Dragi moj dzello čitam čitav dan i ne mogu da vjerujem kakve stvari pišeš. Ti boga mi plaho natežeš da ovo sve krene naopako. Ne znam čemu toliki defektizam i pesimizam, gor isi od žalosne sove. Prosto sumnjam da igrači proljetos nisu slušali ibru, a sasvim je druga stvar što pojedinci nisu živili i ponašali se sportski i što su kukavice kad odu na stranu. Drugi argument ako je sve tako ko što ti pričaš bilo kako smo po uspješnosti bili u vrhu i da npr da ne izgubismo onu kad smo vodili 0:2 možda bi bili i prvi po uspješnosti na proljeće. Ovo shvati kao jedan argument. Što se tiče stanja sada bio sam na par treninga a bio sam i u Visokom i čudi me da ako si i ti bio imamo ovako različito mišljenje. Dakle pustimo navijačko pisanje i nas i navijača Mladosti, ja ću ti reći kako sam ja vidio utakmicu. Mladost je trebala dobit u prvih 20 min čist crveni karton jer je Ante probio odbranu treba izaći sam sa golmanom oči u oči frajer se postavlja kao zadnji igrač i udara direkt u njega što bi hokejaši rekli klasični bodiček. Rame, ruka lakat tijelo. Do prvog gola, a usput koji nije akcija nego je hodanje lopte po našem 16-ercu gdje mi ne izbacujemo tu loptu apsolutno u igri nije bilo vidljive razlike. Oni su imali jednu šansu, a mi osim ove Antine još 4-5 poluprilika i izigranih akcija gdje je falio završni udarac ili je u jednom slučaju lopta pogodila Isakvoića a išla u praznu mrežu ili je otišla koji cm pored gola, osim u nekim duelima nije se mogla viditi razlika u fizičkoj spremi. Drugi go je eurogo i nema se šta reći, ali u istom momentu da ti kažem da je u drugom poluvremenu Dino sa istog mjesta na isti go imao slobodan udarac i pucao isto kao Arežina. Svi na tribini su rekli go, ali lopta prošla ne centimetar nego milimetar pored gola. Prijatelju moj nekad te i sreća treba pomaziti. Drugo poluvrijeme smo bili ekstremno mladi i ne bi uzimao to za nešto ozbiljno, ali je ta mladost pravila puno problema protivniku. Hajmo ovo sve zaboravit, nije ni bitno ono što je bitno da znaš ti i svi mi navijači i da malo razmrdamo mozgove i da malo promišljamo dublje je to da je ovo utakmica nakon 6 dana treninga da je prva dok Mladost radi već 3 sedmicu i ovo im 3 pripremna. Ovo su svima nama neke činjenice kojih se trebamo držati. Jako mi se ne sviđa što nekog optužuješ da je alkoholičar, ja nemam tu info, ali imam nešto iz prijeratnog perioda u galeriji u centru 2 sa Semirom se znalo i jutro dočekati. Naravno nisu se pili sokovi pa je semir bio semir. A da ti ne pričam, a i to znam kakv je tek bio Franjo VLadić. Nemoj shvatiti da ja misim da igrači to trebaju raditi, naprotiv, ali ako i budu to htjeli raditi mislim da će ovaj put radit u korist svoje štete. Izvolite gospodo, stvoreni su svi uslovi, primate redovno plate, u životu ništa ne morate nego izaći u dresu i odigrat utakmicu i neće vam se dozovoliti nesportsko ponašanje. Uopšte nije bitno hoće li igrači biti u karantinu ili neće, ako trener kaže da se ide, ide se. Ako neko neće zbogom hvala doviđenja. Ako trener kaže nema, onda idi kući odmaraj, radi šta hoćeš, ali na utakmici se mora izgorit. Nećeš tako zbogom hvala doviđenja. Mislim da je to odrednica predsjednika, UO i SŠ. Ne moram ose mi vratiti u PL, ali moramo stvorit klub jak, zdrav u svim segmentima a i sam ibro je rekao da nije došao na godinu nego na proces od najmanje 4 godine. I da ne zaboravimo, svi smo mi bitni, navijači, igrčai, Sš, uprava predsjednik, ali ono što je najbitnije i najvažnije čist zdrav jak i na pravim temeljima sazdan naš starac. Za kraj, ono što mi možemo učiniti kao navijači je da damo punu podršku ovom Veležu, da kupujemo članske, punimo tribine i da svojim ponašanjem, svojim optimizmom to isto širimo među igračima. Samo tako svi zajedno možemo pogurati starca jako naprijed. Apsolutno odobravam različita mišljenja, stavove, poglede, razmišljanja o svemu, ali u jednom svi moramo skupiti glave i gurnuti naš klub u svim segmentima još jače prema naprijed.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!