Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mirzatele
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la mirzatele » 28 dec 2013, 10:40

upravu si brate sve...dzeko bi dao 30 golova u realu...i dao bi u barseloni preko 30..Lako je messi-u kad je okruzen onakvim srednjim redom...messi ne bi dav'o golove da je okruzen englezima..dzeko bi u zelji isto davao 20+ sve bi,bi,bi al nista se ne desava..i dalje on sjedi na klupi i tako ce bit dok ne odluci promijeniti klub
isto tako navas i silva kad vide dzeku samog oni ce radije nabiti u aut i rizikovati da izgube mjesto u prvih 11 samo da dzeko ne bi dao gol jer je njima bitno da negredo igra....
al s tobom se nema smisla ni raspravljati..

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 dec 2013, 10:42

Michu je dao 20 tak golovau Svonsiju ,da je mao silvu,nasrija dao bi 40 a kosta tri miliona funti ;)
Da smo mi imali jacu grupu bilo baraz ;)

da je ovo da je ono....

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 28 dec 2013, 10:44

mirzatele je napisao/la:upravu si brate sve...dzeko bi dao 30 golova u realu...i dao bi u barseloni preko 30..Lako je messi-u kad je okruzen onakvim srednjim redom...messi ne bi dav'o golove da je okruzen englezima..dzeko bi u zelji isto davao 20+ sve bi,bi,bi al nista se ne desava..i dalje on sjedi na klupi i tako ce bit dok ne odluci promijeniti klub
isto tako navas i silva kad vide dzeku samog oni ce radije nabiti u aut i rizikovati da izgube mjesto u prvih 11 samo da dzeko ne bi dao gol jer je njima bitno da negredo igra....
al s tobom se nema smisla ni raspravljati..
Messi je srednjak. Vecina boljih igraca sredine terena mogu sami sebi stvorit priliku za gol.
Na prste jedne ruke se mogu nabrojat napadaci koji to mogu. Dzeko nazalost ovisi o milosti/nemilosti svog veznog reda. Napadaci koji ne ovise mogu predriblat dvojicu i postici gol su. To su Suarez, Aguero, Ibrahimovic, Cavanni. Igraci kojima ucinak ovisi o kvaliteti i kolicini asistencija iz veznog reda su Dzeko, Negredo itd.
Silva ima zabetonirano mjesto u prvih 11 i nije sebican igrac.
Navas je najsebicniji igrac kojega sam ikad vidio. On i nema mjesto u prvih 11 on je prva zamjena i igrac koji igra svaku trecu ligasku od pocetka. I on nece izgubit mjesto ako ne doda Dzeki koju loptu. Ako ostatak utakmice trci ko konj 110% i proigra kojeg drugog igraca ili sam postigne gol.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 dec 2013, 10:52

Ne znam, moguće da je do mene, ali meni se čini da i protivnički golmani brane Džekine udarce, a puštaju šuteve Negreda, kao što su prije godinu-dvije puštali šuteve Aguera. Isto tako, ni ove lopte nisu haman pravljene za naše reprezentativce. Jednostavno, ne idu lopte u gol, već visoko preko prečke. Dobro, nekad odu i daleko pored gola, al' o tome nekom drugom prilikom. A o proizvođačima opreme da ne govorim. Koji su to mrzitelji lika i djela Edina Džeke. Uzalud ona zastava BiH na kopačkama kad su ugradili kojekakve čipove koji loptu navode pravo u golmana. Vidiš, to nisu uradili Negredu. Prokletnici. Ovo su sve osnove za jednu dobru tužbu i iskreno se nadam da će Džeko pokrenuti istu. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 28 dec 2013, 11:00

Monolog je napisao/la:Ne znam, moguće da je do mene, ali meni se čini da i protivnički golmani brane Džekine udarce, a puštaju šuteve Negreda, kao što su prije godinu-dvije puštali šuteve Aguera. Isto tako, ni ove lopte nisu haman pravljene za naše reprezentativce. Jednostavno, ne idu lopte u gol, već visoko preko prečke. Dobro, nekad odu i daleko pored gola, al' o tome nekom drugom prilikom. A o proizvođačima opreme da ne govorim. Koji su to mrzitelji lika i djela Edina Džeke. Uzalud ona zastava BiH na kopačkama kad su ugradili kojekakve čipove koji loptu navode pravo u golmana. Vidiš, to nisu uradili Negredu. Prokletnici. Ovo su sve osnove za jednu dobru tužbu i iskreno se nadam da će Džeko pokrenuti istu. 8-)
Vidi ja nisam neki Dzeko ljubac daleko od toga. Dzeku sve manje i manje cijenim zbog toga jer ponekad suti ko picka i ne najebe se matere igracu, treneru komu god. Vjeruj mi kad bi bio umjesto Negreda bolji igrac od Dzeke tipa Ibrahimovica, Rooneya, Van Persia, Suareza, Aguera itd. Ja ga nebi toliko branio. Rekao bi samo idi iz kluba ili sam si sebi kriv. To bi bila moja prva i zadnja recenica. Negredo nije igracki toliko bolji negu mu se jednostavno poslozilo. Trener, izbor suigraca i kad imas to onda te jos i sreca prati u vecini slucajeva. Ja prvenstveno pratim fudbal i to jako mnogo. Ali Dzeko je samim tim da je bio prvi strijelac City-a u ligi prosle godine i Wolfsburga, Repke pokazao svoje kvalitete koje ovdje upropastava.
A tvoje stavljanje jednog Aguera i Negreda u istu recenicu nije ozbiljno. Nadam se da ces me prestati dozivljavati kao nekog sljepog Dzeko ljubca. Jer sam ja dalekoooooo od toga, vjeruj mi.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 dec 2013, 11:06

Ako ti nisi Džekoljubac strah me onda vidjeti one što jesu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 28 dec 2013, 11:13

Romanista10 je napisao/la:
viKK je napisao/la:
Romanista10 je napisao/la: Velika stvar igrat dobro. Kad imas najjaci vezni red u ligi koji melje sve pred sobom. igras 10 tekmi i vise u nizu. I igras sa suigracima iz repke, cak iz prijasnjeg kluba. Daj Dzeki Pjanica i Lulica. Kao sto Negredo ima Navasa, Silvu, Garciu + Argentince. Zabio bi ovih 8 Negredovih ligaskih golova ko od sale i preporodio bi se.
Najbolji primjer ti je Soldado. Kupljen je u isto vrijeme kao Negredo za vise para. Vazili su prije manje od 6 mjeseci za igrace identicne kvalitete. Negredo rastura a jadni Soldado u 15 utakmica neznam jel zabio dva gola iz igre. U cemu je razlika. Pa Soldado nije okruzen tako kvalitetnim veznim redom a kamoli svojim suigracima iz Repke. Negredo u Tottenhamu nebi zabijo vise od 5 golova. Dzeko bi zabio kao Negredo i Soldado zajedno da je igrao 15 utakmica od pocetka za Tottenham.
i šta si sad ti rekao? rekao si da negredo zabija više od džeke. kako, zašto? to je nebitno. on ima saigrače i ekipu zbog koje zabija, i nek zabija i dalje, ekipa igra dobro a pellegrini ima osiguran posao. to je sve što je bitno treneru, i naravno da će forsirati iste igrače ako će zbog njih negredo zabijati i tako osiguravati pobjede svojoj ekipi. moraš nekada gledati stvari sa objektivnog stajališta, a ne obazirati se ko je igrač sa brojem 10, 15, 9, 21 itd.
evo OBJEKTIVNO da ne moze objektivnije.
1) Da je Dzeko dobio 10 utakmica u nizu i on bi zabijo ISTO ako ne i vise
2) Negredo je tu privjesak a ne da trener njemu podredi ekipu. Srednjaci melju jednstavno. SIlva, Nasri, Yaya i Fernandinho je najaci vezni red u Engleskoj ako ne i na svijetu. Niko na svijetu nema dva tako kreativna zadnja vezna kao sto su Yaya i Fernandinho. 7/8 Negredovih golova su kod kuce kad vezni red slomi ekipe i njemu ( u najvise slucaja Navas ) doda loptu i ovaj da gol sa 2,3 m. Negredo je u gostima kad nisu toliko dominanti zabio tek 1 gol od odigranih skoro 500 min. Uz takav vezni red jos igra sa jednim od najboljih napadaca na svijetu Aguerom.
i šta smo zaključili? negredo zabija golove, i kao takav treba da igra jer ekipa od toga profitira. kraj priče.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 28 dec 2013, 11:13

Marsal je napisao/la:Ako ti nisi Džekoljubac strah me onda vidjeti one što jesu.
Meni je samo zao da cemo izgubiti najboljeg napadaca poslje rata. I pitanje dali cemo imati takvog u sljedecih 20,30 godina. Zbog nekih glupih odluka ( izbor kluba ).
Inace alergican sam na nepravde u zivotu i sportu. I dovoljno dugo pratim City ( 3 godine ) da su mi neke stvari jasne. Isto tako znam da je 90 % ljudi zao da Dzeko propada. Jedina razlika je da je bar 30-tak ljudi odustalo od Dzeke vec prije godinu, dvije na ovom forumu ali eto ja sam se kasnije prikljucio. Inace redovno pratim ovu stranicu i forum vec cetri godine.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 28 dec 2013, 11:18

viKK je napisao/la: evo OBJEKTIVNO da ne moze objektivnije.
1) Da je Dzeko dobio 10 utakmica u nizu i on bi zabijo ISTO ako ne i vise
2) Negredo je tu privjesak a ne da trener njemu podredi ekipu. Srednjaci melju jednstavno. SIlva, Nasri, Yaya i Fernandinho je najaci vezni red u Engleskoj ako ne i na svijetu. Niko na svijetu nema dva tako kreativna zadnja vezna kao sto su Yaya i Fernandinho. 7/8 Negredovih golova su kod kuce kad vezni red slomi ekipe i njemu ( u najvise slucaja Navas ) doda loptu i ovaj da gol sa 2,3 m. Negredo je u gostima kad nisu toliko dominanti zabio tek 1 gol od odigranih skoro 500 min. Uz takav vezni red jos igra sa jednim od najboljih napadaca na svijetu Aguerom.
i šta smo zaključili? negredo zabija golove, i kao takav treba da igra jer ekipa od toga profitira. kraj priče.[/quote]

OK posteno. Sve se slazemo osim jedne stvari. Mislim da je trener trebao dati jednom 2,3 utakmice pa drugom pa izabrat boljeg. A ne Dzeku izbacit poslije ( 45 min ) trece utakmice. Prve dvije je odigrao dobro. Da bi drugom igracu dao 10 utakmica zaredom. To se ne radi kad imas dva napadace koja vrijede 20 mil. EUR +. Nego ih rotiras. Gdje to pise da Dzeko nebi zabio 8 golova u 13 PL odigranih kao starter 17 utakimca u PL sve ukupno ( odigranih 1078 min ).

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 dec 2013, 11:23

Negredu je ovo jos debitantska sezona u EPL, a vec je zabio 14 golova ukupno i 6 asistencija. Istina da je dobijao vise sansi od Dzeke, ali on opravdava ulozeno povjerenje, i vraca to sa odlicnim asistencijama i golovima.

Dzeko krajnje na ljeto napusta City, jer tada jos ima 1 godinu ugovora, i City sigurno zeli uzeti nekih 15 miliona na njemu, a ako zeli igrati i docekati SP u formi (a ne skupljati minute u Carling Cupu), onda neka ide.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 dec 2013, 11:31

Goalgetter je napisao/la:
Dzeko krajnje na ljeto napusta City, jer tada jos ima 1 godinu ugovora, i City sigurno zeli uzeti nekih 15 miliona na njemu, a ako zeli igrati i docekati SP u formi (a ne skupljati minute u Carling Cupu), onda neka ide.
On ako zeli potpuno spreman u Brazil on bi morao napustiti City u januaru, pa po cijenu posudbe u neki manji klub ali klub u kojem ce igrati svaku utakmicu.
Problem predstavljaju povrede Aguera i Negreda, iako Spanac nema neku opasnu povredu i trebao bi biti spreman uskoro, ua Kuna se tako ne moze reci.

Realno, kad se obojica vrace, Dzeko ce ponovo naci svoje mjesto na klupi (ako jos uvijek nije tako?) i dobijace sansu na kapaljku i to ne zbog njegove (ne)kvalitete, nego zbog Pellegrinija koji definitivno forsira vise Negreda iako je po meni isti losiji napadac od Dzeke. Za Aguera ne treba trositi rijeci, momak je zvijer.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 28 dec 2013, 11:31

Ne komentarisem puno po ovim temama, ali redovno citam...

Ne kontam sto se dzaba raspravljate, Dzeku volim ko Boga, ali je Negredo "trenutno" bolji napadac i tu se sva prica zavrsava!!!

Pozdrav,

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 28 dec 2013, 11:33

ma hajde danas ce igrat 100 posto jedini je koji nije povrijedjen
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 dec 2013, 11:35

Pasha_car_aga je napisao/la:
Ne kontam sto se dzaba raspravljate, Dzeku volim ko Boga, ali je Negredo "trenutno" bolji napadac i tu se sva prica zavrsava!!!
Mozemo reci da je trenutno bolji napadac po pitanju forme (dobro, taj parametar i jeste jedan od najvaznijih :mrgreen: ), ali isto tako mozemo reci da je igrao puno vise nego Dzeko, imao je puno vise vremena da nadje sebe i da se pokaze u najboljem izdanju.
Ja sam misljenja da je ovo Negredov maksimum, da on od ovoga ne moze biti bolji, ali opet cemo vidjeti, da ne bude da prejudiciram. :D
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 28 dec 2013, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 28 dec 2013, 11:40

Omerbavarac je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
On ako zeli potpuno spreman u Brazil on bi morao napustiti City u januaru, pa po cijenu posudbe u neki manji klub ali klub u kojem ce igrati svaku utakmicu.
Problem predstavljaju povrede Aguera i Negreda, iako Spanac nema neku opasnu povredu i trebao bi biti spreman uskoro, ua Kuna se tako ne moze reci.

Realno, kad se obojica vrace, Dzeko ce ponovo naci svoje mjesto na klupi (ako jos uvijek nije tako?) i dobijace sansu na kapaljku i to ne zbog njegove (ne)kvalitete, nego zbog Pellegrinija koji definitivno forsira vise Negreda iako je po meni isti losiji napadac od Dzeke. Za Aguera ne treba trositi rijeci, momak je zvijer.
Tako je. Aguero se vraca sa 4-5 sedmica. Taman da prodje Januarski transfer rok. Negredo se vraca sljedecu utakmicu protiv Swansea ako ne bude i danasnju odigrao. Problem je neigranje/nezadovoljstvo Jovetica. I problem broj dva je da je Gudietti skoro dogovorio posudbu za 6 mjeseci u Betis. Pisu da je trener bio odusevljen kad je Guidetti rekao razlog odlaska bas u Betis ( trazilo ga 9 klubova ). A taj je da se lakse prilagodi spanskom nacinu igranja fudbala, da se lakse snadje u timu. :)
Inace Dzeko je trazena roba vec tri godine. A Negreda nije ni pomirisao jedan Real, Barcelona ili Atletico Madrid da ne idemo dalje. Samo City. Nudio ga agent Napoliju a Benitez odbio, htio Dzeku,( prije 6 mjeseci ) tako bar pise u ITA medijima. Vjerovatno ljudi neznaju prepoznat kvalitet.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 28 dec 2013, 11:57

Džekson je WC napadač samo to nitko osim 2,3 čovjeka sa ovog foruma ne vidi.Stvar je jednostavna,da valjda igrao bi a ne sjedio na klupi.
To je isto ko da veliš da Giroud igra u Arsenalu svaku jer ima puno francuza u timu pa se jedan danac nebi uklopio :lol:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 dec 2013, 12:24

Rosicky je napisao/la:Džekson je WC napadač samo to nitko osim 2,3 čovjeka sa ovog foruma ne vidi.Stvar je jednostavna,da valjda igrao bi a ne sjedio na klupi.
To je isto ko da veliš da Giroud igra u Arsenalu svaku jer ima puno francuza u timu pa se jedan danac nebi uklopio :lol:
Giroud igra zato jer je najbolji napadac na svijetu.
p.s. Danac je drugi. Chamakh treci ali nije bitno..

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 28 dec 2013, 12:26

calcio je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Džekson je WC napadač samo to nitko osim 2,3 čovjeka sa ovog foruma ne vidi.Stvar je jednostavna,da valja igrao bi a ne sjedio na klupi.
Nisam ni očekivao da ćeš skontat šta sam htio reć...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 dec 2013, 12:33

Rosicky je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Džekson je WC napadač samo to nitko osim 2,3 čovjeka sa ovog foruma ne vidi.Stvar je jednostavna,da valja igrao bi a ne sjedio na klupi.
Nisam ni očekivao da ćeš skontat šta sam htio reć...
Otkricu ti tajnu ali nemoj nikom reci.... Giro i Bendto nebi mogli prismrditi ni klupi Citija. Ko bi za njih dao 25-30-35 miliona? Eto onda ako Dzeko ne valja razmisli malo o tome kakvi su ti vasi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 dec 2013, 12:59

Vidjecemo danas kako ce se pokazati protiv Crystal Palace.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bhfanatic14, Fudo, Hansestadt, Kaunas, Wisey, zikerrz21 i 41 gost.