SamoZeljo je napisao/la:Ti da nemas problema sa Kinezima, onda bi ih oslovljavao po fabrikantu a ne po tom "Kinezi" sto je i vise nego ocigledno da ih na neki nacin stavljas u stranu samo zbog toga sto su Kinezi.
Ne znam koliko si upucen, ali Kinezi rade na kvalitetu i ide im sve bolje i bolje. Nesto sto su Japanci radili u 70im godinama. Sad kad spomenes Japanca, svi misle na vrhunski kvalitet. Unazad 40-50 godina nije bilo tako.
Ti narodi su jednostavno marljivi i sigurno ce uspjeti, prije ili kasnije.
Dok za nas narod mozes reci da smo tradicionalisti i ljencine kojima je mrsko i razmisljati. Kad se nakacimo na jedno, ne znamo sjahati. Takvi smo u svemu i zato smo najnazadnija drzava u Evropi. Ja odem u posjetu familiji i vidim novu stvar u kuci, marke Gorenje. Prije 30 godina se nakacili na Gorenje i ne popustaju! Oni ce umrijeti sa Gorenjem.
Radije bi za 400-500 maraka kupio Huawei nego neko zvucno ime jer Huawei za 400-500 maraka ima bolje specifikacije, a u kvalitet ne sumnjam, iako su to "Kinezi" (kako pojedinci ovdje vole reci).
Nemam ja problema sa njima, neću sad nabrajati Oppo, Pipo, Doogee, THL, Xiaomi, Elephone, Cubot itd., lakše je napisati Kinezi nego brojati sve njihove firme
Spomenuo si Japance, ja sam sa Sonyjevim smartphoneom imao probleme kojih možda na telefonima ovih manje poznatih proizvođača (da ne kažem Kineza) nema, meni nije problem koristiti npr. THL i vjerovatno bih ga koristio da imam npr. 200 KM za telefon, od Doogee Valencie u tom rangu nema ništa bolje, a novo, kažem ti, nije bitan brand, već kvalitet i pouzdanost, a radije bih dao 500 KM za G2 npr. ili za S4 nego za ovaj Kingzone koji je spomenut ranije, ovi proizvođači ipak moraju jesti još pure da dođu na nivo Sonyja ili Samsunga npr.
p.s. Potenciraš Huawei dobro, samo da ti kažem da bih ja radije uzeo Huawei nego THL, Doogee itd. jer se ipak Huawei koliko-toliko izdigao od ovih ostalih firmi i Huawei nije loš, ali ne mogu ni hvaliti ostale što se skupljih uređaja tiče...