FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 03 maj 2013, 15:54

Lillard je napisao/la:mislim, sad pretjerujete.

nema sanse da u istoj ekipi budu neymar, suarez, isco, hummels.. da ne idem dalje.

npr. suarez ILI neymar?

nece obojica doc' garantujem :mrgreen:
pa ako se prodaju villa i sanchez sto ne bi mogli doc ova dvojica,velike su sanse da ode i sanchez
cak i liverpool bi mogo sancheza uzet ha ya
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 03 maj 2013, 15:56

Lillard je napisao/la:mislim, sad pretjerujete.

nema sanse da u istoj ekipi budu neymar, suarez, isco, hummels.. da ne idem dalje.

npr. suarez ILI neymar?

nece obojica doc' garantujem :mrgreen:
Dobro,bez Isca.
Ali ovo ostalo bi moglo proci.
Sta fali,Neymar je vec (svi kazu) potpisan,dodati Suareza+Hummels(neki drugi WC stoper,nabrojao sam gore)
I to je to.To je oko 60-70 mil.
Valdes-10,Song 10-15,Adriano 10,Affelay 2-5.Tu je 35 milki,dodat jos pola i eto ga.
Keep walking.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 maj 2013, 16:02

bluemania je napisao/la:A šta fali da guraju svog Montoyu :?: neka mu daju minutažu, neka ide Alves na klupu ako vec nece iz kluba.
Alves nece biti bolji igrac u 30-toj godini, to je sigurno....preloš je u odbrani, preloš u skoku (za napad je dobar) i kad naleti Ribery i Roben onda je trpanje.
Evo dovest cemo Neymara, uzmimo da se ispostavi da je odlicno pojacanje, da zabija po 30 gola, sve OK - ali ostaju isti problemi u odbrani, u prekidima, u visini igraca, u skoku, u golmanu....zatim taj presing o kojem pricamo danima....kako to vratiti?? a to je kljuc Barcine igre...od toga zavisi sve ostalo.
Ne možeš natjerati igrace da presinguju kao nekad, bar Tito to ne može...neki su ostarili, neki nemaju više motivacije, neke trener ne može natjerati jer nema dovoljno autoriteta.
Prije protivnik nije mogao preci centra ljudski, jer je Barca sabijala pred njihov gol, vracali posjed u roku od par sekundi....danas je sasvim druga prica, protivnik napada, prijeti, stvara šanse, mnogo cesce i odlucniuje prelaze polovinu i zabijaju golove.
Kako to riješiti?? sa istim igracima :?: pa bujrum, neka riješi ako može...ove sezone su pokazali samo drastican pad na tom polju.
Dobar komentar kao i ostali ranije napisani.

Barsa ne treba propustiti dovesti Suareza ako su za njega vec zainteresovani. Od svih napadaca, on bi najbolje odgovarao.

Pored njega se moze dovesti jos jedan krilni napadac. Ne znam da li je Nejmar pravo rjesenje. Gledao sam ga par puta i nista nije pokazao.

Mene je odusevio mali Talijan iz Pariza. Odlican igrac, dobro se krece i ima dobru pas igru za svoje godine, puno bolju nego je imao Cavi kada je bio njegovih godina. Mislim da bi Barsi itekako odgovarao. Fabregas i Alkantara su dobri igraci, ali je problem sto ne znaju igrati 'timski presing'. Ne znam koliko se tu moze raditi sa njima i da li mogu napredovati u tom segmentu igre. Isko je takodjer fantastican igrac, ali ni za njega nisam siguran da moze odigrati kvalitetan presing.

I Buskeca zanemarujete. On je prilicno trom igrac, sto se itekako primjeti sada kada su usporili Cavi i Iniesta. Mozda bi cak Cavija i Iniestu preporodilo ako bi iza sebe imali brzog i dinamicnog igraca. Nisam siguran...

Sve u svemu, puno je opcija, a bice tesko odabrati pravu...

Vazno je u tim unijeti zivost, dovesti agresivne i uspjeha gladne igrace. Trebaju im gladijatori, koji ce svojom borbom natjerati i ostale na takav pristup.

Ako se pojacaju Nejmarom, golmanom i jos jednim stoperom, nisam siguran da ce krenuti pravim putem, osim ako Nejmar totalno ne poludi, u sta ne vjerujem nakon sto sam ga odgledao par puta...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 03 maj 2013, 16:05

slika

Velike odluke: Barça odlučila ko odlazi i odredila prioritete za dolaske

Titula Lige, polufinale Kupa kralja i polufinale Lige prvaka... Veliki broj ekipa bi takvu sezonu ocijenio kao uspješnu, ali to s Barçom nije slučaj. Nakon ispadanja od Bayerna su u klupskoj upravi postali svjesni da su promjene neophodne.
Samo nekoliko dana nakon loših dvomeča protiv Bavaraca, čini se da su neke velike odluke već donesene. Tako katalonski "Sport" piše da je Barcelona već odlučila koja će dva velika imena napustiti ekipu na ljeto: Eric Abidal i David Villa.

Francuz se oporavio od operacije transplatacije jetre i ponovo zaigrao, nešto što niko nije mogao očekivati. Međutim, nakon poluvremena utakmice protiv Athletica, koja se igrala dosta jakim intezitetom, morao je napustiti igru, jer je bio iscrpljen. S obzirom da je pred ovom ekipom zadatak da svake sezone ide u pohod na sve trofeje, za takav "slučaj" u svlačionici nema mjesta. Navodno će mu biti ponuđeno mjesto koje se ne tiče fudbalskih terena, ali je veliko pitanje da li će on to prihvatiti. Eric je nebrojeno puta govorio kako je Barcelona njegov dom, ali je i odlučan u svojoj namjeri da se profesionalnu bavi fudbalom još jednu ili dvije sezone. Iako će mnogo reći kako je ovo nepravedno postupanje FC Barcelone prema jednom takvom igraču, na kraju se uspješnost svake sezone ocjenjuje na osnovu postignutih rezultata. "Abidal, hvala na svemu, ali vrijeme je za rastanak", stoji u članku kojeg je objavio spomenuti katalonski list.

Što se Ville tiče, o njegovom odlasku javnost bruji još od ranog dijela ove sezone. S obzirom da nije dobijao priliku koliko je očekivao, dosta se govorilo o odlasku u zimskom prijelaznom roku. Tada ga je Vilanova uvjerio da ostane, rekavši mu kako će u drugom dijelu sezone imati veću ulogu. Španac je odlučio ostati, igrao više, ali, objektivno gledano, nije to onaj "stari" Villa. Sada su treneri i članovi uprave donijeli konačnu odluku i asturijanski napadač će morati potražiti novu sredinu. Najviše se spominje engleska liga, a procjenjuje se da bi Barcelona od njegove prodaje mogla zaraditi oko 15-ak miliona eura.

Osim njih, mjesta u sastavu neće imati ni igrači koji će se početkom juna vratiti u katalonsku prijestolnicu s posudbi - Andreu Fontas, Isaac Cuenca i Ibrahim Afellay, a ista situacija će biti i s Bojanom Krkićem, navodi katalonski "El Mundo Deportivo". Dakle, to je ukupno 6 dolazaka, ali bit će ih, sasvim sigurno, još, jer Vilanova u svom sastavu želi imati 22 igrača (po 2 kvalitetna na svakoj poziciji).

Kada su u pitanju pojačanja, tema o kojoj je već dosta rečeno, jasno je da se očekuje dolazak golmana, jer bi Valdes već ovog ljeta mogao otići (ima ugovor do 2014. godine, ali ako ostane i narednu sezonu, Barcelona neće dobiti ništa od transfera). Prema dosadašnjim informacijama, zamjena bi trebala biti španskog porijekla. Navodno je prva meta Unitedov David de Gea, ali nije baš sigurno da će Sir Alex Ferguson pustiti igrača kojem mnogi predviđaju sjajnu karijeru u Manchesteru. Još jedno ime koje se nalazi na užem spisku je Valencijin Guaita. Naravno, on bi koštao dosta manje od bivšeg golmana madridskog Atletica, a i navodno je prva želja Andonija Zubizarrete, Barçinog sportskog direktora i jednog od najuspješnijih golmana u klupskoj historiji.
Međutim, mnogi će se složiti da je odbrana veći problem. Uz povrijeđnog Puyola, neiskusnog Bartru i "zaljubljenog" Piquea, u ovoj sezoni je dosta "puhalo" u Barçinoj zadnjoj liniji. Tako su već, navodi Sport, određeni prioriteti za ovo ljeto: Thiago Silva i(li) Mats Hummels.

Brazilski defanzivac se dosta povezivao s Barçom i prije odlaska u redove PSG-a, ali je, kako je sam rekao, već imao potpisan predugovor s francuskom ekipom. Međutim, u Barceloni su uvjereni da dosta po pitanju ovog transfera mogu učiniti u predstojećem prijelaznom roku. Brazilac je prva želja Tita Vilanove, a procjenjuje se da će početna cijena za njegov transfer biti oko 40 miliona eura. Prema dosadašnjoj politici uprave Sandra Rosella, to je cifra koju oni ni u ludilu ne bi platili. Međutim, možda nas iznenade ovog ljeta...
O dolasku Hummelsa smo pisali nešto ranije, a Barcelona se nada da bi ga u svoje redove mogla dovesti za sumu od 25 miliona eura. Međutim, pitanje je kakve će ponude dati ostale velike evropske ekipe, u prvom redu misleći na bogate klubove poput PSG-a, Cityja ili Chelseaja. Osim spomenutog dvojca, spominje se i ime Rominog Marquinhosa. Ovaj Brazilac ima samo 18 godina i u Rim je stigao prošlog ljeta. No, vrlo brzo se ustalio u zadnjoj liniji "Vučice". Međutim, i u njegovom slučaju bi problem mogla predstavljati visina odštete. Iako bi Italijani, prema informacijama do kojih je došao Sport, tražili nekih 30-ak miliona eura, Barcelona je spremna dati "samo 20".

Što se vezne linije tiče, pojačanja tokom ljeta ne bi trebalo biti, ali svakako ne isključujemo mogućnost nekog iznenađenja od strane ljudi u upravi. Za napad je, više-manje, sve poznato. Najvažnija su prva tri prioriteta, a to su: Neymar, Neymar i Neymar. Kao što smo naveli, odlazak Ville je 99% siguran pa bi Brazilac trebao ojačati Barçin napad pred novu sezonu. Navodno Barcelona već ima potpisan predugovor, ali bi neki bogati klubovi mogli pomrsiti račune
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2013, 16:12

Ne mogu vjerovati da Barcelona misli nesto popraviti s Neymarom u ekipi :?
Jedan od najvecih problema Barcelone je fizicka sprema koja nije na nivou, a Neymar ne moze tu nista popraviti, naprotiv. Nek im je Bog na pomoci ako misle da ce im Neymar donijeti neku prevagu..
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 03 maj 2013, 16:23

Valencia je napisao/la:
Dobar komentar kao i ostali ranije napisani.

Barsa ne treba propustiti dovesti Suareza ako su za njega vec zainteresovani. Od svih napadaca, on bi najbolje odgovarao.

Pored njega se moze dovesti jos jedan krilni napadac. Ne znam da li je Nejmar pravo rjesenje. Gledao sam ga par puta i nista nije pokazao.

Mene je odusevio mali Talijan iz Pariza. Odlican igrac, dobro se krece i ima dobru pas igru za svoje godine, puno bolju nego je imao Cavi kada je bio njegovih godina. Mislim da bi Barsi itekako odgovarao. Fabregas i Alkantara su dobri igraci, ali je problem sto ne znaju igrati 'timski presing'. Ne znam koliko se tu moze raditi sa njima i da li mogu napredovati u tom segmentu igre. Isko je takodjer fantastican igrac, ali ni za njega nisam siguran da moze odigrati kvalitetan presing.

I Buskeca zanemarujete. On je prilicno trom igrac, sto se itekako primjeti sada kada su usporili Cavi i Iniesta. Mozda bi cak Cavija i Iniestu preporodilo ako bi iza sebe imali brzog i dinamicnog igraca. Nisam siguran...

Sve u svemu, puno je opcija, a bice tesko odabrati pravu...

Vazno je u tim unijeti zivost, dovesti agresivne i uspjeha gladne igrace. Trebaju im gladijatori, koji ce svojom borbom natjerati i ostale na takav pristup.

Ako se pojacaju Nejmarom, golmanom i jos jednim stoperom, nisam siguran da ce krenuti pravim putem, osim ako Nejmar totalno ne poludi, u sta ne vjerujem nakon sto sam ga odgledao par puta...
ma kakvi su ovi iz uprave ne bi se cudio da dovedu neymara a da suareza neko drugi ugrabi ccc
i ja sam skeptican sto se tice neymara al et.sa njim nece uglavnom napad bit ubitacniji ,jer on nije gol igrac.
suarez bi doso barci ko kec na destku ,to bi tek bio napad suarez messi treci bilo ko moze bit :mrgreen:
suarez u zadnje dvije sezone postigo 47 golova u 83 nastupa (a covjek sve igra na desnom krilu lijevom u centru napada ma svugdje ga ima )
dok u istom periodu alexis i pedro u 181 nastupu zajedno dali 44 gola :lol:

MES QUE UN CLUB !!!

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 16:26

Bundesliga je napisao/la:Ne mogu vjerovati da Barcelona misli nesto popraviti s Neymarom u ekipi :?
Jedan od najvecih problema Barcelone je fizicka sprema koja nije na nivou, a Neymar ne moze tu nista popraviti, naprotiv. Nek im je Bog na pomoci ako misle da ce im Neymar donijeti neku prevagu..
Pa naravno ;)

Transfer Neymara ima i tu dodatnu stranu (dovođenje nove brazilske zvijezde, prodaja dresova itd)...koliko ce on zapravo pomoći Barci na terenu , to je upitno i ostaje da vidimo.

Hummels ili Silva :?: pa Hummels jasno, ako bi kojim slucajem mogli birati....jasno je svima da je Silva strašan stoper, ali imaju neke cinjenice koje ne idu u prilog njegovom transferu u Barcu:
1. covjek tek došao u PSG i ima ugovor sa njima do 2017 :!:
2. i ako bi se kojim slucajm PSG otvorio za eventualne pregovore - koštao bi mnogo skuplje od npr. Hummelsa (upravo zbog ugovora i obeštecenja)
3. Silva ce u septembru napuniti 29 godina, Hummels je 5 godina mlađi.

Da se razumijemo - nije ni Mats nešto pretjerano brz igrac, zna i on upasti u blockout od nekolik minuta (kao neki dan kad pokloni gol Realu u jako bitnoj tekmi), ima i on svojih mana....ali za ove pare (oko 30 miliona) boljeg stopera ne možemo naci trenutno u svijetu....a ima ono što treba Barci PODHITNO : visinu, skok, jak je u duel igri, borbenost....naravno da ni eventualni dolazak Hummelsa nece iskorijeniti sve mane Barcine odbrane, ali ce ih smanjiti u dobroj mjeri.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 maj 2013, 16:27

niko ne tvrdi druze valencia da je neymar vec sad top napadac, on je tek briljantnan talenat koji ima sve preduslove da explodira u barci, kao sto su to uradili i mnogi brazilci prije njega, a za koje se takodje tvrdilo da su neozbiljni i sl, npr za jednog romarija se govorilo lako mu je busiti mreze u holandiji i brazilu, no kad je dosao u barcu pokazao se kao najbolji napadac i igrac na svijetu

slicno se pricalo i za ronaldinja, neozbiljan bio u parizu, zongler ovo ono, no vidjeli smo sta je napravio u barci. rizika uvijek ima, takav je fudbal, nema nsta nasigurno, real je platio kaku 60 miliona kao dokazanog pa nista, ima masu tih primjera

neymar ima sve predispozije da explodira u barci, strucni ljudi ga prate i zato ce nam i doci, mozda i propadne skroz, mozda bude onako odlican, mozda i briljantan,nikad se to ne zna, al da se isplati rizikovati sa takvim talentom, sigurno da se se isplati

suareza takodje ne treba propustiti, bez obzira sto ce doci neymar, radi se tu o promjenama covjek za covjeka, neymar umjesto alexisa, suarez umjesto vilje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 03 maj 2013, 16:36

Dogodine su u napadu Neymar i Messi + Tello/Pedro/Deulofeu. Kakav crni Suarez, pa ne mozes imati ekipu punu majstora, mora tu biti i neki vodonoša Nije Barca PSG ili City.
Naravno da bi vecina Suareza umjesto malog brazilca, ali ne pitamo se mi.
Don't hate what you don't understand.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2013, 16:39

bluemania je napisao/la:Pa naravno ;)

Transfer Neymara ima i tu dodatnu stranu (dovođenje nove brazilske zvijezde, prodaja dresova itd)...koliko ce on zapravo pomoći Barci na terenu , to je upitno i ostaje da vidimo.
Dzaba ti prodaja dresova ako ce Barcelona s Neymarom biti jos i slabija na terenu. I ta prodaja dresova bi veoma lako mogla opasti ako Barcelona ne bude u stanju da pobijedi snaznije evropske timove, a to ce s Neymarom jako tesko ici.
Cak i da je on stvarno tako dobar igrac, treba se prvo prilagoditi i samoj Barceloni i evropskom stilu igre, a to zna da potraje. U Europi ima mali milion igraca koji su bolji ali podcjenjeniji od Neymara, a cak manje kostaju.
bluemania je napisao/la: pa Hummels jasno, ako bi kojim slucajem mogli birati....jasno je svima da je Silva strašan stoper, ali imaju neke cinjenice koje ne idu u prilog njegovom transferu u Barcu:
Ne znam zasto se ne slijedi primjer Bayerna koji je doveo Dantea za mizernih 4.7 miliona eura, a pogledaj kako covjek igra. Izgleda ovi iz Barcelone misle da igrac vrijedi jedino ako se za njeg iskesira 30 ili vise miliona. Treba poraditi malo na tom skautingu. Hummels je odlican ali se moze naci i bolji za mnogo manje love.
Romariooo je napisao/la:neymar ima sve predispozije da explodira u barci, strucni ljudi ga prate i zato ce nam i doci, mozda i propadne skroz, mozda bude onako odlican, mozda i briljantan,nikad se to ne zna, al da se isplati rizikovati sa takvim talentom, sigurno da se se isplati
Ne znam kako se moze isplatiti s "talentom" kako ga ti zoves a da za njeg Barcelona mora dati toliku lovu, taj novac bi vrlo lako mogao otici u nepovrat.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 16:39

Kako ne vidite da je Barca u kompletu jako niska ekipa ( prosjek 170 cm :? )....evo zadnji primjer protiv Bayerna.
Ljudi su nam zabili 3-4 gola nakon prekida i korenera...ali ne zabijaju samo oni (oni su svjetska ekipa), vec zabijaju i mnogo lošiji timovi od njih, timovi iz Primere tipa Getafe, Osasuna.

Barca nema visinu i skok , prije svega :!: i naravno da protivnik ceka i vreba prekide, kornere da zabija golove... Alves nadskakan protiv Celtica i protiv Bayerna, protiv Milana isto....to su njegovi golovi...nema covjek ni visine ni skoka...pored njega je onaj Muller Shaquille O'neil....to je totalno neozbiljna odbrana i nedopustivo :oops: :oops: sunce ti krvavao :o :shock: pa kako to ne vide u klubu :o
Treba dovesti visocije, jace i skocnije stopere i bekove.

A nemaju ni duel igru....i tu nas je Bayern raznio na sredini (Martinez i Svinja pogotovu), igraci nisu fizicki jaki za duel igre, Iniesta i Xavi se odbijaju u duelima....i protiv čelzijevih mrcina su se patili...fizika je ono što fali ovoj Barci....mislim, fali im u jakim tekmama LP....protiv Osasune mogu na tehniku i pas igru, protiv fizicki i trkacki jakih ekipa ispadaju nejač...opet pominjem Bayern koji im je to jasno pokazao u dva navrata.
I oko toga treba povesti racuna obavezno.
Zadnja izmjena: bluemania, dana/u 03 maj 2013, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 03 maj 2013, 16:45

bluemania je napisao/la: A nemaju ni duel igru....i tu nas je Bayern raznio na sredini (Martinez i Svinja pogotovu), igraci nisu fizicki jaki za duel igre, Iniesta i Xavi se odbijaju u duelima....i protiv čelzijevih mrcina su se patili...fezika je ono što fali ovoj Barci....mislim, fali im u jakim tekmama LP....protiv Osasune mogu na tehniku i pas igru, protiv fizicki i trkacki jakih ekipa ispadaju amateri...opet pominjem Bayern koji im je to jasno pokazao u dva navrata.
Sigurno su igraci postali manji odlaskom Guardiole. Fizika nije bila problem dok se igralo organizovano, nedostaci su se skrivali.
Jednostavno treba priznati da je Barcelona procitana od strane Bayerna i ostalih jacih klubova. Da igramo isto i protiv Osasune i protiv Reala.

Pep je bio odlican takticar, Tito to jos uvijek nije, ali ko ce mu zamjeriti, kada je Jupp vodio timove Tito je imao deset godina. Treba se nadati da je naucio nesto iz ovog.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 16:48

xaviesta je napisao/la:
bluemania je napisao/la: A nemaju ni duel igru....i tu nas je Bayern raznio na sredini (Martinez i Svinja pogotovu), igraci nisu fizicki jaki za duel igre, Iniesta i Xavi se odbijaju u duelima....i protiv čelzijevih mrcina su se patili...fezika je ono što fali ovoj Barci....mislim, fali im u jakim tekmama LP....protiv Osasune mogu na tehniku i pas igru, protiv fizicki i trkacki jakih ekipa ispadaju amateri...opet pominjem Bayern koji im je to jasno pokazao u dva navrata.
Sigurno su igraci postali manji odlaskom Guardiole. Fizika nije bila problem dok se igralo organizovano, nedostaci su se skrivali.
Jednostavno treba priznati da je Barcelona procitana od strane Bayerna i ostalih jacih klubova. Da igramo isto i protiv Osasune i protiv Reala.

Pep je bio odlican takticar, Tito to jos uvijek nije, ali ko ce mu zamjeriti, kada je Jupp vodio timove Tito je imao deset godina. Treba se nadati da je naucio nesto iz ovog.
Ja tebi kažem cinjenice : Barca JEDVA brani prekide, ponavljam jedva....jel slobodnjak sa strane ili korner, to je haman pola gola.
Protiv Bayerna (ili protiv Reala redovno i još mase timova) svaki prekid je gol šansa za ljude...zato što smo totalno inferiorni u visini i skoku.
Pa jbg brate , pa gledamo li mi uopšte iste tekme ,iste stvari, iste probleme :shock: :?: necmeo se praviti slijepi pored ociju...ne ide ;)

Pa hocel i šta poduzimati po tom pitanju :?: sad na ljeto

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2013, 16:52

bluemania je napisao/la:Ja tebi kažem cinjenice : Barca JEDVA brani prekide, ponavljam jedva....jel slobodnjak sa strane ili korner, to je haman pola gola.
Protiv Bayerna (i protiv Reala redovno) svaki prekid je gol šansa za ljude...zato što smo totalno inferiorni u visini i skoku.
Pa jbg brate , pa gledamo li mi uopšte iste tekme ,iste stvari, ispte probleme :shock: :?: necmeo se praviti slijepi pored ociju...ne ide ;)

Pa hocel i šta poduzimati po tom pitanju :?: sad na ljeto
Ali pazi sad nece ti samo visina pomoci pri tim prekidima. Ko je pratio Bayern ove sezone mogao je primijetiti da je Bayern vecinu golova primio upravo iz prekida, a imaju par visokih igraca. Nakon sto su i oni to primijetili ti prekidi su se dugo uvjezbavali na treninzima, isti recept bi i Barcelona trebala primijeniti. Kod prekida je od same visine cak bitnije i postavljanje, tako da postoji trening i treba da se poradi na tome upravo na treninzima.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 03 maj 2013, 16:56

bluemania je napisao/la: Ja tebi kažem cinjenicu : Barca JEDVA brani prekide, ponavljam jedva....jel slobodnjak sa strane ili korner, to je haman pola gola.
Protiv Bayerna (i protiv Reala redovno) svaki prekid je gol šansa za ljude...zato što smo totalno inferiorni u visini i skoku.
Pa jbg brate , pa gledamo li mi uopšte iste tekme ,iste stvari, ispte probleme :shock: :?: necmeo se praviti slijepi pored ociju...ne ide ;)
I sta ti mislis da ce napraviti, dovesti tri visoka igraca? :mrgreen: Promijeniti citav koncept igre?
I prije nismo imali gorostase u ekipi, pa nismo imali ovakvih problema, sto nam govori da nije sve u visini, kako to lijepo objasni kolega @Bundesliga ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 maj 2013, 16:57

kad se dovede novi stoper bice poboljsana donekle igra u skoku, medjutim, nije to nikakav problem kad se igra kako treba, kad radi tika taka i presing, protivnik ima jako malo situacija da moze nesto skokom napraviti. ni kod pepa nije bila puno visocija ekipa, al se igralo odlicno i protivnik je jako malo prekida i centarsuteva uopste ima

bayern je imao puno kornera i napada na nas gol, iz toga su morali jednostvno dati poneki gol, da su nasi igrali kako znaju to se ne bi desavalo, nemozes imati i brzini i tehniku zajedno s visinom i snagom, fizicki nemoguce, trener mora znati to i maksimlno koristiti ono sto mu je najjace oruzje, tako je radio pep, al tito to ocigledno ne moze sprovesti u djelo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 03 maj 2013, 17:03

Pep je prošlost, takvog majstora više nemamo na klupi. Pomirimo se s tim.

Držimo se sadašnjosti i Tita....ovo je neka blijeda kopija Pepovih taktika, totalno anemicna, bez presinga, bez muda, bez agresije, bez trcanja kao nekad.

Šta raditi sad?? ostaviti Tita ,pa gledati i dogodine istu patnju ili šta :?:
Ne znam eto....neka vide u Barci šta ce i kako ce....znam samo, da ovako ne ide i da cemo tonuti još dublje.

hebe mi se za titulu Primeru (nikad nisam ni pratio Barcu radi titula, uostalom) one ne može nikome ko se razumije u fudbal - prikriti ovaj pad Barce.
Bayern ih je išamarao i otrkio im sve mane, to je prava prica a ne titula....e šta ce sad poduzimati, ostaje da vidimo
Zadnja izmjena: bluemania, dana/u 03 maj 2013, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 maj 2013, 17:04

Barcelona je u sezoni mislim 2009 imala fizicki daleko najjacu ekipu na Svijetu.Trkacki ne bih ni komentarisao koliko su jaki bili.

Sjetim se samo onog sastava koji je protutnjao Bernabeuom sa 6 komada u mrezi Ikera.

Viktor-Alves-Pique-Puyol-Abidal-Yaya-Iniesta-Xavi-Messi-Eto'o-Henry

To je najjaca Barcelona ikada.Tim sastavljen od supersarova koji su letjeli po terenu.Barcelona jednostavno mora ocvrsnuti.Mora pronaci rjesenje.Makar to znacilo promjena jednog od kreativaca.Totalno indolentni u prekidima i duelima.Jedini igrac koji ima kvalitetan skok je Pique.Jadnik kad ne pokupi loptu onda je gol sansa.Ovdje nece pomoci dovodjenje jednog WC stopera.Komplet sistemsko branjenje i napadanje se mora mjenjati.Barcelona napada sa velikim brojem igraca ali se brani sa jako malim brojem.Nema tu vise trke da krila kada izgube loptu trce po 50 metara da bi istu vratili sto prije.Ne grize se na terenu , zato nam je Sule potreban :mrgreen:

Dakle sistemski kako je Guardiola to radio treba igrati.Ekipa mora igrati kao jedan igrac da bi Barcelonina igra imala ploda.Svi u napad , pa svi u odbranu(naravno ne mislim bukvalno ali stoperi moraju sudjelovati u napadu isto kao sto krila moraju u odbrani).Lahko je biti general poslije bitke.Ali na samom pocetku sezone meni je jasno bilo da ova ekipa vise ne moze igrati onako uvjerljivo.Kad sam vidio da Real pocinje lagano dolaziti do lopte u medjusobnim duelima sve mi je bilo jasno.Vecina tih pobjeda su bile pirove ali Barca iz 2009 bi ovaj Real napucala sa 5 komada jos bi im Perez zahvalnicu poslao jer su bili humani. :D

Uzbudljivo ljeto je pred nama.Uprava mora raditi na sistemskom dovodjenju.Kao sto rece kolega @Bundesliga

Nije sve u imenu i svoti koju das za igraca.Za manje pare se mogu dovesti jos kvalitetniji igraci.Mnogo je takvih dokaza a Barca je upravo klub kojem u interesu ne bi trebalo biti da krhnu enormne pare za igraca koji moze a i ne mora biti pogodak. ;)

Ne znam ko je stavljao ovdje isca na CMF-a ali ocito je gledao momka manje od 3 puta.Igrac koji moze igrati iskljucivo sve ofanzivne pozicije.Od oba krila , AMF-a , SS-a , cak je igrao i CF-a u par utakmica ove sezone.

CMF nikako !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 03 maj 2013, 17:08

Ma dovest cemo 7 igraca i novog trenera, to je najbolje. Begovic, Silva, Piszczek, Isco, Neymar, Suarez i Lewandowski. Vratit Yayu, svakako.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2013, 17:09

bluemania je napisao/la:Šta raditi sad?? ostaviti Tita ,pa gledati i dogodine istu patnju ili šta :?:
Ne znam eto....neka vide u Barci šta ce i kako ce....znam samo, da ovako ne ide i da cemo tonuti još dublje.
Pa ako Barcelona misli igrati svoju tikicu-takicu onda jednostavno mora ostaviti sadasnjeg trenera jer je on dugo godina radio s Guardiolom i ljudima koji znaju dosta o tom sistemu. Valjda je i on nesto naucio od toga. Barcelona ima problema, ali je evidentno da Guardiola nece doci nazad. Sada angazirati nekog novog trenera bi znacilo i kraj postojeceg sistema igre te uvodjenja novog, a mislim da to u Barceloni ne zele. Bolje neka porade na podizanju morala te osvezenju ekipe s par novih igraca.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.