Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
Kako mislite procuri? 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Pa koliko je plakala dole je curilo sigurno.Unofficialpage je napisao/la:Kako mislite procuri?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Hahha sutra ću ovo pogledat.arelinho je napisao/la:Pa koliko je plakala dole je curilo sigurno.Unofficialpage je napisao/la:Kako mislite procuri?![]()
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
jedino što Mirzi zamjerim je totalna fizička nepripremljenost zbog koje nije bio na nivou a samim tim je i repka na nižem nivou.Problem sa Musom u suštini je nebitan,to se izgladi već u svlačionici,popije se kafa i idemo dalje,takve stvari se dešavaju i dešavat će se i dalje i nama i ostalima,ali forsiranje 56 šuteva zaredom iz svih mogućih i nemogućih situacija,i pri čemu ne možeš pogoditi bazen,e te su stvari stvorile nervozu i kod Mirze i kod suigrača i kod selektora.On jednostavno nije dao da se pokuša napravaiti akcija.Sam je trebao osjetiti da ne može pomoći,osjetiti trenutak kada da uđe,kada da izađe,bolestan,nespreman,pa igrajte brate momci,ja ću dok mogu i dok imam snage,a ono silovanje i igre i šuta ,e to nije trebao sebi da dozvoli..
Sanela bi mu popusila, ne bi je morao ni pitat
usput, jbali joj tuzlaci mamu :kafa:
usput, jbali joj tuzlaci mamu :kafa:
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Na stranu sve, ja jos ne mogu da vjerujem da ga je Mejdan izvizdao, znajuci koliko vole braniti svoje' sportiste. Prakticno, preko noci je od heroja postao negativac, a zamijenio ga Musa...Nerazumljivo, i jedno, i drugo.
Sve ok,ali nije prvi iz BIH u nba,to moze Saneli prosipati.
-
boomerang5
- Kontakt:
Carko moj , Mirza je dobijao svih ovih 13 godina kada je god igrao u Tuzli ogromne ovacije. Psovalo se sve i svasta Bajramovicu zasto ga ne ubaci bar 2-3 minute sa 17-18 godina dok je rodjaka svog gurao nenormalno. I apsolutno mu niko ''A'' ne bi rekao, ispratili bi ga svi aplauzima i slikali se, trazili autograme da nije napravio sto jeste. Publika ga nije izvizdala zbog svega, nego zbog tog akta. Apsolutno opravdano, njega nije niko tu izdao ni sta ja znam kako vi to posmatrate. Šta je trebalo, da mu se prostre crveni tepih i da se bacaju ruže nakon katastrofalnog i njegovog poluvremena a i cijele repke, uz ispadanje sa EB i pri tome uradiš na kraju to što si uradio. Da se stalo na njegovu stranu, opet bi bila druga priča da su Tuzlaci nerazumni, da guraju samo ''svoje'' iako je jasno ko je ''žrtva'' u čitavoj priči. I u Jablanici bi ga izvizdali za ono sto je napravio u koju se toliko kune. Toga se moze sramiti. Drugo, ako vec razmislja da nece igrati do 36. godine opet u repki(a pitanje hoce li i tad , jer cemo tesko na EB), pa jbm mu misa, pa budi vodja na terenu, uradi nesto. Jbt, lik je 10 trojki promasio u drugom poluvremenu, i 3-4 kontre sam sj.ebo svojim sutevima. Dakle, carko moj, uvijek su ti drugi krivi a neces da priznas da su tvoje partije i ''nastupi'' jednako tako, ako ne i najvise krivi za los plasman nase reprezentacije. Uzmite Bogdanovica sta taj covjek radi za Hrvatsku i kakav je to lider. Mirza iako je stariji 4-5 godina od Bojana, moze samo uciti kada je u pitanju liderstvo od Bojana. Dakle, Mirza mozemo i mi tebi postaviti pitanje - Jesi li ti zaboravio šta je sve Tuzla napravila za tebe i koliko te podrzavala kada niko nije ? Apsolutno nekorektno s njegove strane.
P.**: I šta sad znači ova priča, došli su novi ljudi ovo ono, ne znaju kako ''neke'' stvari stoje. Daj ako već otvaraš poglavlje i kad već nemaš šta izgubiti (obzirom da te ništa ne veže s tim ljudima i da nećeš više igrati), pa ispričaj onda šta je po srijedi, ako ima šta. Ovako meni sa strane djeluje kao da se buni - ''pa ja trinaest godina igram ovdje, ja sam kapiten i ja sam uvijek upravu i mogu raditi šta hoću. Vi morate stati na moju stranu kako god da se pos.erem i po.pisam ovdje. Mislim, ako je šta, izađi i reci, a ne sazove konferenciju a ne kaže ništa. I pri tome uspije zaraditi suspenziju. Nevjerovatno. Stalno je - neki ljudi, neki igrači , jedino je otvoreno napao Mulaomerovica s kojim od prvog dana nije kliknuo, iako je ovaj prema njemu bio i vise nego korektan, mozda i prekorektan, pa je mozda i to jedan od razloga ovolike bahatosti kod Mirze.
P.S2: ova što vodi emisiju je odvratna. Ovo je samo za debile da ti ispire mozak. Ovakvi novinari priuceni i neskolovani, koji okolisaju sa pitanjima i nikad konkretno ne postave nista, a jos pri tome vire iz s.upka gostu, kako bi mogla g.uzove smjestiti u Ameriku da snimi intervju. Jadna je mnogo.
P.**: I šta sad znači ova priča, došli su novi ljudi ovo ono, ne znaju kako ''neke'' stvari stoje. Daj ako već otvaraš poglavlje i kad već nemaš šta izgubiti (obzirom da te ništa ne veže s tim ljudima i da nećeš više igrati), pa ispričaj onda šta je po srijedi, ako ima šta. Ovako meni sa strane djeluje kao da se buni - ''pa ja trinaest godina igram ovdje, ja sam kapiten i ja sam uvijek upravu i mogu raditi šta hoću. Vi morate stati na moju stranu kako god da se pos.erem i po.pisam ovdje. Mislim, ako je šta, izađi i reci, a ne sazove konferenciju a ne kaže ništa. I pri tome uspije zaraditi suspenziju. Nevjerovatno. Stalno je - neki ljudi, neki igrači , jedino je otvoreno napao Mulaomerovica s kojim od prvog dana nije kliknuo, iako je ovaj prema njemu bio i vise nego korektan, mozda i prekorektan, pa je mozda i to jedan od razloga ovolike bahatosti kod Mirze.
P.S2: ova što vodi emisiju je odvratna. Ovo je samo za debile da ti ispire mozak. Ovakvi novinari priuceni i neskolovani, koji okolisaju sa pitanjima i nikad konkretno ne postave nista, a jos pri tome vire iz s.upka gostu, kako bi mogla g.uzove smjestiti u Ameriku da snimi intervju. Jadna je mnogo.
Zadnja izmjena: boomerang5, dana/u 24 sep 2016, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.
Tesko je kontrolisati sav taj adrenalin u tim momentima, pogotovo sto smo bili u takvoj situaciji (bezizlaznoj), gubimo utakmicu, samim tim i EP. Navijaci nisu znali ni sta se tacno dogodilo, ko je kome sta rekao/uradio, kako se to sve tacno odvilo izmedju njih, dok je veliki broj onih vidio ono Mirzino mater u picku, a pogotovo hvatanje za mandibulu ili sta vec... logican slijed dogadjaja. Jos tome kada dodas da je Musa balavac, Teletovic kapiten i neko ko mu moze biti otac, zalaganje Mirze tokom utakmice, negodovanje treneru, promaseni sutevi, itd... sve reakcije potpuno normalne, nista sto se ne desava svaki dan na utakmicama. Kako Mirza kaze u intervjuu, parafraziram: svako ima pravo da nesto uradi (vruce glave) i onda da to sutra (hladne glave), kada se vec sabere, ispravi na neki nacin, da li izvinjenjem ili necim slicnim. Sto na taj nacin ne posmatra i reakciju (zvizduke) navijaca, mnogi od njih su se pokajali zbog tih zvizduka i uvreda, iz razlicitih razloga. On samo zna sebi nalaziti neka opravdanja, prelaziti s teme nakon par rijeci progovorenih o tome, a eto navijaci su krivi i ne moze da vjeruje neke stvari (zasto mu se u Tuzli zvizdalo i slicno). Pa ne mogu ni ja da vjerujem u vezi tebe mnoge stvari, ali Boze moj. O Jusufu i svim ostalim stvarima apsolutno nista nije govorio (zbog cega je novinarka glavni krivac), sve nekako uopsteno, da se zamazu oci.SlevinKelevra je napisao/la:Na stranu sve, ja jos ne mogu da vjerujem da ga je Mejdan izvizdao, znajuci koliko vole braniti svoje' sportiste. Prakticno, preko noci je od heroja postao negativac, a zamijenio ga Musa...Nerazumljivo, i jedno, i drugo.
Mene iskreno sva ova desavanja oko Mirze u vezi s Musom, Nurkicem, Mulaomerovicem, zvizdanjem publike, Savezom puno ne zanimaju (ali cinjenica je da ne volim kada se stvari tek tako stavljaju pod tepih, a drugi se krive). Iskljicivo sam ljut na Mirzin odnos, prvenstveno u ovim pripremama i kvalifikacijama (ono prije da se eto i ne spominje, jer je odlicno u odnosu na to kako je sada bilo) - kasnjenje, kilaza +10, nezalaganje, odbrana losa, forma nikakva, ispucavanja, itd. - odnosno, nedovoljna posvecenost reprezentaciji u svakom smislu. To je ono zbog cega sam ljut, sta mu zamjeram, ono sto nisam ocekivao od njega, ali daleko od toga da tog covjeka mogu da ne volim, vrijedjam, omalovazavam i sl. Jedan mi je od uzora u zivotu, pravi primjer kako kroz zivo treba ici i na koji nacin se boriti sa svim onim sto te sputava, kako se sabrati kada ne ide i pokazati svima ko si i sta si.
Sretno ti u karijeri i akoBogda prosjek od 20 poena imao u ovoj sezoni.
Zamolio bih Sanelu Prasovic da kada inervjuise sportiste, ne govore o sportskim temama jer se doticna u isti ne razumije. Hvala! Kakav samo apologetski intervju, prelose.
lumani je napisao/la:Sve ok,ali nije prvi iz BIH u nba,to moze Saneli prosipati.
A ko je to prije Mirze igrao NBA, a da se je predstavljao kao B-H igrač i da je igrao pod našom zastavom. Ako misliš na Vardu i sl. pa tim Bosna nije bila ni u mislima kad su tamo bili.
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Mirza nema odlike koje karakterisu jednog vodju, mirza se ne ponasa kao vodja, i tu treba da de stavi tacka. Njegove kosarkaske sposobnosti niko ne spori, ali on nije materijal za motivatora i vodju na terenu. Kratko i jasno
naprijed rejal
Nije ovo prvi put da se desava. Uvijek su selektori imali isti problem. Od Markovića, preko Petrovića, do Ivanovića i na kraju Mulaomerovića. Jedini koji je skužio kako ga pošteno naguziti je Aco. Ista priča, 2 različita scenarija.
Pa da se podsjetimo:
Pa da se podsjetimo:
utorak, 6.8.2013. 20:32
POJAVILE su se prve razmirice u košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Izbornik Aco Petrović ljut je na najboljeg igrača Mirzu Teletovića jer je došao nespreman na pripreme.
"Mirza je na pripreme stigao u poprilično lošem fizičkom stanju, s nekoliko kilograma viška. Usporio nam je rad od 1. kolovoza i posljednjih pet dana ga pokušavamo `prikopčati`", rekao je Petrović kojeg posebno brine Teletovićevo viđenje uloge u reprezentaciji.
"Ono što mene zabrinjava u slučaju Teletovića jest to što je njegovo viđenje njegove uloge u reprezentaciji bitno drugačije od onoga kako je ja vidim. Mirza mora shvatiti da ne postoji igrač na svijetu, pa ni Dražen Petrović u svoje doba, koji nije igrao bez suigrača. Ni LeBron James u prvoj godini u Miami Heatu nije mogao sam."
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 24 sep 2016, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.
xxh2o je napisao/la:lumani je napisao/la:Sve ok,ali nije prvi iz BIH u nba,to moze Saneli prosipati.
A ko je to prije Mirze igrao NBA, a da se je predstavljao kao B-H igrač i da je igrao pod našom zastavom. Ako misliš na Vardu i sl. pa tim Bosna nije bila ni u mislima kad su tamo bili.
svakog igraca cijenim koji je obukao BIH dres
Radovanović ili tako nesto, al u tom trenutku ni jedan ni drugi nisu bili B-H rep. niti su imali ikakvih dodirnih tačaka sa našom reprezentacijom i vodili su se kao Srpski igračilumani je napisao/la:xxh2o je napisao/la:lumani je napisao/la:Sve ok,ali nije prvi iz BIH u nba,to moze Saneli prosipati.
svakog igraca cijenim koji je obukao BIH dresNije samo Varda bio je jos jedan...
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mirza sto su te klali u Tuzli, sta su ti to uradili? smrcChinaglia je napisao/la:Sanela bi mu popusila, ne bi je morao ni pitat
usput, jbali joj tuzlaci mamu
da, samo sto je aco mangup i vrhunski trener i psiholog, pa je taj isti mirza kod njega odigrao najbolje partije ikada u dresu reprezentacije...hz1987 je napisao/la:Nije ovo prvi put da se desava. Uvijek su selektori imali isti problem. Od Markovića, preko Petrovića, do Ivanovića i na kraju Mulaomerovića. Jedini koji je skužio kako ga pošteno naguziti je Aco. Ista priča, 2 različita scenarija.
Pa da se podsjetimo:
utorak, 6.8.2013. 20:32
POJAVILE su se prve razmirice u košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Izbornik Aco Petrović ljut je na najboljeg igrača Mirzu Teletovića jer je došao nespreman na pripreme.
"Mirza je na pripreme stigao u poprilično lošem fizičkom stanju, s nekoliko kilograma viška. Usporio nam je rad od 1. kolovoza i posljednjih pet dana ga pokušavamo `prikopčati`", rekao je Petrović kojeg posebno brine Teletovićevo viđenje uloge u reprezentaciji.
"Ono što mene zabrinjava u slučaju Teletovića jest to što je njegovo viđenje njegove uloge u reprezentaciji bitno drugačije od onoga kako je ja vidim. Mirza mora shvatiti da ne postoji igrač na svijetu, pa ni Dražen Petrović u svoje doba, koji nije igrao bez suigrača. Ni LeBron James u prvoj godini u Miami Heatu nije mogao sam."
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Radovanović ili tako nesto, al u tom trenutku ni jedan ni drugi nisu bili B-H rep. niti su imali ikakvih dodirnih tačaka sa našom reprezentacijom i vodili su se kao Srpski igračixxh2o je napisao/la:lumani je napisao/la:xxh2o je napisao/la:Sve ok,ali nije prvi iz BIH u nba,to moze Saneli prosipati.
svakog igraca cijenim koji je obukao BIH dresNije samo Varda bio je jos jedan...
radojević
Da,da Radojevic....
Ja sam Mirzu uvijek branio,ali ove kvale mi se jednostavno zgadio kao igrac..a nastavio je dalje posle one tekme sa Rusima..kao on se jedini odaziva,igra 80+ tekmi,bla,bla.
Ja sam Mirzu uvijek branio,ali ove kvale mi se jednostavno zgadio kao igrac..a nastavio je dalje posle one tekme sa Rusima..kao on se jedini odaziva,igra 80+ tekmi,bla,bla.
Upravo pogleda ovaj intervju sa Mirzom.
Velika "šteta" da je ovako završio svoju karijeru u reprezentaciji BIH, ruku na srce ali nije to Mirza zaslužio.
Bilo je svega za ovih 13 godina, više pozitivnih stvari u svakom slučaju, valja docekati opet novog "Teletovića za repku"
Velika "šteta" da je ovako završio svoju karijeru u reprezentaciji BIH, ruku na srce ali nije to Mirza zaslužio.
Bilo je svega za ovih 13 godina, više pozitivnih stvari u svakom slučaju, valja docekati opet novog "Teletovića za repku"
Trenutno korisnika/ca: Proximic, TripleThreat i 18 gostiju.