Nije jos prokometarisao ni Reus-ov transferSemir bvb je napisao/la:Evo ti odgovorbvb09_manijak je napisao/la:Kad vec spominjes menadzera da nije slucajno objasnio i zavrzlamu oko klauzule,jel ima il nema??Semir bvb je napisao/la: Reusov menadžer je objasnio zašto se Marco odlučio da pređe u BvB. Jednostavno zbog ogromnih emocija koje ga vežu za BvB i Dortmund![]()
![]()
.
NUR DER BVB
Neko kaze ima,neko ne..al dok watzke,zork il sam reus se ne izjasne o ovome ne vjerujem nikom.
P.S. Ljudi gdje li je Damir? Zadnji put se javio pred Novu godinu.Semir bvb je napisao/la: Tražio sam malo oko Reusove klauzule. Nigdje niko ne spominje, osim Expressa, ni Bild,Sportbild,Kicker,Ruhr a niti DerWesten.de. To su puno uglednije stranice ili bliže BvB-u (Ruhr,Westen), tako da možda klauzula i ne postoji, nego su samo htjeli malo da začine transfer. Dakle samo jedan izvor je prenio tu vijest, a niko je nije potvrdio.![]()
NUR DER BVB
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: BV Borussia Dortmund
Hare_BvB je napisao/la:Drugacija stvar bi bila to uciniti na ljeto, jer mi s Reusom u ekipi dobivano potpuno novu dimenziju.
Istina je da cemo sa Reusom biti mnogo opasniji ali opet sam misljenja da moramo imati jednog pravog napadaca koji ce siriti odbranu,koji ce davati golove iz poluprilika i koji ce se naci na pravom mjestu u pravo vrijeme.Lewandowski jest odigrao odlicno prvi dio sezone ali cinjenica je da je on u odlicnoj formi,ako ga stane on je igrac koji ce promasiti i prazan gol sa pola metra
Barrios sa druge strane je prava masina za golove,on ce dati neki gol i kad igra veoma lose a to je ono sto je svakom timu neophodno...golovi "ni iz cega".
Hare_BvB je napisao/la:Znam ja da ti posebno gotivis El Panterosa, ali kod mene je poceo polako gubiti kredite. Od jednog od omiljenijih, skliznuo je na veoma niske grane. Kad se samo sjetim njegovog izgaranja na terenu u prve dvije sezone. Trenutno ni traga od tog lika. Vjerovatno ga tesko pogadja i cinjenica da je Lewat jedan od Kloppovih miljenika. Ali opet u tome ne bi smio traziti opravdanje i odmah poceti s jadikovanjem po medijima. Cini mi se daje i lani pocetkom drugom dijela iskazivao svoje nezadovoljstvo. E to mu bas zamjeram. Nek se dokaze na treninzima i u mecevima u kojima mu se ukaze povjerenje, te nek na taj nacin vrati mjesto za koje misli da mu pripada. Jadikovanjem nece nista postici kod Kloppa, jedino ga arbajt moze izvuci. Niko sretniji od mene da on malo zivne i da se raspuca u svom stilu. Valjda ce i on skonati neke stvari.
E ovo je sad najveci problem iako ja ne kontam sta Barrios uopste trazi od trenera...eto nek' sutra zavrsi u Malagi,nece sigurno imati zasticeno mjesto u prvih 11...tamo ce tek imati problema ako ga ne krene dobro,a znamo svi kako je lose poceo u Borusiji.Bolje bi mu bilo da se skonta da mu je ovo idealna prilika u karijeri jer ako vec ima toliko samopouzdanja onda mu nece biti problem zaraditi svoje minute.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Zar sam ja jedini kome je Lewa bolji od Barriosa?
Ili, bolje rečeno, bolje paše ovom Dortmundu. Ne bi oni njega ni dovodili da nisu očekivali upravo ovakva izdanja. Prošle sezone se tražio, al' je kulturno radio da bi izborio svoju minutažu. Naravno, bio je dosta slabiji od Barriosa (kako i ne bi bio s obzirom na to da je Paragvajac prvi izbor), al' je mirno čekao svoju priliku, te mu je ista pokucala na vrata Lucasovom povredom. Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane - rekli bismo.
Sve ono što je propuštao da realizuje prošle sezone, vratilo se ove. A, svi znamo kakav osjećaj za asistenciju ima. Jednostavno, Lewandowski je pronašao svoje mjesto u 1. timu Dortmunda te ne'am pojma kako ga Barrios misli izbaciti. Jedino da plati Santani ili nekom drugom da ga povrijede na treningu.
Ili, bolje rečeno, bolje paše ovom Dortmundu. Ne bi oni njega ni dovodili da nisu očekivali upravo ovakva izdanja. Prošle sezone se tražio, al' je kulturno radio da bi izborio svoju minutažu. Naravno, bio je dosta slabiji od Barriosa (kako i ne bi bio s obzirom na to da je Paragvajac prvi izbor), al' je mirno čekao svoju priliku, te mu je ista pokucala na vrata Lucasovom povredom. Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane - rekli bismo.
Sve ono što je propuštao da realizuje prošle sezone, vratilo se ove. A, svi znamo kakav osjećaj za asistenciju ima. Jednostavno, Lewandowski je pronašao svoje mjesto u 1. timu Dortmunda te ne'am pojma kako ga Barrios misli izbaciti. Jedino da plati Santani ili nekom drugom da ga povrijede na treningu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Watzke je generalni menadzer kluba (sto bi nas narod rekao direktorValencia je napisao/la:Kako se u Svabiji toliko isticu ljudi iz rukovodstva klubova!?? Ovdje se stalno pominju Vacke i Zorc!? Sta su oni? Isto je u Bajernu sa Henesom i Nerlingerom!? Imam utisak kao da se treneri nista ne pitaju.
Nijesi.Monolog je napisao/la:Zar sam ja jedini kome je Lewa bolji od Barriosa?![]()
@Adnan
Postujem. Ne mozemo se uvijek ni slagati.
Bas me zanima sta @HZ veli po ovom pitanju.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Bas u pravo vrijeme si napisao post , ucim vamo nesto ( a mrsko mi jel sto je normalno
) pa reko da napravim pauzu i odgovorim ti...
Barrios je igrac kojeg sam neizmjerno cijenio....ali je evidentno da mama-latina
nije ulozila nekog truda da vaspita svog sincica !
Lucas jest klasicni spic ima njuh , daje golove iz niceg , donio nam titulu ,sve to na stranu njegov najveci plus je sto ostali igraci od njega imaju korist prvenstveno mislim na Kagawu...jer se losa igra ledjima prema golu Lewandowskog strasno odrazila na igru Kagawe u prvom dijelu polusezone ! Igranjem Lucasa imamo jednu novu dimeziju u napada a to je igra kroz sredinu...(koja istina se popravila kako je sezona odmicala )!!
Sta me nerviralo kod Barrios je to sto je prespor i nisi mu mogao dat loptu u prostor...
Lewandowski covjek koji je bolji u skoku, ima bolji sut , masa prilike kao i Barrios ako ne i gore, ima nos za "podvalu" ( ima i Lucas ) , dosta brzi od Barrios ....
Moram reci da je Lewat dobio moje simpatije...ne znam jebg zasto najvjerovatnije sto je BvB -proigrala pa nekako i njeg lakse podnosim !!!! :ugeek:
Zakljucak
: NIKO NIJE VECI OD KLUBA !!! Barrios ako sere moze da ide u ckuPi svoje lijepe LATINE !!!
Sve u svemu ja ga nebi zalio ni sekunde ,narocito poslije ovoga kad smo doveli Reusa imam osjecaj da ce Lewat jos vise doci do izrazaja jer ce igra biti brza !
PS: ....ali za 10 ga nebi prodao minimalno 15 milja "pilava"
Barrios je igrac kojeg sam neizmjerno cijenio....ali je evidentno da mama-latina
Lucas jest klasicni spic ima njuh , daje golove iz niceg , donio nam titulu ,sve to na stranu njegov najveci plus je sto ostali igraci od njega imaju korist prvenstveno mislim na Kagawu...jer se losa igra ledjima prema golu Lewandowskog strasno odrazila na igru Kagawe u prvom dijelu polusezone ! Igranjem Lucasa imamo jednu novu dimeziju u napada a to je igra kroz sredinu...(koja istina se popravila kako je sezona odmicala )!!
Sta me nerviralo kod Barrios je to sto je prespor i nisi mu mogao dat loptu u prostor...
Lewandowski covjek koji je bolji u skoku, ima bolji sut , masa prilike kao i Barrios ako ne i gore, ima nos za "podvalu" ( ima i Lucas ) , dosta brzi od Barrios ....
Moram reci da je Lewat dobio moje simpatije...ne znam jebg zasto najvjerovatnije sto je BvB -proigrala pa nekako i njeg lakse podnosim !!!! :ugeek:
Zakljucak
Sve u svemu ja ga nebi zalio ni sekunde ,narocito poslije ovoga kad smo doveli Reusa imam osjecaj da ce Lewat jos vise doci do izrazaja jer ce igra biti brza !
PS: ....ali za 10 ga nebi prodao minimalno 15 milja "pilava"
Marco Reus.

Crno zuti dres ce mu mnogo ljepse stojati ...
Marco Reus se napokon vratio kuci tamo gdje mu je mjesto ... Veliko pojacanje za veliki klub . Doveli smo igraca koji pravi razliku. Momka koji moze svake sezone postic do 15 golova i upisat 10 asistencija, kad uz to dodas Gotzea sa 10 golova i 15 asistencija te Lewandovskog koji moze takodje do nekih 18 komada zabit, i uz to imas UBJEDLJIVO najjace i najuigranije stoper u ligi koji su garancija da ce BvB imat najbolju odbranu ne moras bit pametan da bi skontao da je BvB ozbiljan kandidat za titulu. Sa Reusom dobivamo novu dimenziju Gotze ce bit vise rasterecen Kagawa takodje, moci ce se jedan na drugog oslonit kad ne ide jednom ici ce drugom. To je ono sto krasi velike ekipe ... Kad ja sad skontam imamo Ruesa Gotzea Kagawu pa svaki od njih moze napravit razliku na terenu, a zamislite tek kad su sve trojica u svom ritmu svojoj formi koji ce to sex da bude ...

Iskreno 17,1 Mio eura je za mnogo mnogo mnogo za Reusa. To je igrac koji nije provjeren koji je odigrao 2 ipo sezone u Bundesligi, igrac koji nije vidjeo euro takmicenja igrac koji ne zna sta je to kad ga cuva jedan Dani Alves, Ramos, A. Cole, Evra on te igrace poznaje samo sa tva isto kao i mi, i pojma nema kakav je to osjecaj igrat protiv krem de la krem igraca u najmocnijem takmicenju planete champions league. Takmicenju gdje jedan Man United ispadne od jednog Basela, gdje jedan City ispade koji ulaze po 100 mio eura ... To je momak koji nije vidjeo sta je igrat na evropskom ili svijetskom prvesnstvu . To je momak koji ne poznaje sta je pritisak i sta znaci kad ti trener dodje i kaze danas moramo pobjedit 3 boda i tacka, i kad ti dodje i kaze Marco placen si 17 mio imas skoro najvecu platu ocekujem ucinak od tebe ! Pa kad u Bildu nakon jedne lose utakmice bude pisalo REUS FLOPP a ne kao sto je navikao da pise ROLS REUS ... Sve te stvari po meni uticu na cjenu i s toga je po meni bila realna cjena nekih 10 mio eura . No ko te pita takva su vremena naftasi promjenili ekonmski svijet u fudbalu postavili nove granice . To su dakle samo argumenti za previsoku cjenu. No siguran sam uvjeren sam cak da ce se dobro uklopit jer mu odgovara ovakva ekipa . I znam da je ovo top pojacanje samo mi je cjena previsoka al zabi cjeni mi imamo Reusa a bayern hoce da pukne od bjesa. Ici cu toliko daleko da cu rec da ce Gotze i Reus bit bolja krila od Roberya, i da smo sa Reusom i Gotzeom ravnopravni Robberyu
...

To je sto se tice cjene ali iskreno receno i meni nekad bude puno dat za neku stvar koja mi se svidi i smatram da je cjena prenapumpana ali ta mi se stvar toliko svidi da je na kraju ipak i platim i kupim sebi jer znam ta stvar ce me ucinit sretnim pomoci ce mi trebat ce mi. Taj isti osjecaj je imao Watzke kad je dao zeleno svijetlo za ovaj transfer. Sta u nekoj sustini znaci ovaj transfer u ovoj trenutnoj situaciji ?

Znaci kao prvo da smo doveli extra igraca, kao drugo da smo doveli izgubljenog sina, trece da smo yebali Bayern u po supka i svrsili im na po face
, i ponizili ih do dna . Gdje gospodin Honnes da kaze Ako Bayern zeli nekog igraca onda je to nas igrac . Ovim transferom smo dokazali ambicije, ozbiljnost i MOC ! Prosla su vremena ta kad je Bayern mogao radit sta zeli a ruku na srce i radili su to samo od 2003 do 2011 u periodu kad je BvB bio ekonomski preslab protivnik . Ne treba zaboravit da je BvB jedini klub u ovom razdoblju poslije ratanom, koji je pruzio pravi pravcati otpor Bayernu . Ni jedan drugi klub na ovakav nacin se nije mogao suprosatavit Bayernu . jedino je BvB imao snage da uzme nekog igraca kojeg je Bayern htio jedino BvB ! I ponovo ta vremena nastupaju .

Dobro se sjecam kad je seljacina Honnes rekao sad cemo dovest Schlaudraffa da samo pokazemo konkurenciji ko je Bayern i koliko smo jaki. Dno dna,sto je najgore svaki navijac se dici takvom politikom monopolistickom mafijom . Svaka cast za njegov uspjeh ali treba bit covjek ili ako vam je lakse insan . Zasto to nije ponovio u slucaju Reus i rekao mi ga zelimo nas je ? Pa nece moci gosp Honnes i veci su padali i veci . Kratko jasno zelim vam rec da su neka vremena proslost i da to nece bas bit tako lako kao sto je bilo nekad Bayern zeli igrac Bayern ga dovede .

Ovu ekipu koju BvB gradi ako uspije zadrzati i produziti ugovore Hummelsu, Gotzeu zadrzat ih na duze staze i svake god osvjezavat ekipu sa jednim transferom od 15 do 20 mio eura. J.ebeno ce se Bayern provest . Na ovako nesto je cekala bundesliga dugi niz godina uz ovakav Dortmund Bayern nece bit dominantan. Jedino sto BvB MORA AL BAS MORA jeste zadrzati Hummelsa, Gotzea, i ostalim bitnim igracima dat vece plate a tu mislim Subotic, Santana, Kagawa, Lewa. I molim dragog boga da ubjede Barriosa da ostane i da produze ugovor jer s njim smo jos jaci a takav igrac nam treba ... Sledecu sezonu ce bit cilj dovesti nekog na poziciju playmaikera kad bi se vratio moj NURI jos eh stvarno bi bili ekipa preje.bena .
Zelim samo napomenut po ko zna koji put da moramo zadrzat postojecu ekipu na okupu i zadovoljit uvjete nekim igracima povecat platu obecat ambicioznost i svake god od para za lp dovodit to jedno pojacanje kljucno od 15 do 20 mio eura i tako poboljsavat kvalitet a ne kvantitet .
Sto se tice Barriosa, iskreno se nadam da ce ostat treba nam jaci je od Lewe sigurno, i Klopp ne smije kenjat treba pustit malo i panthera da igra i dat i njemu osjecaj decko pa ti si bitan za ovu ekipu mi ne mozemo bez tebe. Bit ce tesko Lucasa zadrzati ali uvjeren sam da ce nasa uprava dat sve od sebe da Lucas ostane, tako da treba imat povjerenja ako ode treba znat da nije do nase uprave . Jer svi su svjesni da je Lucas poslije Amorosa i Chapisuata najbolji napadac kojeg je BvB IMAO u eri od 1996 do danas . Bit ce tesko ali mnogo ovisi i o Lucasu i ne svidjaju mi se ovi komentari latino amerikanac bla bla bla nemojte tako i oni su ljudi i oni pruzaju fudbalu upravo ono sto ga cini jos zanimljivijim ...

Sto se tice Sahina moja glava i moj mozak ne zele cut za njeg ali moje srce kaze NURI vrati se
... Mozemo mi pricat do sutra da je ispo papak supak bla bla bla sve je to cinjenica i istina **** je dortmund na najgori moguci nacin, ali eto ima boga ima pravde neke obija mu se sve to o glavu i vracaju mu se nase suze i patnje . Iskreno drago mi je sto mu se ovako odvija karijera u Fasistickom klubu jer zasluzio je. Mogao je postat legenda ikona a on se odlucio postat vodonosa i hoblaros . Sto je najgore ni klupu nesreca ne hobla nego visi po tribinama . Mnogo tog se poklapa i uvjeren sam da ce doc dan kad cemo napisat svi WILLKOMMEN NURI !
Moje prognoze su da novac nece bit presudan u ovom transferu ako do njeg dodje. Jer kao prvo Real ni jednog svog igraca nije prodao za velike pare osim Robinha . Real svoje igrace prodaje kao najgore smece, jedan Robben je kostao 24 Sneider 15 ... Tako da Nuri moze doc za nekih 8 mio bez ikakvih problema a i sam Nuri ce bit spreman trazit neku normalnu platu koju mu BvB MOZE pruzit . Iskreno ako Nuri ne proigra do kraja ove sezone u sto ja sumnjam jer nema vise ne bitnih kup utakmica za Real, nema vise grupne faze gdje je prolazak obezbjedjen nema Real pravo na kiks u ligi. A Mou je poznat po tome da ne zeli eksperimentisat kad mu je rezultat bitan a sad mu je rez itekako bitan jer Barca dise za ledjima . Ako se ne povrjedi neko bitan iz prve postave Sahinu je hoblat klupu i cistit tribine, a i u slucaju da se povrjedi mora se pokazati a ja iskreno sumnjam da je u stanju to uradit jer je pao psihicki mnogo a takav je igrac koji ne podnosi pritisak i to je 1000000000% TACNO Sahin i pritisak to ne ide . Dakle po mojim procjenama sasvim realan scenario je da se Nuri moze vratit ....
NUR DER BvB !
edit je bio radi slika nasao sam neke koje su bile prevelike

Crno zuti dres ce mu mnogo ljepse stojati ...
Marco Reus se napokon vratio kuci tamo gdje mu je mjesto ... Veliko pojacanje za veliki klub . Doveli smo igraca koji pravi razliku. Momka koji moze svake sezone postic do 15 golova i upisat 10 asistencija, kad uz to dodas Gotzea sa 10 golova i 15 asistencija te Lewandovskog koji moze takodje do nekih 18 komada zabit, i uz to imas UBJEDLJIVO najjace i najuigranije stoper u ligi koji su garancija da ce BvB imat najbolju odbranu ne moras bit pametan da bi skontao da je BvB ozbiljan kandidat za titulu. Sa Reusom dobivamo novu dimenziju Gotze ce bit vise rasterecen Kagawa takodje, moci ce se jedan na drugog oslonit kad ne ide jednom ici ce drugom. To je ono sto krasi velike ekipe ... Kad ja sad skontam imamo Ruesa Gotzea Kagawu pa svaki od njih moze napravit razliku na terenu, a zamislite tek kad su sve trojica u svom ritmu svojoj formi koji ce to sex da bude ...

Iskreno 17,1 Mio eura je za mnogo mnogo mnogo za Reusa. To je igrac koji nije provjeren koji je odigrao 2 ipo sezone u Bundesligi, igrac koji nije vidjeo euro takmicenja igrac koji ne zna sta je to kad ga cuva jedan Dani Alves, Ramos, A. Cole, Evra on te igrace poznaje samo sa tva isto kao i mi, i pojma nema kakav je to osjecaj igrat protiv krem de la krem igraca u najmocnijem takmicenju planete champions league. Takmicenju gdje jedan Man United ispadne od jednog Basela, gdje jedan City ispade koji ulaze po 100 mio eura ... To je momak koji nije vidjeo sta je igrat na evropskom ili svijetskom prvesnstvu . To je momak koji ne poznaje sta je pritisak i sta znaci kad ti trener dodje i kaze danas moramo pobjedit 3 boda i tacka, i kad ti dodje i kaze Marco placen si 17 mio imas skoro najvecu platu ocekujem ucinak od tebe ! Pa kad u Bildu nakon jedne lose utakmice bude pisalo REUS FLOPP a ne kao sto je navikao da pise ROLS REUS ... Sve te stvari po meni uticu na cjenu i s toga je po meni bila realna cjena nekih 10 mio eura . No ko te pita takva su vremena naftasi promjenili ekonmski svijet u fudbalu postavili nove granice . To su dakle samo argumenti za previsoku cjenu. No siguran sam uvjeren sam cak da ce se dobro uklopit jer mu odgovara ovakva ekipa . I znam da je ovo top pojacanje samo mi je cjena previsoka al zabi cjeni mi imamo Reusa a bayern hoce da pukne od bjesa. Ici cu toliko daleko da cu rec da ce Gotze i Reus bit bolja krila od Roberya, i da smo sa Reusom i Gotzeom ravnopravni Robberyu

To je sto se tice cjene ali iskreno receno i meni nekad bude puno dat za neku stvar koja mi se svidi i smatram da je cjena prenapumpana ali ta mi se stvar toliko svidi da je na kraju ipak i platim i kupim sebi jer znam ta stvar ce me ucinit sretnim pomoci ce mi trebat ce mi. Taj isti osjecaj je imao Watzke kad je dao zeleno svijetlo za ovaj transfer. Sta u nekoj sustini znaci ovaj transfer u ovoj trenutnoj situaciji ?

Znaci kao prvo da smo doveli extra igraca, kao drugo da smo doveli izgubljenog sina, trece da smo yebali Bayern u po supka i svrsili im na po face

Dobro se sjecam kad je seljacina Honnes rekao sad cemo dovest Schlaudraffa da samo pokazemo konkurenciji ko je Bayern i koliko smo jaki. Dno dna,sto je najgore svaki navijac se dici takvom politikom monopolistickom mafijom . Svaka cast za njegov uspjeh ali treba bit covjek ili ako vam je lakse insan . Zasto to nije ponovio u slucaju Reus i rekao mi ga zelimo nas je ? Pa nece moci gosp Honnes i veci su padali i veci . Kratko jasno zelim vam rec da su neka vremena proslost i da to nece bas bit tako lako kao sto je bilo nekad Bayern zeli igrac Bayern ga dovede .

Ovu ekipu koju BvB gradi ako uspije zadrzati i produziti ugovore Hummelsu, Gotzeu zadrzat ih na duze staze i svake god osvjezavat ekipu sa jednim transferom od 15 do 20 mio eura. J.ebeno ce se Bayern provest . Na ovako nesto je cekala bundesliga dugi niz godina uz ovakav Dortmund Bayern nece bit dominantan. Jedino sto BvB MORA AL BAS MORA jeste zadrzati Hummelsa, Gotzea, i ostalim bitnim igracima dat vece plate a tu mislim Subotic, Santana, Kagawa, Lewa. I molim dragog boga da ubjede Barriosa da ostane i da produze ugovor jer s njim smo jos jaci a takav igrac nam treba ... Sledecu sezonu ce bit cilj dovesti nekog na poziciju playmaikera kad bi se vratio moj NURI jos eh stvarno bi bili ekipa preje.bena .
Zelim samo napomenut po ko zna koji put da moramo zadrzat postojecu ekipu na okupu i zadovoljit uvjete nekim igracima povecat platu obecat ambicioznost i svake god od para za lp dovodit to jedno pojacanje kljucno od 15 do 20 mio eura i tako poboljsavat kvalitet a ne kvantitet .
Sto se tice Barriosa, iskreno se nadam da ce ostat treba nam jaci je od Lewe sigurno, i Klopp ne smije kenjat treba pustit malo i panthera da igra i dat i njemu osjecaj decko pa ti si bitan za ovu ekipu mi ne mozemo bez tebe. Bit ce tesko Lucasa zadrzati ali uvjeren sam da ce nasa uprava dat sve od sebe da Lucas ostane, tako da treba imat povjerenja ako ode treba znat da nije do nase uprave . Jer svi su svjesni da je Lucas poslije Amorosa i Chapisuata najbolji napadac kojeg je BvB IMAO u eri od 1996 do danas . Bit ce tesko ali mnogo ovisi i o Lucasu i ne svidjaju mi se ovi komentari latino amerikanac bla bla bla nemojte tako i oni su ljudi i oni pruzaju fudbalu upravo ono sto ga cini jos zanimljivijim ...

Sto se tice Sahina moja glava i moj mozak ne zele cut za njeg ali moje srce kaze NURI vrati se
Moje prognoze su da novac nece bit presudan u ovom transferu ako do njeg dodje. Jer kao prvo Real ni jednog svog igraca nije prodao za velike pare osim Robinha . Real svoje igrace prodaje kao najgore smece, jedan Robben je kostao 24 Sneider 15 ... Tako da Nuri moze doc za nekih 8 mio bez ikakvih problema a i sam Nuri ce bit spreman trazit neku normalnu platu koju mu BvB MOZE pruzit . Iskreno ako Nuri ne proigra do kraja ove sezone u sto ja sumnjam jer nema vise ne bitnih kup utakmica za Real, nema vise grupne faze gdje je prolazak obezbjedjen nema Real pravo na kiks u ligi. A Mou je poznat po tome da ne zeli eksperimentisat kad mu je rezultat bitan a sad mu je rez itekako bitan jer Barca dise za ledjima . Ako se ne povrjedi neko bitan iz prve postave Sahinu je hoblat klupu i cistit tribine, a i u slucaju da se povrjedi mora se pokazati a ja iskreno sumnjam da je u stanju to uradit jer je pao psihicki mnogo a takav je igrac koji ne podnosi pritisak i to je 1000000000% TACNO Sahin i pritisak to ne ide . Dakle po mojim procjenama sasvim realan scenario je da se Nuri moze vratit ....
NUR DER BvB !
edit je bio radi slika nasao sam neke koje su bile prevelike
Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 09 jan 2012, 02:39, ukupno mijenjano 7 puta.
BvB Echte Liebe !!!
BvB Echte Liebe !!!
Gotze bi produžio ugovor
Götze: „Ja, klar kann ich mir vorstellen, noch einmal in Dortmund zu verlängern! Ich habe immer betont, wie wohl ich mich hier fühle. Und daran hat sich nichts geändert. Hier habe ich meine Familie und meine Freunde. Und das Gesamt-Paket Borussia Dortmund mit dem Trainer und der Mannschaft ist einfach überragend.“
http://www.bild.de/sport/fussball/mario ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
P.S. @Damire momački si se potrudio za post. Svaka čast
Götze: „Ja, klar kann ich mir vorstellen, noch einmal in Dortmund zu verlängern! Ich habe immer betont, wie wohl ich mich hier fühle. Und daran hat sich nichts geändert. Hier habe ich meine Familie und meine Freunde. Und das Gesamt-Paket Borussia Dortmund mit dem Trainer und der Mannschaft ist einfach überragend.“
http://www.bild.de/sport/fussball/mario ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
P.S. @Damire momački si se potrudio za post. Svaka čast
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- tyler durden
- Kontakt:
samo da ispravim ovog gore,Nuri Sahin nece ici nigdje ni ove ni one tamo sezone 
Damir_BvB je napisao/la:
Bold 1 - Koliko znam Bayern nije u vlasništvu nekog šeika i slično pa da troši stotine milona svake sezone u odnosu na konkurenciju i onda navijač Domuza se javi sa rečenicom monopolistička mafija.
Bold 2 - Ma šta veliš sigurno Rummenigge i Hoeness djeluju zabrinuto.
Ici cu toliko daleko da cu rec da ce Gotze i Reus bit bolja krila od Roberya - otišao si u svijet bajki Hansa Christiana Andersena i što se prije vratiš u stvarnost bolje za tebe.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 09 jan 2012, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
damire majstore ti se hebeno bojis Bayerna izgleda, ili si hebeno ljubomoran tebi je svako dobro jutro i laku nocu uz Bayern izgleda,,uvukao ti se Bayern u kosti,hehe,,non stop samo melje relacija Bayern-BVB ajme ,,
VOLIM BAYERN
Vidim da si ljudima ovdje nedostajao,vjerovatno samo da im malo ego pumpas,takodjer vidim vratio si se na novim glupostima i bombama...Damir_BvB je napisao/la:Marco Reus.
Ici cu toliko daleko da cu rec da ce Gotze i Reus bit bolja krila od Roberya, i da smo sa Reusom i Gotzeom ravnopravni Robberyu...
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Stern des Südens
Ajd ba @Saurman, mani se provokacija. Oba igrača ste priželjkivali i Marca i Maria, ali niste ih dobili. Sad odjednom nema od njih ništa čim neće u Bayern. Malo mi je to licemjerno. Prvo su sila, a sad nisu ništa posebno.Saurman je napisao/la:
Ici cu toliko daleko da cu rec da ce Gotze i Reus bit bolja krila od Roberya - otišao si u svijet bajki Hansa Christiana Andersena i što se prije vratiš u stvarnost bolje za tebe.
A naveo si samo dio rečenice koji ti odgovara, a nisi ostatak koji glasi "i da smo sa Reusom i Gotzeom ravnopravni Robberyu". Tako i to govori o tvojim provokacijama.
Dakle Bold1 - biti (buduće vrijeme), Bold 2 - ravnopravni (sadašnjost). To je @Damir htio reći.
Budućnost pripada GOTZEUSU to je činjenica. I definitivno nisu ništa slabiji od Robberya, ustvari to pokazuje i trenutno stanje najbolje ocijenjenih igrača lige. 1.Reus 2.Gotze - to ti sve govori ko je trenutno bolji, tako da to nisu bajke @Saurman nego stvarnost. Možda ti voliš da sanjariš i živiš u mašti
Na kraju krajeva - vrijeme će pokazat.
NUR DER BVB

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Dobar komentar Damira. Manje - vise slazem se sa napisanim.
Za pohvalu je sto nema previse psovki, pa je komentar podnosljiv za citanje. Neda mi se citati komentare u kojim je svaka druga rijec okicena zvjezdicama. Poneka psovka (niposto na racun forumasa), to je u redu, posebno za Damira koji je takvog temperamenta
.
Nisam ove sezone gledao Menhenglabah tako da nisam siguran na kojem krilu je igrao Rojs,. Ja ga pamtim kao lijevo krilo. Mozda je bolja varijanta da Rojs ide na desno, a Gece na lijevo krilo. U takvoj igri bi Dortmund bio znatno opasniji, jer bi krila lakse ulazila u sredinu, a bekovi otvarali put do gola preko aut linije. Pored toga, postoji opcija da Gece ponekad odigra poluspica umjesto Kagave, a da Piscek igra desno krilo (moze on to). Mislim da bi to bila ubitacna varijanta i da bi u njoj puno izvjesnije dominirali I Gece I Rojs. U varijanti gdje ce oba igraca ici na krilo postoji sansa da jedan od njih (Rojs, tesko i Gece) donekle zakaze i odigra lose radi gubitka samopouzdanja. Al' to je sve u domenu pretpostavke. Rojsu dajem velike sanse da se proslavi u Dortmundu. Samo hocu reci da postoje i drugi moguci scenariji koje ce ljudi u Dortmundu unaprijed razmotriti.
Samo treba dodati da nije puno platiti 17 miliona ako si prilicno siguran da ce taj igrac za godinu - dvi vrijediti 30 miliona. Ja vjerujem da hoce i dajem male sanse da se desi drugacije.
Mogu biti bolji od Robena i Riberija ako se uzme u obzir da ovi imaju velike probleme sa povredama. Roben bi bio skoro rame uz rame sa Ronaldom da nije imao desetine teskih povreda,.. Ali to nazalost nije slucaj, tako da ispada da Dortmund ima puno vise koristi od Gecea nego Bajern od Robena.
. Vjerujem da si posebno uzivao dok si pisao ovu recenicu
. Neka malo, treba malo otpustiti ventil da istece gnjev koji je prouzrokovao dugogodisnji Bajin monopol na Bundesligu
.
Ovo je prvi samar Baji od strane jednog bundesligasa u posljednjih 10 godina. Lagao bih ako bi rekao da mi nije drago zbog toga
.
Dobro je za Bajern i Bundesligu sto Dortmund jaca. Koliko god bili razocarani, shvatit ce to jednog dana ako im vec nije jasno. Kamo srece da Hamburg i Salke krenu Dortmundovim stopama. To bi podiglo imidz cijeloj ligi i mogli bi pruziti puno jaci otpor EPL, Primeri i Seri A.
Da post ne bude predugacak necu citirati posljednja dva odlomka sa kojim se uveliko slazem.
Zadrzati najbolje i dovoditi provjerene igrace, to je put do velikog uspjeha. Ne treba gomilati ekipu prosjecnim igracima. Bolje dovesti jednog dobrog nego pet solidnih.
Bariosa treba sto vise isforsirati na pocetku sezone. On mora proraditi. Glupo je pustiti ga za 10ak miliona. To je premalo za takvog igraca.
Sto se tice Sahina i tu si sve dobro napisao,.. Real svoje igrace rjesava kao ja polovno biciklo
. Dortmund ga moze uzeti relativno jeftino ako ne bude drugih zainteresovanih klubova, posebno iz EPL (recimo Totenhem ili Arsenal),. Mozda i Bajern uskoci u trku radi povrijedjenje sujete
.
Za pohvalu je sto nema previse psovki, pa je komentar podnosljiv za citanje. Neda mi se citati komentare u kojim je svaka druga rijec okicena zvjezdicama. Poneka psovka (niposto na racun forumasa), to je u redu, posebno za Damira koji je takvog temperamenta
Moglo bi biti ovako kako kazes,.. Ali uvijek postoji sansa da ne bude. Neki krilni igraci briljiraju samo onda kada sve akcije idu preko njihove strane. Na taj nacin pumpaju samopouzdanje i odrzavaju top formu. Primjer za to je Nani koji puno bolje odigra kada nema Ronalda. Slicno je sa Riberijem koji igra bolje kada nema Robena. Jednostavno, dominantniji igraci 'gurnu u stranu' nesto inferiornije, pa ovi drugi gube na samopouzdanju. Vidjet cemo od kakvog su materijala sastavljeni Gece i Rojs, da li ce neki od njih zakazati ako sve akcije ne budu isle preko njegovog krila... Nadam se da razumijete na sta ciljam.Marco Reus se napokon vratio kuci tamo gdje mu je mjesto ... Veliko pojacanje za veliki klub . Doveli smo igraca koji pravi razliku. Momka koji moze svake sezone postic do 15 golova i upisat 10 asistencija, kad uz to dodas Gotzea sa 10 golova i 15 asistencija te Lewandovskog koji moze takodje do nekih 18 komada zabit, i uz to imas UBJEDLJIVO najjace i najuigranije stoper u ligi koji su garancija da ce BvB imat najbolju odbranu ne moras bit pametan da bi skontao da je BvB ozbiljan kandidat za titulu. Sa Reusom dobivamo novu dimenziju Gotze ce bit vise rasterecen Kagawa takodje, moci ce se jedan na drugog oslonit kad ne ide jednom ici ce drugom. To je ono sto krasi velike ekipe ... Kad ja sad skontam imamo Ruesa Gotzea Kagawu pa svaki od njih moze napravit razliku na terenu, a zamislite tek kad su sve trojica u svom ritmu svojoj formi koji ce to sex da bude ...
Nisam ove sezone gledao Menhenglabah tako da nisam siguran na kojem krilu je igrao Rojs,. Ja ga pamtim kao lijevo krilo. Mozda je bolja varijanta da Rojs ide na desno, a Gece na lijevo krilo. U takvoj igri bi Dortmund bio znatno opasniji, jer bi krila lakse ulazila u sredinu, a bekovi otvarali put do gola preko aut linije. Pored toga, postoji opcija da Gece ponekad odigra poluspica umjesto Kagave, a da Piscek igra desno krilo (moze on to). Mislim da bi to bila ubitacna varijanta i da bi u njoj puno izvjesnije dominirali I Gece I Rojs. U varijanti gdje ce oba igraca ici na krilo postoji sansa da jedan od njih (Rojs, tesko i Gece) donekle zakaze i odigra lose radi gubitka samopouzdanja. Al' to je sve u domenu pretpostavke. Rojsu dajem velike sanse da se proslavi u Dortmundu. Samo hocu reci da postoje i drugi moguci scenariji koje ce ljudi u Dortmundu unaprijed razmotriti.
Ovo je dobar komentar. Slazem se sa napisanim.Iskreno 17,1 Mio eura je za mnogo mnogo mnogo za Reusa. To je igrac koji nije provjeren koji je odigrao 2 ipo sezone u Bundesligi, igrac koji nije vidjeo euro takmicenja igrac koji ne zna sta je to kad ga cuva jedan Dani Alves, Ramos, A. Cole, Evra on te igrace poznaje samo sa tva isto kao i mi, i pojma nema kakav je to osjecaj igrat protiv krem de la krem igraca u najmocnijem takmicenju planete champions league. Takmicenju gdje jedan Man United ispadne od jednog Basela, gdje jedan City ispade koji ulaze po 100 mio eura ... To je momak koji nije vidjeo sta je igrat na evropskom ili svijetskom prvesnstvu . To je momak koji ne poznaje sta je pritisak i sta znaci kad ti trener dodje i kaze danas moramo pobjedit 3 boda i tacka, i kad ti dodje i kaze Marco placen si 17 mio imas skoro najvecu platu ocekujem ucinak od tebe ! Pa kad u Bildu nakon jedne lose utakmice bude pisalo REUS FLOPP a ne kao sto je navikao da pise ROLS REUS ... Sve te stvari po meni uticu na cjenu i s toga je po meni bila realna cjena nekih 10 mio eura . No ko te pita takva su vremena naftasi promjenili ekonmski svijet u fudbalu postavili nove granice . To su dakle samo argumenti za previsoku cjenu. No siguran sam uvjeren sam cak da ce se dobro uklopit jer mu odgovara ovakva ekipa . I znam da je ovo top pojacanje samo mi je cjena previsoka al zabi cjeni mi imamo Reusa a bayern hoce da pukne od bjesa. Ici cu toliko daleko da cu rec da ce Gotze i Reus bit bolja krila od Roberya, i da smo sa Reusom i Gotzeom ravnopravni Robberyu...
Samo treba dodati da nije puno platiti 17 miliona ako si prilicno siguran da ce taj igrac za godinu - dvi vrijediti 30 miliona. Ja vjerujem da hoce i dajem male sanse da se desi drugacije.
Mogu biti bolji od Robena i Riberija ako se uzme u obzir da ovi imaju velike probleme sa povredama. Roben bi bio skoro rame uz rame sa Ronaldom da nije imao desetine teskih povreda,.. Ali to nazalost nije slucaj, tako da ispada da Dortmund ima puno vise koristi od Gecea nego Bajern od Robena.
Dobra opservacija sa stanovista erotske interpetacijeZnaci kao prvo da smo doveli extra igraca, kao drugo da smo doveli izgubljenog sina, trece da smo yebali Bayern u po supka i svrsili im na po face, i ponizili ih do dna . Gdje gospodin Honnes da kaze Ako Bayern zeli nekog igraca onda je to nas igrac . Ovim transferom smo dokazali ambicije, ozbiljnost i MOC ! Prosla su vremena ta kad je Bayern mogao radit sta zeli a ruku na srce i radili su to samo od 2003 do 2011 u periodu kad je BvB bio ekonomski preslab protivnik . Ne treba zaboravit da je BvB jedini klub u ovom razdoblju poslije ratanom, koji je pruzio pravi pravcati otpor Bayernu . Ni jedan drugi klub na ovakav nacin se nije mogao suprosatavit Bayernu . jedino je BvB imao snage da uzme nekog igraca kojeg je Bayern htio jedino BvB ! I ponovo ta vremena nastupaju .
Ovo je prvi samar Baji od strane jednog bundesligasa u posljednjih 10 godina. Lagao bih ako bi rekao da mi nije drago zbog toga
Dobro je za Bajern i Bundesligu sto Dortmund jaca. Koliko god bili razocarani, shvatit ce to jednog dana ako im vec nije jasno. Kamo srece da Hamburg i Salke krenu Dortmundovim stopama. To bi podiglo imidz cijeloj ligi i mogli bi pruziti puno jaci otpor EPL, Primeri i Seri A.
Da post ne bude predugacak necu citirati posljednja dva odlomka sa kojim se uveliko slazem.
Zadrzati najbolje i dovoditi provjerene igrace, to je put do velikog uspjeha. Ne treba gomilati ekipu prosjecnim igracima. Bolje dovesti jednog dobrog nego pet solidnih.
Bariosa treba sto vise isforsirati na pocetku sezone. On mora proraditi. Glupo je pustiti ga za 10ak miliona. To je premalo za takvog igraca.
Sto se tice Sahina i tu si sve dobro napisao,.. Real svoje igrace rjesava kao ja polovno biciklo
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
GOTZEUS = ZEUS !!!Semir bvb je napisao/la:Ajd ba @Saurman, mani se provokacija. Oba igrača ste priželjkivali i Marca i Maria, ali niste ih dobili. Sad odjednom nema od njih ništa čim neće u Bayern. Malo mi je to licemjerno. Prvo su sila, a sad nisu ništa posebno.Saurman je napisao/la:
A naveo si samo dio rečenice koji ti odgovara, a nisi ostatak koji glasi "i da smo sa Reusom i Gotzeom ravnopravni Robberyu". Tako i to govori o tvojim provokacijama.
Dakle Bold1 - biti (buduće vrijeme), Bold 2 - ravnopravni (sadašnjost). To je @Damir htio reći.
Budućnost pripada GOTZEUSU to je činjenica. I definitivno nisu ništa slabiji od Robberya, ustvari to pokazuje i trenutno stanje najbolje ocijenjenih igrača lige. 1.Reus 2.Gotze - to ti sve govori ko je trenutno bolji, tako da to nisu bajke @Saurman nego stvarnost. Možda ti voliš da sanjariš i živiš u mašti.
Na kraju krajeva - vrijeme će pokazat.![]()
NUR DER BVB
U odsustvu generalnog managera cijele bundeslige(naravno rijec je on AntUn-u ) kao prva zamjena uporno se namece nista manje "posebni" Sarma ...
Sta je tebi smijesno @proFCB ??? Svrsavate na oba igraca a sad ne valjaju ?
Izgleda da su se Da Silva i Zidan malo zakačili na treningu. Da Silva je iz zezancije malo napucao Zidana, a ovaj se naljutio u svom snagom napucao Da Silvu dva puta.
Izgleda da su nervozni jer im ugovori ističu na kraju sezone
.
Izgleda da su nervozni jer im ugovori ističu na kraju sezone
Niko nije rekao da igraci ne valjaju,ali da se porede sa Robb i Ribb,je pomalo cak i bezobrazno!!!HzBvB je napisao/la:
Stern des Südens
Od Ribery nije bolji nijedan al od "staklenih nozica" su bolji....trenutno !!proFCB je napisao/la:Niko nije rekao da igraci ne valjaju,ali da se porede sa Robb i Ribb,je pomalo cak i bezobrazno!!!HzBvB je napisao/la:
- tyler durden
- Kontakt:
proFCB je napisao/la:Niko nije rekao da igraci ne valjaju,ali da se porede sa Robb i Ribb,je pomalo cak i bezobrazno!!!HzBvB je napisao/la:
Uprati sljedecu sezonu i probaj ponovit ovo
Trenutno jesu najbolji Reus i Gotze. Ako kicker objavi ili sastavi listu najboljih igrača 1.dijela ove sezone (a znamo da je za Ullija kicker - Fachmagazin) onda nema puno rasprave. Ustvari nije kicker sastavio listu nego je samo objavio. Brojevi su crno na bijelo. Za svaku odigranu utakmicu igrač dobije ocjenu koju je zaslužio i kad se sve sabere i oduzme dobijemo prosječnu ocjenu... ovu su trenutno najbolji igrači za jesenji dio sezone:HzBvB je napisao/la: Od Ribery nije bolji nijedan al od "staklenih nozica" su bolji....trenutno !!
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... aison.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ribery na osmom mjestu, a Arjena nema zato što je izbivao zbog povreda.
A ako ćemo gledat za prošlu sezonu: Gotze je bio opet ispred Riberya i ostalih bayernovaca. Dok su ispred Reusa - (govorim samo za igrače iz Bayerna) bili jedino Ribery i Gomez.
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... aison.html" onclick="window.open(this.href);return false;
NUR DER BVB

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.