FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

wienultras
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la wienultras » 23 jul 2014, 23:55

Skver je napisao/la:Ma pusti sta je on rekao za raju, ko placa sve ovo, za sada ima oko 30-tak igraca......prave selekciju, ustvari ovo je pred pred selekcija i jos nisu zavrsili sa dovodjenjem.....jedino ako neko od forumasa sve to ne placa..ja ne placam :D.
pa to kontas ti i to dobro...cemu vrijeme tome i vakat,...nase je da podrzimo klub,napunimo tribine ljudi...i to je to :bih:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 24 jul 2014, 00:04

Legenda kaze ovako.....san mu je dovesti reprezentaciju na Tusanj da igra zvanicne utakmice (to znaci neko mora napraviti stadion za to), odvesti Slobodu u Evropu (stadion).....i dovoditi igrace evropske klase koji mogu igrati Evropu....
*Legenda-priča......ja vjerujem u tu priču.

solar1987
Kontakt:

Post Postao/la solar1987 » 24 jul 2014, 00:07

Skver je napisao/la:Legenda kaze ovako.....san mu je dovesti reprezentaciju na Tusanj da igra zvanicne utakmice (to znaci neko mora napraviti stadion za to), odvesti Slobodu u Evropu (stadion).....i dovoditi igrace evropske klase koji mogu igrati Evropu....

hahaha dobro ti je to :D
SLANA GARDA PONOS JE GRADA

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 24 jul 2014, 00:09

Skver je napisao/la:Legenda kaze ovako.....san mu je dovesti reprezentaciju na Tusanj da igra zvanicne utakmice (to znaci neko mora napraviti stadion za to), odvesti Slobodu u Evropu (stadion).....i dovoditi igrace evropske klase koji mogu igrati Evropu....
Stadion,opstina,dugovi,repka,milionska pojacanja....
sjecas se skupstine,da nema dugova,ja bi dao sad tri miliona...rece covjek..reprogram,je u toku,opstina bi mogla povecati transu u iznosu mjesecne rate,zauzvrat dobiti Stadion...a sloboda milionska pojacanja,i evropu,mislim,tako kaze legenda :kafa:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 24 jul 2014, 01:31

To je to. :) Samo sabura, dat čovjeku šansu, vremena i prostora, nek radi što je i zamislio, na nama je da se naslađujemo iz godine u godinu. :pray:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 24 jul 2014, 10:13

Coraco je napisao/la:Nešto će se promijeniti jer uz Tuzlu status grada trebaju dobiti Zenica, Bihać i Široki Brijeg. Zamislite ŠB iz dvije ili više općina, nemoguće. Nek' nam zlajci bolje objasni :D
Sve se može ako postoji interes.

Hipotetički, Živinice (ili Lukavac, ili Kalesija itd) i Tuzla bi se mogli ujediniti u grad ako postoji obostrani interes te da općinska vijeća, najviši organi vlasti u ovom smislu, donesu odluku o tome.

Isto tako, hipotetički, ali i u praksi se može jedna općina podijeliti na dvije ili više uz prethodno opisane uslove.

Više o tome na linku tog zakona, član 5.:
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /34bos.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Međutim, zakon je ostavio i mogučnost da neka općina bude proglašena gradom zbog posebnog kulturnog i historijskog značaja. Mi kao prvi slobodni grad u Evropi u 2.svjetskom ratu ili kao prostor gdje je prvi put počeo život u Evropi sigurno možeo aplicirati :mrgreen:
tuzlanska Sloboda

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 24 jul 2014, 11:25

Ne znam da li je istina da ako se potpiše reprogram dugova da klub može dobiti licencu za evropska takmičenja??
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 24 jul 2014, 11:54

intercontinental je napisao/la:Ne znam da li je istina da ako se potpiše reprogram dugova da klub može dobiti licencu za evropska takmičenja??
To i jeste jedan od osnovnih ciljeva Zakona.
Pravilnik NS BiH o licenciranju za evopska takmičenja (koji je naravno instruran od strane UEFA nadležnog tijela) između ostalih uslova sadrži podnaslov Financisjki kriteriji te unutar toga član koji se posebno odnosi na obaveze kluba prema socijalnim/poreskim vlastima. U tom postupku licenciranja Pooreska uprava je do sada mogla jedino osiguravati podatke o evidenciji dugovanja klubova, dok se zakonskom formom reprograma omogučuje da Poreska uprava može izaći sa stavom npr. Da, postoje obaveze, ali su regulisane ugovorom o reprogramu.

Koga više zanima o postupku licenciranja:
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20pdf.PDF" onclick="window.open(this.href);return false;
tuzlanska Sloboda

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 24 jul 2014, 13:03

mi smo dokumentaciju predali,sada nam je cekati.polako se rjesava jedna po jedna krizaljka oko naseg kluba.
mozda su nasi apetiti porasli,pa trenutnim kadrom nismo zadovoljni,ali gledajuci realno,imamo jednu solidnu ekipu koja kuci,pred 5,6 hiljada ljudi moze svakoga namuciti..imamo dobar raspored..
zato sto sve jace docekujemo kuci,i vece su nam sanse za bodove,u gostima ce to ovu polusezonu biti malo lakse,pa je realno ocekivati koji bod..
tu se i ogleda vizija naseg predsjednika,ako bude islo ovu polusezonu,dovesti zvucna imena i juris na evropu,
zamislite da moramo gostovati svim tim ekipama odma u ovom dijelu... :roll:
ocekujem ovu polusezonuoko 18 bodova kuci,i jedno 7 sa strane...25 bodova nam garantuje poziciju medju 6, to sam siguran.. :bih:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jul 2014, 15:18

Nisu smjeli pustiti Jusufbašića. Sad nam treba još jedan napadač.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 24 jul 2014, 15:33

Claus je napisao/la:Nisu smjeli pustiti Jusufbašića. Sad nam treba još jedan napadač.
Sta bi :?
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jul 2014, 15:36

staragarda je napisao/la:
Claus je napisao/la:Nisu smjeli pustiti Jusufbašića. Sad nam treba još jedan napadač.
Ne znam razlog odluke, pročitao sam informaciju na portalu.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sabahudi ... nik/136508

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 24 jul 2014, 15:40

Claus je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
Ne znam razlog odluke, pročitao sam informaciju na portalu.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sabahudi ... nik/136508
Jos ranije je najavljen dolazak napadaca, a neko od napadace je trebao da dobije nogu, Jusufbasic je najslabija karika u napadu i bilo je ocekivano da ode :D
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jul 2014, 15:44

Ne znam, napravljena je glupost ako mene pitate. Prošao je skoro čitav trenažni proces sa Slobodom, odličan je napadač za naše uslove, a sada se praktično poklanja Travniku. Ista stvar se desila i s Moranjkićem. Ako se na vrijeme obezbijede kvalitetne zamjene, onda u redu, ali i dalje smatram da su ovakve stvari nepotrebne i da se nikako ne treba vraćati na prijašnje stanje kada se dolazilo i odlazilo iz kluba kao na traci.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 jul 2014, 15:47

@Claus

imamo Mujića, Radovanovića, Mujkića i Miću, a Sadiković je rekao da traži krilnog napadača, prema tome, stvarno bi to bilo previše napadača :D žao mi je što Jusufbašić nije odigrao niti minute za nas, al' da se to sad predstavlja kao gubitak, ne

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jul 2014, 15:58

Kažem, ako dovedu kvalitetnu zamjenu - nema problema. A krilni napadač je nešto što mi već odavno priželjkujemo. Ipak, ako je neko suvišan u ekipi, onda ga nemoj voditi na pripreme i odmah mu daj do znanja da je prekobrojan i da treba napustiti klub. Sve u svemu, neka UO radi svoj posao, mene svakako interesuje samo ispunjenje zacrtanih ciljeva. Kako će se doći do toga, nije moja stvar.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 24 jul 2014, 16:01

Ma ja licno to ne vidim kao gubitak jer ce se njegova pozicija vjerovatno dodatno pokrit al je smijesno da igrac odradi dobre i skupe pripreme pa se sedmicu prije prvenstva ne racuna na njega...al dobro...nije da nismo navikli :D ...konto sam da nije otjeran...
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 24 jul 2014, 16:45

Nije gubitak, nismo imali nikakve koristi od njega.
PS. nije džaba otišao u Travnik, startamo sa tri boda :P

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 24 jul 2014, 16:48

Koliko znam, njegova primanja su bila velika? Možda nije zadovoljio na pripremama u odnosu na tu njegovu platu, ko će znati, a imamo dosta napadača stvarno. Ni kod Ćire nije igrao, džaba ti ime ako se ne dokažeš na terenu, Ćiro i Sadiković, šta god ko mislio o njemu, su stručniji od nas, i uprava kluba sigurno zna šta radi, Azmir je tu, sigurno se i on pitao nešto...Kako god, nijednu lošu vijest dosad nije pratila neka dobra, ne napadajte odmah i strpite se malo :D

P.S. Hadžija, ovaj put onaj naš, jedan jedini Hažija, se vratio u Rudar Kakanj...Sretno majstore. P.P.S. Tuzla dobija status grada, za one koji su se nasikirali da neće :D
Zadnja izmjena: wobly92, dana/u 24 jul 2014, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 24 jul 2014, 17:00

Tuzla od danas zvanično postala grad!

http://****/tuzla-od-danas-zvan ... tala-grad/
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []