Safet Sušić - Pape

viKK
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la viKK » 04 okt 2014, 09:40

Murga je napisao/la:Uvijek sam govorio kako jeste i kada je dobro i lose o bilo kome da je rijec, i naravno da Pape ima bisera i stvari koje nisu OK, mislim i ja da je vrijeme da se razidjemo, hvala mu na svemu, ali sad nesto kontam.....

Kako jedan covjek moze da utice na ljude tako negativno, da ga mrze, vrijedjaju, da mu pozele tako ruzne stvari, a politicari koji nam prave drzavu katastrofalnom, sto je zalosno da u 21-om stoljecu postoje takve stvari, takvi se ljudi biraju i stavljaju na funkcije iz godine u godinu. Prvi ti ljudi su krivi za citavu situaciju u zemlji, a samim tim i savez nam je takav kakav jeste bas radi te politike. Sto se protiv njih niko ne bori tako i vrijedja njih jer oni nisu nista bolje ni zasluzili? Je li Pape nekome uzeo posao, upropastio zivot, napravio standard u zemlji na kojem nam jedino poneka Africka drzava zavidi?
Nama je u genetskom kodu odredjeno da se vise fokusiramo na manje bitne stvari tj. pogresne i da laprdamo, jer za prave stvari i promjene treba nesto konkretno da se uradi, sto naravno zahtjeva trud i zalaganje.
Ja, kao i svi ostali navijaci gledam nase utakmice, pratim nase igrace (poneke), pokazujem ponosno nase boje tokom svake utakmice, i slavim i zalim sa reprezentacijom, ali nikada nisam rekao da mi je reprezentacija ili bilo ko iz nje pokvario dan ili nesto tako. Po meni, ima vaznijih stvari u zivotu da bi meni Pape ili neko drugi pokvario zivot ili da se budim i lezem sa rijecima "Safete odlazi". Da li se nerviram kada ne igramo dobro ili kada nisam zadovoljan formacijom? Apsolutno! Nakon par sati kada se ohladim, za mene zivot ide dalje. Ljubav prema klubu, svetomu dresu, sve i ja to imam, ali ja ne zivim od toga niti radi toga. To je za mene sporedna stvar, i ne pada mi na pamet da pozelim poraz nasoj reprezentaciji ili klubu za koji navijam.

Ako vam se vec ne svidja sta savez radi, okupljajte se fino svaki dan pred savezom i trazite ostavku selektora, znaci uradite nesto konkretno. Ako ste daleko, fino kupite kartu, odete do Ferhadije (stara nasa kaze "Napita se i Sarajevo....."), nadjete se i eto. Znaci, ako vam toliko to smeta i znaci u zivotu, napravite nesto konkretno.

Ovo je sve bilo retorika, ne pokusavam uopste da imam konverzaciju sa nekim, samo eto, nekako te neke stvari mi nikako ne idu u glavu.
Kod nas svakako ko god da dodje, nahebo je. Sad se i Ciro priziva kojem se mater psovala dok je bio selektor.

Eto, nastavite tamo gdje ste stali, jer je i ovo moje kao i svacije drugo, samo laprdanje........
pogodio si ga u srž.. slažem se sa svime što si napisao, ali također moram reći da kroz zadnjih par godina reprezentaciju ne gledam i ne pratim na isti način kao nekada. jednostavno, uzet ću ovaj zadnji poraz od kipra kao primjer - uopšte me nije dotaklo. izgubili utakmicu, ništa me nije pogodilo. niti sam bio pretjerano ljut na safeta ili nekog igrača, jednostavno me nije briga. na ovom podforumu ništa nisam pisao, i nadam se da neću više pisati jer se ovdje samo skupljaju okorijeli trollovi koji svoj zanat vrlo dobro znaju i omladina koja ima potrebu da istresa "znanje" o sportu i fudbalu a ustvari ni sami ne znaju koliko ne znaju. čak i kada smo ispali na svjetskom prvenstvu, tu noć sam odgledao utakmicu ali niti sam bio pretjerano ljut, niti sam plakao kao neki :roll: , čak sam fino odspavao nakon one utakmice sa nigerijom. jednostavno sam vidio da smo loše odigrali, i to je moja granica kada gledam bilo kakav fudbal, neću pizditi oko utakmice ili poraza jer moj život se ne vrti oko toga, ja ne živim od toga. do prije par godina sam se i ja tresao od uzbuđenja prije utakmica reprezentacije i slično, ali kroz vrijeme skontam da to nije vrijedno toga.
isto tako mislim da ničije vrijeme nije vrijedno trošenja na gluposti kao što su svakodnevno ismijavanje safeta i kukanje o tome kako nam reprezentacija pada u jamu zbog njega. ako već imate toliko slobodnog vremena, iskoristite ga na nešto bolje, ovakve stvari nisu vrijedne tolike brige. znam da je ovdje dosta mladih i tinejdžera koji nemaju toliko briga, pa onda pomislim "zašto sebi stvarate brige i zašto morate ovdje prosipati frustracije u vezi safeta/reprezentacije, koje ste sami sebi razvili.." uživajte u životu i slobodnom vremenu, jer kada vam dođu prave brige i pravi problemi, fudbal i reprezentacija će vam biti zadnja stvar na pameti. ne namjeravam više pisati na ovoj temi, možda se vidimo na nekim drugim podforumima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2014, 11:33

Evo jedan dobar primjer,

slika

Alfred aka LenBias aka stotaregistracija
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 04 okt 2014, 11:35

viKK je napisao/la:
Murga je napisao/la:Uvijek sam govorio kako jeste i kada je dobro i lose o bilo kome da je rijec, i naravno da Pape ima bisera i stvari koje nisu OK, mislim i ja da je vrijeme da se razidjemo, hvala mu na svemu, ali sad nesto kontam.....

Kako jedan covjek moze da utice na ljude tako negativno, da ga mrze, vrijedjaju, da mu pozele tako ruzne stvari, a politicari koji nam prave drzavu katastrofalnom, sto je zalosno da u 21-om stoljecu postoje takve stvari, takvi se ljudi biraju i stavljaju na funkcije iz godine u godinu. Prvi ti ljudi su krivi za citavu situaciju u zemlji, a samim tim i savez nam je takav kakav jeste bas radi te politike. Sto se protiv njih niko ne bori tako i vrijedja njih jer oni nisu nista bolje ni zasluzili? Je li Pape nekome uzeo posao, upropastio zivot, napravio standard u zemlji na kojem nam jedino poneka Africka drzava zavidi?
Nama je u genetskom kodu odredjeno da se vise fokusiramo na manje bitne stvari tj. pogresne i da laprdamo, jer za prave stvari i promjene treba nesto konkretno da se uradi, sto naravno zahtjeva trud i zalaganje.
Ja, kao i svi ostali navijaci gledam nase utakmice, pratim nase igrace (poneke), pokazujem ponosno nase boje tokom svake utakmice, i slavim i zalim sa reprezentacijom, ali nikada nisam rekao da mi je reprezentacija ili bilo ko iz nje pokvario dan ili nesto tako. Po meni, ima vaznijih stvari u zivotu da bi meni Pape ili neko drugi pokvario zivot ili da se budim i lezem sa rijecima "Safete odlazi". Da li se nerviram kada ne igramo dobro ili kada nisam zadovoljan formacijom? Apsolutno! Nakon par sati kada se ohladim, za mene zivot ide dalje. Ljubav prema klubu, svetomu dresu, sve i ja to imam, ali ja ne zivim od toga niti radi toga. To je za mene sporedna stvar, i ne pada mi na pamet da pozelim poraz nasoj reprezentaciji ili klubu za koji navijam.

Ako vam se vec ne svidja sta savez radi, okupljajte se fino svaki dan pred savezom i trazite ostavku selektora, znaci uradite nesto konkretno. Ako ste daleko, fino kupite kartu, odete do Ferhadije (stara nasa kaze "Napita se i Sarajevo....."), nadjete se i eto. Znaci, ako vam toliko to smeta i znaci u zivotu, napravite nesto konkretno.

Ovo je sve bilo retorika, ne pokusavam uopste da imam konverzaciju sa nekim, samo eto, nekako te neke stvari mi nikako ne idu u glavu.
Kod nas svakako ko god da dodje, nahebo je. Sad se i Ciro priziva kojem se mater psovala dok je bio selektor.

Eto, nastavite tamo gdje ste stali, jer je i ovo moje kao i svacije drugo, samo laprdanje........
pogodio si ga u srž.. slažem se sa svime što si napisao, ali također moram reći da kroz zadnjih par godina reprezentaciju ne gledam i ne pratim na isti način kao nekada. jednostavno, uzet ću ovaj zadnji poraz od kipra kao primjer - uopšte me nije dotaklo. izgubili utakmicu, ništa me nije pogodilo. niti sam bio pretjerano ljut na safeta ili nekog igrača, jednostavno me nije briga. na ovom podforumu ništa nisam pisao, i nadam se da neću više pisati jer se ovdje samo skupljaju okorijeli trollovi koji svoj zanat vrlo dobro znaju i omladina koja ima potrebu da istresa "znanje" o sportu i fudbalu a ustvari ni sami ne znaju koliko ne znaju. čak i kada smo ispali na svjetskom prvenstvu, tu noć sam odgledao utakmicu ali niti sam bio pretjerano ljut, niti sam plakao kao neki :roll: , čak sam fino odspavao nakon one utakmice sa nigerijom. jednostavno sam vidio da smo loše odigrali, i to je moja granica kada gledam bilo kakav fudbal, neću pizditi oko utakmice ili poraza jer moj život se ne vrti oko toga, ja ne živim od toga. do prije par godina sam se i ja tresao od uzbuđenja prije utakmica reprezentacije i slično, ali kroz vrijeme skontam da to nije vrijedno toga.
isto tako mislim da ničije vrijeme nije vrijedno trošenja na gluposti kao što su svakodnevno ismijavanje safeta i kukanje o tome kako nam reprezentacija pada u jamu zbog njega. ako već imate toliko slobodnog vremena, iskoristite ga na nešto bolje, ovakve stvari nisu vrijedne tolike brige. znam da je ovdje dosta mladih i tinejdžera koji nemaju toliko briga, pa onda pomislim "zašto sebi stvarate brige i zašto morate ovdje prosipati frustracije u vezi safeta/reprezentacije, koje ste sami sebi razvili.." uživajte u životu i slobodnom vremenu, jer kada vam dođu prave brige i pravi problemi, fudbal i reprezentacija će vam biti zadnja stvar na pameti. ne namjeravam više pisati na ovoj temi, možda se vidimo na nekim drugim podforumima.
Na cemu si ti nabacio 3 000 poruka za 2 godine, ako si zauzet pametnim stvarima?
Itekako je vrijedno, za ljubitelje fudbala i reprezentacije, da mogu da iskale bijes povodom katastrofalnog diletantizmom i kriminalom koji provodi imbecil Safet i njegova ekipa.
Sto je najgore, i kada je politika u pitanju, nadju se "pametni" ,da nam kazu da ne trosimo vrijeme na gluposti, da se ne frustriramo, da vrijme trosimo na nesto pametno !
Dakle , gledaj svoja posla...drzava , politika, reprezentacija...su valjda necija tudja posla!? :roll:
To i jeste trening , koji nam svaki dan priredjuju.

@Murga, da se ljudi koji pljuju imbecila Susica, pitaju nesto , sasvim sigurno bi u ovoj drzavi bilo bolje !
Da je vise ljudi koji misle svojom glavom, a ne puse jeftine patriotske fore i lazne uspjehe , sve bi bilo bolje.
Nazalost, pred Ferhadijom cemo se tesko skupiti, isto kao sto cemo se tesko skupiti ispred predsjednistva ! Demoralisana, primitivna, atrofirana masa moze samo pljeskati Susicima, Bakirima i njihovim spinerima, dok im se ovi smiju u lice i pljackaju ih.
Zato smo mi ovdje na forumu, jer smo manjina.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 okt 2014, 11:42

miješaš žabe i babe.
fudbalska reprezentacija i politika/političko stanje u državi ne da su nebo i zemlja, to su dva različita svijeta. ne znam zašto se gubiš i spominješ takve gluposti. ja na sport gledam na ovaj način iz razloga što mislim da moje vrijeme nije vrijedno gubljenja na takve stvari, i tu je kraj.

ja kroz 2 godine na ovom forumu nisam pisao samo o reprezentaciji, postoje i drugi podforumi ;) dosta sam pisao po temama naših igrača jer i dan danas uvijek pokušam upratiti barem po jednu utakmicu nekog našeg igrača sedmično, ali to je sve. na ovoj temi sam davno odustao od ozbiljne priče.

pozdrav.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 04 okt 2014, 12:10

viKK je napisao/la:miješaš žabe i babe.
fudbalska reprezentacija i politika/političko stanje u državi ne da su nebo i zemlja, to su dva različita svijeta. ne znam zašto se gubiš i spominješ takve gluposti. ja na sport gledam na ovaj način iz razloga što mislim da moje vrijeme nije vrijedno gubljenja na takve stvari, i tu je kraj.

ja kroz 2 godine na ovom forumu nisam pisao samo o reprezentaciji, postoje i drugi podforumi ;) dosta sam pisao po temama naših igrača jer i dan danas uvijek pokušam upratiti barem po jednu utakmicu nekog našeg igrača sedmično, ali to je sve. na ovoj temi sam davno odustao od ozbiljne priče.

pozdrav.
To nisu babe i zabe , reprezentativni sport, a narocito fudbal, su jako vazan drustvenopoliticki faktor , da ne ulzim u detalje. Na lokalnom i na globalnom nivou, zato svi i jesu ludi za fudbalom.
Ne razumijem, zasto ulazis u diskusije , na temama koje su ti nebitne, sa ljudima kojima je to bitno i koji imaju energiju i vrijeme da je trose na to?
Ti ,ocigledno, svoje vrijeme i energiju trosis na drugim temama, ja tamo ne idem da ti kazem da je to glupst !
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 04 okt 2014, 12:33

Bajram Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

Ma koliko god se nasi stavovi razlikovali, ipak bi se svi morali suzdrzati od vrijedanja... pa makar samo za ove Mubarek dane :)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 04 okt 2014, 12:52

Ispade sada da ako kazes da je Safet retardiran da si ga uvrijedio i nisi kulturan, to nije uvreda nego diagnoza. Ono mucanje i blokade u izgovaranju nisu normalne, kognitivne sposobnosti su mu na nivou kozice.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 04 okt 2014, 12:59

Hahah :D
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 04 okt 2014, 13:01

Svaka ti je na mjestu, prijatelju. Mislim da je razlog što ljudi tako burno reagiraju kada je reprezentacija u pitanju to što se uspjeh i neuspjeh u nogometu mogu vrlo lako i jednostavno kvantificirati. Nema mjesta za neke velike manipulacije. Bodovi i ljestvice su jedino mjerilo kad se sve zbroji i oduzme.

U politici je upravo suprotno. Pogotovo kod nas. Laži i manipulacije su dnevna pojava. Do konkretnih podataka je teže doći, posebno jer sve institucije rade netransparentno. To dovodi do toga da su ljudi neinformirani i ne mogu uprijeti prstom u krivca i reći kako nije ostvario cilj i odgovoran je za te i te postupke. Još kad dodamo da svi politički predstavnici u vlasti upiru prstom jedni u druge, optužuju se, a građani nemaju konkretne dokaze niti za jednu njihovu tvrdnju, to dovodi do razdora među ljudima, ne može se stvoriti kritična masa za argumentiranu kritiku i protest protiv javašluka i nerada. To je naravno i cilj stalnih svađa i optužbi među političkom elitom. Dok se mi prepiremo ko je dobar, ko kriminalac, ko je odgovoran za nešto, ko ne, oni svi komotno i dalje sjede na državnoj sisi i bogate se. Zbog toga je ovako urađena država Bogom dana za kriminalce i nehljebe. Jednostavno se ne zna ko pije a ko plaća.

U nogometu se odgovornost, rezultat i krivac za nepostizanje istog uvijek otvoreno znaju. Kritika je žestoka i zbog frustracija nastalih iz nesportskih razloga koje sam gore naveo. Da živimo u ekonomski zdravom društvu, uopće nebi bilo te žestine u ovolikoj mjeri. Država nam je u haosu, hljeba nam je odavno nestalo, a sada nam prijeti i da ostanemo bez igara.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Bajric981
Kontakt:

Post Postao/la Bajric981 » 04 okt 2014, 13:03

BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN :bih:

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 04 okt 2014, 18:04

Neznam, mozda je sad "hip" da se repka ne bodri kao prije kod nekih. Kod meni nije tako. Ja se jos uvjek radujem i jedva cekam svaku tekmu repke kao i prije 10 godina. Uzbuden docekujem tekme i puno se bolje osjecam nakon pobjede nego poraza i nije mi svejedno kad ne ispunjavamo potencijal radi loseg rada selektora.

I jos jedna stvar. Ovo je sportski forum i tema. Naravno da ce se ovdije pisati o selektoru, ne idem ni ja na forum za kuhanje da pisem kako me kuhanje ne interesuje. Jedem samo kad sam gladan. Ako nekogo repka ne zanima toliko slobodno bez komentara na temi iste.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 okt 2014, 20:50

Safete, daj nam onaj najljepsi bajramski poklon i podnesi ostavku. Allah ce te nagradit, Safete. :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 okt 2014, 21:00

O D L A Z I , Imbecilu !!!!!!!!!!!
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 05 okt 2014, 10:15

“Kriv sam. Ja spremam utakmice, motivišem momke i kažem kako želim da igraju. Prihvatam punu odgovornost za ove rezultate”, otkrio je Klopp

Hoce li ikad sirovina izaci u javnost i ovako priznati greske...Pape>Klopp :kafa:
pi.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 05 okt 2014, 10:38

Tweeds_10 je napisao/la:“Kriv sam. Ja spremam utakmice, motivišem momke i kažem kako želim da igraju. Prihvatam punu odgovornost za ove rezultate”, otkrio je Klopp

Hoce li ikad sirovina izaci u javnost i ovako priznati greske...Pape>Klopp :kafa:
Ma budala Klopp ,sta on zna nije on igrao za PSG vec Sajke :kafa:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 05 okt 2014, 11:18

Tweeds_10 je napisao/la:“Kriv sam. Ja spremam utakmice, motivišem momke i kažem kako želim da igraju. Prihvatam punu odgovornost za ove rezultate”, otkrio je Klopp

Hoće. Prvog aprila. :D
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 okt 2014, 12:46

DonCorleone je napisao/la:Ispade sada da ako kazes da je Safet retardiran da si ga uvrijedio i nisi kulturan, to nije uvreda nego diagnoza. Ono mucanje i blokade u izgovaranju nisu normalne, kognitivne sposobnosti su mu na nivou kozice.
A sta ima strucnjak???
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 05 okt 2014, 16:30

Pape je puno bolji trener od Klopp-a, on ne grijesi nikad. Pape jedino izgubi kad mu igraci podbace.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 05 okt 2014, 21:52

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:

Pape je puno bolji trener od Klopp-a, on ne grijesi nikad. Pape jedino izgubi kad mu igraci podbace.
Prvi put da napišeš smislen i istinit post. :thumbup:
Kocka je bačena

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 05 okt 2014, 22:19

Gleda li tele rapsodiju Reala protiv ovih nesretnika.

Zaustavljaj ovog Balea, klocu, kako znas i umijes
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.