Jest al kad bi se lagali. Ja jos ni jednog turistu nisam cuo da spominje travnicki cevap. Cuj travnicki. Hajd da je sir, pa i nekako, al cevap.. ma daj. Isto ko da poredimo Vlasicki sir sa Igmanskim, ne ide.
Jedno je izvikanost a drugo kvalitet. Turisti isto tako pominju i cevape iz Zelje, a oni blago receno kur.cu ne valjaju.
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Postano: 23 okt 2021, 21:43
Postao/la Tekashi
Ma sve je stvar ukusa.
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Postano: 23 okt 2021, 21:45
Postao/la StevieG8
Jede li se sta drugo sem ugljenisanog crvenog mesa polivenog mascu u tijestu od bijelog brasna
Željo ima vjerovatno najprecijenjenije ćevape u državi. Ok su ali ni blizu koliko se hajpaju.
Pa okej su . Hajpaju se najvise ali su sasvim okej.
Ova prica da ne valjaju moze reci samo neko ko mrzi sve sto se hajpa.
Imaju bolji u bar tri cevabdzinice na carsiji. Pocnimo sa Specijalom, dalje ne moram..
Drugo, sta ima u Jablanici, sem Janjetine da i vi nemate jablanicki cevap?
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Postano: 24 okt 2021, 01:57
Postao/la BosniaBoston
Petica i Hodžić su najbolji ćevapi što se samog ukusa tiče u SA možda i jedini da fakat donekle koriste tradicionalnu recepturu bez soje, germe itd. Nažalost i najskuplji su a i najmanji tako da taj neki omjer cijene i količine(jer ćevapi su objektivno smeće, recimo bešlić prodaje kilu sirovog 11 km a obična junetina je 15-16 kilo znači nema boga da je tu više od 50% mesa kako treba) je kod Zmaja bilo to hrasno ili stanica superioran a i blizu su mi oba pa od njih najviše naručujem a i ukusom su skroz ok. Željo mi je bezveze, specijal može proći, hodžić 2 se strašno pokvario, mrkvini ubjedljivo najgori jer se ne peku na ćumuru nego na grillu
Složio bih se da su u Travniku vrlo dobri ćevapi kod harija pogotovo a i kod bajre su jestivi iako je na lošem glasu, ne bih ulazio gdje je bolji ukus jer je to subjektivno ali sarajlije maksuz idu u travnik na ćevape česće nego obrnuto a i to nešto govori. U Zenici sam probao kod seje, nisu loši. Treba napomenuti da nemam problema sa poljevom i drugačijim tijestom(necu da kazem somun da se neko ne bi naljutio ) i takve ćevape jedem tamo gdje se tako služi što često sarajlije ne žele. Na mjestima ala mostar, more i pripizdine ne eksperimentišem jer često znaju doći u klasovom polubijelom, sa ajvarom kečapom pomfritom itd
Petica i Hodžić su najbolji ćevapi što se samog ukusa tiče u SA možda i jedini da fakat donekle koriste tradicionalnu recepturu bez soje, germe itd. Nažalost i najskuplji su a i najmanji tako da taj neki omjer cijene i količine(jer ćevapi su objektivno smeće, recimo bešlić prodaje kilu sirovog 11 km a obična junetina je 15-16 kilo znači nema boga da je tu više od 50% mesa kako treba) je kod Zmaja bilo to hrasno ili stanica superioran a i blizu su mi oba pa od njih najviše naručujem a i ukusom su skroz ok. Željo mi je bezveze, specijal može proći, hodžić 2 se strašno pokvario, mrkvini ubjedljivo najgori jer se ne peku na ćumuru nego na grillu
Složio bih se da su u Travniku vrlo dobri ćevapi kod harija pogotovo a i kod bajre su jestivi iako je na lošem glasu, ne bih ulazio gdje je bolji ukus jer je to subjektivno ali sarajlije maksuz idu u travnik na ćevape česće nego obrnuto a i to nešto govori. U Zenici sam probao kod seje, nisu loši. Treba napomenuti da nemam problema sa poljevom i drugačijim tijestom(necu da kazem somun da se neko ne bi naljutio ) i takve ćevape jedem tamo gdje se tako služi što često sarajlije ne žele. Na mjestima ala mostar, more i pripizdine ne eksperimentišem jer često znaju doći u klasovom polubijelom, sa ajvarom kečapom pomfritom itd
Jaro da se mozda ne zoves Dino Mehmeda Mujkic?
Sve cevabdzinice u BiH znas
Petica i Hodžić su najbolji ćevapi što se samog ukusa tiče u SA možda i jedini da fakat donekle koriste tradicionalnu recepturu bez soje, germe itd. Nažalost i najskuplji su a i najmanji tako da taj neki omjer cijene i količine(jer ćevapi su objektivno smeće, recimo bešlić prodaje kilu sirovog 11 km a obična junetina je 15-16 kilo znači nema boga da je tu više od 50% mesa kako treba) je kod Zmaja bilo to hrasno ili stanica superioran a i blizu su mi oba pa od njih najviše naručujem a i ukusom su skroz ok. Željo mi je bezveze, specijal može proći, hodžić 2 se strašno pokvario, mrkvini ubjedljivo najgori jer se ne peku na ćumuru nego na grillu
Složio bih se da su u Travniku vrlo dobri ćevapi kod harija pogotovo a i kod bajre su jestivi iako je na lošem glasu, ne bih ulazio gdje je bolji ukus jer je to subjektivno ali sarajlije maksuz idu u travnik na ćevape česće nego obrnuto a i to nešto govori. U Zenici sam probao kod seje, nisu loši. Treba napomenuti da nemam problema sa poljevom i drugačijim tijestom(necu da kazem somun da se neko ne bi naljutio ) i takve ćevape jedem tamo gdje se tako služi što često sarajlije ne žele. Na mjestima ala mostar, more i pripizdine ne eksperimentišem jer često znaju doći u klasovom polubijelom, sa ajvarom kečapom pomfritom itd
Jaro da se mozda ne zoves Dino Mehmeda Mujkic?
Sve cevabdzinice u BiH znas
Bježi dok nisam kreno o pizzama vazit, bio bi post ko čitava stranica