Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Administracija je protiv gastarbajtera. 

Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Kao sto sam i govorio jaran u Ceskoj, Lufthansa, plata oko 700 eura cini mi se, prvu godinu, Brno. Kirija mu 450. Vi skontajte jel to dovoljno.Kaunas je napisao/la: ↑30 maj 2020, 14:27Vala jedino Cesko sto valja je pickup movies, cuj ici tamo radit.Stroj1946 je napisao/la: ↑30 maj 2020, 12:16U Ceskoj recimo, kad preporucis nekoga, dobije poso u firmi, ti dobijes bonus u visini plate, al nakon 3 mjeseca kad prodje probni period. Znao sam lika jednog sa Balkana koji je doveo 6,7 ljudi sa Balkana i uzimo lovu na tim bonus preporukama, dao otkaz otiso u Prag da radi, i nakon pola godine, iz te stare firme doveo 7,8 ljudi u svoju novu firmu. Naravno bonus za preporuke mu je bio veci, jer mu je veca plata bila.
27.10.2020
- kraljttbvb
- Kontakt:
Zaboravih ga pitati, pika li inspekcija postove na forumu kao validno priznanjeJarnoTrulli je napisao/la: ↑30 maj 2020, 14:59Fake news. Molim administraciju da stave ovaj post pod spoiler.kraljttbvb je napisao/la: ↑30 maj 2020, 14:08Inace juce pricao sa kumom u NjemackoM, kaze da ovi koji dodju iz non Eu i non Sengen zemalja i ne prijave se da su tamo bili, mogu ih kazniti i sa 25 000 evra.
Znaci ako ne volite Jarno Trulija, slobodno ga prijavite, neka plati kaznu![]()
![]()

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Ma u Svabiji imas stvari kao i kod nas.Marsal je napisao/la: ↑30 maj 2020, 12:06Meni to sestra govori za USA. Dosta poslova se dobije preko poznanstva, oni to ne zovu štela nego preporukanapapijri1987 je napisao/la: ↑29 maj 2020, 17:47Ako je covjek djubre on je djubre nebitno iz koje drzave da dolazi.
Najgore sto nasi ljudi misle da su ljudi iz zapadne Evrope kao bolji od nas Balkanaca, a puno su nekulturniji nego mi.
I sto se stele tice funkcionise to isto.
Ako znas nekoga ko je na polozaju i dobit ces neke stvari nebitno jesi li dobar ili nisi.![]()
Eto sama sestra naštimala posao svom mužu, dugo radila za RedBull i dala otkaz jer je dobila posao u bolnici i kad su ovi tražili radnika bukvalno je samo nazvala svog bivšeg managera, rekla da bi zet htio kod njih i lik rekao ok, nikakav problem. U roku od 2 sedmice počeo zet radit tamo.
I još tako mi je pričala za neke primjere, dobar posao uvijek ide preko poznanstva.
Prijavi se ti a ja cu sredit sve.
Od bivse mi zet ( ozenjen njenom sestrom, Valjda je to zet sta znam) sef u jednoj bolnici i kaze meni samo ti posalji papire sveje sredjeno.
Dodjem na razgovor kaze mi onaj prekoputa mene: " Cuo sam da ces pocet kod nas radit ali morao si doci zbog procedure", i to yebena drzavna bolnica.Sreca Pa sam odbio, ali funkcionise isto kao kod nas.
Nisu oni ni u jednoj sferi zivota bolji od nas nego imaju drzavu koja cini da izgledaju bolji, kulturniji, pametniji.
- ASD
- Kontakt:
A iz kojeg razloga oni imaju državu koja funkcioniše, a mi nemamo? Bog im je poslao s neba i spustila se savršena? Ili je to rezultat prije svega mentaliteta i rada?
-
- Kontakt:
Imaju ju jer istu nisu pravili puskom nego papirom, tj branili puskama od svojih komsija.
Imaju ju jer njihov "komsija" ne ustaje svaki dan sa nadom da ista vise ne postoji.
Imaju ju jer svi vuku na jednu stranu a ne na tri kao mi.
Bolan u 40% drzave ( usudio bih se reci ) ne smijes reci da si Bosanac.
Imaju ju jer svi stoje iza jedne zastave a ne iza 3 razlicite kao mi.
Nemaju ljude u drzavi koji potpomazu Luxemburg, Austriju i ostale drzave u okolini naustrub SR Njemacke.
Treba li jos?
- ASD
- Kontakt:
Sve te crtice su pogrešne i primjer su pravog BiH mentaliteta i pravi su primjer zbog čeg smo tu gdje jesmo i zbog čeg je SDA na vlasti. Drugi su ti krivi jer je Alija doveo Delimustafića na funkciju iako je lopov i nesposoban, a ne taj koji ga je doveo.napapijri1987 je napisao/la: ↑30 maj 2020, 17:12Imaju ju jer istu nisu pravili puskom nego papirom, tj branili puskama od svojih komsija.
Imaju ju jer njihov "komsija" ne ustaje svaki dan sa nadom da ista vise ne postoji.
Imaju ju jer svi vuku na jednu stranu a ne na tri kao mi.
Bolan u 40% drzave ( usudio bih se reci ) ne smijes reci da si Bosanac.
Imaju ju jer svi stoje iza jedne zastave a ne iza 3 razlicite kao mi.
Nemaju ljude u drzavi koji potpomazu Luxemburg, Austriju i ostale drzave u okolini naustrub SR Njemacke.
Treba li jos?
Ono tipa. Jest da je Šaja lopov, ali moramo ga pustit da nas krade jer će nas Srbi poklat. Iako jedno s drugim nema veze.
Nemaš ti ništa sa Srbima. Oni imaju svoju državu i svoj entitet. To što ti SDA bagra dovodi nesposobne na vlast je samo što smo tog mentaliteta da im dopuštamo.
To što SDA radi nama, Švabi ne bi sigurno radila.
Njemačka je bila razrušena u dva Svjetska rata. Bila je okupirana od 4 velike sile i bila je podijeljena na dvije države ali je i dalje za kratko vrijeme poslije rata bila razvijena država jer su mentalitetom hiljadu godina ispred nas.
To što su bili okupirani je uticalo na dosta stvari ali to nema nikakve veze s ekonomijom.
-
- Kontakt:
Kako nemam nista sa Srbima kada zivimo u istoj drzavi i igrom slucaja sam rodjen u RS-u?
Ti ne razumijes o cemu ja pricam.
To svabe nece ukrasti? Nece prevariti? Kako to da se desi da jedna takva nacija ( kakvim ih ti smatras) trpi gradnju Berlinskog aerodroma vec 14 godina i bune se samo po fb, forumima i slicno.
Nesto slicno kao i mi za autoput.
Kada su Njemacku rusile Svabe? A Bosnu su rusili Bosanci i dan danas to rade.
Zivio sam sa dvije svabice i vjeruj da im je mentalitet slican nasem i da se ne razlikujemo toliko koliko ti mislis.
Mada sam bio istog misljenja kao i ti, ono svabo kad nesto radi to je savrseno. Nije prijatelju vjeruj.
To svabe nece ukrasti? Nece prevariti? Kako to da se desi da jedna takva nacija ( kakvim ih ti smatras) trpi gradnju Berlinskog aerodroma vec 14 godina i bune se samo po fb, forumima i slicno.
Zivio sam sa dvije svabice i vjeruj da im je mentalitet slican nasem i da se ne razlikujemo toliko koliko ti mislis.
Mada sam bio istog misljenja kao i ti, ono svabo kad nesto radi to je savrseno. Nije prijatelju vjeruj.
- ASD
- Kontakt:
To su dva različita eniteta. Svaki za sebe donosi odluke.napapijri1987 je napisao/la: ↑30 maj 2020, 17:56Kako nemam nista sa Srbima kada zivimo u istoj drzavi i igrom slucaja sam rodjen u RS-u?
To što njima u tom entitetu Dodik ukrade milion ima veze sa mnom isto kao što s njima ima veze to što je nas SDA povalio za respiratore npr.
Naravno da Švabe hoće ukrasti i da hoće povaliti. Jako mali broj ljudi je imun na korupciju, ako su i oni ali je ta granica kod Švabe na mnogo višem nivou nego kod nas.
Isto kao što će i oni protestvovati za mnogo manje stvari, nego li mi. ( i tu je marginalna stopa znatno drugačija od naše).
Kakve to veze ima ko je rušio državu? Činjenica je da je država bila srušena i da se treba obnoviti i podići ljestvica na daleko veći nivo.
Ja ne smatram nijedno društvo savršenim. To ne postoji. Ali neka društva su mnogo bolja od drugih.
Za mene su recimo Koreja i Japan iznad Njemačke, a Njemačka je iznad nas hiljadu godina. O mentalitetu govorim.
Kad su oni civilizacija bili mi smo pod Turcima jos bili nepismeni. Turci su prvi razlog sto smo toliko nazadni pa onda i nas idiotski mentalitet poprimljen od Turaka najvise.
Svabe su kaznama disciplinovane. Ne bi se ni oni previse pridrzavali da znaju da ih nece oderat za neki prekrsaj.
Svabe su kaznama disciplinovane. Ne bi se ni oni previse pridrzavali da znaju da ih nece oderat za neki prekrsaj.
Prag je druga prica. Strasan grad.Kaunas je napisao/la: ↑30 maj 2020, 14:27Vala jedino Cesko sto valja je pickup movies, cuj ici tamo radit.Stroj1946 je napisao/la: ↑30 maj 2020, 12:16U Ceskoj recimo, kad preporucis nekoga, dobije poso u firmi, ti dobijes bonus u visini plate, al nakon 3 mjeseca kad prodje probni period. Znao sam lika jednog sa Balkana koji je doveo 6,7 ljudi sa Balkana i uzimo lovu na tim bonus preporukama, dao otkaz otiso u Prag da radi, i nakon pola godine, iz te stare firme doveo 7,8 ljudi u svoju novu firmu. Naravno bonus za preporuke mu je bio veci, jer mu je veca plata bila.
- ASD
- Kontakt:
Imaš i kod nas kazne ali se ne poštuje. Mentalitet.Epidaurus je napisao/la: ↑30 maj 2020, 18:43Kad su oni civilizacija bili mi smo pod Turcima jos bili nepismeni. Turci su prvi razlog sto smo toliko nazadni pa onda i nas idiotski mentalitet poprimljen od Turaka najvise.
Ko fol pokušali pušenje u kafićima zabraniti.
Dan se poštovalo samo.
Da udare par visokih kazni, vidio bi da li bi se postovalo.ASD je napisao/la: ↑30 maj 2020, 19:10Imaš i kod nas kazne ali se ne poštuje. Mentalitet.Epidaurus je napisao/la: ↑30 maj 2020, 18:43Kad su oni civilizacija bili mi smo pod Turcima jos bili nepismeni. Turci su prvi razlog sto smo toliko nazadni pa onda i nas idiotski mentalitet poprimljen od Turaka najvise.
Dan se poštovalo samo.
- ASD
- Kontakt:
Naravno. Ali složit ćeš se da je i to zbog našeg mentaliteta.jasmin10 je napisao/la: ↑30 maj 2020, 19:14Da udare par visokih kazni, vidio bi da li bi se postovalo.ASD je napisao/la: ↑30 maj 2020, 19:10Imaš i kod nas kazne ali se ne poštuje. Mentalitet.Epidaurus je napisao/la: ↑30 maj 2020, 18:43Kad su oni civilizacija bili mi smo pod Turcima jos bili nepismeni. Turci su prvi razlog sto smo toliko nazadni pa onda i nas idiotski mentalitet poprimljen od Turaka najvise.
Dan se poštovalo samo.
Prvo, policajci neće svog kazniti. A kad neće svog onda ne mogu ni druge ljude.
Drugo, iako ima zakon, niko nikog ne prijavljuje.
Itd.
Nisu bas ni Europljani bili bajni u srednjem vijeku. Cak, Osmansko carstvo je bilo i naprednije kada je dolazilo na ove prostore od ostatka Europe. Npr higijena Europe u srednjem vijeku je bila katostrofalna, kupali se jednom godisnje ili cak ni to... Francuski kralj Luj XIV se okupao samo 2 puta u zivotu. Sve do polovine 19 stoljeca je vladala katastrofalna higijena.. Dok u Osmanskom carstvu nije bilo problema s time..Epidaurus je napisao/la: ↑30 maj 2020, 18:43Kad su oni civilizacija bili mi smo pod Turcima jos bili nepismeni. Turci su prvi razlog sto smo toliko nazadni pa onda i nas idiotski mentalitet poprimljen od Turaka najvise.
Stoji to da su Turci ostavili kada su odlazili mnogo nepismenih, jer nisu ostvarili znacajan napredak.. Dok su Europljani u 19-om stoljecu mnogo napredovali..
Oni nemaju dejton

Najveca ubleha jedne drzave, napravljeno samo da disemo, a ne umremo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Mentalitet najvise i konstanta jednog sistema. Mi smo imali razlicite sisteme, odnosno prekidali nas, iz Osmanskog, Austro-Ugarskog, Kraljevina Jugoslavije, Socijalizam, pa sada divlji Kapitalizam/Socijalizam (tranzicija koja se rastegla). Odes u Istocnu Njemacku, pa je razlika vidljiva. Npr. Dresden i recimo Stuttgart. U Berlinu su vidljivi cak zaostaci Socijalizma/Komunizma.
Da li bi ja sa BH pasošem mogao u narednim danima otići do Slovenije?
Ako neko zna, zahvalan bi bio.
Ako neko zna, zahvalan bi bio.
Tako blizu, a tako daleko.
- JarnoTrulli
i ovdje ti je tako bar kod IT firmi dovedes, dobiije ugovor dobijes bonus ....Stroj1946 je napisao/la: ↑30 maj 2020, 12:16U Ceskoj recimo, kad preporucis nekoga, dobije poso u firmi, ti dobijes bonus u visini plate, al nakon 3 mjeseca kad prodje probni period. Znao sam lika jednog sa Balkana koji je doveo 6,7 ljudi sa Balkana i uzimo lovu na tim bonus preporukama, dao otkaz otiso u Prag da radi, i nakon pola godine, iz te stare firme doveo 7,8 ljudi u svoju novu firmu. Naravno bonus za preporuke mu je bio veci, jer mu je veca plata bila.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.