Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
0
Nema glasova.
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
2
33%
4) St.Pauli
0
Nema glasova.
5) Mainz
2
33%
6) Augsburg
2
33%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 6

van gall
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la van gall » 31 avg 2010, 15:14

Omerbavarac je napisao/la:
van gall je napisao/la:u koliko se zatvara prelazni rok?jel tacno da je do 12 se moglo sta raditi a posle 12 do 24 je samo papirologija?
Do 12 mora biti sve zavrseno.
znaci da smo ostali bez ijednog novog imena,bogu plakati je ovo cccc
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 avg 2010, 15:18

Ja sam čuo do 18 sati.A od 18-24 su provjere od strane Saveza.Moguće da griješim.

Vor der Schließung des Transfermarkts (heute, 18 Uhr) arbeiten die Manager der internationalen Top-Klubs mit Hochdruck an spektakulären Last-Minute-Deals.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 31 avg 2010, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 31 avg 2010, 15:20

Zdena04 je napisao/la:
Klopp je napisao/la:
reds je napisao/la:Opako se pojačao Schalke:Raul,Jurado,Huntelaar,Papadopoulos...juriš na titulu. 8-)
Ma kakav Schalke, pa pogledaj im odbranu. Ne mogu oni biti ni među prva tri. Evo dovedose nekog francuza u . odbranu, covjek bio na klupi u Lilu. Ako hoces titulu moras dovoditi svjetsku klasu u odbranu. Ako imas slabu odbranu, i ako ces u svakoj utakmici primati golove, dzaba ti napad. Nek prica ko sta hoce ali Magath ce kostati Schalke ove sezone zbog svoje arogantnosti i tvrdoglavosti.
Kakva je to logika? Proteklih sezona su imali najbolju odbranu lige pa ništa nismo osvojili.
Kako me samo nerviraju ovi likovi sa svojim teorijama.
Cuj kakva je logika? Zdrava logika druze. Ko je sta osvojio sa slabom odbranom? Pa bolje imati jaku odbranu a nesto slabiji napad, nego jak napad a losu odbranu.
Bila bi bruka i sramota da ste s onakvom igrom od prosle sezone osvojili ligu. Nije bilo dosadnijih utakmica od Schalkeovih. Svi osim Kuranyija igaju odbranu, vrse presing, i cekaju kontru ili prekid. I na kraju obicno bude 1:0 ili 2:0.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 avg 2010, 15:22

van gall je napisao/la: znaci da smo ostali bez ijednog novog imena,bogu plakati je ovo cccc
Po svemu sudeci, tako je. :evil:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 avg 2010, 15:30

Klopp je napisao/la: Cuj kakva je logika? Zdrava logika druze. Ko je sta osvojio sa slabom odbranom? Pa bolje imati jaku odbranu a nesto slabiji napad, nego jak napad a losu odbranu.
Bila bi bruka i sramota da ste s onakvom igrom od prosle sezone osvojili ligu. Nije bilo dosadnijih utakmica od Schalkeovih. Svi osim Kuranyija igaju odbranu, vrse presing, i cekaju kontru ili prekid. I na kraju obicno bude 1:0 ili 2:0.
Pričamo o odbrani i ja sam ti naveo podatak da smo mi imali najbolju odbranu proteklih sezona. Prema onome što si ti napisao, mi smo trebali, morali, biti prvak. Niđe veze! Ti samo ne možeš podnijeti da neko dođe i napiše da je Schalke konkurentan. Nešto te počinje kopkati pa nalijepiš ovdje neku teoriju. Imao je Bayern lošu odbranu (kvalitetno i kvantitetno) prošle sezone i šta su uradili? Osvojili kup, prvenstvo i došli do finala LP.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 31 avg 2010, 15:46

Zdena04 je napisao/la:
Klopp je napisao/la: Cuj kakva je logika? Zdrava logika druze. Ko je sta osvojio sa slabom odbranom? Pa bolje imati jaku odbranu a nesto slabiji napad, nego jak napad a losu odbranu.
Pričamo o odbrani i ja sam ti naveo podatak da smo mi imali najbolju odbranu proteklih sezona. Prema onome što si ti napisao, mi smo trebali, morali, biti prvak. Niđe veze! Ti samo ne možeš podnijeti da neko dođe i napiše da je Schalke konkurentan. Nešto te počinje kopkati pa nalijepiš ovdje neku teoriju. Imao je Bayern lošu odbranu (kvalitetno i kvantitetno) prošle sezone i šta su uradili? Osvojili kup, prvenstvo i došli do finala LP.
A sto ste imali najbolju odbranu? I sta mislis pod najbolja odbrana? Ti izgleda zakljucujes sto ste primili najmanje golova da su za to najzasluznija 4 covjeka u odbrani. Vec sam ti rekao, imali ste najbolju odbranu zato sto se komplet tim branio. Ako tim primi najvise golova, najmanje krivice ima u odbrani. Krivicu treba traziti ko igra ispred odbrane, jer vezni red ne radi kako treba. A upitno je hoce li ove zvijezde pomagati odbrani, koja je, posmatrajuci u odnosu na proslu sezonu mnogo slabija. I ja nisam nigdje rekao da ce neko ko ima jaku odbranu biti prvak. Ali je preduslov da budes prvak jaka odbrana i kao sto rekoh jaki igraci ispred odbrane koji ce presijecati napade.

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 31 avg 2010, 15:54

gdje je otisao carlos eduardo :?:
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 31 avg 2010, 15:55

HuX je napisao/la:gdje je otisao carlos eduardo :?:
Rubin Kazan
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 avg 2010, 15:57

Klopp je napisao/la: A sto ste imali najbolju odbranu? I sta mislis pod najbolja odbrana? Ti izgleda zakljucujes sto ste primili najmanje golova da su za to najzasluznija 4 covjeka u odbrani. Vec sam ti rekao, imali ste najbolju odbranu zato sto se komplet tim branio. Ako tim primi najvise golova, najmanje krivice ima u odbrani. Krivicu treba traziti ko igra ispred odbrane, jer vezni red ne radi kako treba. A upitno je hoce li ove zvijezde pomagati odbrani, koja je, posmatrajuci u odnosu na proslu sezonu mnogo slabija. I ja nisam nigdje rekao da ce neko ko ima jaku odbranu biti prvak. Ali je preduslov da budes prvak jaka odbrana i kao sto rekoh jaki igraci ispred odbrane koji ce presijecati napade.
Sad, u najmanju ruku, počinješ preseravati. Ali evo samo jedan podatak. Prije dvije sezone je Jones izabran za najboljeg zadnjeg veznog igrača u BL. On igra ispred odbrane kod nas. I ne čine samo četiri igrača odbranu, ima još i golman. ;)
Nije problem, dosta toga sam ja prošle sezone ovdje morao pročitati i "progutati" iako smo konstantno bili u vrhu lige, iako smo dva puta slavili u derbiju, iako smo na kraju bili ispred Dortmunda, iako smo dogurali dalje u kupu itd. Sad smo loše krenuli tako da me razne provokacije i teorije ne mogu iznenaditi.

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 31 avg 2010, 15:58

D1n0 je napisao/la:
HuX je napisao/la:gdje je otisao carlos eduardo :?:
Rubin Kazan
hvala :)
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 31 avg 2010, 16:10

Zdena04 je napisao/la:
Klopp je napisao/la: A sto ste imali najbolju odbranu? I sta mislis pod najbolja odbrana? Ti izgleda zakljucujes sto ste primili najmanje golova da su za to najzasluznija 4 covjeka u odbrani. Vec sam ti rekao, imali ste najbolju odbranu zato sto se komplet tim branio. Ako tim primi najvise golova, najmanje krivice ima u odbrani. Krivicu treba traziti ko igra ispred odbrane, jer vezni red ne radi kako treba. A upitno je hoce li ove zvijezde pomagati odbrani, koja je, posmatrajuci u odnosu na proslu sezonu mnogo slabija. I ja nisam nigdje rekao da ce neko ko ima jaku odbranu biti prvak. Ali je preduslov da budes prvak jaka odbrana i kao sto rekoh jaki igraci ispred odbrane koji ce presijecati napade.
Sad, u najmanju ruku, počinješ preseravati.
Ovim si se iskljucio iz rasprave. Definitivno se ne moze s tobom diskutovati. Ja sam s tobom zavrsio. Meni se cini da ti nista nisi skontao sta sam ja napisao. To odlikovanje Jonesa ide upravo u prilog mojoj tezi.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 avg 2010, 16:19

Klopp je napisao/la: Ovim si se iskljucio iz rasprave. Definitivno se ne moze s tobom diskutovati. Ja sam s tobom zavrsio. Meni se cini da ti nista nisi skontao sta sam ja napisao. To odlikovanje Jonesa ide upravo u prilog mojoj tezi.
Žao mi je al' te još jednom moram citirati. Skont'o sam ja tvoju priču ali iznova počinješ navoditi neke nove razloge (od loše odbrane preko ko je šta osvojio sa lošem odbranom pa do vezni red je najzaslužniji za odbranu itd.) Zato sam se i isključio iz rasprave. Samo sam htio reći da Jones nije igrao prošle sezone samo pa smo opet imali najbolju sezonu (znam, već ti je u mislima "da smo se branili svim sredstvima prošle sezone" :roll: )

OK. Dortmund ima najbolju odbranu i Vi ćete osvojiti BL.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 31 avg 2010, 16:38

FRANK RIBERY je napisao/la:Ja sam čuo do 18 sati.A od 18-24 su provjere od strane Saveza.Moguće da griješim.

Vor der Schließung des Transfermarkts (heute, 18 Uhr) arbeiten die Manager der internationalen Top-Klubs mit Hochdruck an spektakulären Last-Minute-Deals.
upravu si tako pise,do 18h se znaci moze nesto promjeniti.....ajd nadat se jos malo:)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 avg 2010, 17:00

http://www.bundesliga.de/media/native/a ... -10-11.pdf

Posljednja transfer lista za ovaj prelazni rok. Ako ste citali onaj blog gdje se kaze da Petric ostaje, a van der Vaart ne dolazi lijepo se kaze da je danas u 12 h izasla posljednja transfer lista, ukoliko se igrac X ne nalazi na istoj moze preci u klub ali nema pravo nastupa za isti do sljedeceg prelaznog roka. Imate satute DFL-a koje mozete procitati. Zanimljivo je i to da na ovoj listi nema ni Zvjezdana Misimovica.

Ej jest onaj Stuttgart simpatican, ponudili 3,5 miliona eura za Petrica. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 avg 2010, 17:49

schalke jako aktivan u posljednja 24 sata...doveden sinoc huntelaar (14 milona eura), danas jose manuel hurado (ofanzivni vezni iz atletico madrida, 13 miliona eura), doveli i odbrambenog igraca plestana iz lillea...stuttgart doveo sinoc camoranesija, danas namjerava dovest igraca iz strasburga po imenu bah.....da silva, bivsi igrac karlsruhea i mainza potpisao za dortmund....hoffenheim doveo islandjanina sigurdsona, ofanzivnog veznog igraca, 20 godina iz engleskog drugoligasa readinga za 5,2 miliona eura...velike investicije u zadnjih 24 sata, a bit ce do veceras 0.00 uzbudljivo pratit razvoj situacije mozda jos zanimljivih transfera bude....petricev transfer iz hsv-a u stuttgart je propao
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 31 avg 2010, 19:30

U petak, aBd, biće odigrana prijateljska utakmica izmedju Bayera i Schalkea. Klubovi ce pauzu zbog utakmica reprezentacija iskoristiti za test utakmicu, a tekma ce biti odigrana u Wupertalu. Na stadionu ce biti smjesteni navijaci Bayera na jugu, dok navijaci Schalkea ce biti smjesteni na sjeveru.
slika
Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 31 avg 2010, 21:08

effe_sa je napisao/la:schalke jako aktivan u posljednja 24 sata...doveden sinoc huntelaar (14 milona eura), danas jose manuel hurado (ofanzivni vezni iz atletico madrida, 13 miliona eura), doveli i odbrambenog igraca plestana iz lillea...stuttgart doveo sinoc camoranesija, danas namjerava dovest igraca iz strasburga po imenu bah.....da silva, bivsi igrac karlsruhea i mainza potpisao za dortmund....hoffenheim doveo islandjanina sigurdsona, ofanzivnog veznog igraca, 20 godina iz engleskog drugoligasa readinga za 5,2 miliona eura...velike investicije u zadnjih 24 sata, a bit ce do veceras 0.00 uzbudljivo pratit razvoj situacije mozda jos zanimljivih transfera bude....petricev transfer iz hsv-a u stuttgart je propao

Važi za najtalentovanijeg Islanđanina poslije Eidura. Dobar posao za Hoffe.

Po meni, Jurado najbolje pojačanje posljednjeg dana. Gledao sam ga par puta i djeluje fantastično ;)
LUHG!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 avg 2010, 21:34

Golovi i sistencije Jurada u sezoni 2009/2010

[youtube][/youtube]

Sobzirom da neki pišu kako je on rezervni igrač Atletica evo vam prilike da se uvjerite da je odigrao sve utakmice za Atletiko.Prošle godine je odigrao 64 meča za Madriđane.Od tog u više od 42 je bio starter.

http://www.transfermarkt.de/de/jose-man ... 28261.html
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 31 avg 2010, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 31 avg 2010, 21:43

FRANK RIBERY je napisao/la:Golovi i sistencije Jurada u sezoni 2009/2010

[youtube][/youtube]

Sobzirom da neki pišu kako je on rezervni igrač Atletica evo vam prilike da se uvjerite da je odigrao sve utakmice za Atletiko.Prošle godine je odigrao 64 meča za Madriđane.Od tog u više od 42 je bio starter.
i bez ovog vidjenog sam znao da se radi o odlicnom igracu i sigurno da ce biti dobor pojacanje za Schalke....cestitke Felixu

BAYERN MUNCHEN

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 31 avg 2010, 21:48

Zar čemo na osnovu you tube suditi o kvaliteti dotičnog...dovoljno puta sam ga gledao da mogu reči da je prosječan igrač(14 mil. :roll: )ali eto vrijeme če pokazati
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.