FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

ceze
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ceze » 22 maj 2013, 20:46

Ma normala sve, ovo je na kraju krajeva samo moje mišljenje.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 maj 2013, 20:46

ceze je napisao/la:Ja sam to napisao za Alvesa, evo zašto:
Rekao sam da je to bilo više bljesak nego konstanta, i da ne mogu da nađem pravu riječ kojom bi to opisao.
Dakle, nije samo bljesak.
Ko je htio da shvati šta sam želio da kažem ovim, shvatio je.
I sve to u kontekstu igranja na vrhunskom nivou.
Drugo, u Barcu je došao sa 25 godina i već sa 29 godina ( toliko je imao igrajući ovu sezonu ) njegova forma je u padu.
Možda je to vama konstanto igranje na visokom nivou, meni nije.
Pravi primjeri su Xavi, Iniesta, Lampard i drugi.

I nemam namjeru da se više raspravljam sa vama jer pišem na vašem podforumu a nisam navijač Barce, samim time ću ispasti donji kako god okreneš :mrgreen:
Ma neces ispasti donji jer ne laprdas gluposti. :mrgreen:

Samo molim Boga da Thiago Silva ne dodje.Mislim nadam se da ne postoji ni promil sanse da dodje.Krajnje bacanje para za WC igraca koji uistinu jeste najboji igrac na svojoj poziciji a posebno odgovara sistemu Barce.Njegov problem su hronicne ozljede i godine.Niko nije budala da za stopera u 30-toj daje 40 miliona.To vjerujem ni ludi Mancini ne bi uradio...

Ter Stegenov moguci transfer podrzavam.Nema potrebe za dolaskom hidra glupana Reine jer Pinto moze adekvatno odraditi zamjenu kao i do sada.

Reci cemo da je Neymar Barcelonin i uz prodaju Ville ja ne bih nista vise dodavao ili oduzimao.Sto se tice sohe i njegovo odlaska , ja sam za soluciju da ostane jos godinu dana.Ok, ima talenat koji je vidan , nema muda al' mozda mu narastu. :mrgreen:

Stoper neka bude igrac koji ima iskustvo igranja u Primeri.Meni licna zelja je Garay ili Inigo.

Jedna stvar bi ostavila gorak ukus i bacila mi mrlju na transfer period i da dovedu 3 Falcaa i 2 Aguera a to je odlazak Thiaga.Preziro bi Viljanovu i pozelio mu tesku smrt :mrgreen: :oops:
Nadam se da su ovo iskljucivo patke iz novinarske dosade jer onaj dragulj se ne smije izgubiti.Hallalio bi pola tima ali onog decka nikada. ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 maj 2013, 20:50

Ja bi radije prodao Mascherana neg' Songa.
Ako već Mascherana ostavljaju kao zamjenu za Busquetsa, onda je bolje da to bude Song, jer je na toj poziciji puno bolji od Mascherana + mlađi je i tek je došao u klub. Mislim da je malo neozbiljno otjerat' igrača nakon jedne sezone u kojoj nije dobio pravu priliku, može se tako reći jer Song većinu utakmica ove sezone nije igrao na svojoj poziciji, nego je pod moranjem morao glumiti stopera.

Dalje, Adriano ne može bit' zamjena Alvesu, jer Adriano nije desni bek, on može igrat' tu poziciju al' je puno bolji na lijevoj strani. Igrao je i krilo jedno vrijeme kod Pepa. Dosta mi je više tih univerzalaca koji igraju svaku poziciju gdje zaškripi, osim one koja mu najbolje odgovara (Song, Masch, Adriano, Fabregas itd.).

Zatim, ne bih volio da dođe Silva, star je, skup i više vremena provede u bolnici nego na terenu. On jest dobar igrač, bez dileme, ali...rekoh u prethodnoj rečenici razloge.
Ako su već spremni izdvojiti dobru lovu za stopera, onda nek' to bude Hummels, Luiz ili Vertonghen + taj mali iz Rome (iako bi ja više volio da furaju Bartru, al' dobro...).

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 maj 2013, 21:04

Ekipa, jel` ima istine u ovim pricama o Thiagu i Manchester Unitedu? Spominju se neke zavrzlame kao u slucaju Gotze, ispade kako ga je moguce dovesti za 18 miliona eura? :? Na prvu - preCUDNO. :D

Ozb. pitam pa ocekujem i ozbiljan odgovor. Ne ono tipa, nema sanse on je izjavio ljubav Barci u toj i toj izjavi. :)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 maj 2013, 21:10

Rooney88 je napisao/la:Ekipa, jel` ima istine u ovim pricama o Thiagu i Manchester Unitedu? Spominju se neke zavrzlame kao u slucaju Gotze, ispade kako ga je moguce dovesti za 18 miliona eura? :? Na prvu - preCUDNO. :D

Ozb. pitam pa ocekujem i ozbiljan odgovor. Ne ono tipa, nema sanse on je izjavio ljubav Barci u toj i toj izjavi. :)
Klauzula mu je 18 miliona eura.
Sada je sve do njega.
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 22 maj 2013, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 maj 2013, 21:13

E ako Thiago ode to ce bit' tragedija :oops:

I jos za relativno male pare...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 maj 2013, 21:21

Je li onaj Alves ikada imao konstantno dobar centaršut onom desnom nogom :lol: ja kako znam čovjek 9 od 10 centaršuta prebaci golmanov prostor i šutne u aut :lol:
naprijed rejal

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 22 maj 2013, 21:26

Sveti je napisao/la:Je li onaj Alves ikada imao konstantno dobar centaršut onom desnom nogom :lol: ja kako znam čovjek 9 od 10 centaršuta prebaci golmanov prostor i šutne u aut :lol:
[youtube][/youtube]
Šta cu ti ja, kad sam nalijeceš na volej :mrgreen: :P

Inace, slažem se da su mu ubacaji postali kriticni :mrgreen: blago receno :lol: ...hajd što je defanzivno tradicionalno ocajan, vec je grohno i u ofanzivi u zadnje dvije sezone :?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 maj 2013, 21:27

Ovi Brazilci fakat odjednom grohnu. Ronaldinho, Maicon, Alves, Kaka, Adriano... :mrgreen: Alves (kao najbolji desni bek) je prošlost i ukoliko ga ove sezone ne prodaju - onda bolje da produže s njim do kraja karijere. :mrgreen: Da sam u upravi Barcelone, ponudio bih deal Cityju i pokušao "ukrasti" Richardsa. 8-) Richards i nekih 6-7 miliona i to je to. Svakako bi Barcelona u Richardsu dobila igrača koji može igrati i desnog bočnog i stopera. Usput bi podmladili ekipu, doveli svježu krv koja je uvijek dobro došla. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 maj 2013, 21:30

slika

Kako je danas saopštila brazilska ekipa Santosa, odbijena je ponuda koja je došla za njhovog igrača Neymara.

Brazilska zvijezda Neymar nalazi se na meti velikog broja evropskih klubova, a prva je u konkretnu akciju krenula Barcelona.

Naime, kako tvrde brazilski mediji, Barcelona je danas popodne poslala ponudu u visini od 20 miliona eura za Neymara, što su u Santosu bez razmišljanja odbili.

“Analizirali smo prijedlog Barcelone i odlučili da je njihova ponuda neprihvatljiva”, saopšteno je iz Santosa.

Barcelona je, navodno, već dogovorila uslove ugovora sa Neymarom, kojem nude platu od osam miliona eura po sezoni, ali 20 miliona eura premalo je da bi se uvjerio Santos da pusti svoju zvijezdu.

citam ev na mundodeportivo,santos i ostali sto posjeduju neymara sad traze ukupno 50 miliona za otkup citavog ugovora neymara " El Santos, DIS y TEISA quieren 50 millones de euros por todos los derechos sobre el jugador. Las negociaciones continúan.
ode ova cijena u q cccc :x
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 maj 2013, 21:32

Alves vise voli ove nemoguce pasove.

[youtube][/youtube]

Ili ovo. :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 22 maj 2013, 21:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 maj 2013, 21:32

bluemania je napisao/la: [youtube][/youtube]
Šta cu ti ja, kad sam nalijeceš na volej :mrgreen: :P

Inace, slažem se da su mu ubacaji postali kriticni :mrgreen: blago receno :lol: ...hajd što je defanzivno tradicionalno ocajan, vec je grohno i u ofanzivi u zadnje dvije sezone :?
De ti malo soli stare rane :mrgreen:

Al fkt lik je vječito izgledao imao problema s ubačajima. Znam par puta, da probije po desnoj strani, ili uradi neki brzi dupli pass i sve što treba da uradi je da je pošalje prema petercu, ali je lik nabije tamo fotoreporterima u zagrljaj :lol:
naprijed rejal

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 maj 2013, 21:34

M4kaveli je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Ekipa, jel` ima istine u ovim pricama o Thiagu i Manchester Unitedu? Spominju se neke zavrzlame kao u slucaju Gotze, ispade kako ga je moguce dovesti za 18 miliona eura? :? Na prvu - preCUDNO. :D

Sada je sve do njega.
Zar nije bila neka prica kako je novi ugovor neki potpisao sa klauzulom od 80, ili vise, miliona, ako se dobro sjecam? :?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 maj 2013, 21:34

Ako vec traze Samba krv na boku onda neka to bude Danilo.Ne treba Barci tanker poput Richardsa.Tehnicki je indolentan i na malom prostru onoliki covjek ne moze nista napraviti sem polomiti par zuba protivnicima :mrgreen:

Ne kazem da je los igrac ali nije Barca style.

Da se ja pitam definitivno Danilo.Prati mnogo Porto i momak je prava raketa.Takav igrac Barci treba.Svjeza je krv a i da se izdresirat. :mrgreen:

Cuadrado,Candreva.Fantasticni full bekovi.Oboica siluju u oba smjera.

Ima tu jos par igraca poput Perreire mada je on Romska krv i ima taj seljacki mantalitet , dosta je Alba na jednoj strani...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 22 maj 2013, 21:35

Veće pojačanje od dolaska Nejmara bi bio ostanak Tijaga. Sad recite da valjam gluposti, ali sam ubijedjen tako. Nista manji potencijal dečko nema od horoza, a možemo ga olako izgubiti za samo 18 milja.

Alvesa se hitno treba riješiti, ovo je zadnja prilika da se uzme nešto za njega. Prije dvije sezone moj izbor za njegovu zamjenu bi bio Sanja, čak je sada i na izlaznim vratima u Arsenalu, ali osjetno je da mu je karijera u padu u zadnje vrijeme. U ovom trenutku najbolja rješenja su Rafael (s tim da vjerovatno ne postoji ni promil šanse da ga Junajted pusti), i meni lično najsimpatičniji bek na svijetu, Pišček iz Dortmunda. Takav igrač bi nam stvarno dobro došao. Jedino mi je žao Borusije, pokupiše im sve što valja. :D
Smoke Weed Everyday!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 maj 2013, 21:39

Rooney88 je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:

Sada je sve do njega.
Zar nije bila neka prica kako je novi ugovor neki potpisao sa klauzulom od 80, ili vise, miliona, ako se dobro sjecam? :?
Klauzula mu je bila tacno 88 miliona eura, ali je pala na 18 zbog nedovoljnog broja odigranih utakmica ove sezone.
Znaci sada moze ici za tih smijesnih 18 miliona a ukoliko ostane klauzula se vraca na pocetnih 88.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 22 maj 2013, 21:40

Dani Alves je ustvari neko krilo koje je zarobljeno u tijelo i na poziciju beka :P :mrgreen: to je moglo šljakati samo u Barci , i to kad je Pep bio glavni (jer je odbrana bila izbalansirana sa Piqueom, Puyolom i defanzivno orijentisanom Abidalom koji su zatvarali sve rupe i izlete mahnitog Alvesa).
I dobro je Ceze rekao, sad kako je došao ofanzivno orijentisani Alba, kako je Puyol ozljeđen, a Abidal van tima , kako je odbrana na udaru sve češće - izlaze na vidjelo sve mane Alvesove igre u defanzivi (zapravo i ne igra je uopšte :lol: :lol: jebote koji kralj, pa to je samo moguce u Barci da bek ne igra defanzivu :o :shock: jer ga boli q za to ).
Ako ce vec ostajati u klubu, najbolje bi bilo da igra gore na krilu, gdje je najsretniji kad igra sa Messijem sa kojim se može dodavati i kombinovati do mile volje (jer on baca drkicu na terenu kad se dodaje sa Messijem i tako ti folovi, a yebo odbranu)...ali zato naci normalnog desnog beka ili Montoyu gurati.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 22 maj 2013, 21:50

Znači sada je sve do Thiaga ako želi da pristane da napusti Barcu ili ne? Jesam li u pravu?
Ne znam,volio bih ga vidjeti u Unitedu,s obzirom u kakvom nam je stanju vezni red,bio bi odlično pojačanje,majstor sa loptom,ali kao što sam napisao,nekad pretjeruje malo sa onim Ronaldinhovim potezima,ali sve se može popraviti..Ima potencijala definitivno,gledao sam ga dosta puta,malo mi je i žao što ne igra često u Barci,jer ipak igra na poziciji gdje je Barca već godinama najjača zahvaljujući Xaviju i Iniesti..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 maj 2013, 21:54

bluemania je napisao/la:Dani Alves je ustvari neko krilo koje je zarobljeno u tijelo i na poziciju beka :P :mrgreen: to je moglo šljakati samo u Barci , i to kad je Pep bio glavni (jer je odbrana bila izbalansirana sa Piqueom, Puyolom i defanzivno orijentisanom Abidalom koji su zatvarali sve rupe i zayebancije mahnitog Alvesa).
I dobro je Ceze rekao, sad kako je došao ofanzivno orijentisani Alba, kako je Puyol ozljeđen, a Abidal van tima , kako je odbrana na udaru sve češće - izlaze na vidjelo sve mane Alvesove igre u defanzivi (zapravo i ne igra je uopšte :lol: :lol: jebote koji kralj, pa to je samo moguce u Barci da bek ne igra defanzivu :o :shock: jer ga boli q za to ).
Ako ce vec ostajati u klubu, najbolje bi bilo da igra gore na krilu, gdje je najsretniji kad igra sa Messijem sa kojim sem ože dodavati i kombinovati do mile volje (jer on baca drkicu na terenu kad se dodaje sa Messijem i tako ti folovi, a yebo odbranu)...ali zato naci normalnog desnog beka ili Montoyu gurati.
Moras priznati da obozavas gledati Alvesa i Messija kako se zmireci dodaju na malom prostoru i izludjuju protivnike. :P
Eto izgleda da ces na ljeto docekati da ode. :mrgreen:
Meni se svidja Mathieu iz Valencie koji se spominje kao alternativa za Abidala.
Uvijek sam gotivio tog covjeka, pravi borac.
Veoma inteligentan igrac, smiren, lijevi bek koji moze igrati i kao stoper i kao zadnji vezni.
Najvecu korist Barca bi dobila kod prekida a odlican je i u defanzivi.

Ja bi ga rado gledao sljedece sezone u Barceloni.

@Narine u pravu si, sve je do Thiaga a mi se nadamo da ce ostati.
Da je Ferguson pa haj, on bi od njega napravio najboljeg veznjaka, ali posto je sada Moyes .. :mrgreen:
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 22 maj 2013, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 22 maj 2013, 21:55

Narin je napisao/la:Znači sada je sve do Thiaga ako želi da pristane da napusti Barcu ili ne? Jesam li u pravu?
Ne znam,volio bih ga vidjeti u Unitedu,s obzirom u kakvom nam je stanju vezni red,bio bi odlično pojačanje,majstor sa loptom,ali kao što sam napisao,nekad pretjeruje malo sa onim Ronaldinhovim potezima,ali sve se može popraviti..Ima potencijala definitivno,gledao sam ga dosta puta,malo mi je i žao što ne igra često u Barci,jer ipak igra na poziciji gdje je Barca već godinama najjača zahvaljujući Xaviju i Iniesti..
To si u pravu....Thiago ako želi da ide, pod uslovom neki XY klub istrese 20 miliona (ili 18 cak) on ode....takav je trenutno status i sve ovisi o njegovoj volji, odanosti Barci, koliko želi da se probija u njoj i tako te price.
Ali ovo važi sa ovaj transfer period, to jest kad se otvori transfer prozor 01.07. ....ali ako ostane u Barci, naredne godine otkupnina mu se diže na skoro 90 miliona.
Hebena su ovo pravila od kojih glava zaboli.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.