pogodio si ga u srž.. slažem se sa svime što si napisao, ali također moram reći da kroz zadnjih par godina reprezentaciju ne gledam i ne pratim na isti način kao nekada. jednostavno, uzet ću ovaj zadnji poraz od kipra kao primjer - uopšte me nije dotaklo. izgubili utakmicu, ništa me nije pogodilo. niti sam bio pretjerano ljut na safeta ili nekog igrača, jednostavno me nije briga. na ovom podforumu ništa nisam pisao, i nadam se da neću više pisati jer se ovdje samo skupljaju okorijeli trollovi koji svoj zanat vrlo dobro znaju i omladina koja ima potrebu da istresa "znanje" o sportu i fudbalu a ustvari ni sami ne znaju koliko ne znaju. čak i kada smo ispali na svjetskom prvenstvu, tu noć sam odgledao utakmicu ali niti sam bio pretjerano ljut, niti sam plakao kao nekiMurga je napisao/la:Uvijek sam govorio kako jeste i kada je dobro i lose o bilo kome da je rijec, i naravno da Pape ima bisera i stvari koje nisu OK, mislim i ja da je vrijeme da se razidjemo, hvala mu na svemu, ali sad nesto kontam.....
Kako jedan covjek moze da utice na ljude tako negativno, da ga mrze, vrijedjaju, da mu pozele tako ruzne stvari, a politicari koji nam prave drzavu katastrofalnom, sto je zalosno da u 21-om stoljecu postoje takve stvari, takvi se ljudi biraju i stavljaju na funkcije iz godine u godinu. Prvi ti ljudi su krivi za citavu situaciju u zemlji, a samim tim i savez nam je takav kakav jeste bas radi te politike. Sto se protiv njih niko ne bori tako i vrijedja njih jer oni nisu nista bolje ni zasluzili? Je li Pape nekome uzeo posao, upropastio zivot, napravio standard u zemlji na kojem nam jedino poneka Africka drzava zavidi?
Nama je u genetskom kodu odredjeno da se vise fokusiramo na manje bitne stvari tj. pogresne i da laprdamo, jer za prave stvari i promjene treba nesto konkretno da se uradi, sto naravno zahtjeva trud i zalaganje.
Ja, kao i svi ostali navijaci gledam nase utakmice, pratim nase igrace (poneke), pokazujem ponosno nase boje tokom svake utakmice, i slavim i zalim sa reprezentacijom, ali nikada nisam rekao da mi je reprezentacija ili bilo ko iz nje pokvario dan ili nesto tako. Po meni, ima vaznijih stvari u zivotu da bi meni Pape ili neko drugi pokvario zivot ili da se budim i lezem sa rijecima "Safete odlazi". Da li se nerviram kada ne igramo dobro ili kada nisam zadovoljan formacijom? Apsolutno! Nakon par sati kada se ohladim, za mene zivot ide dalje. Ljubav prema klubu, svetomu dresu, sve i ja to imam, ali ja ne zivim od toga niti radi toga. To je za mene sporedna stvar, i ne pada mi na pamet da pozelim poraz nasoj reprezentaciji ili klubu za koji navijam.
Ako vam se vec ne svidja sta savez radi, okupljajte se fino svaki dan pred savezom i trazite ostavku selektora, znaci uradite nesto konkretno. Ako ste daleko, fino kupite kartu, odete do Ferhadije (stara nasa kaze "Napita se i Sarajevo....."), nadjete se i eto. Znaci, ako vam toliko to smeta i znaci u zivotu, napravite nesto konkretno.
Ovo je sve bilo retorika, ne pokusavam uopste da imam konverzaciju sa nekim, samo eto, nekako te neke stvari mi nikako ne idu u glavu.
Kod nas svakako ko god da dodje, nahebo je. Sad se i Ciro priziva kojem se mater psovala dok je bio selektor.
Eto, nastavite tamo gdje ste stali, jer je i ovo moje kao i svacije drugo, samo laprdanje........

isto tako mislim da ničije vrijeme nije vrijedno trošenja na gluposti kao što su svakodnevno ismijavanje safeta i kukanje o tome kako nam reprezentacija pada u jamu zbog njega. ako već imate toliko slobodnog vremena, iskoristite ga na nešto bolje, ovakve stvari nisu vrijedne tolike brige. znam da je ovdje dosta mladih i tinejdžera koji nemaju toliko briga, pa onda pomislim "zašto sebi stvarate brige i zašto morate ovdje prosipati frustracije u vezi safeta/reprezentacije, koje ste sami sebi razvili.." uživajte u životu i slobodnom vremenu, jer kada vam dođu prave brige i pravi problemi, fudbal i reprezentacija će vam biti zadnja stvar na pameti. ne namjeravam više pisati na ovoj temi, možda se vidimo na nekim drugim podforumima.