morat cu ga hejtovat ako dodje jbgManuel je napisao/la:Driussi bi trebao doci :mrgreen:
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
- IlCapitano
- Kontakt:
Juventus je prva odbrana lige, i svijeta.Lillard je napisao/la:Roma je druga obrana lige.
Buffon jest legenda, ali nije 50% te obrane, to su gluposti samo da favoriziraš Buffona naspram Poljaka. Onda kad budemo pričali o BBCu i elitnim stoperima, reći ćemo da zapravo nisu tako dobri već imaju Buffona? Ali nećemo, jer će opet bit druga priča, samo jer moje go.vno bolje miriše. Pogledaj koga ispred sebe ima Poljak, a koga Buffon. Pogledaj i čitavu momčad i koncepciju Juventusa kao najbolje defanzivne ekipe svijeta, i onda Romu koja je izrazito ofenzivna ekipa, dokazuje to i broj golova u ligi.
Buffon je možda bio mrvicu bolji, ono 2%. Drag mi je i želim mu da uzme LP, ali radi ovih navijača Juventusa mi na momente dođe da navijam za mrske rivale.
Buffon jeste legenda i jeste pola odbrane. Njega da nije bilo Juventus prvo ne bi bio prvi u svojoj grupi, prolazak bi im visio štaviše. Kasnije bi ispali i od Barcelone i od Monaca da njega nije bilo.
Da, reći ćemo da zapravo ne bi bili tako dobri. Individualno nema razlike, ali kao cjelina, Buffon je glavni i odgovorni.
Ti pokušaji 'pogledaj odbranu Rome, pogledaj njihov stil igre' ne piju vodu. To je samo umanjivanje zasluga i skroz pogrešna logika. Kao što sam rekao, da je poljak imao bolju odbranu ispred sebe, umanjuje li to njegovu sezonu? Da Messi i Ronaldo i ko god nemaju sistem koji je njima podređen i stil igre koji im odgovara, umanjuje li to njihovu veličinu? Naravno da ne. Samo pokazuje da su toliko dobri da se njima podređuje. Buffon je taj svijet i ta klasa među golmanima.
Buffon je bio puno bolji, neuporedivo bolji. Toliko da se ja sad brukam i sramotim uopšte ulazeći u ovu raspravu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Citam zadnje dvije stranice i upravo o ovome razmisljam...IlCapitano je napisao/la:...uopšte ulazeći u ovu raspravu.
Nekako sam ubjedjen da ce uprava+gigi naci savrseno dobro rjesenje u ovom zavrsnom periodu gigijeve karijere.ako ce braniti jos jednu,dvije,tri ili cetiri sezone,siguran sam da imaju strategiju za svaku opciju.
Npr gigi plus mladi golman dvije godine pa ovaj naslijedi
Ili gigi plus iskusan golman pa ovaj naslijedi
Ili gigi plus bilo ko pa kad ode gigi kupiti najboljeg golmana svijeta u tom momentu(svi znaju koja jedinica je u pitanju i kako se tretira i malo ko bi odbio)...
Sve su to moguce opcije,a ja sam siguran da ce gigi znati kome predati rukavice
Ljudi ovdje ozbiljno porede poljaka i Buffona. Sunce ti hebem.
- nextterrain
- Kontakt:
IlCapitano je napisao/la:Juventus je prva odbrana lige, i svijeta.Lillard je napisao/la:Roma je druga obrana lige.
Buffon jest legenda, ali nije 50% te obrane, to su gluposti samo da favoriziraš Buffona naspram Poljaka. Onda kad budemo pričali o BBCu i elitnim stoperima, reći ćemo da zapravo nisu tako dobri već imaju Buffona? Ali nećemo, jer će opet bit druga priča, samo jer moje go.vno bolje miriše. Pogledaj koga ispred sebe ima Poljak, a koga Buffon. Pogledaj i čitavu momčad i koncepciju Juventusa kao najbolje defanzivne ekipe svijeta, i onda Romu koja je izrazito ofenzivna ekipa, dokazuje to i broj golova u ligi.
Buffon je možda bio mrvicu bolji, ono 2%. Drag mi je i želim mu da uzme LP, ali radi ovih navijača Juventusa mi na momente dođe da navijam za mrske rivale.
Buffon jeste legenda i jeste pola odbrane. Njega da nije bilo Juventus prvo ne bi bio prvi u svojoj grupi, prolazak bi im visio štaviše. Kasnije bi ispali i od Barcelone i od Monaca da njega nije bilo.
Da, reći ćemo da zapravo ne bi bili tako dobri. Individualno nema razlike, ali kao cjelina, Buffon je glavni i odgovorni.
Ti pokušaji 'pogledaj odbranu Rome, pogledaj njihov stil igre' ne piju vodu. To je samo umanjivanje zasluga i skroz pogrešna logika. Kao što sam rekao, da je poljak imao bolju odbranu ispred sebe, umanjuje li to njegovu sezonu? Da Messi i Ronaldo i ko god nemaju sistem koji je njima podređen i stil igre koji im odgovara, umanjuje li to njihovu veličinu? Naravno da ne. Samo pokazuje da su toliko dobri da se njima podređuje. Buffon je taj svijet i ta klasa među golmanima.
Buffon je bio puno bolji, neuporedivo bolji. Toliko da se ja sad brukam i sramotim uopšte ulazeći u ovu raspravu.
Ne poredim dvojicu golmana, ali prije 6-7 godina Juventus je završio 7. dva puta i sad bih postavio pitanje je li to zbog Buffona koji je 50 % odbrane ili ko zna čega? Bonucci-Chiellini-Barzagli i naravno Buffon pet godina igraju zajedno i ne možeš nikako reći da Buffon je 50 % današnje odbrane kad mu prosječno dođe 2-3 udarca u okvir gola
Kupice ga Juve samo da oslabi Romu, njima je 16 mil sica. Al pazi ovo, plata mu je bila 3 a u Juveu ce biti 4. Roma ga nikad ne bi otkupila, i dzaba ga ne bi sa tolikom platom. Saba je svakakva sranja pravio, dijelio plate sakom i kapom.
U Juveu misle da ce ovim oslabiti Romu, a po meni bolji je Alison, a i Skorupski je strasan golman. Njhiove dvije plate nisu kao jedna Scesnog. Scesni jeste odlican golman, al ide u Juve da sjedi na klupi.
Treba se rijesiti jos par plata, pridati Salaha 50, Rudigera 40, od LP imas 50. Na Dumbiji, Riciju, Zuki, Castanu da se izvuce nekih 15, isto toliko bi oslobodio i za plate bruto. Platis minus 40, ove otkupe oko 40, i imas nekih 90 mil da skockas ekipu.
Monchi ima toliki broj zanimljivih igraca da za te pare moze stvoriti dosta mocan tim.
Sent from my E5603 using Tapatalk
U Juveu misle da ce ovim oslabiti Romu, a po meni bolji je Alison, a i Skorupski je strasan golman. Njhiove dvije plate nisu kao jedna Scesnog. Scesni jeste odlican golman, al ide u Juve da sjedi na klupi.
Treba se rijesiti jos par plata, pridati Salaha 50, Rudigera 40, od LP imas 50. Na Dumbiji, Riciju, Zuki, Castanu da se izvuce nekih 15, isto toliko bi oslobodio i za plate bruto. Platis minus 40, ove otkupe oko 40, i imas nekih 90 mil da skockas ekipu.
Monchi ima toliki broj zanimljivih igraca da za te pare moze stvoriti dosta mocan tim.
Mi ovdje čekamo da Kinezi masno plate za prijenose Serie A pa da se promijeni kompletna priča kako u Italiji tako medju jomašima ovdje.Al će bit veselo.
Monopol liga.Chinaglia je napisao/la:Juve kao Bayern slabi konkurenciju, pakasi pravi
Koliko neistine. Buffon je ove sezone primao smiješne golove u Italiji, Woj je bio skoro pa savršen.
@maca
Alisson i Skorupski skupa da stanu na gol nisu bolji od Poljaka. Ako ga izgubimo bit će to ogroman zayeb uprave. Nema se para za Woja, a zato 30+ ide na Ruia, Peresa i Jesusa.
@maca
Alisson i Skorupski skupa da stanu na gol nisu bolji od Poljaka. Ako ga izgubimo bit će to ogroman zayeb uprave. Nema se para za Woja, a zato 30+ ide na Ruia, Peresa i Jesusa.
embrace the chaos
- IlCapitano
- Kontakt:
Da, da nije bilo Buffona između ostalih završili bi 12-15.nextterrain je napisao/la:IlCapitano je napisao/la:Juventus je prva odbrana lige, i svijeta.Lillard je napisao/la:Roma je druga obrana lige.
Ne poredim dvojicu golmana, ali prije 6-7 godina Juventus je završio 7. dva puta i sad bih postavio pitanje je li to zbog Buffona koji je 50 % odbrane ili ko zna čega? Bonucci-Chiellini-Barzagli i naravno Buffon pet godina igraju zajedno i ne možeš nikako reći da Buffon je 50 % današnje odbrane kad mu prosječno dođe 2-3 udarca u okvir gola
Juventus je samo u LP ove godine primao 5.67 udaraca, u Serie A 9.3. Nisu svi bili u okvir ali daleko od samo 2-3.
Denno je napisao/la:Koliko neistine. Buffon je ove sezone primao smiješne golove u Italiji, Woj je bio skoro pa savršen.
Sczsn se nije proslavio u derbijima jbg :kafa:
- BuffonGigi
- Kontakt:
Cuj sad skorupski i alisson bolji, samo zato jer nemaju love da kupe Scesnog u kojeg su se kleli zadnje dvije godine.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Alison i neki skrspuski bolji od Woje , a Wojo isti s Gigijem....sta su onda ta dvojica tek za Gigia,...komedija 
Buffon je na Franchiju dobio smiješan gol sa 35-40m, u Rimu isto DDR je dao gol zahvaljući njemu, gol El ShaarawyaIlCapitano je napisao/la:Denno je napisao/la:Koliko neistine. Buffon je ove sezone primao smiješne golove u Italiji, Woj je bio skoro pa savršen.
Pominjao si da je Woj pravio kikseve, kad?
& kad nemaš šta pametno da napišeš nemoj me ni citirati,
embrace the chaos
ja to nisam reko, sa Bufonom ne moze niko, nikad. A wojo koliko je dobar toliki je i kikser. Ne znam sta toliko svrsavaju na njega, meni je ok golman, ali nikad ne bi dao za njega 16 mil i 4 mil po sezoni, nema sanse. TI to ti je 24 miliona, a imas vec Alisona i Skorupskog. Bolje za te pare dovesti nekog drugog igraca.jelle je napisao/la:Alison i neki skrspuski bolji od Woje , a Wojo isti s Gigijem....sta su onda ta dvojica tek za Gigia,...komedija
Zna Monchi sta radi
Ev ja cu reci kad...vako na prvu zadnju tekmu prsmjesan drugi gol...tj njegov preleti ga lopta u petercu......a cuj od sarafa i de rosija Gigijevi golovi...ne budi smjesan...onda je svaki golman ima takvi 15 u sezoni.....sarafov se gol odbije od lictha i dobije spin koji bjezi od golmana i njegov gol.... 
Pa nisam nista tebi ni reko....nego ovdje svi svrsatavaju Woju u rangu Gigija , a ti npr. kazes da su ova dovojica cak bolja od Poljaka...macahz je napisao/la:ja to nisam reko, sa Bufonom ne moze niko, nikad. A wojo koliko je dobar toliki je i kikser. Ne znam sta toliko svrsavaju na njega, meni je ok golman, ali nikad ne bi dao za njega 16 mil i 4 mil po sezoni, nema sanse. TI to ti je 24 miliona, a imas vec Alisona i Skorupskog. Bolje za te pare dovesti nekog drugog igraca.jelle je napisao/la:Alison i neki skrspuski bolji od Woje , a Wojo isti s Gigijem....sta su onda ta dvojica tek za Gigia,...komedija
Zna Monchi sta radi
A sto se tice para, ima se moze se....Wojo je solidan golman...bice klupa Gigiju godinu- divje i onda ide u vatru...valjda do tad nesto i nauci od legelnde i sazrije jos vise...ako ne, uvjek se moze prodat za 10 mil....tako da taj potez i nije neka prevelka kocka...
Re: RE: Re: Serie A
Pa nije vama, to je vama normala, al me @Denno proziva da je ovaj bolji od obojice skupa a nijejelle je napisao/la:Pa nisam nista tebi ni reko....nego ovdje svi svrsatavaju Woju u rangu Gigija , a ti npr. kazes da su ova dovojica cak bolja od Poljaka...macahz je napisao/la:ja to nisam reko, sa Bufonom ne moze niko, nikad. A wojo koliko je dobar toliki je i kikser. Ne znam sta toliko svrsavaju na njega, meni je ok golman, ali nikad ne bi dao za njega 16 mil i 4 mil po sezoni, nema sanse. TI to ti je 24 miliona, a imas vec Alisona i Skorupskog. Bolje za te pare dovesti nekog drugog igraca.jelle je napisao/la:Alison i neki skrspuski bolji od Woje , a Wojo isti s Gigijem....sta su onda ta dvojica tek za Gigia,...komedija
Zna Monchi sta radi
A sto se tice para, ima se moze se....Wojo je solidan golman...bice klupa Gigiju godinu- divje i onda ide u vatru...valjda do tad nesto i nauci od legelnde i sazrije jos vise...ako ne, uvjek se moze prodat za 10 mil....tako da taj potez i nije neka prevelka kocka...
- IlCapitano
- Kontakt:
Znači dva gola koja su mijenjala putanju i odbijanac nakon kornera? Ok, u pravu si, obrukao se.Denno je napisao/la:Buffon je na Franchiju dobio smiješan gol sa 35-40m, u Rimu isto DDR je dao gol zahvaljući njemu, gol El ShaarawyaIlCapitano je napisao/la:Denno je napisao/la:Koliko neistine. Buffon je ove sezone primao smiješne golove u Italiji, Woj je bio skoro pa savršen., nije imao baš sjajnu sezonu u Serie A kako pišeš.
Pominjao si da je Woj pravio kikseve, kad?
& kad nemaš šta pametno da napišeš nemoj me ni citirati,
Ma Denno je na drogama danas , a inace je realan forumas 
Nije bilo promjene putanje, jednostavno nije ispraćeno kako treba i smiješni golovi, pa kako hoćešIlCapitano je napisao/la:Znači dva gola koja su mijenjala putanju i odbijanac nakon kornera? Ok, u pravu si, obrukao se.
No da se ne lažemo malo i pretjerujem, namjerno jer jbg nisi realan što se tiče nekih stv
embrace the chaos
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.