FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sarajlija
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sarajlija » 05 maj 2014, 18:19

Nisu losi u sustini.
04.10.2009 !!

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 05 maj 2014, 18:24

povratakotpisanih je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:Bavarci novi dresovi za iducu sezonu izgledaju ovako. :)

http://oi58.tinypic.com/152g55e.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni bolje ove sad koje imate,mada su ovi crni mocni pravo.Kad se sjetim nasih crnih... :bale:
Real nije samo klub,on je smisao zivota.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 05 maj 2014, 18:44

Haj nek sad neko kaze da licimo na Barcelonu :twisted: :P
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 maj 2014, 23:44

Navodno je Ribery povrijedjen i nece biti spreman za finale kupa, sto u ovom momentu vjerovatno predstavlja pojacanje nego neki deficit jer je Ribery ruku na srce zadnja 2 mjeseca bio katastrofalan i samo su ga njegov autoritet i njegova karizma spasili klupe.

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 maj 2014, 00:07

Prvi dres :puke: Ostala 2 mogu proc, pogotovo ovaj bijeli je :thumbup:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 maj 2014, 00:09

anelbavarac je napisao/la:Prvi dres :puke: Ostala 2 mogu proc, pogotovo ovaj bijeli je :thumbup:
Fakat su bijeli i crni savrseni dok je domaci dres onako, no ima ljudi kojima se svidja kao sto sam npr. ja. :mrgreen:
Ove boje me podsjecaju na neke ranije sezone, na nesto malo stariji Bayern sa Zicklerom, Janckerom, Jeremiesom i ostalom buranijom. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 maj 2014, 00:12

Sviđaju mi se dresovi bilo je i vrijeme za crveno plavu kombinaciju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 maj 2014, 00:13

Ovo je jos uvijek nezvanicno ali najvjerovatnije je da ce igraci igrati u ovim dresovima.

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 06 maj 2014, 00:13

prvi je extra sta zezate prave boje Bayerna :clap:
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 maj 2014, 00:15

Omerbavarac je napisao/la:Fakat su bijeli i crni savrseni dok je domaci dres onako, no ima ljudi kojima se svidja kao sto sam npr. ja. :mrgreen:
Ove boje me podsjecaju na neke ranije sezone, na nesto malo stariji Bayern sa Zicklerom, Janckerom, Jeremiesom i ostalom buranijom. :D
O ukusima ne vrijedi raspravljat' kolega :kafa:
BadrHari je napisao/la:Haj nek sad neko kaze da licimo na Barcelonu :twisted: :P
Haj' sto smo doveli tvorca tika -take, nego smo poceli i kopirat njihove dresove.
Jos samo da kupimo Midzeta, i ugodjaj je potpun. :kafa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 maj 2014, 00:24

anelbavarac je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Haj nek sad neko kaze da licimo na Barcelonu :twisted: :P
Haj' sto smo doveli tvorca tika -take, nego smo poceli i kopirat njihove dresove.
Jos samo da kupimo Midzeta, i ugodjaj je potpun. :kafa:

Ne kopiramo mi nikog, ovi dresovi su sastavni dio istorije Bayerna.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 06 maj 2014, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 maj 2014, 00:27

Ma to Barca nas kopira, ta znali su unaprijed nekoliko godina kakve cemo mi imati dresove. :cool:
anelbavarac je napisao/la: O ukusima ne vrijedi raspravljat' kolega :kafa:
S ovim se upotpunosti slazem i jedan sam od onih osoba koje vrlo cesto prakticiraju ovu izreku, pogotovo ako je u pitanju ubjedjivanje dvije strane o dvije razlicite stvari. :)

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 06 maj 2014, 00:32

slika
slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 maj 2014, 00:39

Omerbavarac je napisao/la:S ovim se upotpunosti slazem i jedan sam od onih osoba koje vrlo cesto prakticiraju ovu izreku, pogotovo ako je u pitanju ubjedjivanje dvije strane o dvije razlicite stvari. :)
:thumbup: :thumbup:

Saurman je napisao/la:Ne kopiramo mi nikog, ovi dresovi su sastavni dio istorije Bayerna.
Hvala na objasnjenju, ja sam od ovih malo novijih navijaca.
phily je napisao/la:slika
slika
Fala i teb, ziv bio. :salut:

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 06 maj 2014, 00:44

Omerbavarac je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Prvi dres :puke: Ostala 2 mogu proc, pogotovo ovaj bijeli je :thumbup:
Fakat su bijeli i crni savrseni dok je domaci dres onako, no ima ljudi kojima se svidja kao sto sam npr. ja. :mrgreen:
:nene: :nene: e nemoj sad i ti zajebavati :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 maj 2014, 02:53

Ma malo ironije sa moje strane, nadam se da nije na odmet. :)
Svi nabrojani su legende Bayerna i zasluzuju da se spominju samo u pozitivnom kontekstu. :mrgreen:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 maj 2014, 09:14

anelbavarac je napisao/la: Hvala na objasnjenju, ja sam od ovih malo novijih navijaca.
Reala?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 maj 2014, 10:17

farinelli123 je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la: Hvala na objasnjenju, ja sam od ovih malo novijih navijaca.
Reala?
Nije, nije, naš je. :D U pitanju je izgubljena opklada.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 06 maj 2014, 10:37

Manuel Neuer "I extended because I've never had so much fun playing with a team as Bayern play under Guardiola now."

Sent from my LG-E610 using Tapatalk

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 maj 2014, 11:02

PEPLAND!

Znate onu, "ako funkcionira, ne prčkaj". Ta izreka se može primjeniti u nogometu. Ona vrijedi određeno vrijeme i treba pogoditi pravi trenutak kada se nešto počne mjenjati. Puno puta ste čuli da se "pobjednički sastav ne mjenja", no kad tad taj sastav izgubi i onda se postavlja treneru pitanje "zašto nisi mjenjo", a ako to napravi prije poraza i izgubi opet se postavlja isto pitanje. U tom poslu jako je teško biti pametan, pogotovo kada imaš par milijuna kritičara. Pep je danas meti ne samo bayernovih navijača već, gledatelja iz cijelog svijeta. Nešto je funkcioniralo, nešto se prčaklo i navodno to sada šteka. No kada bi predpostavili da će Pool, Roma, Atl. Madrid, Real slijedeće sezone odigrati na isti način bez imalo preinaka, siguran sam da ne bi bili uspješni kao ove sezone s tim da takvo nešto nitko ne oćekuje. Ne oćekuje iz razloga što je nogomet igra koja se razvija i ako ostaneš na mjestu, počneš padati u zaborav zbog svojih starih načina. Inovacije su poželjna stvar i zbog toga sada pored onih tzv. "Umjetnih klubova", PSG, City, Chelsea imamo Atletico i BvB.

Čitajući medije u protekle dvije godine, zaključio sam da svijet smatra da je Barcelona predugo igrala tika-taku i da je na kraju pročitana. Isto tako navodno se na vrijeme nije mjenjao kadar i zato je Barca počela propadati. Ne znam, što da objektivno o tome mislim. Osobno smatram da svakoj velikoj momčadi dođe kraj i da se kad tad mora "svjetski poredak" promijeniti. Znači kod Barce se nije toliko pogriješilo, već se jednostavno dogodilo ono što se događa svima. To je kao da kažeš da čovjek sa 70 godina nije pazio kako se hrani pa je sa 80 umro. Ne, to nije razlog. Možda da je pazio, doživio bi 85. ali poanta je da bi umro... Barci si recimo predbacuju zadnje dvije godine kao loše, otkad je otišao PEP, iako je i zadnja Pepova sezona imala ljagu i to samo iz razloga što je u 1/2 finalu Messi fulao penal - smiješno zar ne :D U zadnje dvije sezone Barca i nije kupovala puno, već se išlo na instaliranje pomladka, a i pare su odigrale ulogu kao i prejak kadar. Donedavno to je bila stvar koja je jako respektirana od strane ljubitelja nogometa, za razliku od "kupovanja uspjeha", poput Reala, ali i to se uspjelo negativno izokrenuti... Kada je doveden Neymar puno ljudi je priželjkivalo da vidi tandem Messi-Neymar na djelu čisto iz razloga da se vidi koliko Barca sa njima može biti premočna. Sada kada je i to "propalo", sve se dovodi pitanje i Barci je potreban remont ili ti osvježenje. Toliko u remont neću ulaziti, ali neka pojačanja su potrebna.

Zaključak ovoga je da se Barca u preinaku ekipe navodno upustila prekasno, a kod Bayerna je slučaj da se to išlo raditi prerano. Na kraju krajeva uvijek su rezultati ti koji daju konačnu presudu. Sa stvaranjem "onakve " Barcelone, granice "normalnosti" kada je u pitanju uspijeh uvelike su se promijenile. Kada se priča o uspjehu i neuspjehu pojedinog tima za Barcelonu su vrijedila i vrijede drugačija pravila. Stvoreno je mišljenje da Barcelona niti jednu svoju titulu "ne smije" slaviti, već da bi bio mir u kući svake godine se MORA osvojiti triple, jer to se od njih oćekuje. Dal su si sami krivi za to ili su to mediji napuhali u to neću ulaziti. No takvu "nepravdu" nikada u svojoj karijeri praćenja nogometa nisam doživio. Za sve ostale vrijedili su drugačiji standardi i uspjesi su se slavili iako su bili manji. Jako puno klubova u svijetu ima mogučnosti kakve ima i Barca, no za neke klubove ti standardi ne vrijede. I ManU je bogat, kao i Chelsea, PSG, City, Real, no oni "smiju biti drugi". To je valjda zato što "svijet ipak NE voli pobjednike".

Gledajući takav razvoj događaja bio sam uvjeren da takav klub sa tim oćekivanjima i potencijalnom kritikom, još jako dugo neće iznjedriti na površinu. No bio sam u krivu. Bayern je bio odmah iza zavoja i došao je na tu točku prije nego se itko mogao nadati. Ono što me fascinira je to da razlog tome nisu bayernovi uspjesi, znači 3 puta u zadnje 4 godine (ovu ne brojim), Bayern je bio u finalu LP-a i jednom osvojio naslov, već je razlog tome što su ljudi samo zbog dolaska Guardiole, Barcelonu u svojim glavama zamijenili sa Bayernom. Dojma sam da Pep nije preuzeo Bayern, totalno drugačija atmosfera bila bi oko ovog kluba i uspjeh bi se još uvijek smio slaviti. Ovako il si prvak svega il si smeće...Sada je Barcelona dobila svog brata, pa je njima sigurno lakše, jer ako ne može Bayern zašto bi morala Barcelona. Uvjeren sam da Real nebi doživio sličnu sudbinu kada Ancelotti ne bi osvojio Primeru i LP, iako bi taj klub u tom slučaju skupa sa upravom trebalo razapeti, ako postavimo ista mjerila kao kod Bayerna i Barcelone.

2009. Bayern je odlučio dovesti van Gaala. Razlog njegovog dovođenja bila je želja da se Bayern iz temelja promijeni. U teoriji, svi bayernovi navijači bili su za taj projekt, jer Bayern tada nije spadao u sam vrh europe i postojala je prevelika želja za tim da se to promijeni. Vjera u "stari način" je iščeznula i "eksperimenti" su bili toplo pozdravljeni. Ovdje govorim o vremenu prije nego je počeo prvi dan van Gaalove "ere". Prvu stvar koju je Gaal napravio je šok za javnost. Prodaja Lucia i instaliranje u ekipu nekog Badstubera iz razloga što on igra sa LIJEVOM nogom. Kaj se događa? Pa događa se tzv. revolucija koju takav trener provodi na svoj način. Nove ideje provodile su se u djelo, ali nisu urodile plodom. Tada je Lahm, tamo negdje u studenom 2009, kritizirao bayernovu upravu da radi krivo, jer su se dovodili dobri igrači, a ne igrači koji su potrebni za određenu taktiku i filozofiju. npr. Bayern je htio igrati sa jednom špicom i kreativni veznjakom. Kreativnog veznjaka nije bilo, a Bayern je u tom trenutku na raspolaganju imao 4 špice. Gomez je doveden prvenstveno zato što je mladi Njemac, a ne zato što je u tom trenutku bio prijeko potreban. Imajuči to na umu trebamo se zapitati da li je Bayernu u ovom trenutku baš trebao Gotze. Ne kažem da ga Bayern nije trebao dovesti, no ne znam dal je trenutak bio pravi i dal će u ovom periodu to biti dvosjekli mač jer za njega sada nema pozicije.

Iako je dobio otkaz, van Gaal je izgradio temelje novog Bayerna i više se nije moglo natrag, već se taj sistem morao nadograditi. Jupp je preuzeo Bayern i nastavilo se tamo di je stalo. Počeli su se kupovati baš oni igrači koji su potrebni za taj sistem i sve je 2013 sjelo na svoje mjesto. U te 4 godine Bayern je od nule došao do vrha. Navijači su to prihvatili i zavoljeli, stvorena je MIA SAN MIA, all over again.

Ono što je najvrijednije u svemu tome je bila činjenica da je Bayern stvorio mlade igrače iz svog pogona, te nije svoj uspijeh "totalno kupio". Znači "proizvedeni" su: Alaba, Badstuber, Kroos, Muller, Contento, a tim proizvodima pridodani su Schweinsteiger i Lahm. Bayern se mogao dićiti činjenicom da u svojoj ekipi ima puno igrača iz svog pomladka, kao rijetko koji klub. Uz to sve, to su bili mladi igrači, a u zadnje vrijeme ta mladost je opči "Hyp" u nogometu. Na kraju šlag na tortu je bio to što je klub bio prepun Njemaca, pa kao navijači njemačkog kluba bilo se fenomenalno sa tim identificirati. "Vi" imate strance, a mi "svoje". S tom činjenicom je Bayern, kao i bayernovi navijači, bio jako ponosan. Ja sam uvijek priželjkivao njemački Bayern. Na svu sreću u zadnjih par godina njemački nogomet je procvijetao, došlo je do rađanja nove generacije i Bayern je "pobrao vrhnje". Uvijek mi je bila želja da Bayern osvoji LP na "njemački način", jer nikad nisam mislio da će Bayern biti toliko bogat da "kupi svoj uspjeh", već se to mora ostvariti sa Njemcima, a di ćeš bolje ako je većina tvoja.

Do 2012. najskuplji bayernov igrač bio je Gomez 30 miliona eura, bez bonusa i još na sve to je Njemac. Za ostale velikane europskog nogometa bila je to smiješna cifra. Do te sezone vjerovao sam da "njemački Bayern" može do naslova prvaka Europe. Ne znam zašto ali "Finale dahoam" nikada neću preboljeti. To je bila sezona u kojoj sam najviše htio da Bayerno osvoji LP. Valjda je razlog tome što smo izbacili velikog Reala, koji je naspram Bayerna, potrošač, a u finalu smo igrali protiv kluba koji je totalna suprotnost Bayernu kada je u pitanju vođenje kluba.

Tada je najjačih 11 Bayerna izgledalo otprilike ovako:

------------GOMEZ

Ribery-----MULLER-----Robben

-----SCHWEINI----Gustavo

ALABA-BADSTUBER-BOATENG-LAHM

-------------NEUER

Samo ću napomenuti da sam iz ekipe izostavio Kroosa, jer ipak ne bi bilo fer da lažem o najjačem sastavu samo zato što je Kroos Njemac. Podebljao sam i Alabu jer je proizvod bayernove nogometne škole. Uz njega Bayern je na terenu imao 7 Njemaca, a od 11 igrača, 5 je bilo proizvod Bayerna.

To je bio "njemački" trenutak. No znate što se dogodilo...Tada sam shvatio da se ovo nemože dobiti na totalni Njemački način i da su stranci "nužno" zlo.

Prvu momčad pojačali su Dante, Martinez i Mandžukić. Tada je ekipa izgledala ovako:

------------Manđa

Ribery-----MULLER-----Robben

-----SCHWEINI----Martinez

ALABA-Dante-BOATENG-LAHM

-------------NEUER

Još uvijek je tu bilo podosta Njemaca pogotovo kad je umjesto Robbena igrao Kroos, ali Njemci više nisu prevladavali...Titula je došla i sve je bilo na mjestu.

Pep dolazi u Bayern. Standardi Bayerna su se promijenili i postoje neki drugi zakoni. Bayernov uspjeh samo se mjeri po LP. Ako se LP osvoji sezona je uspješna, ako ne, neuspješna. S tim da se utakmice ne moraju samo dobivati nego se moraju dobivati glat bez imalo kašljucanja. Takav pritisak i zahtjevi su nenormalni, ali su takvi i sa tim se mora živjeti. Stvar je još gora, ako navijači, mediji i kritičari smatraju da se to sve mora odraditi na određeni način i da je "juppov način jedini pravi." Već sam pričao o tim promjenama filozofije i kako su one negdje zakašnjele, negdje prerane, negdje pozdravljene, negdje osuđene. Kod Pepa je problem što mu se predbacuje, em da su prerane, em su osuđene.

Ako pogledamo zadnja 3 trenera Bayerna, van Gaala, Juppa i Pepa, vidimo da imamo dvije vrste trenera. Van Gaal i Pep su treneri koji trebaju slobodne ruke i žele svoj stil, milom ili silom, dok je Jupp tzv. "nadograđivač". Ako treneru poput Pepa ili Gaala, ne daš slobodne ruke ti ga kočiš i on ne može svoju ideju i filozofiju provesti u djelo. Problem ovdje je što bi Bayern morao sada odustati od nekih svojih temeljnih vrijednosti kako bi Pep dobio što želi.

E sad je pitanje da li je svijet na to spreman?

To sigurno ne znači da bi Bayern prodao 11 igrača i doveo 11 novih, već da bi Pep odlučivao o svim transferima, a ne da mu se pola transfera nameće prema "stari bayernovim zakonima". Ljudi se sad pitaju ćemu Rode? E pa Rode je taj bayernov stil od kojeg se treba odustati da bi se dogodila ta "revolucija". Naravno uvijek će postojati strah kako dalje kad Pep ode, ako ostane njegova momčad. Siguran sam da kada Pep ode, bayernova ekipa neće biti toliko slaba da se ne može trenirati, samo što će biti drugačija i novi trener će dobiti par novih igrača. Isto tako neko će se zapitati, a što sa proizvodnjom igrača? U pravili igrači se "ciklusno" proizvode i svako desetljeće ili dva dođe određeni broj igrača iz pomlatka. Razlog tome je kad određena generacija stasa i bude uspješna poput ove, jednostavno nema mjesta za takve igrače i treba se ponovno dogoditi loša era, kako bi postojala šansa za nove mlade dečke. Tako je ManU izbacio onu generaciju sa Beckhamom i Giggsom jer je za to bilo prostora. Kasnije se to u prvilu nije događalo jer je ManU za to bio prejak i nije imao potrebe za takvim nećim. Tu i tamo može se dogoditi iznimka pa jedan igrač uleti, ali da će ih ponovo biti 5-6 to je jako teško, na granici nemogućeg. Također postoji strah od "nenjemačkog" Bayerna. Ovdje ne govorim o igri već o tome da ikone Bayerna ne budu Njemci. Najjači njemački Bayern u centralnoj vezi otpilike glasi Schweini-Kroos-Ozil ili ti Khedira. DRUGI najjači vezni red Španjolske ga pojede za doručak - on glasi: Martinez-Thiago-Fabregas.

Jel bi mogli živjeti sa činjenicom da srce Bayerna više nisu Schweini, Kroos već da su to:

-----Fabregas----Thiago

------------Martinez

Zvuči predobro zar ne, ali opet tu se na neki način odstupa od onog njemačkog ponosa i štiha? Jel se ovdje priča o Barceloni, Atleticu, Realu? Zamislite si da Bayern više nema te Njemce i još da se na to proda recimo Muller? Kako bi to vama šmekalo? Real također pokušava forsati Španjolce, ali vidi da to ne ide i srce reala nisu Španjolci već stranci, ali stranci sa nacionalnošću koja paše u real izuzev Balea, pa se morti to i neprimjećuje koliko bi se primjetili Španjolci u Bayernu.

Zapitajte se da li Bayern mora biti "rob Njemaca" i igrača koji nisu ono što je najbolje za klub?

Htio sam Vas samo potaknuti na razmišljanje, a ne da se pišu i predviđaju taktike, pa niti eventualni transferi. Poanta je da se ljudi izjasne da li su spremni na novi Bayern i ono što Pep nudi. Možete to objašnjavati na sve naćine koji vam paše, ali molim vas držite se teme...Možete pisati na način da li želite ili ne želite Pepov Bayern. Možete reči zašto vam to paše ili ne, zbog ćega Schweini mora umrijeti u klubu kao i neki drugi. Možete govoriti i o tome da to u Bayernu ne može uspjeti, što god vam srce želi. Jedino što ne želim da mi napišete ja bi "Mix" Juppa i Pepa jer stvarno ne razumijem što to znači...Ako već mislite da Pep mora provesti svoju filozofiju sa pravom špicom onda to napišite i objasnite il mu pak dajte otkaz.

Poanta je da odgovorite na temeljno pitanje, za koje sam vam ja dao opširan uvod:

Jeste li spremni za PEPLAND ili ti "pepov Bayern"

Stavio bi i anketu ako mi doputsite:

Koji je pravi put za Bayern?

Pep i njegova totalna filozofija sa "njegovim" igračima

Bayern mora ostati "njemački klub"

Pepova filozofija sa njemačkim igračima
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.