Kawhi je napisao/la:
Pa prime Shaq je sigurno najefikasniji igrač u ovom mileniju zasad. Kombinacija snage, tehnike, brzine, košarkaške inteligencije i znanja kakvu teško da ćemo vidjeti uskoro. To nije samo jedna stvar u kojoj je Shaq bio vrhunski. Ne bih rekao da je u samo jednoj stvari bio bolji od Garnetta. KG je bolji defanzivac svakako, ali ne možeš ni zanemariti kako se osjeća neko ko krene u reket i tamo vidi mrcinu poput Shaqa. Mislim da si izabrao i loše poređenje. Između Currya i Russa na koju god stranu da odeš je dosta manja razlika nego između Shaqa i KGa. Bolje bi poređenje bilo Dirk i KG. Ili Shaq i Hakeem.
Steph u odnosu na Russa ima jednu ogromnu prednost, a to je šut. Slažem se da je koristi na neviđen način dosad. I radi stvari koje su dosad neviđene poput onih šuteva s 10 metara. Ali mislim da bi u sređenom sistemu kakav je onaj Dubsa, Russov playmaking, igra u tranziciji i snaga koju ima u ulascima u reket bili dosta efikasniji nego u ovome što igra Oklahoma. Krenuo sam napisati haos, ali kontrolisani haos je upravo ono što treba Russu da dođe do izražaja na najbolji način. Također mislim da Curryeva dominacija tricama ne bi bila ovolika da ne igra tu gdje igra. Od ekipa u NBA jedino vidim Spurse da bi mu bili u mogućnosti dati ovo što ima u Dubsima.
Nebitno koje poredjenje, nije mi to ni bilo u cilju nego da shvatis poentu (odnosno nisam htio Duncana uparit sa Shaqom jer bi onda otisli negdje drugo

). U ovom trenutku, tj. zadnjih godinu dana, Curryev nivo je zaseban i najvisi u ovoj ligi i to se jednostavno ne moze bas nikakvim argumentima osporiti. Od naprednih statistika i rekorda koje je poobarao, do igara prenesenih u rezultat i uspjeh tima. Sta ce biti u buducnosti vidjet cemo, zato je nova sezona uvijek zanimljiva jer sve krece iznova.
Russ ima taj haos u Oklahomi. Donovan je dokazao da je vrhunski strucnjak i da umije da iz svih njih izvuce najbolje, pa tako i Russa. Bolji suter umjesto Robertsona je jedino sto mu nedostaje da bi Russ imao savrsenu situaciju za sebe individalno, ali onda bi patila odbrana. Bit ce oni jos bolji iduce sezone, iskreno se nadam Durantu iz MVP sezone jer onda ce lako moguce biti nezaustavljivi.
Pa mozda jeste tako kada pogledas trenutne ekipe, medjutim logicno da bi se svaka ekipa mijenjala i prilagodjavala Stephu da igra za njih. Curry kao individua ima sasvim dovoljno kvaliteta da bi imao ovakav/slican nivo bilo gdje da igrao, tako da se ne slazem s tim tvojim navodom.