Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la schweinsteiger » 21 sep 2014, 13:56

SamoZeljo je napisao/la: Kako sada stvari stoje, 2014. nece biti nista bolja za WP, cak ni sa tim famoznim WP 8.
Android je u drugom kvartalu ove godine skocio na 84.7% a WP je pao na 2.5% i ukupno Android i iOS su u drugom kvartalu ove godine na preko 96%.
Ti si poceo raspravljat' o Nokiji,da bi dosao do WP.
Ako uzmes u obzir da android zauzima 84,7%,a ios samo 11,3% i opet su zadovoljni poslovanjem u Appleu,s druge strane WP koji je samo na Lumii zauzima 2,5%.Istini za volju,4 puta manje od iosa,ali to je samo jedan model mobitela.
Niko u microsoftu nije veslo sisao,pa su kupili Nokijin odjel za mobitele preko noci bez ikakvih kalkulacija.
thekoplegend je napisao/la:hvala na preporuci.. našao sam nešto e sad dvoumim se izmedju Samsung galaxy s4 ili LG G2.. šta vi mislite ??
LG G2,kolega s fakulteta ga ima,razvaljuje mobitel,ali bas razvaljuje.Brzina rada,kvalitet kamere,rezolucija,bas sve.
Znam i kako radi s4,ali G2 ima neki wow efekat kad ga koristis.
#miasanmia

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 sep 2014, 14:06

[quote="anonimni"]Evo opet slika :D da ti ne crtam jer sam na mobitelu, pogledaj samo link na vrhu, njega kopiras i prebacis ovdje...
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09 ... 71c8e5.jpg

Nema kod mene adrese linka,ne znamzzašto,hvla tebi,skontacu

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 21 sep 2014, 14:07

thekoplegend je napisao/la:hvala na preporuci.. našao sam nešto e sad dvoumim se izmedju Samsung galaxy s4 ili LG G2.. šta vi mislite ??
Ma G2 u svako doba, a dovoljno je reći da ima isti harder kao note3, konkretno procesor i grafičku. ;)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 sep 2014, 15:31

filip13 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Evo opet slika :D da ti ne crtam jer sam na mobitelu, pogledaj samo link na vrhu, njega kopiras i prebacis ovdje...
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09 ... 71c8e5.jpg

Nema kod mene adrese linka,ne znamzzašto,hvla tebi,skontacu
skini sebi aplikaciju copy url
https://play.google.com/store/apps/deta ... ps.copyurl

kad nadjes taj video na YT, kliknes na gore Share dugme sto su ti prethodno objasnili i onda kliknes na tu aplikaciju copy url
zatim se vratis na forum i odradis Paste i to je to, sva filozofija

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 sep 2014, 15:46

schweinsteiger je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la: Kako sada stvari stoje, 2014. nece biti nista bolja za WP, cak ni sa tim famoznim WP 8.
Android je u drugom kvartalu ove godine skocio na 84.7% a WP je pao na 2.5% i ukupno Android i iOS su u drugom kvartalu ove godine na preko 96%.
Ti si poceo raspravljat' o Nokiji,da bi dosao do WP.
Ako uzmes u obzir da android zauzima 84,7%,a ios samo 11,3% i opet su zadovoljni poslovanjem u Appleu,s druge strane WP koji je samo na Lumii zauzima 2,5%.Istini za volju,4 puta manje od iosa,ali to je samo jedan model mobitela.
Niko u microsoftu nije veslo sisao,pa su kupili Nokijin odjel za mobitele preko noci bez ikakvih kalkulacija.
Ne, ova diskusija je pocela tako sto sam ja rekao da je za Nokiu najbolje bilo da su na pocetku poceli sa Androidom. U ono vrijeme kada je i Samsung poceo. Onda su ovi koji ne vole Android skocili da dokazu kako to nije tako jer eto WP je odlican a na Androidu bi Nokia kuplia samo mrvice iza Samsunga. Sto naravno nije istina jer bi Nokia bila ono sto je sada Samsung, mozda i vise od toga... Tako je pocela ova diskusija.

Apple je naravno zadovoljan sa poslovanjem. Ko kaze da nije? Mislim da ne postoji nijedna kompanija na svijetu koja ima toliko para i zarade kao oni ali 11% i 50% nije isto. Njihov udio se u proteklih nekoliko godina smanjio i vrlo lako moze jos da se smanji. Znaci, oni mogu biti zadovoljni ali i oprezni. Nije isto kad npr. imas 5 ili 25 milijardi zarade.

Naravno da je za Microsoft dobro sto su preuzeli Nokiu jer nisu imali izbora ako su mislili nesto ozbiljnije pokusavati, ali za Nokiu nije dobro sto su uopste poceli ista sa Microsoftom. To ih je dokrajcilo i to je ono sto sam ja htio reci.
Microsoft ima para i sve da nista ne uspiju sa Nokiom, oni nece puno osjetiti. Njima je Nokia slamka spasa jer bez Nokie bi imali 0.3% trzista u prosloj godini a ove godine mozda jos manje. Oni ce jos godinama pokusavati da nametnu WP a na kraju mogu i ruke dici. Niko ne zna sta ce biti, sad za sad su smijesni u poredjenju sa Androidom i na aparatima su. Mozda ce preuzeti jos koju firmu i "nametnuti" WP? Ko zna?

Za nas potrosace je Android nesto najljepse sto se moglo desiti. Za sve nas. I one koji vole i kupuju iPhone jer im je oborena cijena. Da se nije pojavio ovako jak Android, Apple bi i dan danas prodavao iPhone za preko 1000 dolara a kosta ih 150 dolara da ga naprave.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 sep 2014, 15:57

Istina. Sto je vise konkurencije cijene su manje dakako. Ali, oprostit ćeš mi, je li ti potenciras da je wp kao platforma los pa je dokrajčio Nokiu, ili samo zato sto su bili u padu kao kompanija pa ih je wp kao novajlija u svijetu operativnih sustava na mobitelu dotukao?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
naprijed rejal

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 sep 2014, 19:44

a kad je google poceo s androidom Nokia je bila glavna na trzistu sa symbianom bila je i godinu dana kasnije
i onda se pojavi lik s nikom SamoZeljo i kaze da je Nokia tada trebala preci na Android, znaci odreci se tolike zarade i tolikog udjela na trzistu da bi presli tada na nedokazani android OS koji je blago receno bio katastrofa

slika

i tek nakon 4 godine Android je prestigao Symbian

Nokija da je na vrijeme izbacila Symbian Belle i Anna, tj prije dolaska Stephena Elopa, danas bi se drugacija prica pricala, al eto sto kazu da je babi muda bila bi deda, tako da sve te stvari idu nekim svojim tokom

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 sep 2014, 20:21

Pa vidjeli su da gube tlo pod nogama. Sta su mislili da imaju "rezervisano" prvo mjesto, i oni i njihov Symbian?
Symbian je inace bio projekat vise firmi i svi su poceli dizati ruke od njega, samo Nokia nije, iako Symbian nije bio dovoljno jak i stabilan da zadovolji potrebe modernih smartfona.
Mislis da su ostali pogrijesili sto su digli ruke od Symbiana? Izmedju ostalih i Samsung?
Vrijeme je pokazalo ko je pogrijesio a ko ne.
Cak i prije 4 godine kad je Android skocio na 20% a Symbian pao na 40% je bilo i vise nego ocito da ce se taj trend nastaviti. Glupani cekali jos dugo i tek kasnije odluce da pocnu sa WP i samo se jos vise dokrajce. Mrski Microsoft kasnije postavi svog covjeka u Nokiu i nag-uzi ih do kraja. Preuzmu ih i The End Nokia (mobilno odjeljenje).

@Sveti, ja nikad nisam rekao da je WP los ili da je iOS los. Naprotiv, ne sumnjam u kvalitet, pogotovo ne u kvalitet koji ima Apple. Oni za mene ne postoje jer su najvece ptice grabljivice. Nema vecih deraca naroda i firmi nego sto su Apple i Microsoft. Rado bi ja zamijenio Android za nesto drugo, ako bi to nesto drugo bilo kvalitetno a da nije Microsoft i Apple.

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 22 sep 2014, 20:22

@quaresma
Valjda si ga usutio sad sa tim vise....fakat frajer nedokazan, a i ne smiju ljudi vise ni da pitaj kad vide shitstorm....
Mi smo divovi

Hejt za android

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 sep 2014, 20:26

Kod mene je sestra kupila S3 i bila je prezadovoljna prvih 2-3 mjeseca i nakon toga je telefon počeo kočit, ledit i prodala ga je. Sad i ona i zet koriste iPhone 5s i odličan je, dok ja koristim iPhone 5 i imam iPad 3 (iako ni telefon i iPad nisam kupio već dobio od jednog čovjek iz USA :mrgreen: ) i odlični uređaji. Što se tiče samog rada, nijednom do sad nisu zaleditli osim kad je izašao iOS 7, nije bio dobro napravljen i to je update-ima popravljeno i bezprijekorno radi. Mog'o bi biti još bolji da ja znam koje mi aplikacije sve trebaju, i da bi skidao treba to platit a nemam kartice da mogu plačat, osuđen sam samo na Free App. :mrgreen:

Iskreno, da nisam dobio ovo ne bih nikad kupio nijedno ni drugo, 1.000 KM je previše zas mobitel dati, više volim kupit bolji računar jer mobitel toliko i ne koristim. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 sep 2014, 20:48

Vlarayan110 je napisao/la:@quaresma
Valjda si ga usutio sad sa tim vise....fakat frajer nedokazan, a i ne smiju ljudi vise ni da pitaj kad vide shitstorm....
:urnebes: :urnebes: :mrgreen: :mrgreen: :clap: :clap:
Evo samo za tebe koji imas u potpisu "hejt za Android" da ponovim.
U drugom kvartalu ove godine, Android 84.7% a WP 2.5% :)
(a WP je skoro sve Nokia, bez Nokie su na 0.3%)
Veoma mocan operativni sistem je taj WP, dok je Android sa 84.7% bezze. :crazy:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 sep 2014, 21:13

SamoZeljo je napisao/la:Pa vidjeli su da gube tlo pod nogama. Sta su mislili da imaju "rezervisano" prvo mjesto, i oni i njihov Symbian?
Symbian je inace bio projekat vise firmi i svi su poceli dizati ruke od njega, samo Nokia nije, iako Symbian nije bio dovoljno jak i stabilan da zadovolji potrebe modernih smartfona.
Mislis da su ostali pogrijesili sto su digli ruke od Symbiana? Izmedju ostalih i Samsung?
Cak i prije 4 godine kad je Android skocio na 20% a Symbian pao na 40% je bilo i vise nego ocito da ce se taj trend nastaviti. Glupani cekali jos dugo i tek kasnije odluce da pocnu sa WP i samo se jos vise dokrajce. Mrski Microsoft kasnije postavi svog covjeka u Nokiu i nag-uzi ih do kraja. Preuzmu ih i The End Nokia (mobilno odjeljenje).
pa naravno

ali skontaj ni da samsung nije odmah odustao od symbiana kao ni sony

i kad si gore rekao da je android najbolje sto se desilo za potrosace, naprotiv da nije symbiana i da nije imao toliki udio u trzistu mislis da bi se google toliko trudio da nadmasi symbian, iOS je tek kasnije sazrio s iOS5, isto tako i androidu je trebalo dosta kasnije da dobije neke stvari i opcenito stabilan sistem, jer po cemu je androidu drugo ime lagdroid?

nokija je sama sebi kriva sto se toliko uspavala pa dosla dovde gdje jeste
kao sto rekoh, da su se nokiji ranije desio symbian belle i anna, drugacije bi sve bilo

a i sam skontaj kakva je buducnost androida, kad samsung polako ali krece s Tizen OS.om

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 sep 2014, 21:33

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Pa vidjeli su da gube tlo pod nogama. Sta su mislili da imaju "rezervisano" prvo mjesto, i oni i njihov Symbian?
pa naravno

ali skontaj ni da samsung nije odmah odustao od symbiana kao ni sony

i kad si gore rekao da je android najbolje sto se desilo za potrosace, naprotiv da nije symbiana i da nije imao toliki udio u trzistu mislis da bi se google toliko trudio da nadmasi symbian, iOS je tek kasnije sazrio s iOS5, isto tako i androidu je trebalo dosta kasnije da dobije neke stvari i opcenito stabilan sistem, jer po cemu je androidu drugo ime lagdroid?

nokija je sama sebi kriva sto se toliko uspavala pa dosla dovde gdje jeste
kao sto rekoh, da su se nokiji ranije desio symbian belle i anna, drugacije bi sve bilo

a i sam skontaj kakva je buducnost androida, kad samsung polako ali krece s Tizen OS.om
Nokia je 2011 odlucila da pocne sa WP. Mislim da tada nije bilo kasno za Android. WP, sve i da je bio bolji, izasao je u vrijeme kad je Android imao furiozan razvoj. Znaci, to je bilo ubjedljivo najgore vrijeme za nekoga da pocne sa WP. Android u najvecem naletu i glupani iz Nokie donose odluku da pocnu sa WP koji je tada bio nista u svijetu mobitela. Ne znam zasto nisu poceli Android i paralelno tome WP. Imali su pare, ime, kvalitet..
Kasnije ih Microsoft (kako vec rekoh) jos i nag-uzi, postavise svog covjeka i totalno ih preuzese. Naravno, Nokia ne bi imala tolike gubitke da nisu presli na WP nego da su npr. presli na Android. Jednostavno je to tada bio pogresan potez.
WP je zakasnio. To je cinjenica.

Samsung se prepao kad je Google preuzeo Motorolu. Bojali su se da bi Google sa Motorolom mogao napraviti nesto slicno kao Apple sa iOS i iPhone. Kasnije, kad je Google prodao Motorolu Lenovu, u Samsungu su razmisljali da Tizen ipak ne izbace. Navodno je taj projekat Tizen stariji ali im se nije zurilo jer je sa Androidom islo odlicno. Sve dok se nisu prepali. Sad su ipak odlucili da to urade ali bas mislis da ce nastetiti Androidu?
Nije Google bezze, nece oni cekati da im Samsung rokne noz u ledja. Prije ce izgubiti Samsung nego Google.
Lenovo, LG, Huawei i ostali jedva cekaju gresku Samsunga koji je bez Androdida bio nula i vrlo lako bi opet mogao biti. Mislis da svijet jedva ceka jos jedan sistem za koji nemas nijednu aplikaciju ni igricu?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 sep 2014, 21:43

@samozeljo
nadam se da koristiš fedoru, ubuntu ili neki drugi linux-based OS na računaru, jer u suprotnom ne možeš ništa pričati o microsoftu/appleu

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 sep 2014, 21:45

**** sad, ako nisi dosad skontao zasto nokia nije odabrala android neces nikada

ukucaj sebi na google why nokia didnt choose android ili why nokia didnt go with android pa citaj sta je elop rekao

Nokia jednostavno ne zeli da ovisi o googleu, skontaj i zasto X uredajji koriste forkani android

to i ptice na grani znaju

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 sep 2014, 21:52

viKK je napisao/la:@samozeljo
nadam se da koristiš fedoru, ubuntu ili neki drugi linux-based OS na računaru, jer u suprotnom ne možeš ništa pričati o microsoftu/appleu
Ne koristim jer ne mogu, poslom sam vezan za Windows. :) To jednostavno moram, a ono sto ne moram i ne uradim. Bas zbog posla i znam koliko Windows dere i koristi svoju poziciju.

P.S. Niko ne zna sta buducnost nosi.
Mozda se i pojavi neko ko bi im mogao biti mnogo veca (citaj prava) konkurencija na racunarima. Npr. Google. :mrgreen:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 sep 2014, 21:56

Joj,kad se sjetim 2009. i Nokijine Xpress music 5800 masine :)
To mi je i dan danas najdrazi mobitel koji sam imao.
Jos ga je i Dark Knight koristio,a i dosao je sa trailerom za Dark Knight :D
WiFi,8 GB memory kartica,premocni zvucnici,aplikacije neke,a jos i mocne slusalice dosle uz njega :D
Sjecam se da sam uvijek imao po 10ak epizoda HIMYM na njemu da gledam,onako iz furke,jer se moglo :lol:
#miasanmia

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 sep 2014, 22:03

A ko se sjeca ovoga? :mrgreen:

slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 sep 2014, 22:05

Par stoja sam potrošio na 3310, :facepalm:

Prije je kartica (broj) u pošti koštala 50KM, :facepalm:
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 22 sep 2014, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 sep 2014, 22:05

SamoZeljo je napisao/la:A ko se sjeca ovoga? :mrgreen:
kao da je bilo jučer..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.