La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

juznjak>
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la juznjak> » 27 jan 2012, 20:17

messilla je napisao/la:Pa gdje je dosad bio majka mu stara. :roll:
Celo ti je jedini neprofesionalni igrac Mirandesa ;) kazu da je imao ponuda ali nije zelio da napusti svoj tim , kako bi sacuvao posao u banci, ali i da bi pomogao u razvoju svoje ekipe. Kazu da pretrci 50 km od posla do trening kampa .

U svakom slucaju jedna lijepa prica i osvjezenje kada je u pitanju nogomet u Spaniji . 8-)

Inace Bojinov bi trebao u Racing ,dok bi El Hamdui trebao u Espaynol .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 27 jan 2012, 23:20

Adi_Zepce je napisao/la:Trener Valencije:"Sin mi je rekao,tata bilo bi dobro da imas u timu Pablo Infantea" :mrgreen: :lol:
a ja porucujem njegovom sinu: "dijete, mi navijaci Valencije bismo voljeli da u klubu nemamo tvog tatu" :mrgreen: :mrgreen:
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 28 jan 2012, 01:13

amadeus21 je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Trener Valencije:"Sin mi je rekao,tata bilo bi dobro da imas u timu Pablo Infantea" :mrgreen: :lol:
a ja porucujem njegovom sinu: "dijete, mi navijaci Valencije bismo voljeli da u klubu nemamo tvog tatu" :mrgreen: :mrgreen:
hehe mozda mi bi,ali Llorente se ipak pita :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

BranaVidara
Kontakt:

Post Postao/la BranaVidara » 29 jan 2012, 23:20

joj ove spansk lige,prava mesarska,kao nasa premier liga jbt,izgleda da su spanska liga samo real barca mozda i valencia,ovo ostalo katastrofa

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 jan 2012, 00:06

BranaVidara je napisao/la:joj ove spansk lige,prava mesarska,kao nasa premier liga jbt,izgleda da su spanska liga samo real barca mozda i valencia,ovo ostalo katastrofa
Nek' si nas prosvijetlio. Niko sretniji od mene kad vidim ovakav post, prozet masom cinjenica i odlicnih zapazanja.
Don't hate what you don't understand.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 jan 2012, 18:53

BranaVidara je napisao/la:joj ove spansk lige,prava mesarska,kao nasa premier liga jbt,izgleda da su spanska liga samo real barca mozda i valencia,ovo ostalo katastrofa
slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 02 feb 2012, 17:55

xaviesta je napisao/la:
Nek' si nas prosvijetlio. Niko sretniji od mene kad vidim ovakav post, prozet masom cinjenica i odlicnih zapazanja.
Argumentovan ciko nema sta :mrgreen: bas ko onaj u dushi rob ili kako vec, lupa gluposti.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 02 feb 2012, 18:17

Zbog nevremena koje vlada u citavoj Evropi , postoji mogucnost da se neki susreti otkazu .
slika

Inace, Asspaynol doveo Victor Sancheza ,Coutinha(posudba) i Uchea . Fina pojacanja za Pericose 8-)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 feb 2012, 23:32

Sasvim slucajno moju paznju veceras privuce mec Granade i Malage,i zaista mi je drago da je tako bilo.Strasna utakmica,odlican fudbal pa iako sam planirao gledati Liverpool i Tottenham mislim da izbor nije bio pogresan jer ovo sto sam video na ovom mecu odavno nisam video na mecu spanske lige izmedju ovako malo slabih klubova.
Granada pobedila 2:1,zasluzeno ili ne moze se raspravljati,ali da je bio bilo koji drugi ishod,prvenstveno nereseno mislim da bi bilo apsolutno zasluzeno.

Golovi padali iz lepih akcija,prvi gol Granade lepo razvucena odbrana i lopta na desnu stranu odakle sledi lep centarsut,odbrana Malage malo smusena i sa peterca sjajni Nigerijac Ighalo pogadja za 1:0 glavom.Ipak da se utakmica vrati u egal pobrinuo se Rondon,opet sjajna akcija Fernandez petom za Monreala koji po zemlji opet na petercu nalazi spomenutog Rondona koji samo sprovodi loptu gde joj je mesto. 2:1 je bilo nakon jednog prekida kada jedan igrac nisam lepo video ko,mkazicama vraca sa desne strane loptu u 16,koja se vraca nazad odakle Martins pokusava ali Caballero odbija loptu no samo do Iniga Lopeza koji je posprema u mrezu.

Bilo je tu jos prilika na sve strane,tesko bi bilo sve spominjati jer zaista bilo ih je poprilicno,pa na kraju sa samo 3 gola mozemo biti i nezadovoljni. :roll:

Par dobrih rola danas igraca,npr.Demichelis odigrao sjajnu utakmicu sve do jedne gluposti pred kraj meca kada dobija direktan crveni. :roll:
Ighalo kao najbolji igrac Granade ove sezone je bio zatvoren celi mec od strane Malaginih igraca ali je jednim bleskom uspeo da postigne gol i na kraju itekako ucestvuje u pobedi.
Golmani na obe strane odlicni,po par sjajnih intervencija,i ponajbolji su igraci u svojim ekipama.

Razocarali su me oni od kojih se najvise ocekivalo,kod Granade Yebda ocajna partija,a kod Malage Cazorla i Buonanotte nista nisu vezali. :roll:

Veoma znacajna pobeda Granade koja se bar malo mice iz zone ispadanja,dok se Malaga ipak zadrzava duze od ocekivano na poziciji br.8 ako se ne varam. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 feb 2012, 18:13

Evo ako koga interesuje prosjek gledalaca na stadionima. Klikom na željenu ligu možeš vidjet prosjek kod klubova iz izabrane lige:
Lista je aktuelna, iz ove sezone:
http://www.transfermarkt.de/en/default/ ... asics.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 feb 2012, 18:28

Treci smo ,nice . Za drugi dio sampionata ,prodato jos 1.400 sezonskih ulaznica , tako da bi u prosjeku Atletico trebalo pratiti vise od 45 000 ljudi . Semir bvb@ svaka cast za ovo, bas me je interesovalo 8-) .

Sto se tice Malage . Ocekivao sam dosta vise od njih . Prije svega zbog Pelegrinija ,jer znam da ce za neko vrijeme stvoriti mocnu ekipu , ali i zbog dosta ulozenog novca (60 mil eura) . Ocekivao sam u najmanju ruku novi Villareal medjutim ,ovo za sada ne izgleda dobro. Doduse , ne treba zaboraviti da su im povrijedjeni Joaquin i Baptista vec duze vrijeme , bez njih napad je znacajno oslabljen. Sreca po njih ,pa je La liga dosta izjednacena ,tako da im Evropa ne bjezi puno .

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 08 feb 2012, 18:34

juznjace, ti ovako kao ekspert spanske lige, da te priupitam stone, ako nije lajbe :lol:

de mi reci sta je s onim Alavesom, ima li kakve sanse da se vrate u prvu na kraju sezone?

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 08 feb 2012, 19:25

Semir bvb je napisao/la:Evo ako koga interesuje prosjek gledalaca na stadionima. Klikom na željenu ligu možeš vidjet prosjek kod klubova iz izabrane lige:
http://www.transfermarkt.de/en/default/ ... asics.html" onclick="window.open(this.href);return false;

FAIL,Veci teren na SB nego na Nou Campu :roll: :lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 feb 2012, 23:00

alacious je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Evo ako koga interesuje prosjek gledalaca na stadionima. Klikom na željenu ligu možeš vidjet prosjek kod klubova iz izabrane lige:

FAIL,Veci teren na SB nego na Nou Campu :roll: :lol:
Pa i jeste.Ne znam šta je smiješno.Neko je nedavno pisao dimenzije,u Španiji najveći teren na ESB pa onda isti na Mestalli i na Campu
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 feb 2012, 00:02

Pa dobro nije puno veci 1x2 ako se dobro secam,mrzi me da ulazim sada.Kod Barse je standardna mera 105x68 koju koristi vecina stadiona ovih jacih ekipa. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 feb 2012, 00:08

sonik24 je napisao/la:juznjace, ti ovako kao ekspert spanske lige, da te priupitam stone, ako nije lajbe :lol:

de mi reci sta je s onim Alavesom, ima li kakve sanse da se vrate u prvu na kraju sezone?
Moraju prvo do druge lige :mrgreen: pa tek onda u Primeru . Tesko ce do Segunde,obzirom da se u njihovoj grupi nalaze mocni Mirandes :mrgreen: i Ponferadina . Igraju dosta promjenjivo u zadnje vrijeme ,tako da su sada pali na 5 poziciju ali nista strasno jer im cetvrta amorebieta bjezi 2 boda . U Segundi B ,da bi usao u Segundu nije presudno biti prvi .

Najvaznije za Alaves je da zavrsi medju 4 ekipe na kraju sezone , pa onda kroz playoff pokusati obezbjediti Segundu.
Nosioci igre su im iskusni, Jito i Sendoa (koji ima prvoligaskog iskustva sa Herculesom ) .
Sadasnji trener je uspio Ponferadinu vratiti u Segundu . Tako da se nadamo istom epilogu i sa Alavesom ;)

Kad sam kod Segunde B . Cadiz dosta ubjedljivo igra ,tako da se nadam njihovm povratku ,isto tako ,Oviedo i Tenerife fino guraju .

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 09 feb 2012, 21:28

Mjesto odigravanja ovogodišnjeg finala Kupa kralja još uvijek nije odabrano. Kako piše španski As, navijači Real Madrida ne žele da to bude njihov stadion Santiago Bernabeu.

“Real Madrid ne želi ugostiti finale ovog takmičenja zbog mogućnosti da će kraljevski klub osvojiti Ligu prvaka. Tako bi došlo do poklapanja slavlja na Bernabeu i odigravanja utakmice finala”, piše As.

Takokođer, prenose španski mediji, ukoliko Barcelona osvoji ovo prvenstvo, Madriđani ne bi mogli trpjeti slavlje rivala i Katalonije na njihovom stadionu u glavnom gradu Španije.

Druge opcije su stadion Mestalla i Nou Camp. Kako je rekao Pep Guardiola, bitno je da stadion bude što veći i da bude što više navijača. Ako je vjerovati španskim medijima, Athletic se ne bi bunio da to bude baš na stadionu Nou Camp.

Drugi problem je datum odigravanja utakmice. Postoje dva određena datuma, a to su 20. i 25. maj. Ukoliko Barcelona ne prođe u finale Lige prvaka, Kup kralja će se igrati 20. maja, dan poslije finala LP. Ukoliko Barcelona prođe u finale najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja, finale Kupa kralja će se igrati 25. maja.
Sretno zmajevi!!

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 10 feb 2012, 13:01

Evo jedna AIO statisticka publikacija jedne spanske revizorske kuce. Vrlo opsirno, svih 5 top evropskih liga sa posebnim osvrtom na La Ligu, pa ako bude zainteresovanih, nek se nadje...
http://www.ptsport.tv/files/Football%20 ... 0Sport.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 feb 2012, 20:00

slika

U Segundi ,dva Galicijska velikana na vrhu 8-) dobro bi bilo da se vrate u paketu, Primera bi bila bogatija za jos jedan odlican derby .

BelminMUFC
Kontakt:

Post Postao/la BelminMUFC » 11 feb 2012, 20:25

Osasuna vodi protiv Barse. Ako Barsa kiksne ovdje onda se komotno mogu poselamiti sa titulom.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.