Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- peppo_owen
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Ti bi covjeka sa 31 god na klupu stavio a pustio da ti igraju djecica od 20,21g (Shelvey,Henderson),pa nismo mi Arsenal.Gerrard moze igrati jos minimalno 1-2 sezone na vrhunskom nivou,jos on trazi pravu formu,ima on jos puno toga dati za klub.Pa brate dragi uzmi primjer Skolsa i Giggsa,sa štapom igraju i opet po meni najbolji u vezi Man utd.Po meni jedini razlog sto Gerrard igra "skromno" ove sezone je sto je dobio dosta defanzivnih zadataka,nazalost povreda Lucasa je ucinila svoje.Dok je igrao iza napadaca(iza Torresa) bio je odlican,a jel se sjecas koliko je utakmica ove sezone odigrao na toj poziciji?Msm da ce povratkom Lukasa i Gerrard popravit svoju igru,da ce biti napadacki orijentisan,da nece morati spasavati i ispravljati tudje greske.Po meni je to jedini razlog zbog cega kapiten pruza malo slabiju igru.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"
Malo sa čituckao o Dalglishevim formacijama tokom ove sezone. Čuvenom 4-4-2 sa Hendersonom na krilu, i tako to...
Dakle, jasno je k'o dan da igramo dobro protiv boljih timova. Razlog tome je defanzivna postavka, prepuštanje lopte protivniku, duboka odbrana... Dakle, igra se bazira na kontra-napadima koji uspijevaju. Mislim da je sve počelo sa onim porazom od 3:0 protiv Citya, kada smo igrali dobro, imali posjed lopte a na kraju primili tri gola. Tada je Clarke vjerovatno ukazao Kennyu na primjenu nečeg novog, što dotada nije bilo upotrebljavano i do dan danas to koristimo protiv timova koji su igrački bolji od nas.
Tu je i to famozno korištenje Hendersona na desnoj strani, tzv. tucked-in winger. Ima mnogo koristi, kao kad nismo u posjedu lopte. Priključuje se dvojici veznjaka i pravi trojac i mnogo im pomaže dok je u ofanzivi njegov zadatak omogućiti širinu u igri, pa i upošljavati napadače sa svojim ubačajima.
Evo kako je to izgledalo protiv Uniteda u oktobru (1:1), gdje je Steven imao izuzetnu podršku od Kuyta, kako bi što bolje zatvarao Evru.

Sada to igra Henderson, ne baš sjajno i bajno kako bi mi voljeli, ali eto, makar sada možemo znati kako to uopšte djeluje.
Dakle, jasno je k'o dan da igramo dobro protiv boljih timova. Razlog tome je defanzivna postavka, prepuštanje lopte protivniku, duboka odbrana... Dakle, igra se bazira na kontra-napadima koji uspijevaju. Mislim da je sve počelo sa onim porazom od 3:0 protiv Citya, kada smo igrali dobro, imali posjed lopte a na kraju primili tri gola. Tada je Clarke vjerovatno ukazao Kennyu na primjenu nečeg novog, što dotada nije bilo upotrebljavano i do dan danas to koristimo protiv timova koji su igrački bolji od nas.
Tu je i to famozno korištenje Hendersona na desnoj strani, tzv. tucked-in winger. Ima mnogo koristi, kao kad nismo u posjedu lopte. Priključuje se dvojici veznjaka i pravi trojac i mnogo im pomaže dok je u ofanzivi njegov zadatak omogućiti širinu u igri, pa i upošljavati napadače sa svojim ubačajima.
Evo kako je to izgledalo protiv Uniteda u oktobru (1:1), gdje je Steven imao izuzetnu podršku od Kuyta, kako bi što bolje zatvarao Evru.

Sada to igra Henderson, ne baš sjajno i bajno kako bi mi voljeli, ali eto, makar sada možemo znati kako to uopšte djeluje.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
- reds_forever
- Kontakt:
Ja ne znam stvarno sta neki hoce od Gerrarda; covjek je protiv Cardiffa kreirao najvise sansi, 92% mu je bio procenat uspjesnih pasova, ako se ne varam...Inace salje sjajne lopte za Suareza i Carrolla, Downinga.... Mozda se toliko ne bazira na udarce koliko na stvaranje akcija, ali ja sam sasvim zadovoljna njegovom trenutnom igrom. Pa vi pricajte da je on ostario, da ne moze vise; prave ste slute slutave, vi ste mu i naslutili ovu povredu
Velika vecina vas vazda ima nesto za gunđanje. Nije ni cudo sto 6 godina nismo osvojili trofej, kad, i kad smo u dobroj formi, neko uvijek ima nesto na sta moze da kuka, ili Gerrarda, ili Carru, ne znate nimalo da uzivate ni u jednom dobrom rezultatu...

Velika vecina vas vazda ima nesto za gunđanje. Nije ni cudo sto 6 godina nismo osvojili trofej, kad, i kad smo u dobroj formi, neko uvijek ima nesto na sta moze da kuka, ili Gerrarda, ili Carru, ne znate nimalo da uzivate ni u jednom dobrom rezultatu...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
Svaka ti je na mjestu.Htio sam nešta napisati ali poslije ovog posta,nemam šta.reds_forever je napisao/la:Ja ne znam stvarno sta neki hoce od Gerrarda; covjek je protiv Cardiffa kreirao najvise sansi, 92% mu je bio procenat uspjesnih pasova, ako se ne varam...Inace salje sjajne lopte za Suareza i Carrolla, Downinga.... Mozda se toliko ne bazira na udarce koliko na stvaranje akcija, ali ja sam sasvim zadovoljna njegovom trenutnom igrom. Pa vi pricajte da je on ostario, da ne moze vise; prave ste slute slutave, vi ste mu i naslutili ovu povredu![]()

Danas kontra Arsenala na Anfieldu.Meč poslije kojeg će se definitivno više znati,odnosno Liverpool će nakon ovog meča vidjeti na čemu je.Ukoliko ne pobjede onda je ta trka za 4.poziciju skoro izgubljena i to definitivno,a opet ako pobjede onda se opet vraća kakva takva šansa da se dočepaju LP.
Gosti imaju dosta problema sa povredama kao i obično.Međutim posljednjih dana se govorilo da možda Vermealen i RvP neće igrati (mada ja u to sumnjam) što bi bila ogromna šansa za Liverpool,kojem nedostaju Agger i odavno izgubljeni Lucas.U prvom meču ove sezone Liverpool je slavio sa 0:2.Evo "malo" statistike:
http://pokit.org/get/da5abf32090d15366e ... fe65f4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/dbde3ac057601e3153 ... b9f00c.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokit.org/get/de6fa28d184ebb4d49 ... 8586a6.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
S obzirom da su i jedni i drugi u velikom naletu,Liverpool zbog osvajanja Carling kupa,a Arsenal zbog velike pobjede nad Tottenhamom i zbog Liverpoolovih utakmica kući,očekujem remi od 1:1.
FK Pjetlovi
- Red Assassin
- Kontakt:
Hahaha, koji je on neznalica, pa sto ne pogleda malo svoj klub??Admir_Sa je napisao/la:ne znam jel bilo pa halalite
balo prekucava ligu sa glupostima

Jos jednom da ponovim da to nije on napisao.Nije to njegov account.Uostalom on se uvijek pozitivno izrazavao o Liverpoolu a i jedan je od rijetkih koji je u slucaju Suarez-Evra bio na strani Urugvajca.Uglavnom sretno danas nadam se dobrom mecu i da se vratite u tu borbu za 4 mjesto.Red Assassin je napisao/la:Hahaha, koji je on neznalica, pa sto ne pogleda malo svoj klub??Admir_Sa je napisao/la:ne znam jel bilo pa halalite
balo prekucava ligu sa glupostima![]()
![]()
![]()
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
Ja mislim ako zelimo biti na kraju sezone 4. moramo danas pobijediti ! Ni remi nije slab al ako ih pobijedimo bjezace nam 4 boda i ako pobijedimo Everton (zaostalu tekmu ) ostaje samo jedan bod al pustimo sad Everton prvo treba Arsenal pobijediti
Sto se tice sastava ako bude igrao Kelly onda bi stavio na desno krilo Downinga sto je brz i prodoran i u sjajnoj je formi ( protiv Nizozemske je solidno odigrao ) a oni imaju Gibbsa koji je pomeni bolji u ofanzivi nego u defanzivi
sto se tiče ljevog krila ako je Downing na desnom volio bi vidjeti Bellsa ?? Umijesto Gerrarda bi volio vidjeti Spearinga jer ce jako dobro pokrivati Artetu i Rosickog jer Adam i Hendo nemogu sami ! Sto se tice napada volio bi samo Suareza vidjeti a Carrola na klupi je ova utakmica mislim da se na sredini dobija ko bude imao bolji vezni red dobija tako da bi u vezi poceo sa 3 igraca ( Spearing, Adam i Hendo )
Z Carru nebrinem jer je željan prve psotave i sad je docekao priliku i mislim da ce boriti do krvi ko i uvijek
--------------------------------Reina------------------------------------
----Kelly----------Carra-----------------Skrtel------------Enrique----
-----------------------------Spearing-----------------------------------
----------------Hendo-------------------Adam-------------------------
---Downing-----------------------------------------------Bells---------
----------------------------Suarez--------------------------------------
Ja bi volio ovakav sastav !

Sto se tice sastava ako bude igrao Kelly onda bi stavio na desno krilo Downinga sto je brz i prodoran i u sjajnoj je formi ( protiv Nizozemske je solidno odigrao ) a oni imaju Gibbsa koji je pomeni bolji u ofanzivi nego u defanzivi

Z Carru nebrinem jer je željan prve psotave i sad je docekao priliku i mislim da ce boriti do krvi ko i uvijek

--------------------------------Reina------------------------------------
----Kelly----------Carra-----------------Skrtel------------Enrique----
-----------------------------Spearing-----------------------------------
----------------Hendo-------------------Adam-------------------------
---Downing-----------------------------------------------Bells---------
----------------------------Suarez--------------------------------------
Ja bi volio ovakav sastav !

IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !
LFC XI : Reina, Kelly, Carra, Skrtel, Enrique, Spearing, Adam, Kuyt, Henderson, Downing, Suarez. vs AFC”
Subs: Doni, Bellamy, Shelvey, Coates, Flanagan, Maxi, Carroll.
Subs: Doni, Bellamy, Shelvey, Coates, Flanagan, Maxi, Carroll.
Zadnja izmjena: anfield, dana/u 03 mar 2012, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.
LIVERPOOL YNWA
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
Manchester United i Liverpool su velikani sa mnogo trofeja i spadaju u evropsku kremu gdje su jos: Real,Barca,Juventus,Inter,Milan,Bajer Munchen i još neki klubovi da ne nabrajam.Uz duzno postovanje za ostale klubove ovo je elita koja zasluzuje postovanje. Ostale ekipe mogu imat jake timove koji se trenutno bore za titule sto je cinjenica ko npr City, i meni je drago da je konkurencija sve jaca jer je fudbal zanimljivi. Ali velikani se moraju postovat, ne moram ja volit neke klubove ali njihova velicina se mora postovati. I treba napraviti razliku između velikih timova i timova koji trenutno imaju jaku ekipu ali nisu veliki,što neznaci da nece u naredih 30,40godina postati veliki.
TRUST je napisao/la:Manchester United i Liverpool su velikani sa mnogo trofeja i spadaju u evropsku kremu gdje su jos: Real,Barca,Juventus,Inter,Milan,Bajer Munchen i još neki klubovi da ne nabrajam.Uz duzno postovanje za ostale klubove ovo je elita koja zasluzuje postovanje. Ostale ekipe mogu imat jake timove koji se trenutno bore za titule sto je cinjenica ko npr City, i meni je drago da je konkurencija sve jaca jer je fudbal zanimljivi. Ali velikani se moraju postovat, ne moram ja volit neke klubove ali njihova velicina se mora postovati. I treba napraviti razliku između velikih timova i timova koji trenutno imaju jaku ekipu ali nisu veliki,što neznaci da nece u naredih 30,40godina postati veliki.
Jako dobro napisano ! Svaka čast @TRUST !

IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !
#LFC confirmed: Reina, Kelly, Enrique, Skrtel, Carra, Spearing, Adam, Henderson, Downing, Kuyt, Suarez
#LFC subs Doni, Bellamy, Shelvey, Coates, Flanagan, Maxi, Carroll
- Red Assassin
- Kontakt:
Kad vidim postave odmah bih potpisao remi sa Arsenalom nama nema 3 glavna igraca a njima i persi i tv igraju..
Ah pobogu ovo je derbi, a tu forma, postave i povrede ništa ne znače. Nikad ne znas koja će ekipap odbacit, koja neće, ja stvarno ne znam šta da očekujem od današnje utakmice, sva tri znaka su moguca. U arsenala momčad dosta tehnički superiornija u odnosu na vašu dok je vaša dosta fizički superiornija u odnosu na Arsenalovu.Red Assassin je napisao/la:Kad vidim postave odmah bih potpisao remi sa Arsenalom nama nema 3 glavna igraca a njima i persi i tv igraju..
Katastrofa, remi je ravan pobjedi.Bosco je napisao/la:#LFC confirmed: Reina, Kelly, Enrique, Skrtel, Carra, Spearing, Adam, Henderson, Downing, Kuyt, Suarez
Come on you Mighty Reds!
you'll never walk alone!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
Što bi rekao Valencia, jesam li vam rekao?Henderson je napisao/la:Da nije EP povukao bi se on, svakako je indirektno najavio povlačenje iz repke.
Nema Gerarda, nema Aggera, nema Lucasa, ja bih odmorio i Glena da se ne bi i njemu dogodilo isto kao i Gerardu.
Već vidim u glavi sastav Kennyija:
-------------Reina------------
--Kelly-Carra-Skrtel-Enriqe-
-----Spearing-----Adam-----
-Kuyt-Henderson-Downing-
----------Saurez-------------
Klupa: Doni, Coates, Glen ili Flanagan, Shelvey, Maxi, Bellamy, Carrol.
Biće to dobro ako Bog da.

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
- BeyKopites
- Kontakt:
Ja bi samo molio kretene da mi ne idu na Q*AC sa rijecima,"Gerrard za penzije..."
Čovjek je mogao davno otići u veliki Real, molili su ga da dodje tamo ali nije jer je veliki igrač i odana legenda kluba.
Sad se nadje neki šmokljo da kaže da smo jači bez njega.Naravno da smo kao muha bez glave bez vođe tima.
Uostalom nema boljeg igrača u Liverpoolu na toj poziciji, a i da ima JA mu ne bih dao da igra a da kapiten sjedi na klupi
Čovjek je mogao davno otići u veliki Real, molili su ga da dodje tamo ali nije jer je veliki igrač i odana legenda kluba.
Sad se nadje neki šmokljo da kaže da smo jači bez njega.Naravno da smo kao muha bez glave bez vođe tima.
Uostalom nema boljeg igrača u Liverpoolu na toj poziciji, a i da ima JA mu ne bih dao da igra a da kapiten sjedi na klupi

"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Ja predlažem pod hitno da dovedemo Ronalda Nazara de Limu, Armanda Diega Maradonu i Pelea ( dok su bez kluba i jeftini ) i da imamo najbolji napad svih vremena. Gerard iza njih, ma zabijali bi golove kao na traciBeyKopites je napisao/la:Ja bi samo molio kretene da mi ne idu na Q*AC sa rijecima,"Gerrard za penzije..."

- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Opet bi zabili vise golova od naseg napadaHenderson je napisao/la:Ja predlažem pod hitno da dovedemo Ronalda Nazara de Limu, Armanda Diega Maradonu i Pelea ( dok su bez kluba i jeftini ) i da imamo najbolji napad svih vremena. Gerard iza njih, ma zabijali bi golove kao na traciBeyKopites je napisao/la:Ja bi samo molio kretene da mi ne idu na Q*AC sa rijecima,"Gerrard za penzije..."

Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
Jadan ovaj Suarez kakvu "podršku" u napadu ima ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Opet bi zabili vise golova od naseg napada

Joj Hendersona

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.