Prosle i pretprosle sezone 90% juventina je "svrsavalo" na cinjenicu da bi Hakan mogao doci. A sad odjednom kao rizicna investicija. Neka su starci Matuidi i N'Zonzi sigurne investicije. Uzmu zadnji veliki ugovor i svejedno im kako ce igrat.BuffonGigi je napisao/la:Rezultati govore sami, ne trebamo se mi raspravljati uopste. Hakan je zanimljiv, ali daleko od sigurne investicije, samo vrijeme ce pokazati koliko je dobra kupovina.
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Raonffa je napisao/la:Kad krene nova sezona i kad vidimo igrača u službenim utakmicama, onda ćemo vidjeti ko je bio upravu.
Šta je u planu iduće nakon njega i Contija?
Navodno je dogovoren dolazak Kjaera kao rezervnog stopera, čime će se zatvoriti i kompletirati taj defanzivni dio tima.SiamoNoi je napisao/la:Raonffa je napisao/la:Kad krene nova sezona i kad vidimo igrača u službenim utakmicama, onda ćemo vidjeti ko je bio upravu.![]()
Šta je u planu iduće nakon njega i Contija?
Mislim da će im nakon dolaska Hakana, Contija i već spomenutog Kjaera, prioritet biti dovođenje još jednog veznjaka, što je trebao biti Biglia, al' se zakomplikovalo sa Lotitom. Alternative su Krychowiak, Benassi, Matuidi i Badelj.
Ako već Biglia ne dođe, onda bih tu najviše volio vidjeti Krychowiaka. Također, uz tog veznjaka, prioritet će sasvim sigurno biti i rješavanje situacije oko Donnarumme.
Još uvijek se spominju neki krilni igrači i još jedan napadač, al' mislim da to neće biti toliki prioritet naspram veznjaka i Donnarumme.
Uglavnom treba očekivati sigurno još jednog, dvojicu igrača za prve postave, te barem 3,4 prinove ala Borini i Kjaer, koji će biti opcije sa klupe.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 02 jul 2017, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Vidjeti cemo maja. 2018 kako je ko radio. 
Kalinic, Kjer, Biglia, Forsberg...
Sent from my x600 using Tapatalk
Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Sjećam se pisanja o Pjaniću prije par godina, igrač koji ništa osim tog šuta nema. A 4-5 godina kasnije skroz druga priča..BuffonGigi je napisao/la:Rezultati govore sami, ne trebamo se mi raspravljati uopste. Hakan je zanimljiv, ali daleko od sigurne investicije, samo vrijeme ce pokazati koliko je dobra kupovina.
Hakan ima samo 22 godine, a već mnogo iskustva na međunarodnoj sceni.U Milanu može samo napredovati a i nije puno plaćen s obzirom na lude cijene u današnjem fudbalu.Dalje, niko ne očekuje da će se svaki igrač kojeg je Milan doveo odmah se pokazati kao veliko pojačanje, jer to bi bilo suludo i neozbiljno. Neka vrijeme uradi svoje, treba pustiti te nove igrače da se naviknu na ligu, nekima će to ići brže, nekima će trebati možda i čitava sezona, a možda će neki i potpuno biti izgubljeni.Jer atrakcijom Serie A je pala, ali je i dalje jedna od najtežih liga na svijetu za nastupanje u njoj.
Silva, Kessie, Conti, Silva, Rodriguez, Hakan, sve su to mladi igrači koji još uvijek nisu dostigli svoje limite. Možda nikad i neće postati ono što se od njih očekuje, ali prije konačne presude, treba im dati priliku.
Niko ne očekuje da će Silva odmah uvaliti 20 golova ili da će Kessie izdominirati svaki meč, ili možda da Hakan u prvoj sezoni ima 15+ asistencija. Svaki od tih igrača je doveden po želji trenera jer ih smatra idealnim za sistem koji pokušava nametnuti. Zasad nema niti jedan razlog da se neko od tih momaka degradira u startu, jer u svojim nekadašnjim klubovima oni su pokazali da znaju i da ima kuveta u njima, a sad je na njima da to dokažu i čak poboljšaju u Milanu.
I da, nećemo se lagati, većina od ovih igrača bi bila podvrgnuta većem hajpu da su prešli u neki drugi klub mimo Milana. A nakon 5 godina patnje nazire se izlaz iz krize, i ovo ljeto će biti rekonstruisan veći dio ekipe i bit' će postavljen temelj za naredne sezone. Prvi cilj je povratak u LP-a.Sve preko toga je bonus.
Sa ovim pojačanjima, a bit' će ih još, Milan je podigao kvalitet ekipe na jedan viši nivo i sad to mnogo bolje izgleda nego zadnjih godina.A o tome ko je flop a ko top se može pričati tek za godinu dana.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ne mora značit da je netko loše radio sa transferima ako je imao lošu sezonu.tuzlak1987 je napisao/la:Vidjeti cemo maja. 2018 kako je ko radio.
Što u maju?tuzlak1987 je napisao/la:Vidjeti cemo maja. 2018 kako je ko radio.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Zavisi, vecinom ekipe nemaju strpljenja sa igracima, a igrac pokaze u prvih 20ak utakmica jel to to sto se ocekuje ili nije. Kada ulozis dosta novca onda vecinom ides na instant uspjeh i vrh tabele. Ja od Milana i Intera ocekujem LP ove sezone lagano, nema izvlacenja. A i red bi bio da konacno Italija posalje sve velike ekipe u LP za sezonu 2018/19.SiamoNoi je napisao/la:Ne mora značit da je netko loše radio sa transferima ako je imao lošu sezonu.tuzlak1987 je napisao/la:Vidjeti cemo maja. 2018 kako je ko radio.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Naravno da ako uložiš skoro 200M da se smatra potpunim krahom ne plasman u LP-a.Ali svi mi znamo koliko je Serie A specifična u mnogočemu, i da se neki igrači ne mogu odmah snaći i da im je ponekad potrebna i cijela godina prije nego počnu pokazivati kvalitet. Ali pred nama je pa ćemo da vidimo.tuzlak1987 je napisao/la:Zavisi, vecinom ekipe nemaju strpljenja sa igracima, a igrac pokaze u prvih 20ak utakmica jel to to sto se ocekuje ili nije. Kada ulozis dosta novca onda vecinom ides na instant uspjeh i vrh tabele. Ja od Milana i Intera ocekujem LP ove sezone lagano, nema izvlacenja. A i red bi bio da konacno Italija posalje sve velike ekipe u LP za sezonu 2018/19.SiamoNoi je napisao/la:Ne mora značit da je netko loše radio sa transferima ako je imao lošu sezonu.tuzlak1987 je napisao/la:Vidjeti cemo maja. 2018 kako je ko radio.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Svaki transfer nosi odredjeni rizik, osim ako igraca ne dovodis za "kikiriki". Iznad svih igraca koje je Milan doveo stoji upitnik kao i iznad samog trenera. Sigurno ce neko od njih biti promasaj ali isto tako moraju sa nekim i "ubosti". Razlika je sto su prethodnih sezona dolazili likovi poput Kucke, Constanta, Birse i sl. za koje se odmah znalo da nemaju nista za ponuditi a ovako bar imas osnova da ocekujes da ce neko biti istinsko pojacanje.
Ovo je definitivno dobra stvar za Seriu A, budjenje Milana i Intera iako sam jos uvijek skeptican prema kineskim investitorima. Veci broj talentovanih igraca moze biti samo dobra stvar za ligu, nikako obratno. Ocekujem ponovo Juve prvi, Napoli drugi zbog uigranosti a ispod toga borbu Milana, Intera i Rome.
Ovo je definitivno dobra stvar za Seriu A, budjenje Milana i Intera iako sam jos uvijek skeptican prema kineskim investitorima. Veci broj talentovanih igraca moze biti samo dobra stvar za ligu, nikako obratno. Ocekujem ponovo Juve prvi, Napoli drugi zbog uigranosti a ispod toga borbu Milana, Intera i Rome.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Ma ne znam za proslu sezonu ali sjecam se da je najgori igrac bio EURO-a. Bas bezbojan igrac.SiamoNoi je napisao/la:Meni isto.Nema previše osim tog udarca i prekida.Nekonstantan do bola.Neće im vjerojatno instant pojačanje bit,al mlad je još...moze nesto od njega ispast.Al dobro,bit će pojačanje s obzirom na one koji su im do sada igraliPuma je napisao/la:Ovaj Hakan je bezveze igrac.
Osim Rodrigueza meni je ovaj napadač Andre Silva kojeg su doveli najzanimljiviji.
Da se razumijemo, isto bi pisao i da je dosao u Inter.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Nista Hakanu ne fali. Nije sad neki aman zaman igrac al za pare koje je doveden je ok pojacanja. Kao i svi igraci koje je Milan do sada doveo. Zabit ce Hakan 7,8 slobodnjaka i dalekometnih suteva i isplatit se. Nece sigurno pravit razliku na terenu al rijesit ce par utakmica iz slobodnjaka i svi sretni u Milanu...
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Al sto Inter cini cuda u ovom mercatu, otprilike kao i prethodnih par godina, pa niko ne zeli tamo igrati 
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
-
gambler1899
- Kontakt:
U Milanu su svjesni da ne.mogu dovoditi wc igrace i da moraju praviti korak po korak kako bi privukli takve igrace. Prvi uslov jeste igranje u LP što je primarni cilj ove uprave bilo ti kroz ligu ili EL i u skladu s tim po meni su i dovedena pojacanja.Niko ne ocekuje da će svi opravdati status pojacanja ili da će to biti neka bajna igra jer promijeniti 70-80% ekipe u mjesec dva zaista je puno i vecinu navijaca milana da ste pitali koliko pojacanja očekujete mislim da bi rekli 3-4.Ono što je meni bitno jeste da ulazimo kvalitetniji nego prošlih sezona u svakom smislu, a rezultat kakav će biti samo će vrijeme pokazati.Drugo što je pozitivno što Milan ovako radi jeste cinjenica da će liga odma biti kvalitetnija i popularnija kako koji igrač dodje( ovdje ne mislim samo na milan nego i na ostale klubove).
Al sto Juve cini cuda u ovom mercatu. Jbt koga su sve doveli. Strasno!
Rece on i skonta da je 4.7. a mercato traje do kraja augusta.
Rece on i skonta da je 4.7. a mercato traje do kraja augusta.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Nama niko ne treba a vi ne mozete dovesti nikog. Ali i dalje pricate price o Di Mariama, Naingolanima i mazete sebi oci s nekim kineskim budzetima. Iduce sezone vam je i kup UEFA utopija. Doso djavo po svoje odavno...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Smijesan si. Aj zdravo...
Ilicic na medicinske u Atalanti
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- Romagnoli13
- Kontakt:
Par medija je objavilo informaciju da će Di Maria zaista u Milano, ali ne u Inter.BuffonGigi je napisao/la:Nama niko ne treba a vi ne mozete dovesti nikog. Ali i dalje pricate price o Di Mariama, Naingolanima i mazete sebi oci s nekim kineskim budzetima. Iduce sezone vam je i kup UEFA utopija. Doso djavo po svoje odavno...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.