FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

harry_90
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 12:14

Arbitražni sud NSBiH odlučio: Savez Slobodi mora isplatiti preko 200.000 KM!

Kako iz izvora bliskih Nogometnom savezu BiH doznaje portal Tuzlainfo.ba, na jučerašnjem izjašnjavanju Arbitražnog suda NSBiH-a, Slobodina tužba protiv „bh. kuće nogometa“ za prošlogodišnje protivzakonito oduzimanje prava igranja u evropskim kupovima je prihvaćena kao osnovana.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, NSBiH će tuzlanskom premijerligašu na ime odštete morati isplatiti iznos koji je utvrdio sudski vještak u ovom slučaju, a koji bi trebao nadoknaditi Slobodinu dobit da je igrala najmanje dvije evropske utakmice, koje je zaslužila plasmanom u prvenstvu.

S obzirom da odluka Arbitražnog suda, tek treba da dobije konačan oblik, još uvijek nam nije poznato o kojem se iznosu radi. Međutim, tokom procesa koji traje još od prošle sezone, najčešće je spominjana cifra koja je prelazila 200.000 KM. Odluka Abitražnog suda bi trebala biti javna u ponedjeljak, kada će se i znati više pojedinosti o obavezama NSBiH-a u ovom slučaju.

Podjećamo, nakon što je Komisija za licenciranje, FK Sloboda u prošloj sezoni nosnovano odbila izdati licencu za evropske kupove, ta na taj način omugućila nastup NK Široki Brijeg u pretkolima Evropske lige, Tuzlaci su odlučili potražiti pravdu unutar nadležnih sudova NSBiH-a. Proces je trajao skoro godinu dana, s tim da je već od samog početka bilo jasno da su svi dokazi na strani oštećene Slobode.

NSBiH je nedavno ponudio, pa odustao od nagodbe u ovom slučaju, smatrajući da će dobiti naklonost tročlanog vijeća Arbitražnog suda. Međutim, očigledno je da su dobili tek još jednu veliku finansijsku obavezu, koja će dodatni teret za „klimavu kasu“ saveza.

U Slobodi i NSBiH-u su bez komenatra na epilog ovog slučaja, s obzirom da konačna odluka još uvijek nije napisana niti dostavljena stranama u sporu.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 jun 2010, 12:57

Bolje ista nego nista. :D :D
Bice para.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 12:59

Samo koliko ce to otici u klub,a koliko u djepove Sabovica i ostali lopova unutar Slobode,a znas i sam da Mesanovic mora dobit nesto od ovoga ;) sa ovim bi se mogli sacuvat neki igraci i dovest 2 kvalitetna pojacanja,ali vidjecemo .

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 26 jun 2010, 13:24

harry_90 je napisao/la:Arbitražni sud NSBiH odlučio: Savez Slobodi mora isplatiti preko 200.000 KM!

Kako iz izvora bliskih Nogometnom savezu BiH doznaje portal Tuzlainfo.ba, na jučerašnjem izjašnjavanju Arbitražnog suda NSBiH-a, Slobodina tužba protiv „bh. kuće nogometa“ za prošlogodišnje protivzakonito oduzimanje prava igranja u evropskim kupovima je prihvaćena kao osnovana.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, NSBiH će tuzlanskom premijerligašu na ime odštete morati isplatiti iznos koji je utvrdio sudski vještak u ovom slučaju, a koji bi trebao nadoknaditi Slobodinu dobit da je igrala najmanje dvije evropske utakmice, koje je zaslužila plasmanom u prvenstvu.

S obzirom da odluka Arbitražnog suda, tek treba da dobije konačan oblik, još uvijek nam nije poznato o kojem se iznosu radi. Međutim, tokom procesa koji traje još od prošle sezone, najčešće je spominjana cifra koja je prelazila 200.000 KM. Odluka Abitražnog suda bi trebala biti javna u ponedjeljak, kada će se i znati više pojedinosti o obavezama NSBiH-a u ovom slučaju.

Podjećamo, nakon što je Komisija za licenciranje, FK Sloboda u prošloj sezoni nosnovano odbila izdati licencu za evropske kupove, ta na taj način omugućila nastup NK Široki Brijeg u pretkolima Evropske lige, Tuzlaci su odlučili potražiti pravdu unutar nadležnih sudova NSBiH-a. Proces je trajao skoro godinu dana, s tim da je već od samog početka bilo jasno da su svi dokazi na strani oštećene Slobode.

NSBiH je nedavno ponudio, pa odustao od nagodbe u ovom slučaju, smatrajući da će dobiti naklonost tročlanog vijeća Arbitražnog suda. Međutim, očigledno je da su dobili tek još jednu veliku finansijsku obavezu, koja će dodatni teret za „klimavu kasu“ saveza.

U Slobodi i NSBiH-u su bez komenatra na epilog ovog slučaja, s obzirom da konačna odluka još uvijek nije napisana niti dostavljena stranama u sporu.

Svaka čast!Pravda je spora ali ipak dostižna.Neznam kad ćete i dali ćete dobiti te pare, ali ste moralni pobjednici.Ako Sloboda nije mogla dobiti licencu, kako su neki drugi mogli, koji nemaju ništa sređeniji klub?Mislim da odigravanje tekma na Tušnju nije bio problem, igralo bi se na Bilinom ili negdje drugdje,da su odobrili licencu za druge stvari.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 jun 2010, 13:33

Frutek je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:I ja necu vise placati nek iskljuce! Da finansiram od svoje pretplate KK Bosna!!! :roll:
Nek budu sponzori KK Slobodi pa cu placati!
Nažalost nemaju konkurenciju :roll:
fala bogu kod nas imaju...logosoft :mrgreen:
telefon iste cijene, cak jeftinije sto se tice inostranstva :D
a o netu da ne govorim xdsl, 230GB mjesecno :D

nego yebo telefon, jel obustavljen rad na stadionu?
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 13:53

Seyo_TM je napisao/la:
Frutek je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:I ja necu vise placati nek iskljuce! Da finansiram od svoje pretplate KK Bosna!!! :roll:
Nek budu sponzori KK Slobodi pa cu placati!
Nažalost nemaju konkurenciju :roll:
fala bogu kod nas imaju...logosoft :mrgreen:
telefon iste cijene, cak jeftinije sto se tice inostranstva :D
a o netu da ne govorim xdsl, 230GB mjesecno :D

nego yebo telefon, jel obustavljen rad na stadionu?
Radi se na stadionu ;) mislim da sa ovim parama od saveza moze se svasta uradit,pa i platit telefon :mrgreen: ja ne bi platio,imaju mobiteli svaki dan dopunica od petaka ;) moze se rijesit igracki kadar uz neka pojacanja,i sacuvat par igraca od naredne sezone,mislim na Smajlovica,Milosevica,Karadzu itd.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 14:04

SMAJLOVIĆ: SLOBODA JE BILA NAJKONKRETNIJA

Iako je bio nadomak prelaska u redove Sarajeva, napadač Slobode Damir Smajlović odlučio je ostati na Tušnju još godinu dana.

Brzonogi napadač Slobode Damir Smajlović bio je želja nove i ambiciozne Uprave Sarajeva, no bivši golgeter gradačačke Zvijezde neće mijenjati sredinu, bar ne u narednih godinu dana, na koliko je danas potpisao ugovor sa Slobodom.

"Dogovor sa Sarajevom već je bio postignut, ali ljudi iz Slobodine Uprave su me na kraju uspjeli nagovoriti da ostanem. Dakle, sigurno je da ne mijenjam sredinu ovog ljeta, pa ću i naredne sezone braniti 'crveno-crne' boje", kazao je Smajlović za SportSport.ba, te dodao.

"Sloboda je, ipak, moj klub i moram priznati da mi je na kraju drago što sam ostao. Kako sam ja obaviješten, još nekoliko pojačanja će doći u Slobodu i ove godine se sigurno borimo za izlazak na evropsku scenu."

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 jun 2010, 14:19

vas ce koridasi streljati na kraju :mrgreen:
Dogovor sa Sarajevom već je bio postignut, ali ljudi iz Slobodine Uprave su me na kraju uspjeli nagovoriti da ostanem.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 26 jun 2010, 14:23

Tito dragi da znaš šta se radi.
Ova se Tuzla baš otela :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 jun 2010, 14:25

čamac je napisao/la:Tito dragi da znaš šta se radi.
Ova se Tuzla baš otela :D
jasta bolan...ufatili fursat :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 14:27

Seyo_TM je napisao/la:vas ce koridasi streljati na kraju :mrgreen:
Dogovor sa Sarajevom već je bio postignut, ali ljudi iz Slobodine Uprave su me na kraju uspjeli nagovoriti da ostanem.
Smajlovic zna gdje mu je najbolje,jos da Milosevic,Karadza ostanu bilo bi dobro,Gavaric ostaje,Bekic izgleda ostaje,samo ce nam sad biti potreban jos jedan napadac jer Mostarlic je otisao,Mujic izgleda ne misli se vracat u Slobodu.Kaze Smajlovic da ce biti neka pojacanja,vidjecemo dal ce ista biti od toga.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 26 jun 2010, 14:54

ove godine se ne zajebavajte.. :mrgreen: odbranite cast kantona :D ako bude zapelo za koji bod sredit cemo to u gradačcu il banovicima :mrgreen: ko ce kome neg svoj svome :D
-PAJA Fan Club!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 15:16

Predstavnici Advokatske kancelarije “Faik Muhić” iz Tuzle, koji su zastupali Slobodu u ovom sporu, tražili su obeštećenje oko 600.000 maraka, ali je tokom arbitraže, koja je potvrdila da su pojedinci iz Saveza raznim propustima eliminisali Slobodu iz Evrope, objasnili da će obeštećenje tuzlanskom klubu biti manje od očekivanog. Prema informacijama iz kluba, očekuje se najmanje 200.000 maraka, što bi za Slobodu bila injekcija za spas finansijski oboljelog pacijenta.

Prema navodima advokata, tačnu visinu štete koja je Slobodi nanesena neizdavanjem licence za nastup u Evropi (greška komesara Nijaza Hodžića!), procijenit će sudski vještak finansijske struke, a odštetase odnosi na izgubljenu dobit za pravo nastupa u Evropskom kupu, te za jednu utakmicu u tom takmičenju.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 15:21

Glavas jucer izjavio pred pocetak priprema: ”Danas se odazvalo 12 igrača i znam da je to malo, ali do ponedeljka Karadža, Gavarić, Milošević, Mujić i Smajlović bi trebali da se priključe. Staniša Nikolić bi trebao u toku sedmice da dođe. Naravno, trebaju ljudi da se dogovore sa svima, ali opet sam optimista i mislim da ćemo mi do odlaska na pripreme u srijedu imati kompletan kadar”, kazao je Šef stručnog štaba Slobode Vlatko Glavaš.

Sad cemo vidjet hocel sta biti od ovoga

Van Klomp
Kontakt:

Post Postao/la Van Klomp » 26 jun 2010, 15:23

_Bad_boy je napisao/la:ove godine se ne zajebavajte.. :mrgreen: odbranite cast kantona :D ako bude zapelo za koji bod sredit cemo to u gradačcu il banovicima :mrgreen: ko ce kome neg svoj svome :D
Da samo znate kako ste voljeni u Banovicima... Nece u Banovicima niko boda izvuci na guzove ove sezone.
RED BULL daje ti krila - RAKIJA pogon na sve 4

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 jun 2010, 16:09

nikad mi nismo ni bili voljeni tamo hehe al kad se invazija izvrsi nema tu voljen -ne voljen..jos se sjecam zadnje invazije kad je Buco dao gol za pobjedu.

u banovicima ko u tuzli kad sloboda igra,samo ako se neke stvari posloze :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 26 jun 2010, 16:16

Da li će Banovići ostati u PL duže od jedne sezone?
A đe da znam?!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 jun 2010, 16:34

Van Klomp je napisao/la:
_Bad_boy je napisao/la:ove godine se ne zajebavajte.. :mrgreen: odbranite cast kantona :D ako bude zapelo za koji bod sredit cemo to u gradačcu il banovicima :mrgreen: ko ce kome neg svoj svome :D
Da samo znate kako ste voljeni u Banovicima... Nece u Banovicima niko boda izvuci na guzove ove sezone.
ne trebas mi reci znamo mi to odavno, a vi imate svoje razloge :)..ipak mi smo vama rivali i razumljivo je da cete nas mrzit valja nosit breme manjeg kluba u kantonu(kanton koji ce se nadam se uskoro ukinuti)... mi vam ipak uvjek zelimo najbolje, a Buducnost je i nama dala bodove kad aje trebalo, a i mi smo njima jednom dali bod u tuzli kada je bilo 0:0 tad kada vam je trebalo
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ajla
Kontakt:

Post Postao/la ajla » 26 jun 2010, 16:34

harry_90 je napisao/la:Glavas jucer izjavio pred pocetak priprema: ”Danas se odazvalo 12 igrača i znam da je to malo, ali do ponedeljka Karadža, Gavarić, Milošević, Mujić i Smajlović bi trebali da se priključe. Staniša Nikolić bi trebao u toku sedmice da dođe. Naravno, trebaju ljudi da se dogovore sa svima, ali opet sam optimista i mislim da ćemo mi do odlaska na pripreme u srijedu imati kompletan kadar”, kazao je Šef stručnog štaba Slobode Vlatko Glavaš.

ma hoce bit ce...stanisa kod nas dolazi...rekla sam ja za stanisu da bi trebao doci (barem sam i ja takvu informaciju dobila od pomocnog trenera)....ako nam ovakav sastav bude....aBd titula je nasa... :mrgreen: :mrgreen:
FKR 1987..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 16:42

ajla je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Glavas jucer izjavio pred pocetak priprema: ”Danas se odazvalo 12 igrača i znam da je to malo, ali do ponedeljka Karadža, Gavarić, Milošević, Mujić i Smajlović bi trebali da se priključe. Staniša Nikolić bi trebao u toku sedmice da dođe. Naravno, trebaju ljudi da se dogovore sa svima, ali opet sam optimista i mislim da ćemo mi do odlaska na pripreme u srijedu imati kompletan kadar”, kazao je Šef stručnog štaba Slobode Vlatko Glavaš.

ma hoce bit ce...stanisa kod nas dolazi...rekla sam ja za stanisu da bi trebao doci (barem sam i ja takvu informaciju dobila od pomocnog trenera)....ako nam ovakav sastav bude....aBd titula je nasa... :mrgreen: :mrgreen:
Bit ce dobro ako Stana dodje,al valja ove sacuvat,sad kad nam legnu pare od saveza mozemo kupit neke igrace,a ove sto hoce da odu zadrzat,evo Smajlovic novi ugovor potpisao,a bio blizu prelaska u Sarajevo,mozda ga trznula vijest od 200.000 km,pa se predomislio :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.