Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

iVar
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la iVar » 29 jul 2013, 16:01

i3 ima 2 fizičke jezgre (dualac) ;)
i5 procesori su svi quad core, osim modela i5-661

prednost i5 je što ima turbo boost tehnology, što omogućava dinamično povećanje brzine jezgra
također i3 ima 3 MB keša, dok svi modeli i5 osim i5-661 (4mb) imaju 6mb.

zaboravih napomenuti da i3 ima hajper treding što znači da kroz svoje 2 jezgre drži 4 treda 2*2=4 (1 jezgro 2 treda)
i5 to nema, pa je 4=4 ;)
Al je i5 bolji izbor
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 jul 2013, 16:06

imaš pp :)
naprijed rejal

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jul 2013, 18:14

Kako da se rijesim reklama na odredjenim stranicama?

Imam adblocker al kao da ne radi.Odem na filmovin i tamo po 3-4 reklame izbaci a na ostalim je sve u redu :roll: :roll:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 29 jul 2013, 23:51

Zna li ne'ko sta moze biti problem cestog nestajanja interneta, znaci svakih 5 minuta, nekad i cesce pukne konekcija ili sta vec.Prvo ova lampica internet prestane svijetliti ili pocrveni, te nakon toga lampica dsl samo blica.Zvao sam ove seljake i rekli da ce prijaviti smetnje i to je bilo prije 3 dana, ali vidim da ne poduzimaju nista.Cak sam neki dan zamjeno i ruter i sve kablove, ali opet isto.U pitanju je adsl.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 30 jul 2013, 04:40

Otelo je napisao/la:Kako da se rijesim reklama na odredjenim stranicama?

Imam adblocker al kao da ne radi.Odem na filmovin i tamo po 3-4 reklame izbaci a na ostalim je sve u redu :roll: :roll:
Nikad nisam ni cuo za tu stranicu, ali sam otisao da vidim koje reklame izlaze, ali kod mene ne ilazi nista, cist ekran od reklama. Kod mene nema reklama ni na videima koji imaju reklame, samo ih preskoci. Na YouTube nema nijedna reklama isto kao i na toj stranici filmovin, ali to je jer koristim vec sigurno 6-7 godina kombinaciju od Adblock Plus i NoScript na Firefox-u. NoScript trebas nauciti kako se koristi ili ga sebi dotjeras, dok Adblock Plus ima samo jedan setup i to je to.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 30 jul 2013, 05:08

enobarca je napisao/la:Zna li ne'ko sta moze biti problem cestog nestajanja interneta....
Imas dvije opcije. Jedna je da je do tebe a druga da je do njih. Ako nije problem u tvojoj kuci sto se tice kablova i modem/router-a onda ostaje druga opcija sto nemas konekcije sa DSLAM, a to je do njih i da oni vide do cega je na njihovom kraju. Ako imamo takvu infrastrukturu u BiH kao sto bi trebali, mogli bi da vide bez problema iz centrale je li sve OK do tvoje kuce/stana. Ako ti se desava to jos, pregledaj sve prikljucke za DSL (u zidu za telefon isto tako), resetuj modem, filtere ako imas druge i ako nista, javi im opet i reci da izadju da nema smisla da cekas toliko dugo. Resetiranjem modema ce ti se vjerovatno vratiti i korisnicko ime i lozinka na modemu na fabricko ako si mjenjao. Ja ako imam ikad problema, ja samo iskljucim modem iz struje na 10-ak sekundi i upalim opet i sve bude OK. Javi kad sredis.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jul 2013, 12:42

Ako recimo sad imam core2duo E6850 procesor, 3.0 GHz, da li bi kasnije mogao na njegovo mjesto ubaciti neki quad core procesor, ili eventualno i3 ili i5? Jesul kompaktibilni?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 jul 2013, 12:48

Donnie Darko je napisao/la:Ako recimo sad imam core2duo E6850 procesor, 3.0 GHz, da li bi kasnije mogao na njegovo mjesto ubaciti neki quad core procesor, ili eventualno i3 ili i5? Jesul kompaktibilni?
quad core moze jer je isti socket , a i3 i i5 imaju drugacije sockete tako da ne moze ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jul 2013, 12:57

A kakav je ovaj gore core2duo sto sam ga naveo? Hocel on bit dobar sa ovim sadasnjim igricama? :mrgreen:

U kombinaciji sa 4 gige rama i grafickom od 2 gige.

U situaciji sam da biram izmedju quad procesora, sa 2 gige rama i grafickom od 1 gige, ili ova kombinacija iznad :mrgreen:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 jul 2013, 13:22

Donnie Darko je napisao/la:A kakav je ovaj gore core2duo sto sam ga naveo? Hocel on bit dobar sa ovim sadasnjim igricama? :mrgreen:

U kombinaciji sa 4 gige rama i grafickom od 2 gige.

U situaciji sam da biram izmedju quad procesora, sa 2 gige rama i grafickom od 1 gige, ili ova kombinacija iznad :mrgreen:
a da ti meni posljes detaljnije specifikacije tih komponenti, pa da lakse uporedim :mrgreen:
ovako ovo sto si napisao bolje bi bilo uzeti ovaj sa core 2 quad procesorom pa ubaciti jos 2GB rama, a grafa od 1 GB(ako je neka bolja) bice ti sasvim dovoljna ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 jul 2013, 22:09

moze li mi neko pomoci.kupio telefon galaxy ace i vise puta pogresno crtao onaj znak i sada mi trazi google racun da se prijavim i da napravim novi.ja napravio racun gmail i kada se pokusam prijaviti svaki puta kaze pogresna sifra.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 31 jul 2013, 03:19

Ako ti je telefon nov i nemas nista vazno na njemu, mozes uraditi onaj "factory reset", ali sa tom opcijom gubis sve informacije sto si imao na telefonu i bude kao kad si ga kupio. Je l' mozes to uraditi ili preferiras druge opcije? Siguran sam da ima solucija na internetu. Ja sam sad malo pogledao i vecinom se spominje to sto si vec uradio ili neke druge metode. Mislim da sam vidio temu ovde negdje za telefone. Jesi li pokusao tamo da vidis je li iko imao istu situaciju sa istim telefonom?

Greenfingers
Kontakt:

Post Postao/la Greenfingers » 02 avg 2013, 19:52

jel ima neko link za direktno skidanje windowsa sedmice, tj instaliranje? imam vistu, zelio bi se rijesti nje, e sad jel moguce da je skinem, sedmicu, sa neta, pa instaliram da fercera odma umjesto viste, ili moram sa cd-a, pa boot, itd

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 02 avg 2013, 20:29

Greenfingers je napisao/la:jel ima neko link za direktno skidanje windowsa sedmice, tj instaliranje? imam vistu, zelio bi se rijesti nje, e sad jel moguce da je skinem, sedmicu, sa neta, pa instaliram da fercera odma umjesto viste, ili moram sa cd-a, pa boot, itd
a što ne bi windows 8?
Uvijek se moralo skinuti s neta, pa staviti jal' na USB, jal' na CD ;) i da bootaš
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 avg 2013, 21:00

iVar je napisao/la:
Greenfingers je napisao/la:jel ima neko link za direktno skidanje windowsa sedmice, tj instaliranje? imam vistu, zelio bi se rijesti nje, e sad jel moguce da je skinem, sedmicu, sa neta, pa instaliram da fercera odma umjesto viste, ili moram sa cd-a, pa boot, itd
a što ne bi windows 8?
Uvijek se moralo skinuti s neta, pa staviti jal' na USB, jal' na CD ;) i da bootaš
Il ko ja puknut Windows preko Windowsa :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 02 avg 2013, 21:02

Otelo je napisao/la:
iVar je napisao/la:
a što ne bi windows 8?
Il ko ja puknut Windows preko Windowsa :mrgreen:
samo što je tebe zbog toga handrilo 100 na sat ;)

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 03 avg 2013, 00:08

Briso sam neke programe sa compa i obrisao sam izgleda drivere i za zvuk posto ih vise racunar ne pokazuje da postoje, uopste nema onog zvucnika u start meniju u desnom donjem uglu. Windows xp mi je program, pa ako neko moze mi pomoci kako da ih instaliram ponovo, bio bih mu jaako zahvalan :)
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 03 avg 2013, 00:53

Amar Dzeko je napisao/la:Briso sam neke programe sa compa i obrisao sam izgleda drivere i za zvuk posto ih vise racunar ne pokazuje da postoje, uopste nema onog zvucnika u start meniju u desnom donjem uglu. Windows xp mi je program, pa ako neko moze mi pomoci kako da ih instaliram ponovo, bio bih mu jaako zahvalan :)
pa kad čačkate šta ne treba ;)

safe mode i obrisi sav driver ako ima išta, i instaliraj novi i eto

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 03 avg 2013, 01:06

Amar Dzeko je napisao/la:Briso sam neke programe sa compa i obrisao sam izgleda drivere i za zvuk posto ih vise racunar ne pokazuje da postoje, uopste nema onog zvucnika u start meniju u desnom donjem uglu. Windows xp mi je program, pa ako neko moze mi pomoci kako da ih instaliram ponovo, bio bih mu jaako zahvalan :)
koliko puta moram napisati da se takvi problemi rješavaju tako što se komp okrene prema mekki...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 avg 2013, 01:10

insider je napisao/la:
koliko puta moram napisati da se takvi problemi rješavaju tako što se komp okrene prema mekki...
Ne, ne.Taj postupak se koristi samo u slučaju da ti je instaliran windows 98 ili stariji.Od XP operativnog sistema se ti problemi rješavaju ubacivanjem CD-a.
Ubaciš ovaj
slika
a ako ne pomogne, onda ubaciš i ovaj drugi
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.