FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

Argentina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Argentina » 21 sep 2023, 23:35

Basicu, analiziraj ih kao Dinamo i Nefci.
Izadji sa mudima i trkom i idi na 3 boda.
Preumorni su, iako su napravili top rezultat i uzmi 3 boda, MOZEMO! Ako ne vjerujes, onda ne moze sigurno!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 sep 2023, 07:04

BarbareZeljin je napisao/la:
21 sep 2023, 20:40
perodeformero je napisao/la:
21 sep 2023, 20:29
Pa imovina i jeste razlog sto nema investitora, ne mogu da vjerujem da postoji neko da to ne razumije
Aha,pa onda ili uprava radi u talu sa nekim,ili ima plan za samoodrziv klub i cuva imovinu kluba. Samoodrziv klub,nije ako te kanton,navijaci i drzava vade.
Zato i kazem sve je tako cudno u vezi nas.
Ama nece se dozvoliti nikome sa strane da mazne imovinu, cuvaju je za sebe dok ne nadju i ne smisle nacin da to urade bezbolno. Ja im nikada nista nisam vjerovao, jedino sto je lahko provjerljivo i sto je cinjenica svih ovih godina, ma koja struktura bila na celu, je laž i u klubu i oko kluba, nista drugo

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 22 sep 2023, 07:59

Kovačević je govorio neće niko da preuzme nekoga ko je u dugovima. U redu eto, skinuli su kako kažu sa 8 na 4 miliona.
Halaliću im sve ovo do sada i ubuduće što će se dešavati a to je klaparanje rukama i vodama davljenika u vodi, kad i ako jave da su sve dugove vratili, da bi kako je govorio neko uopšte investirao.
Onda će imati i on i Uzunovićka veliki respekt i poštovanje od mene.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 22 sep 2023, 09:19

grbavicka1921 je napisao/la:
22 sep 2023, 07:59
Kovačević je govorio neće niko da preuzme nekoga ko je u dugovima. U redu eto, skinuli su kako kažu sa 8 na 4 miliona.
Halaliću im sve ovo do sada i ubuduće što će se dešavati a to je klaparanje rukama i vodama davljenika u vodi, kad i ako jave da su sve dugove vratili, da bi kako je govorio neko uopšte investirao.
Onda će imati i on i Uzunovićka veliki respekt i poštovanje od mene.
Ne bi bilo prvi put da neko investira,ulaze ili kupuje nekoga ko ima dugovanja.
Znam da je razlika kupiti i investirati,jer nije zakonski regulisano. Ali mnogi su pronasli modele.
Opravdanje se danas lako moze naci i u vidu zastite imovine,investitor ocekuje nesto za uzvrat. Sve je to relevantno. Ali ne mogu se oteti dojmu da je kod nas neka carlama u pozadini.
Mozda je to i neki plan,nije da nema mahalskih prica. Ali strpljenje je nesto sto mi nemamo,a sumnja da se tu nesta muti je sve veca.
Ja samo ne vidim jasan cilj u kom smijetu se ide. Sve do sada je bilo pod velom tajne i lako se prelazilo preko izgovorenih rijeci i objasnjenja.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 sep 2023, 10:35

Naravno, zasto se uopste spominje imovina ako su namjere iskrene, zastiti je i neka ne bude uopste dio paketa, neka se samo klub otvori za investiciju, sa svojim potencijalom i bez imovine je dovoljno interesantan

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 22 sep 2023, 11:26

Ne kontam, zašto bi mi tražili invesatitora?? I šta znači investitor? To je osoba koja ulaže kapital s ciljem sticanja finansijske dobiti. U šta s emože investirati kada smo mi u pitanju??
1. Igrački kadar (npr. investitor kroz partnerstvo uloži u igrača kojeg će moći propdati i zaraditi na istom. dovede nako u Želju nekog talentovanog Afrikanca i nakon 2 godine ga proda i zaradi neke novce). Ko bi ovo investirao??? Niko, a evo i zašto. kao prvo teško može prodati igrača iz ove fiju briju lige (bolje mu je odvesti igrača u Hrvatsku. Plus što bi s emoralo rješavati ugovorno o minutama i sl. Dalje ko bi procjenio te igrače, kako regulisati- jako zamršeno.
2. u Imovinu (istočna tribina, teren onaj pomočni)- ne vidim isto tako kako regulisati ako neko investira u teren da ekipa ima novce (možda jedino neki najam istočne tribine, ili eventualno kompletnih poslovnih prostora nekoj firmi na izrazito dug period sa nekom razumnom naknadom- teško izvodivo.

Šta nam ostaje??
prodaja- nemoguće zakonski
ULAGANJE:
1. ulaganje u ekipu- kreditnim zaduženjem uložiti sredstva u ekipu (kao investitor, samo svoje pare i prodati svog igrača za sebe- imamo li mi ljude koji to mogu napraviti- nemamo- kako bi po meni ovo moglo funkcionisati: Izlaskom u evropu kontinuirano bi obezbijedili dio finansija za funkcionisanje kluba. pored toga kao udruženje građana imamo prava da dobivamo sredstva iz budžeta + unaprijeđenje infrastrukture kroz projekte UEFE i FIFE. Kroz bolje rezultate povećati broj članova i gledalaca na tribinama- povećanje prihoda. + Fan Shop prihodi. Rentanje prostora dodatni prihod- istočnu tribinu izrentati nekoj državnoj inbstituciji i kompenzirati dio poreskih troškova. Imamo li mi ljude za ovo- nisam siguran. Trebaju nam ljudi sa konekcijama koji će raditi pošteno, transparentno ..
2. ulaganje u omladinski pogon- uspostaviti sistem, kupiti talente i "EDUKOVATI TRENERE" napraviti igrača kojeg ćemo moći prodati za ozbiljne novce. Ne voditi se rezultatom već "projektima" pravljenja igrača individualno.
3. Zašto ne i napraviti kao neku galeriju, muzrj u jednom od prostora koji bi bio obavezan u turističkoj ponudi grada (da okupi sve važne stvari kroz koje smo prošli- od osnivanja dod anas)- i ovdje trebaju konekcije
4. Navijači će osigurati sigurno sredstva kao šro su i uvijek do sad (istok, generalni sponzor, on-line karte, dresovi...)

Sve izgleda tako jednostavno, ali mislim da nemamo dovoljno pameti, hrabrosti i strpljenja da išta od ovoga napravimo. Potreban je kvalitetan tim ljudi koji se razumiju u problematiku i koji će odabrati put:
1. ekipa, rezultat, prodaja, prihod
2. OP, prodaja prihod

Ispade da samo treba raditi i dobro osmisliti koncept.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2023, 11:31

bablaz1 je napisao/la:
22 sep 2023, 11:26
Ne kontam, zašto bi mi tražili invesatitora?? I šta znači investitor? To je osoba koja ulaže kapital s ciljem sticanja finansijske dobiti. U šta s emože investirati kada smo mi u pitanju??
1. Igrački kadar (npr. investitor kroz partnerstvo uloži u igrača kojeg će moći propdati i zaraditi na istom. dovede nako u Želju nekog talentovanog Afrikanca i nakon 2 godine ga proda i zaradi neke novce). Ko bi ovo investirao??? Niko, a evo i zašto. kao prvo teško može prodati igrača iz ove fiju briju lige (bolje mu je odvesti igrača u Hrvatsku. Plus što bi s emoralo rješavati ugovorno o minutama i sl. Dalje ko bi procjenio te igrače, kako regulisati- jako zamršeno.
2. u Imovinu (istočna tribina, teren onaj pomočni)- ne vidim isto tako kako regulisati ako neko investira u teren da ekipa ima novce (možda jedino neki najam istočne tribine, ili eventualno kompletnih poslovnih prostora nekoj firmi na izrazito dug period sa nekom razumnom naknadom- teško izvodivo.

Šta nam ostaje??
prodaja- nemoguće zakonski
ULAGANJE:
1. ulaganje u ekipu- kreditnim zaduženjem uložiti sredstva u ekipu (kao investitor, samo svoje pare i prodati svog igrača za sebe- imamo li mi ljude koji to mogu napraviti- nemamo- kako bi po meni ovo moglo funkcionisati: Izlaskom u evropu kontinuirano bi obezbijedili dio finansija za funkcionisanje kluba. pored toga kao udruženje građana imamo prava da dobivamo sredstva iz budžeta + unaprijeđenje infrastrukture kroz projekte UEFE i FIFE. Kroz bolje rezultate povećati broj članova i gledalaca na tribinama- povećanje prihoda. + Fan Shop prihodi. Rentanje prostora dodatni prihod- istočnu tribinu izrentati nekoj državnoj inbstituciji i kompenzirati dio poreskih troškova. Imamo li mi ljude za ovo- nisam siguran. Trebaju nam ljudi sa konekcijama koji će raditi pošteno, transparentno ..
2. ulaganje u omladinski pogon- uspostaviti sistem, kupiti talente i "EDUKOVATI TRENERE" napraviti igrača kojeg ćemo moći prodati za ozbiljne novce. Ne voditi se rezultatom već "projektima" pravljenja igrača individualno.
3. Zašto ne i napraviti kao neku galeriju, muzrj u jednom od prostora koji bi bio obavezan u turističkoj ponudi grada (da okupi sve važne stvari kroz koje smo prošli- od osnivanja dod anas)- i ovdje trebaju konekcije
4. Navijači će osigurati sigurno sredstva kao šro su i uvijek do sad (istok, generalni sponzor, on-line karte, dresovi...)

Sve izgleda tako jednostavno, ali mislim da nemamo dovoljno pameti, hrabrosti i strpljenja da išta od ovoga napravimo. Potreban je kvalitetan tim ljudi koji se razumiju u problematiku i koji će odabrati put:
1. ekipa, rezultat, prodaja, prihod
2. OP, prodaja prihod

Ispade da samo treba raditi i dobro osmisliti koncept.
To ti je kao, zasto bi neko bio sponzor, samo u vecem obimu. Dobro bi bilo imati investitora, da je sve divno i krasno, pa sredi stadion, ojaca omladinske selekcije, dovede boljenigrace, dodju rezultati, Evropa itd. Sa tim stvarima je klub bolji na svakom polju, mi navijaci zadovoljni, a investitor vraca novac kroz transfere, vece sponzore, karte, fan shop itd. To je opcija da su obje strane zadovoljne.

Sami da to radimo, nije moguce. Tj moguce je, ali uspjeh izostaje neki veci.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 sep 2023, 11:53

Treba se staviti i u poziciju nekoga s novcem. Da je sve cisto i u najboljem redu, ne mozes tek tako naci investitora, jer ima hiljadu laksih i sigurnijih nacina da se zarade pare od "ulaganja" u neki fudbalski klub. Sta mi mozemo ponuditi nekome, cime ga privuci? Imas samo imovinu, i to svako hoce, ali nista drugo. Mi bi da sacuvamo imovinu, a da dodje investitor. Kako i zasto bi dosao?
1921

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 22 sep 2023, 12:11

U gradu Sarajevu ima novca samo moras imati nacin da ga privuces. Evo recimo mi nemamo generalnog sponzora ( imamo navijace) jer nemamo sposobnog covjeka koji ce otici u jaku kompaniju i dogovoriti uslove sa kojima bi obje strane bile zadovoljne

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 sep 2023, 12:14

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
22 sep 2023, 11:53
Treba se staviti i u poziciju nekoga s novcem. Da je sve cisto i u najboljem redu, ne mozes tek tako naci investitora, jer ima hiljadu laksih i sigurnijih nacina da se zarade pare od "ulaganja" u neki fudbalski klub. Sta mi mozemo ponuditi nekome, cime ga privuci? Imas samo imovinu, i to svako hoce, ali nista drugo. Mi bi da sacuvamo imovinu, a da dodje investitor. Kako i zasto bi dosao?
U našem slučaju može doći samo neko ko ima veliku ljubav prema klubu i višak novca a i vremena. Takvih trenutno nema.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 22 sep 2023, 12:32

Dejan1921 je napisao/la:
22 sep 2023, 12:14
U našem slučaju može doći samo neko ko ima veliku ljubav prema klubu i višak novca a i vremena. Takvih trenutno nema.
Ti sa velikom ljubavi prema klubu su nas najvise i kostali.

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 22 sep 2023, 12:41

Joj,joj svi smo bili u rupama puni hvalospjeva prema svima od igraca ,trenera ,uprave svih struktura. Odjednom pade forma skroz, pitari zaredase par dobrih rezultata, zrinja sinoc uradi sta uradi , ne volim ih ali im cestitam i dizu koficijent taman za godinu dvije kad se stabilizujemo da bude lakse .
Neminovno je u danasnjem fudbalu da neko ulaze i to ogroman novac da bi napravio uspjeh i da mi mogao stalno biti u vrhu mora se pumpati puno para u igrace da bi doveo iole kvalitetne
Ja sam za opciju investitora ali da se statutom omoguci upravljanje svim osim imovinom zeljeznicara, da je niko nikad ne moze prodati a vamo neka se igraju menagera sa svojim parama.
U sustini mislim da mozemo kroz dvije godine , kad se anuliraju dugovi, uloziti fine pare u igrace ali opet nista ti ne garantuje uspjeh. Da nam je Bog na pomoci , izronit ce ZELJO iz govana.
Suvisno je pricati o bivsim stukturama osim da su to egoisti koji su stavljali svoj interes , ego na prvo mjesto, na kraju se zamalo ugasismo, suti trpi bit ce bolje

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 sep 2023, 12:48

MrkiMedo je napisao/la:
22 sep 2023, 12:32
Dejan1921 je napisao/la:
22 sep 2023, 12:14
Ti sa velikom ljubavi prema klubu su nas najvise i kostali.
Mislio sam na nekoga ko bi došao i davao svoj novac jer ga ima previše bez ikakve želje za povratom, ne na posudjivanje.
Klub je tako formiran, napravljen da jedino može neka budala doći i bacati svoj novac i to je to. A takvih nema.

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 22 sep 2023, 13:20

Pozdrav za sve realne forumase ako ih uopće ima, a ove ostale molim da me ne citiraju dosta je sto čitamo godinama gluposti.
Tema kao obično obiluje glupostima i preseravanju. Brani se nešto što se ne može obraniti. Najveću uspjeh ove uprave je da su zabranili da se djeci unosi sok i čips. Toliko o tome.

Dok drugi timovi igraju evropske utakmice grupne faze, nas ovdje grupica ljudi uvjerava kako je dobro što za sve godine ove uprave nismo potpisali niti jedan ugovor s.igracem koji ima potencijal da bi sutra zaradili a bilo ih je. Nisu doveli niti jednog sponzora pod pričom ne možemo zbog Manijaka.

Nije da oni ne mogu zbog Manijaka nego su oni skupina uhljupa koji ocigledno imaju neke skrivene interese,pod pričom oni čuvaju imovinu. Ma nemoj. To neki veli dušobrižnici nema sta. Skupina ljudi koji za svog mandata nisu ni u šta uložili osim suplje price.

U izlogu nemamo.igraca s ugovorom za prodaju. Nemamo sponzora. Nemamo ništa.

Najveći krivci će na kraju biti navijaci. Jer isti ti navijaci zbog ;dogovora; s upravom ih nikad neće tjerati i po ko zna koji put će se kola slomiti na treneru. Ista situacija s savezom. Preslikana. A vi dalje prodajite muda pod bubrege s pričom da vraćaju dugove i da štite imovinu aman. Dok nas deru sela poput Doboja i slični godinama. Ta sela inače imaju pare I nemaju dugove. Krasno zaista.
Kakvi degenerici sve pišu na temi to je za proučavanja

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 22 sep 2023, 13:36

Moje mišljenje je da neće niko dati ni marke a da ne očekuje povrat (investitor). Onda nek daje donacije, možda mu se upiše u sevap

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 22 sep 2023, 13:43

Eh Bašiću, podršku ljudi u upravi imaš, pa se upregni da i nju prokockaš.
Stvarno mi se ne da raspravljat sa ljudima o tome da li je bolje da kada investitoru prestaneš biti interesantan pa završiš na hrenovkama i kobasicama i čekaš i moliš da se neko novi pojavi.
@perodeformero @plavi033 @zeljovolimte Izvinite u tom slučaju, ja sam bio u obavezama u toku presice, pa sam slušao što se kaže samo na jedno uho. Znači da je vjerovatno ostala fiksna otplata od 100 hiljada mjesečno.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 22 sep 2023, 13:54

Navijaci koji su dali ovoj upravi pare da opstanu, uplaćivali po 2 marke vratili su nam skupljim kartama i zabranom da djeca unosu sok i čips. Vrijeme je da normalni navijaci otvore oči da se tacno vidi o čemu se radi.
Kakvi degenerici sve pišu na temi to je za proučavanja

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 sep 2023, 13:58

Ja najvise volim kad neko u prvom postu odmah krene da nam otvara oci i soli pamet :rol:
1921

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 22 sep 2023, 14:23

22 sep 2023, 13:58
Ja najvise volim kad neko u prvom postu odmah krene da nam otvara oci i soli pamet :rol:
Nemoj tako, čovjek ima informacije iz prve ruke :rol: :rol: :rol:
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 sep 2023, 14:26

MrAmarOsim je napisao/la:
22 sep 2023, 14:23
22 sep 2023, 13:58
Nemoj tako, čovjek ima informacije iz prve ruke :rol: :rol: :rol:
Jarane, ja da botujem barem bi u prvih 20-ak postova pokusao da se infiltriram kao neki obican, zabrinuti navijac. Ovi odmah drito u glavu, ne znaju ni dnevnicu zaradit, a klub bi da vode :rol:
1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NerminFatic, Pablo11, ŠTA_JE i 60 gostiju.