FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Unofficialpage » 02 maj 2013, 10:23

Tito se ne moze 100% skoncentrisati na Barcu, zbog svoje bolesti. Drag mi je, neka on bude pomocni trener ali dovesti trenera, koji zna svoj posao da radi.

Dvesti golmana, stopera i napadaca. Nemamo igraca u odbrani, spali smo na Barthu u glavnoj utakmici, igracu koji nije igrao puno, nema iskustva. A tagodje treba i napadac, rasni napadac, koji je zaduzen sam za golove. I koji je dobar u igri glavom, koji zna skocit.

Evo moj prijedlog:

Golman: A Begovic
Stoper: E. Spahic
Napadac: E. Dzeko
I plus dovesti nekog veznog, kao gratis: M. Pjanic :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 02 maj 2013, 10:23

M4kaveli je napisao/la:Ja bi ( uz golmana, stopera i Neymara ) doveo jednog robusnog napadaca kojem nije problem sjediti na klupi.
Naravno ne mora biti WC, ali da je jak ko bik, odlican u skoku i da ima tehniku.
Cisto da kada se ne mogu usetati u gol ovaj uleti i kupi centarsuteve, nesto kao Larsson.

Sad mi nijedan takav ne moze pasti napamet a da je dostupan ..
Nicklas Bendtner, ima sve kvalitete. :D
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 02 maj 2013, 10:24

Barca 0-3 Bayern.. They said...

Barca 6-1 Atletico Madrid ..2008
Barca 4-0 Bayern ..2009
Barcelona 6-2 Real Madrid ..2009
Barcelona 5-2 Lyon ..2009
Barca 5-0 Real Madrid ..2010
Barcelona 4-0 Stuttgart ..2010
Barcelona 4-1 Arsenal ..2010
Barca 3-1 Manchester United 2011
Barcelona 7-1 Leverkusen ..2012
Barca 4-1 Atletico Madrid ..2012
Barcelona 4-0 Milan ..2013

They Never said...
Pobjeda je bolja od orgazma!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 maj 2013, 11:01

Unofficialpage je napisao/la:Tito se ne moze 100% skoncentrisati na Barcu, zbog svoje bolesti. Drag mi je, neka on bude pomocni trener ali dovesti trenera, koji zna svoj posao da radi.

Dvesti golmana, stopera i napadaca. Nemamo igraca u odbrani, spali smo na Barthu u glavnoj utakmici, igracu koji nije igrao puno, nema iskustva. A tagodje treba i napadac, rasni napadac, koji je zaduzen sam za golove. I koji je dobar u igri glavom, koji zna skocit.

Evo moj prijedlog:

heh, krajnje je vrijeme da imamo nekog bosancherosa u barci, a ima sigurno nasih igraca koje bi bilo dobro dovesti, ne samo zato sto su nasi

begovic bi sigurno bio najbolja opcija s obzirom na cjelokupnui situaciju, ima kvalitet i ima realne neke sanse da dodje

spaha bi imao mjesta kao rezervni stoper barem, steta sto ga klub prije nije doveo jer svojim nacinom igre vjerovatno bi se uklopio barem kao neka rezervna opcija

dzeko tesko da moze u razmatranje, dok pjana ima taj kvalitet, al nesrecu da je barca na toj poziciji najpopunjenija

ima jos zanimljivih imena, npr kolosinac mozda kao neka rezervna opcija, mlad jak i pokretljiv stoper koji napreduje, to bi to bilo sto se tice nasih zmajeva koji bi imali neku sansu, nadam se da ce napokon nakon ovog ljeta barem jedan obuci dres barce, proslo je dosta vremena od mehe kodre
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 maj 2013, 11:04

Pogba je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Ja bi ( uz golmana, stopera i Neymara ) doveo jednog robusnog napadaca kojem nije problem sjediti na klupi.
Naravno ne mora biti WC, ali da je jak ko bik, odlican u skoku i da ima tehniku.
Cisto da kada se ne mogu usetati u gol ovaj uleti i kupi centarsuteve, nesto kao Larsson.

Sad mi nijedan takav ne moze pasti napamet a da je dostupan ..
Nicklas Bendtner, ima sve kvalitete. :D

Prije bi Kajkuta gledao u Barceloni nego njega. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 02 maj 2013, 12:00

Nicklas Bendtner, ima sve kvalitete. :D[/quote]

Prije bi Kajkuta gledao u Barceloni nego njega. :mrgreen:[/quote]
Brate dragi Kajkut je majstor sto jest jest... Kakvih se samo golova nadav'o, a sigurno da bi bolje od Pedra igr'o..
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 maj 2013, 12:05

Unofficialpage je napisao/la: Evo moj prijedlog:

I dovesti Safeta Sušića za trenera , i gotovo :lol:

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 02 maj 2013, 12:07

Da i ja suplju razvezem poslije ovog:
Valdes - Allahu hvala odlazi...
Alves - grohn'o al' za njega ima nade
Pique - sinoc solidan, ebg omaklo mu se kod gola
Bartra - odavno je momak treb'o igrat
Adriano - lagano ga cuvat za iducu sezonu
Song - nez sta bih rek'o za njega, nije los, al' opet Sergio je tu
Xavi - godine stizu
Iniesta - poceo je puno grijesiti zadnjih mjesec dana
Fabregas - idi sto dalje k'o i Valdes, pokretan k'o Sunjevaric iz Sarajeva
Pedro - i on slobodno za Valdesom moze
Villa - godine, al' opet moze igrat.

eh sad malo da supljimo, Sanchez ( soha, sto ga pojedini zovu ) za Pedra je izmislio nogomet, nastavite momka pljuvat al' bolji je od ovog koliko je i Messi od mene, Tella gurat hitno. Golman koji god dodje bolji je od ovog kloca, 2 stopera, ja bi volio Hummelsa i Nastasica, vezni Pjanic, a napad imam par zelja: Neymar, Reus, Suarez, Levandovski itd...
p.s. trenera hitno mjenjat, ovaj nije sposoban ni moje Sarajevo voditi a kamoli Barcelonu...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 02 maj 2013, 12:17

EnzoFerrari je napisao/la:Tito nije zelen, Tito je na tanjir dobio ekipu u padu, ekipu koja vise nema zelje niti motiva kao prije nekoliko sezona, ekipu bez presinga jer je on "umro" nakon svih osvojenih trofeja.Dok je Guardiola dobio Messia u usponu, gladnog, zatim sjajnu odbranu tada, takodje gladnu trofeja, Tito je dobio Messia za 4 zlatne lopte i sve zivo osvojeno, a odbranu koja je na nivou Osasune, ukratko Guardiola je dobio napaljenu Barselonu, gladnu i spremnu a Tito dobio mlohavu cunu nakon sexa.
Ovaj brat je perfektno i slikovito objasnio stvari.

Pošto smo "mlohava cuna nakon sexa" Barci su potrebne suštinske promjene,a ne kozmeticke.
Mislite dovedemo stopera, golmana i napadaca i riješen problem :lol: :lol: kozmetiko braca draga ;) ....to je samo šminkanje i zavaravanje.
Od trenera se pocinje...dovesti covjeka koji ima muda za suštinsku promjenu.
To je bio Pep 2008, koji je imao muda rastjerati : Ronaldinha, Deca, Eto'a, Henrya, Marqueza, Guilya, Gudjonsena, Thurama, Oleguera itd....tad ,te 2008 je Barca bila isto ovo što i sad (što kaže Enzo - mlohava ćuna iscjeđena nakon sexa)....Nisu Pep i Laporta tad išli logikom "Hajmo dovest novog golmana,stopera i napadaca" jer su znali da je to obicno šminkanje i kozmetika....Pep je imao muda rastjerati pola tima, imao muda za suštinke promjene....doduše imala je i uprava na celu sa Laportom.

Hoce li za tako nešto imati petlje i Rosell, hoce li se poceti ozbiljno baviiti remontom ekipe koja je ispuhala ko mlohava ćuna ili ce se nastaviti baviti samo finansijama - to ostaje da vidimo.
Bayern mu je fino i precizno pokazao u ove dvijetekme gdje smo i šta samo, da smo postali mlohava ćuna....eh Sandro, na tebe je red.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 maj 2013, 12:20

Joj kako bih ja volio Reusa, baš nam takav igrač treba u sličnim utakmicama, koji će napraviti par driblinga i stvoriti višak.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 maj 2013, 12:24

To je bio Pep 2008, koji je imao muda rastjerati : Ronaldinha, Deca, Eto'a, Henrya, Marqueza, Guilya, Gudjonsena, Thurama, Oleguera itd
Izgleda da si malo zaboravio , Eto'o , Henry i Marquez su ostali u timu , ova druga dvojica i dvije sezone ... Čini mi se da je i Gudjonsen ostao ...
tad ,te 2008 je Barca bila isto ovo što i sad (što kaže Enzo - mlohava ćuna iscjeđena nakon sexa)
Baš suprotno , Barca je od 2012-te godine mlohava čuna , dok je Barca 2008 bila gladna i željna trofeja , nakon što je ekipa bila u popriličnom padu ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 maj 2013, 12:32

Romariooo je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Tito se ne moze 100% skoncentrisati na Barcu, zbog svoje bolesti. Drag mi je, neka on bude pomocni trener ali dovesti trenera, koji zna svoj posao da radi.

Evo moj prijedlog:

heh, krajnje je vrijeme da imamo nekog bosancherosa u barci, a ima sigurno nasih igraca koje bi bilo dobro dovesti, ne samo zato sto su nasi

begovic bi sigurno bio najbolja opcija s obzirom na cjelokupnui situaciju, ima kvalitet i ima realne neke sanse da dodje

spaha bi imao mjesta kao rezervni stoper barem, steta sto ga klub prije nije doveo jer svojim nacinom igre vjerovatno bi se uklopio barem kao neka rezervna opcija

dzeko tesko da moze u razmatranje, dok pjana ima taj kvalitet, al nesrecu da je barca na toj poziciji najpopunjenija

ima jos zanimljivih imena, npr kolosinac mozda kao neka rezervna opcija, mlad jak i pokretljiv stoper koji napreduje, to bi to bilo sto se tice nasih zmajeva koji bi imali neku sansu, nadam se da ce napokon nakon ovog ljeta barem jedan obuci dres barce, proslo je dosta vremena od mehe kodre
Lijepo bi bilo kad bi neki nas obukao dres Barce. Imamo dobre igrace, najvise sansi imaju Begovic i Pjanic. Begovic bi mogao biti i 1. golman Barce...
viKK je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Evo moj prijedlog:

I dovesti Safeta Sušića za trenera , i gotovo :lol:
Kad je bal, nek je maskebal :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 02 maj 2013, 12:33

Ne fataj se za sitnice.
Poenta je da je Pep rastjerao : Ronaldinha, Deca, Eto'a, Henrya, Marqueza, Guilya, Gudjonsena, Thurama, Belettija, Larsona, Hleba, Oleguera.....dakle, citavu jednu generaciju, malte ne citav tim Rajkarda.
Jel to bilo odmah ili za jednu sezonu, nije ni bitno toliko...nije to poenta posta. Poenta je da je izvršio korijenite promjene u timu koji se potrošio nakon osvajanja LP 2006 ;)
To sad treba uraditi i sa ovom generacijom koja se potrošila.
Npr. Xavi i Alves ne mogu više trcati i presingovati kao nekad, kao npr. prije 4 godine....to nije samo sinoc bilo vidljivo, vec citavu ovu sezonu.
A Xavi i Alves dvojica iz prvih 11, vrlo bitni igraci za presinga....i nisu samo oni problem, problem je još pola tima koji ne presinguje ni blizu kao u doba Pepa.
Naravno da to i Tito vidi, kad mi to kao laici to vidimo.
Boga mi, neka poduzmu konkretne rezove, placeni su za to.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 maj 2013, 12:41

jbt pa vi bi pola ekipe izbacili odma ,a prije 3-4 mjeseca govorilo se ne treba nam niko,top ekipa ,najjaci,sad poslije poraza protiv super jakog bayerna gdje barca nije imala srece ni sa povredama hajd posalji sve igrace u q,
pa ko sto rece neko prie ,nije barce gradina ili neki hadalji ko citya psg ,hajd kupi 6-7 novih igraca odjedno ,pa na sta bi to licilo,jeste i vi djeca , glavni razlog ovakve lose igre je fizicka istrosenost glavnih igraca,samo to nista vise,ne moze bit prije pola godine onako dobro igrali i stvarno bili u top formi ,presing je bio bas na nivou i sad poslije pola godine igraci ne valjaju odjdnom ne znaju igrat presing ,to je kriv tito jer je forsiro previse jedne te iste igrace samo to.

sljedece sezone golman i dva u vrh glave 3 pojacanja ,zavisi koliko ce otic igraca ,nista vise
a vi sto pricate da treba pola ekipe otjerat ,to slobodno prekrizi,nisu toliki degeni strucni stab i uprava ,ovi igraci su top ,prvenstveno pojacat odbranu,i jednog napadaca uzet al strikera (suarez) i sve ce to bit super ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 02 maj 2013, 12:44

barca_87 je napisao/la:jbt pa vi bi pola ekipe izbacili odma ,a prije 3-4 mjeseca govorilo se ne treba nam niko,top ekipa ,najjaci,sad poslije poraza protiv super jakog bayerna gdje barca nije imala srece ni sa povredama hajd posalji sve igrace u q,
pa ko sto rece neko prie ,nije barce gradina ili neki hadalji ko citya psg ,hajd kupi 6-7 novih igraca odjedno ,pa na sta bi to licilo,jeste i vi djeca , glavni razlog ovakve lose igre je fizicka istrosenost glavnih igraca,samo to nista vise,ne moze bit prije pola godine onako dobro igrali i stvarno bili u top formi ,presing je bio bas na nivou i sad poslije pola godine igraci ne valjaju odjdnom ne znaju igrat presing ,to je kriv tito jer je forsiro previse jedne te iste igrace samo to.

sljedece sezone golman i dva u vrh glave 3 pojacanja ,zavisi koliko ce otic igraca ,nista vise
a vi sto pricate da treba pola ekipe otjerat ,to slobodno prekrizi,nisu toliki degeni strucni stab i uprava ,ovi igraci su top ,prvenstveno pojacat odbranu,i jednog napadaca uzet al strikera (suarez) i sve ce to bit super ;)
top :o :shock: a vidjeli smo taj igracki top sinoc najbolje.
jbt kralj Bayern iscjedi spremu po nama u dvije tekme, obrukaju nas pred citavim svijetom, izorgijao nas, na Campu nam 3 komada uvale bez znojenja i neki i dalje misle da smo TOP :o :shock: .....možda je trebalo da nam uvale preko 10, umjesto 7, pa skontamo da više nismo top.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 maj 2013, 12:55

@blue sad po tvom treba rastjerati pola tima iz prvih 11 i kupiti jedno 5-6 novih igraca. :mrgreen:
Nije sve tako crno jer podloga postoji i ona je odlicna.
Treba malo svjeze krvi i igraca koji su zeljni trofeja ..

Xavi treba odmoriti kako bi se u potpunosti oporavio a ne stalno igrati pod injekcijama.
Ovo sto Xavi igra zadnja 2-3 mjeseca je nekih 50% njegovih mogucnosti.
Jeste ostario, ali kada bi rane zacijelio u potpunosti vidjeli bi dosta vise od njega.
Uostalom imas super zamjene za njega u vidu Fabregasa i Thiaga koji je opet sinoc pokazao koliki je to talenat.

Alves igra toplo-hladno, ali kvalitet je neupitan.
Kad se uozbilji bice to dobro a sljedece sezone mu dolazi mladji brat Neymar.
Ostaviti ga jos bar jednu sezonu.

Sve Igrace na posudbama prodati osim Cuence mada i Dos Santos igra odlicno ove sezone.

Zamjene za glavne igrace postoje i odlicne su, ali rupe je nemoguce popuniti iz La Masie.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 02 maj 2013, 12:56

slika
:lol:
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 maj 2013, 12:57

Interesantna stvar koju sam primjetio u vezi Alvesa je , da on ima neuporedivo bolje centaršutove iz mjesta , kad ima prostora , nego kada šalje centaršut iz punog trka ili kad prima loptu pa iz prve mora poslati centaršut , onda uglavnom lopta završi na tribinama . On ima problem što dođe i sve uradi super , prođe po strani i onda kad treba samo poslat centaršut sve zajebe.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 02 maj 2013, 13:05

M4kaveli je napisao/la:@blue sad po tvom treba rastjerati pola tima iz prvih 11 i kupiti jedno 5-6 novih igraca. :mrgreen:

Xavi treba odmoriti kako bi se u potpunosti oporavio a ne stalno igrati pod injekcijama.
Jeste ostario, ali kada bi rane zacijelio u potpunosti vidjeli bi dosta vise od njega.
Uostalom imas super zamjene za njega u vidu Fabregasa i Thiaga koji je opet sinoc pokazao koliki je to talenat.

Sve Igrace na posudbama prodati osim Cuence mada i Dos Santos igra odlicno ove sezone.

Zamjene za glavne igrace postoje i odlicne su, ali rupe je nemoguce popuniti iz La Masie.
Kažu, da pametan covjek uci iz poraza.

Ono sinoc nije bio samo poraz, vec "Flogging a dead horse" što bi rekli anglo-saksonci ili Šibanje mrtvog konja što bi rekli balkanci.
Mogao je Bayern komotno sinoc igrati na 0-0 jer su imali 4-0 iz prvog meca...mogli su rutinski privesti tekmu kraju, ali su ucinili strašnu uslugu Barcu što su je išamarali i išibali do kraja, isklofali ko ćilim.
Jasno su joj pokazali da su sad taj "dead horse" i najvecem skeptiku su to sinoc sinoc dokazali i hvala bavarcima na tome ;) ....hocemo li se lagati i dalje, praviti se da ne vidimo ono što je ocito, furati i zavaravati se da smo i dalje TOP tim ili cemo priznati neke stvari i krenuti u remont - to ostaje da vidimo.
Meni je jasno, ne znam jeli vama.

I sam znaš da je Barca katarsofalna u Evropi ove godine pod Titom (jedva i nazor pobjeda na Campu protiv Celtica u zadnjoj sekundi golom Albe, jedva pobjeda na Campu protiv Spartaka), porazi od Celtica, poraz od Milana, jedva prolaz protiv PSG u dva meca i onda Bayern koji je razbio sve iluzije i samoobmane.
Cak i Real kojeg smo kvasili 5 godina i kojem smo nabijali komplekse, je provalio protuigru i poceo pobjeđivati cak i sa kombinovanim sastavima...i oni uvališe tricu na Campu u kupu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 maj 2013, 13:18

bluemania je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:@blue sad po tvom treba rastjerati pola tima iz prvih 11 i kupiti jedno 5-6 novih igraca. :mrgreen:

Kažu, da pametan covjek uci iz poraza.

Ono sinoc nije bio samo poraz, vec "Flogging a dead horse" što bi rekli anglo-saksonci ili Šibanje mrtvog konja što bi rekli balkanci.
Mogao je Bayern komotno sinoc igrati na 0-0 jer su imali 4-0 iz prvog meca...mogli su rutinski privesti tekmu kraju, ali su ucinili strašnu uslugu Barcu što su je išamarali i išibali do kraja, isklofali ko ćilim.
Jasno su joj pokazali da su sad taj "dead horse" i najvecem skeptiku su to sinoc sinoc dokazali i hvala bavarcima na tome ;) ....hocemo li se lagati i dalje, praviti se da ne vidimo ono što je ocito, furati i zavaravati se da smo i dalje TOP tim ili cemo priznati neke stvari i krenuti u remont - to ostaje da vidimo.
Meni je jasno, ne znam jeli vama.

I sam znaš da je Barca katarsofalna u Evropi ove godine pod Titom (jedva i nazor pobjeda na Campu protiv Celtica u zadnjoj sekundi golom Albe, jedva pobjeda na Campu protiv Spartaka), porazi od Celtica, poraz od Milana, jedva prolaz protiv PSG u dva meca i onda Bayern koji je razbio sve iluzije i samoobmane.
Cak i Real kojeg smo kvasili 5 godina i kojem smo nabijali komplekse, je provalio protuigru i poceo pobjeđivati cak i sa kombinovanim sastavima...i oni uvališe tricu na Campu u kupu.
Ja bi rekao da je to najvise do Vilanove, njegove bolesti i ocajnog tempiranja forme.
Zamisli da je Del Bosque vodio Barcu protiv Bayerna ..
Pa i onako istroseni ne bi sebi dozvolili da izgube 1-2 razlike.
Sinoc su se vukli po terenu a takvo mrcvarenje je bilo protiv svakog jaceg tima sa dobrim trenerom.

Meni je jasno da su osvjezenja neophodna, ali trener je daleko najveci krivac upravo zbog navedenog ..
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 02 maj 2013, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.