Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

AA23
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la AA23 » 27 jul 2013, 01:25

Darko, ako ti je integrisana kartica možeš nabavit eksternu grafičku.

Ja imam.integrisanu.intel.i.planiram.uzeti jaču jer mi je frajer rekao.da.je moguće imati eksternu koju.cu.koristiti kaoprimarnu

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 jul 2013, 01:29

edit: našao rješenje, al' skupo :? :?

slika
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 28 jul 2013, 02:14

Murga je napisao/la:MB = MalwareBytes
Safe Mode - ne znam kako se na nasem kaze. Uglavnom da pokrenes Windows samo sa onim sto je potrebno da radi (opet mi fali fond rijeci na nasem tj. fond tehnickih rijeci).

Zadnji savijet, izbrisi Windows, instaliraj Linux.
Uradio sam ovo sa safe modeom, nije pomoglo :|
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 28 jul 2013, 08:47

Evo otisao sam na tvoj post opet da vidim sta ti je tacno izbacivalo i pise za buildathome da je to adware i da ti izlaze pop-up bez obzira na browser. Vjerovatno ti zato I Avast poludi jer je bespomocan, sto nije nista neouobicajeno i za profesionalne AV programe koje sam koristio i privatno i u firmi. Znaci zato se desava i kod IE i FF. Evo kako da ocistis to (nadam se da baratas engleskim mada je sve fino i slikama objasnjeno) http://malwaretips.com/blogs/buildathom ... s-removal/ pa mi javi jesi li uspio. K'o sto je jedan od mojih nastavnika govorio kad sam studirao kompjuterske nauke... "Jedini nacin da znas 100% da si skinuo virus sa kompjutera je da formatiras zarazeni disk" i to jeste tako sigurno.
Sretno i javi se kad sredis to.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 28 jul 2013, 14:45

čekaj , tebi se skinuo antispyware ? pa tim sran.jem sam ja sebi prije jedno 3-4 godine sebi zarazio kompjuter , i isto se dešavalo kao i tebi.. onda sam tek na internetu pročitao da je sam program zapravo virus koji ti izbacuje kako su brojne datoteke zaražene (a zapravo nisu) , međutim neće ih obrisati dok ne kupiš taj njihov program .. na taj način te zajebu i ukradu ti pare . ja se sjećam da sam uradio system restore na datum prije nego mi se komp zarazio tim sra.njem , i onda sam skenirao kompjuter sa malware bytes , i nije ga bilo više .. iako , ako imaš vremena da sačuvaš sve podatke i programe sa kompjutera , te ako imaš sve potrebne drivere na CDu i windows na CDu , najbolje što ti mogu preporučiti je da formatiraš zaraženu particiju (uglavnom je to ona na kojoj je windows instaliran jer se taj program tu također instalira) , i onda instaliraš nov windows i sve što ide s tim . (naravno ovo se pruža i kao zadnja opcija ukoliko ono sa system restore ne uspije)

i usput , de postavi sliku kako izgleda taj antispyware kada ga otvoriš , da budem siguran da je to šta mislim da jeste..

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 28 jul 2013, 15:08

@Murga
Išao sam po ovim koracima i avast više ne ludi, s tim da prvi korak nisam uspio izvesti, a kod zadnjeg koraka je bilo nešto drukčije, nakon scan-a, hitman je pokušao valjda da tu uploaduje ili šta već na neki scancloud, a li nije locirao nikakve prijetnje. Sve u svemu, problem je čini se riješen, hvala tebi na pomoći :)
@ViKK
slika

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 28 jul 2013, 16:56

@the scouser - nema na cemu, drago mi je da si uspio to. Je li nisi uspio da izbrises jedan ili vise od navedenih programa ili nisi nasao nista od toga? Je l' znas kako si uopste zaradio to, tako da ti se opet ne desi?

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 28 jul 2013, 18:25

Našao sam neki program čiji je publisher "conduit", ali nisam ga mogao izbrisati, nije uopšte ni imao veličinu izraženu u megabajtima. Međutim našao sam neku ekstenziju tog publishera na chromeu i kad sam izbrisao, nije više bilo tog programa u add/remove programs. Blage nemam kako sam zaradio, moram paziti ubuduće :)

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 28 jul 2013, 18:28

Ima l' ko ideju sta da uradim, da mi komp prestane 'zujati'? Usisah ga maloprije, ali dzaba. :|
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 28 jul 2013, 18:39

@the scouser - hajde neka si sredio, to je vazno a i da pazis u buduce :)

@uschtipak - predpostavljam da je desktop? Zavisi, moze biti svasta od pokretnih dijelova, najcesce fen neki. Moze isto biti da je neki saraf pa zuji pod vibracijom ili neki metal. Jesi l' otvarao?

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 28 jul 2013, 18:47

Ma jesam otvarala, i usisala kao, ni'e bilo toliko prasine, ali on i dalje huci i zagrijava nenormalno. Nakon 20-ak minuta rada monitor gori. A ima mu i godina, vjerovatno dotraj'o.
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 jul 2013, 18:58

uschtipak je napisao/la:Ima l' ko ideju sta da uradim, da mi komp prestane 'zujati'? Usisah ga maloprije, ali dzaba. :|
pričvrsti kulere unutra ;)

PS: monitor nema veze sa "kutijom"..otvori monitor pa malo pročisti ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 28 jul 2013, 19:03

Ja se tebi obrati kao musku, izvini. Znas sta, tesko je nekoga uputiti ako ne vidis ili nemas to pred sobom, zato ti je naj bolje da pitas nekoga koga znas i ko je tu ko zna malo nesto o kompjuterima pa da pogleda. Moze biti fen (to nije nista cudno sto odu) eh sad je li neki sa kucista, ili sa procesora, graficke karte ili tamo onog za transformator, to dok ne uzmes u ruke, tesko je reci ovako preko interneta. Ne znam sta "zujanje" tacno znaci, mozda je i do elektronike. A monitor je prica za sebe, ne znam je l' CRT (debeli ekran) ili LCD ali i njih prasina moze da grije dodatno ili manjak cirkulacije zraka.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 28 jul 2013, 23:37

uschtipak je napisao/la:Ima l' ko ideju sta da uradim, da mi komp prestane 'zujati'? Usisah ga maloprije, ali dzaba. :|
napojna pri kraju vjerovatno tako je i u mene bilo
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jul 2013, 13:29

Ima li ko problem sa YT? Ne radi mi full screen, kad klinem na full screen opet vidim favorite tab, taskbar nije skroz prek cijelog ekrana :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 jul 2013, 13:46

Probaj ga iskljucit iz struje. :mrgreen:

Ako se cuje u predjelu napojne onda je jasno sta se desava. Vremenom se nakupi jako puno prasine i potrebno je otvoriti je i ocistit. Mada ni tada ne mora znaciti da ce prestati zujati, mozda je jednostavno pri kraju. Ako nemas neke zahtjevne komponente onda bi zamjena trebala biti dosta jeftina.
#divovi

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 29 jul 2013, 14:12

Unofficialpage je napisao/la:Ima li ko problem sa YT? Ne radi mi full screen, kad klinem na full screen opet vidim favorite tab, taskbar nije skroz prek cijelog ekrana :D
Pokušaj update flash player, meni sličan problem bio sa full screenom.

Napojna ako zuji, znači da je začepljena i treba je očistit, ali u skorijem periodu će odapet. Tako da je bolje uzet novu napojnu oko 30 KM one standardne.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 jul 2013, 14:53

momci uzimam uskoro novi laptop pa imam dvije opcije. Jedan ima i3 proces sa 4 2.4 jezgre, i i5 procesor 2.4

koji je bolji?
naprijed rejal

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 29 jul 2013, 14:59

normalno da je i5 ako su iste brzine :) jer i5 ima više keš memorije ;)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 jul 2013, 15:54

iVar je napisao/la:normalno da je i5 ako su iste brzine :) jer i5 ima više keš memorije ;)
i5 ima samo dvije jezgre, pa zato i pitam.
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.