Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123
- zlatniljiljan
- Kontakt:
Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...
leytone imal sta za sutra od tenisa
ps. cestitke za gasqueta i mahMuta
ps. cestitke za gasqueta i mahMuta
- Titova-Juga
- Kontakt:
A moj Griffin koji ti je k... samo tebe cekam, ne mozes prdnut pored tristokilasa Diawa... : S
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
nikos je napisao/la: Indiana(181,5)-Miami Heat (18.05. 01:00) Manje 1,85
SanA/LACl(91,5)-LAClippe (18.05. 03:30) Više 1,85
CF Monterrey-Santos Laguna (18.05. 04:00) 1 1,80
LAKings(3.ut)-Phoenix (18.05. 03:00) 1 1,90
Boca Juniors-Fluminense FC (18.05. 00:45) 1 1,80
Pa ebo ga sve,opet najmanja kvota...redbull je napisao/la:ZG1/Ivanovic-Sharapova (-9,5+) 2 1.90
Del Potro-Tsonga 1 1.30
Pamesa-Bruesa (s.p) 1 1.45
ZG/ Federer-Ferrero 2 1.90
Pro Reca-Brixia 1 1.05 (ovaj samo jer moram imati pet parova)
Kvota:7.08
Ulog: 10 KM
Dobitak: 70.8
Tenis Bordeaux
Pet,17:00 Paul-Henri Mathieu - Lukas Rosol 2 @ 1.90 expekt
*Cetvrtfinalni dvoboj Mathieua i Rosola na jednom solidnom challengeru u Bordeauxu.Dok kopam ponudu odma mi je ovaj par sinuo i gotovo igram,sto bi rekli grizem kao pit.Inace turnir se igra na zemljanoj podlozi,kao i gotovi svi turniri ovih dana.
Dakle,PH Mathieu dolazi iz Francuske,ima 30 godina i trenutno zauzima 278 mjesto na ATP listi.Njega su povrede bas unazadile,jer bio je na pragu ulaska u top 10 ali eto iz sezone u sezonu vazda ga zadesi neka povreda.Kroz karijeru na clayu ima skoru 122/97,a ove sezone je na skoru 10/9 od cega je 4/5 indoors hard i 6/4 clay.Najbolje nastupe imao je u Rotterdamu,te na challengeru u Marrakechu gdje je ispao u cetvrtfinalu.U Bordeauxu dobio je wild card i eto zasad je dosta dobro iskoristio.U prvom kolu igrao je protiv Machada i dobio taj mec.Gledao sam isti i mogu reci da je igrao solidno,iako je Machado imao svoje sanse u istom,ali taj ove sezone ni protiv mene ne bi imao nekih vecih sansi.Na kraju rezutat je glasio 76,76,dakle dva tie breaka.U drugom kolu igrao je protiv Rogeria Dutra da Silve i dobio sa 64,63.Taj mec sam malo pratiio,mislim da je Silva imao break na 4-3 rezultatu,ali je isti odma ispustio.Inace na tom mecu ne mogu a da ne spomenem 13 break sansi za Silvu od cega je jadnik iskoristio samo dvije.PHM je imao gotov isti postotak osvojenih poena na prvi i na drugi servis {62%(31/50)-59%(24/41)}.Iz onoga sto ja znam o ovom teniseru,jeste da igra desnom rukom,a od podloga preferira hard i clay.Stil igre je snazna serva pa onda trk na mrezu,nekad se isplati nekad ne.Ono sto je evidentno jeste da ima problema sa kretanjem,barem u mecu protiv Machada,ali imao je nekoliko odlicnih poena tako da ima jos kvalitete u njemu.
*Lukas Rosol dolazi iz Slovacke,ima 26 godina i trenutno zauzima 91 mjesto na ATP listi.Kroz karijeru na clayu ima skor 187/121,a ove sezone je na skoru 13/14 od cega je 1/3 indoors hard,5/7 hard i 7/4 clay.Rekao bi da se jos trazi,nikako da odigra neki turnir do kraja a sposoban je za takvo nesto.Od harda najbolji rezultat mu je cetvrtfinale Miamia,dok na zemlji ima cetvrtfinala Beograda i Praga.Sto on voli odigrati u 3 seta to je cudo.U Bordeauxu opet se sreo sa Goffinom i opet ga izbacio,26,75,63,iako je Goffin dosta solidan ove sezone.U drugom kolu igrao je protiv Darcisa,jos jednog koji je nakon povrede otisao i nikako da se spoji sa reketom.I ovaj mec je isao u 3 seta,bilo je 36,63,62.U ovom mecu imao je dosta dobar postotak osvojenih poena na prvom servisu,i to je bio kljuc same pobjede u ovom mecu.Rosol igra desnom rukom,a od podloga preferira clay.Tip je igraca koji se dobro krece,ima servis koji je dosta solidan,ali problem je brzopletost i te neke greske koje vuce.
*H2H ne postoji,tako da je ovo prvi međusobni mec ova dva tenisera.Prednost dajem Rosolu,a po meni kvote su dobro postavljene jer je mec dosta izjednacen.Rosol sigurno ima servis koji moze parirati PHM-u,a kljuc pobjede u ovom mecu bit ce trka i ko bude vise trcao dobija mec.Misljenja sam da je Rosol u ovom trenutku sposoban da dobije PHM-u,iako ovog nikako ne treba otpisati.
Pet,17:00 Paul-Henri Mathieu - Lukas Rosol 2 @ 1.90 expekt
*Cetvrtfinalni dvoboj Mathieua i Rosola na jednom solidnom challengeru u Bordeauxu.Dok kopam ponudu odma mi je ovaj par sinuo i gotovo igram,sto bi rekli grizem kao pit.Inace turnir se igra na zemljanoj podlozi,kao i gotovi svi turniri ovih dana.
Dakle,PH Mathieu dolazi iz Francuske,ima 30 godina i trenutno zauzima 278 mjesto na ATP listi.Njega su povrede bas unazadile,jer bio je na pragu ulaska u top 10 ali eto iz sezone u sezonu vazda ga zadesi neka povreda.Kroz karijeru na clayu ima skoru 122/97,a ove sezone je na skoru 10/9 od cega je 4/5 indoors hard i 6/4 clay.Najbolje nastupe imao je u Rotterdamu,te na challengeru u Marrakechu gdje je ispao u cetvrtfinalu.U Bordeauxu dobio je wild card i eto zasad je dosta dobro iskoristio.U prvom kolu igrao je protiv Machada i dobio taj mec.Gledao sam isti i mogu reci da je igrao solidno,iako je Machado imao svoje sanse u istom,ali taj ove sezone ni protiv mene ne bi imao nekih vecih sansi.Na kraju rezutat je glasio 76,76,dakle dva tie breaka.U drugom kolu igrao je protiv Rogeria Dutra da Silve i dobio sa 64,63.Taj mec sam malo pratiio,mislim da je Silva imao break na 4-3 rezultatu,ali je isti odma ispustio.Inace na tom mecu ne mogu a da ne spomenem 13 break sansi za Silvu od cega je jadnik iskoristio samo dvije.PHM je imao gotov isti postotak osvojenih poena na prvi i na drugi servis {62%(31/50)-59%(24/41)}.Iz onoga sto ja znam o ovom teniseru,jeste da igra desnom rukom,a od podloga preferira hard i clay.Stil igre je snazna serva pa onda trk na mrezu,nekad se isplati nekad ne.Ono sto je evidentno jeste da ima problema sa kretanjem,barem u mecu protiv Machada,ali imao je nekoliko odlicnih poena tako da ima jos kvalitete u njemu.
*Lukas Rosol dolazi iz Slovacke,ima 26 godina i trenutno zauzima 91 mjesto na ATP listi.Kroz karijeru na clayu ima skor 187/121,a ove sezone je na skoru 13/14 od cega je 1/3 indoors hard,5/7 hard i 7/4 clay.Rekao bi da se jos trazi,nikako da odigra neki turnir do kraja a sposoban je za takvo nesto.Od harda najbolji rezultat mu je cetvrtfinale Miamia,dok na zemlji ima cetvrtfinala Beograda i Praga.Sto on voli odigrati u 3 seta to je cudo.U Bordeauxu opet se sreo sa Goffinom i opet ga izbacio,26,75,63,iako je Goffin dosta solidan ove sezone.U drugom kolu igrao je protiv Darcisa,jos jednog koji je nakon povrede otisao i nikako da se spoji sa reketom.I ovaj mec je isao u 3 seta,bilo je 36,63,62.U ovom mecu imao je dosta dobar postotak osvojenih poena na prvom servisu,i to je bio kljuc same pobjede u ovom mecu.Rosol igra desnom rukom,a od podloga preferira clay.Tip je igraca koji se dobro krece,ima servis koji je dosta solidan,ali problem je brzopletost i te neke greske koje vuce.
*H2H ne postoji,tako da je ovo prvi međusobni mec ova dva tenisera.Prednost dajem Rosolu,a po meni kvote su dobro postavljene jer je mec dosta izjednacen.Rosol sigurno ima servis koji moze parirati PHM-u,a kljuc pobjede u ovom mecu bit ce trka i ko bude vise trcao dobija mec.Misljenja sam da je Rosol u ovom trenutku sposoban da dobije PHM-u,iako ovog nikako ne treba otpisati.
Stvarno ne razumijem ove Clipperse. Ubace 70% trice, Griffin povrijeđen ubaci 20, šutnu 23 slobodna i još šutaju ukupno 50% iz igre. I kako su uspjeli ostat ispod 100 poena??? Doduše nisam gledao utakmicu, vjerovatno ima neko objašnjenje. Hvala Indiani i Miami-u na krvavim odbranama.dijabola je napisao/la:Indiana-Miami under 181,5 @ 1.85
Nema se šta puno pametovat. Miami bez Bosha nema dovoljno potencijala u napadu da ubace preko 90, a možemo biti sigurni da će ostati u igri do kraja utakmice. Ostaje im da igraju odbranu tako da ostave protivnika ispod 85-80 poena. To se uostalom vidjelo i u prošloj utakmici. Da dodam i da njihovi šuteri imaju nulto samopouzdanje, naročito u gostima. Sa Jamesom na četvorci igraju još bolju odbranu nego sa Boshom, po meni sasvim izgledan under.
San Antonio-LA Clippers zbroj koševa gosta over 92,5 @ 1.85
U 2012. godini su u tri međusobne dva puta prebacili ovu marginu. To je i razumljivo s obzirom da San Antonio ima jednu od dvije najlošije odbrane od pick&roll igre (druga su Utah Jazzeri), a upravo je pick igra osnova napada Clippersa sa Paul-om koji to sve orkestrira. Upravo su prošlu utakmicu ostali tačno na 92, ali radilo se o uvjerljivom porazu i nerealno je očekivati da Paul ponovi šutersko izdanje 3 od 13. Nadam se da će šuteri gostiju ispogađati otvorene šuteve. Sasvim rezonski odigrati over. Ovo ipak nije za single-a, s obzirom na stanje sa povredama (Griffin, Paul i Butler vuku neke povrede).
Eto valjda više sreće nego sinoć, meni se pravo sviđaju ove opklade.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
Cantu-Pesaro (P.P) 1 1.40
Djokovic-Tsonga (-20,5+) 2 1.85
Rostov-Shinnik 1 1.60
Sharapova-Williams V. 1 1.45
Hoffenheim II-Bayern Alz. 1 1.45
Kvota : 8.71
Ulog:10KM
Dobitak:87.1
Djokovic-Tsonga (-20,5+) 2 1.85
Rostov-Shinnik 1 1.60
Sharapova-Williams V. 1 1.45
Hoffenheim II-Bayern Alz. 1 1.45
Kvota : 8.71
Ulog:10KM
Dobitak:87.1
Imal sta za danas,neke sigurice ?
.. Treba mi kvota od 2-3,da puknem neke parice na to,pa kako god da zavrsi
Ako ko moze da sastavi neki tiketic bio bi mu mnogo zahvalan
❶❾❽❽
izostanci:
Clermont Foot v Stade Lavallois
Clermont Foot: Sylla, Perrinelle, Salze, Armand, Morel, Robin
Stade Lavallois: Belaud, Badiane, Hautbois, Ponroy, Trideau, Perrot, Lhuissier, Mimoun, Gamboa
LB Chateauroux v Guingamp
LB Chateauroux: Mandrichi, Dupuis, Baby, Fernandez, Moulin
Guingamp: Paisley, Diallo, Wanga, Mathis, El Jadeyaoui, Yatabare, Knockaert
Troyes AC v Amiens SC
Troyes AC: Obbadi, Sidibe
Amiens SC: Djeballah, Kharbouchi, Mienniel, Touzghar
Clermont Foot v Stade Lavallois
Clermont Foot: Sylla, Perrinelle, Salze, Armand, Morel, Robin
Stade Lavallois: Belaud, Badiane, Hautbois, Ponroy, Trideau, Perrot, Lhuissier, Mimoun, Gamboa
LB Chateauroux v Guingamp
LB Chateauroux: Mandrichi, Dupuis, Baby, Fernandez, Moulin
Guingamp: Paisley, Diallo, Wanga, Mathis, El Jadeyaoui, Yatabare, Knockaert
Troyes AC v Amiens SC
Troyes AC: Obbadi, Sidibe
Amiens SC: Djeballah, Kharbouchi, Mienniel, Touzghar
Bet Info Team
Troyes - Amiens(s.t.) 18.5. 20:30 1 1,50
N.Li - Cibulkova(s.t.) 18.5. 13:15 1 1,40
FC Lustenau - Hartberg 18.5. 20:30 1 1,40
Sligo R. - Shelbourne 18.5. 20:45 1 1,50
Gyor - Pecs 18.5. 20:00 1 1,30
P.H.Mathieu - Rosol 18.5. 17:00 2 1,85
kvota: 10.61
N.Li - Cibulkova(s.t.) 18.5. 13:15 1 1,40
FC Lustenau - Hartberg 18.5. 20:30 1 1,40
Sligo R. - Shelbourne 18.5. 20:45 1 1,50
Gyor - Pecs 18.5. 20:00 1 1,30
P.H.Mathieu - Rosol 18.5. 17:00 2 1,85
kvota: 10.61
- Emir ZENICA
- Kontakt:
Kecskemeti - Ujpest 3+ za hrabrije 4+
Shamrock - Drogheda(s.t.) 1
Milano - Venezia (1.ut) 1
Shamrock - Drogheda(s.t.) 1
Milano - Venezia (1.ut) 1
Volim te Celik ! ! !
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
- pintol_TM87
- Kontakt:
Memingen vs Nimberg II @oba daju gol
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
-
gambleSarajevo
- Kontakt:
-5.5/Nadal R. - Berdych T. tip:2 (1.7)BeastZE je napisao/la:Imal sta za danas,neke sigurice ?.. Treba mi kvota od 2-3,da puknem neke parice na to,pa kako god da zavrsi
![]()
20.5/Đoković N. - Tsonga J.W. tip:2 (1.7)
ja sam na ova 2 para danas natovario sve danas...all in
1921
HvalagambleSarajevo je napisao/la:-5.5/Nadal R. - Berdych T. tip:2 (1.7)BeastZE je napisao/la:Imal sta za danas,neke sigurice ?.. Treba mi kvota od 2-3,da puknem neke parice na to,pa kako god da zavrsi
![]()
ja sam na ova 2 para danas natovario sve danas...all in
❶❾❽❽
-
gambleSarajevo
- Kontakt:
kako me ide zadnjih dana bos al s jednim 's',salim se,valjda napokon procepi...sretnoBeastZE je napisao/la:HvalagambleSarajevo je napisao/la:-5.5/Nadal R. - Berdych T. tip:2 (1.7)BeastZE je napisao/la:Imal sta za danas,neke sigurice ?.. Treba mi kvota od 2-3,da puknem neke parice na to,pa kako god da zavrsi
![]()
ja sam na ova 2 para danas natovario sve danas...all inIdem I ja,il hadžija il bos
![]()
Sretno nam
1921
Bryan/Bryan - Kubot/Tipsa 1 1.35
Ferrer - Gasquet (19,5) Više 1.75
Nadal - Berdych (19,5) Više 1.75
Kvitova - Kerber 1 1.70
Troyes - Amiens (s.t.) 1 1.50
Federer - Seppi (19,5) Manje 1.75
kvota: 18.45
Ferrer - Gasquet (19,5) Više 1.75
Nadal - Berdych (19,5) Više 1.75
Kvitova - Kerber 1 1.70
Troyes - Amiens (s.t.) 1 1.50
Federer - Seppi (19,5) Manje 1.75
kvota: 18.45
- Emir ZENICA
- Kontakt:
Federer-Seppi(19.5) Vise
Troyes-Amiens 1
Kvitova-Kerber(21.5) Vise
Na Li-Cibulkova(20.5) Vise
Djokovic-Tsonga(20.5) Vise
Llodra M. / Zimonjic N.-Granollers-Pujol M. / Lopez M. 2
Mirnyi M. / Nestor D.-Bhupathi M. / Bopanna R. 1
Banvit-A.Efes 1
Cantu-Pesaro 1
Milano-Venezia(+9.5) 1
Lustenau-Hartberg 1
St.Andra-Lask oba daju gol
Troyes-Amiens 1
Kvitova-Kerber(21.5) Vise
Na Li-Cibulkova(20.5) Vise
Djokovic-Tsonga(20.5) Vise
Llodra M. / Zimonjic N.-Granollers-Pujol M. / Lopez M. 2
Mirnyi M. / Nestor D.-Bhupathi M. / Bopanna R. 1
Banvit-A.Efes 1
Cantu-Pesaro 1
Milano-Venezia(+9.5) 1
Lustenau-Hartberg 1
St.Andra-Lask oba daju gol
Volim te Celik ! ! !
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Danas ćemo malo da treću francusku češljamo 
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
izostanci:
Sligo Rovers v Shelbourne FC
Sligo Rovers: Ndo
Shelbourne FC: Fitzgerald, Hurley, Byrne
Cork City v UCD Dublin
Cork City: O’Connor, Murphy, Mulcahy, Murray, Horgan
UCD Dublin: Barron, Mulhall, Boyle, Clarke, Morrison, Russell
Sligo Rovers v Shelbourne FC
Sligo Rovers: Ndo
Shelbourne FC: Fitzgerald, Hurley, Byrne
Cork City v UCD Dublin
Cork City: O’Connor, Murphy, Mulcahy, Murray, Horgan
UCD Dublin: Barron, Mulhall, Boyle, Clarke, Morrison, Russell
Bet Info Team
Lustenau - Hartberg 3+
Ovo su ekipe koje cesto igraju 3+, a pogotovo u medjusobnim omjerima. U zadnjih 10 medjusobnih duela 7 puta je doslo 3+ pa bi trebalo i sad. Kvota je 1,45.
Polten - Lustenau 0-3
Ovo su ekipe koje ne postizu puno golova ali ni ne primaju puno, pogotovo Polten koji je do sad isao samo 7 puta na 4+ a u zadnja 4 susreta nije nijednom. U 13 medjusobnih omjera 3 put su isli 4+ a sve ostalo je islo 0-3. Kvota je 1,35.
Godoy Cruz - Argentinos Jrs 0-2
Taman sam pomislio igrati 0-3 ali je koeficijent samo 1,05. Ali privlaci koef. 1,50 na 0-2 jer su ovo ekipe koje skoro NIKAD ne idu u 3+ pogotovo Godoy Cruz koji su u 14 utakmica samo jednom odigrali 3+ a Argentinos samo 5 puta. U posljednjih 15 susreta 4 puta su samo isli 3+. Kvota je kao sto rekoh 1,50.
Kecskemeti - Ujpest 3+, 4+
Kecskemeti je 17 puta u sezoni isao 3+ a u medjusobnim susretima sa Ujpestom nikad nisu isli ispod 3 gola a samo su 2 puta odigrali sa tacno 3 gola. Tako da bi trebalo proci i 4+. Kvote su odlicne, 1,55 odnosno 2,40.
SRETNO!
Ovo su ekipe koje cesto igraju 3+, a pogotovo u medjusobnim omjerima. U zadnjih 10 medjusobnih duela 7 puta je doslo 3+ pa bi trebalo i sad. Kvota je 1,45.
Polten - Lustenau 0-3
Ovo su ekipe koje ne postizu puno golova ali ni ne primaju puno, pogotovo Polten koji je do sad isao samo 7 puta na 4+ a u zadnja 4 susreta nije nijednom. U 13 medjusobnih omjera 3 put su isli 4+ a sve ostalo je islo 0-3. Kvota je 1,35.
Godoy Cruz - Argentinos Jrs 0-2
Taman sam pomislio igrati 0-3 ali je koeficijent samo 1,05. Ali privlaci koef. 1,50 na 0-2 jer su ovo ekipe koje skoro NIKAD ne idu u 3+ pogotovo Godoy Cruz koji su u 14 utakmica samo jednom odigrali 3+ a Argentinos samo 5 puta. U posljednjih 15 susreta 4 puta su samo isli 3+. Kvota je kao sto rekoh 1,50.
Kecskemeti - Ujpest 3+, 4+
Kecskemeti je 17 puta u sezoni isao 3+ a u medjusobnim susretima sa Ujpestom nikad nisu isli ispod 3 gola a samo su 2 puta odigrali sa tacno 3 gola. Tako da bi trebalo proci i 4+. Kvote su odlicne, 1,55 odnosno 2,40.
SRETNO!
Zadnja izmjena: Viper, dana/u 18 maj 2012, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
SAMO ČELIK !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.