajeva igrac sam sebi moze zajebati karijeru ako nepruza konstantno dobre partije jer ga ovi veliki klubovi nece htjeti tako da igraci nemogu bas raditi sta god hoce. Pogotovo Lakersi tako nesto nece trpiti, Gasol je vec dobio nogu ali ga je Stern spasio, Odom je za cas poslat u Dallas nakon sto je poceo da glumi uvrijedjenu mladu, da nespominjem nogiranje svojevremeno daleko najboljeg centra lige. Ista takva sudbina ceka i neke igrace ukoliko nebudu pruzili ono sto se od njih trazi.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 maj 2012, 17:01

Vazno je da dobijemo jedan od prva dva meca. Kasnije ce biti mnogo,mnogo lakse
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 maj 2012, 18:51

Još jedan neslavan kraj tima iz Los Anđelesa ili trijumf u seriji protiv super atletične ekipe Oklahome?

U subotu naveče „Lakersi“ su dobili sedmi meč protiv „Nuggetsa“ i time prošli u polufinale u kojem će igrati protiv „Thundera“. Bila je to vrlo teška i iscrpljujuća serija za „Jezerane“, iako su imali meč loptu u petom susretu na svom terenu, ipak su morali igrati sedam utakmica.

Razloga je više, od indisponiranosti Bynum – a i Gasol – a, do toga da Kobe u pojedinim trenucima „privatizuje“ utakmicu, ili da klupa katastrofalno odigra, ili do toga da Mike Brown stalno miješa karte, i mijenja igrače u rotaciji. Josh Mc Roberts mu igra na početku sezone, poslije ga zaboravi, pa onda opet igra, pa sada u play off – u samo igra Jordan Hill kao alternativa Bynum – u i Gasol – u. Ili rookie Goudelock, koji je bio odličan back – up Bryantu. Lakersi imaju problema sa odbranom pick n’rolla, koji nisu riješili ni sa dovođenjem Sessionsa.

Imaju problema sa motivacijom Gasola, za kojeg niko sa sigurnošću ne može reći na koji način će da odigra. Ali, Metta World Peace, poznatiji kao Ron Artest se vraća i biće izuzetno zanimljivo vidjeti kako će reagirati i igrati protiv Hardena, nakon monstruoznog udaranja dotičnog igrača, zbog čega je zaradio suspenziju od sedam utakmica neigranja.

Oklahoma igra odlično ove godine, ali…Šut će stati u ključnom trenutku, pitanje je samo da li Ibaka, Perkins i Collison imaju snage iznijeti to na pravi način? Ibaka igra perfektnu sezonu, u odbrani sve preuzima, pogađa sa distance, ali Perkins je nešto drugo. Prije svega, radi se o odbrambenom igraču, koji skuplja otpatke u napadu, i ne može na pravi način kreirati sebi poziciju za šut, ili „zidati“ protiv protivničkog centra.

Namjerno sam se bazirao na ovaj dio, a izostavio za kraj najbolje igrače ovog tima. „Durantula“, je vjerovatno poslije Jamesa najbolji igrač NBA u ovom trenutku (tu ne računamo Kobe – a, jer je on van konkurencije, i najbolje godine su iza njega). Čovjek naprosto razara protivničke odbrane sa svojim visokim skok šutem kojeg je nemoguće blokirati, ove godine je popravio igru sa loptom, i igru sa posta. U odbrani je također veliki faktor, jer je vrlo teško šutirati preko čovjeka sa tolikim rasponom ruku.

Ali, Durant ima veliki problem, a on se zove Rusell Westbrook. Dečko često zna da uzme glavnu ulogu na parketu i igra neku svoju igru, koju ni trener Brooks ne može da razumije, a kamoli ostali zaljubljenici u ovu plemenitu igru. Jednostavno, u pojedinim trenucima neće da se prilagodi timu, i igra sam protiv svih. Kada ima svoju noć, rijetko ko može da igra sa Oklahomom, i upravo je on ključni faktor ili ambisa ili vrha ovog tima. James Harden, je službeno izabran za najboljeg šestog igrača NBA lige. Apsolutno zasluženo, jer igra fenomenalnu sezonu, biće interesantno vidjeti sa kakvim će motivom da igra protiv „Lakersa“, zbog udarca kojeg je pretrpio. Također, ostaje pitanje da li će Fisher uspjeti da pomogne Oklahomi u ovoj seriji, i koliko može sa klupe?

Kobe je i ove godine imao problema sa povredama, gripom, i čime sve ne. Pored svih nedaća koje je imao, Kobe je opet Kobe. Nikada ne znate kada će uzeti loptu i ući u seriju od četiri ili pet pogodaka, kojom će da donese pobjedu. To je i ove sezone znao da uradi, i to protiv „Thundera“, kada su praktično vodili sa više od petnaest razlike, i protiv Bostona, pa i protiv Miami – a, kada je odigrao fenomenalno prvo poluvrijeme.

Pet faktora koji mogu da odluče pobjednika:
1. Bynum & Gasol vs Ibaka & Perkins – Na papiru ovo je jedan od rijetkih duela gdje „Lakersi“ nemaju veliku prednost, jer su Kendrick i Serge odlični odbrambeni igrači, koji će sigurno igrati odličnu odbranu na dvojici visokih igrača tima iz „Stappels Centra“. Ostaje da vidimo kako će na drugoj strani reagirati u napadu.

2. Durant vs MWP – Da li MWP (Ron Artest) ima načina da zaustavi „Durantulu“ ? Da li može da ga spriječi da povede svoj tim do još jednog finala Zapada? Ron je sigurno najbolji odbrambeni igrač na perimetru, ali Durant je izvrstan napadač sa mnogo rješenja. Brze ruke i iskustvo Rona protiv talenta Kevina?

3. Vanjski šut Oklahome – Pitanje je kako će „Lakersi“ da brane vanjski šut „Thundera“? Harden, Durant, Westbrook, u svakom trenutku su sposobni kreirati sebi šut i pogoditi često i iz nemogućih pozicija. Da li „Lakersi“ mogu to da brane, ove godine je to izgledalo užasno u nekim trenucima, u šestoj utakmici u Denveru Lawson i društvo su u jednom trenutku pogodili osam trica iz jedanaest pokušaja.

4. Klupa Thundera vs klupa Lakersa – Obje ekipe raspolažu, ja bih rekao sa užasnom klupom, izuzev Hardena. On je jedini pravi igrač u obje ekipe, s tim da je Fisher odigrao odlično protiv prošlogodišnjeg šampiona. Ovo itekako može da odluči pobjednika, jer su „Lakersi“ ove godine pretežno dobijali utakmice kada je klupa dala iole solidan doprinos.

5. Kobe Bryant – Najveća enigma ovog polufinala. Protiv Denvera je odigrao dosta dobro, ali u pojedinim trenucima se vidjelo da mu fali svježine, i s pravom je često bio ljut na Bynum – a i Gasol – a. Njemu sigurno neće nedostajati motiva, jer je on takav igrač. Uvijek igra na granici izdržljivosti, uvijek vodi svoj tim. Često i pretjera, ali jedno ne može da mu se zamjeri. Srce.

Dragi naši čitaoci u sutrašnjem nastavku vam donosimo i priču o drugom polufinalnom meču između Spursa i Clippersa. Do čitanja!!
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.