AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 23 feb 2016, 00:19

Gdje mi gubimo bodove :o

Z9 Maximalno Strpljen
Il Club più titolato al mondo!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 feb 2016, 00:38

DDixon je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Miha: ''The deflected goal? If Gigio couldn't save it, then no other GK would have done it.'' :bow:
aaaa Prejakooo
Alal ti vera, Sinisa! Tako se brane igraci a pogotovo ovaj malac, koji je zaista unikat uz Buffona.
---
Menez zahrdjao totalno, ocekivano nakon godinu dana pauze. Odlaskom Montoliva cemo se oprostiti crne ere zadnjih godina, ne da je on sam kriv - al je se od njega najvise ocekivalo tako da je najvise zakazao. Nesto poput Pjanica za repku....

Kucka i Bonaventura su daleko bolji i korisniji ekipi od Montoliva.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 feb 2016, 00:40

Montolivo je suspendovan za sljedeći meč. Koji moraju dobiti pod svaku cijenu a onda par dana nakon toga riješiti pitanje prolaska u finale kupa.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 23 feb 2016, 00:44

Beduin je napisao/la:Nego, koliko je Seria A daleko od toga da ponovo vrati 4 tima u LP? Cini mi se da sam prije par mjeseci negdje cuo/procitao kako bismo u sezoni 2017/18 mogli vratiti to jos jedno mjesto u LP, ako se nastavi ovim intezitetom (ili cak naredne sezone)!?
Serija A je već u prednosti u odnosu na BPL, samo što se još nije uklonila sezona 11/12. Kada to uklone na kraju ove sezone, Serija A će imati bod više od BPL. Što znači da bi se naredne sezone u Seriji A četiri tima borila za ulazak u Ligu Prvaka 17/18.

Osim ako Englezi do kraja ove sezone ne naprave nešto više u odnosu na Italijane. Tako nekako :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 feb 2016, 00:46

L'Avvocato je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Nego, koliko je Seria A daleko od toga da ponovo vrati 4 tima u LP? Cini mi se da sam prije par mjeseci negdje cuo/procitao kako bismo u sezoni 2017/18 mogli vratiti to jos jedno mjesto u LP, ako se nastavi ovim intezitetom (ili cak naredne sezone)!?
Serija A je već u prednosti u odnosu na BPL, samo što se još nije uklonila sezona 11/12. Kada to uklone na kraju ove sezone, Serija A će imati bod više od BPL. Što znači da bi se naredne sezone u Seriji A četiri tima borila za ulazak u Ligu Prvaka 17/18.

Osim ako Englezi do kraja ove sezone ne naprave nešto više u odnosu na Italijane. Tako nekako :mrgreen:
Očekujem ispadanje Chelsea i Arsenala već u ovom krugu te blamažu Uniteda u EL-i. S' druge strane uvjeren sam u prolaz Lazia, Napolija i Fiorentine, te sam optimista i po pitanju Juventusa. Jedino Roma je već ispala.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 23 feb 2016, 00:55

Mislim da su Lazio, Napoli i Fiorentina ključni. Oni bi mogli nakupiti bruku bodova ove sezone, samo da prođu ovo kolo. Viole pogotovo.
★★★

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 feb 2016, 01:03

Romagnoli13 je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:

Očekujem ispadanje Chelsea i Arsenala već u ovom krugu te blamažu Uniteda u EL-i. S' druge strane uvjeren sam u prolaz Lazia, Napolija i Fiorentine, te sam optimista i po pitanju Juventusa. Jedino Roma je već ispala.
Znaci, ipak sam u pravu.

Mada, uvijek sam navijao za italijanske timove u Euro takmicenjima, ali ove sezone cu im posvetiti i poneku dovu, samo da budemo ispred engleza. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 feb 2016, 01:41

Sacchi: "Milan did well. Mihajlovic has been able to give the team an identity, with this spirit they can improve their game a bit."

Mihajlovic: "With the old formation, we struggled to defend and attack. Since changing the formation, we have improved."

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 23 feb 2016, 06:22

Ali ljudi moji kako ova ekipa pati za nekim kreativcem u sredini koji ce spustiti loptu na zemlju, odigrati taj pas napraviti visak, smiriti igru, uposliti Baccu... Da je jucer umjesto Montoliva i Berte bio neko ko zna igrati fudbala :-(

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 23 feb 2016, 06:32

Gledam sinoć Montoliva i neka me mučnina uhvati. Jbt pa lik je nekad znao i stati na loptu, iskontrolisati tempo utakmice, okrenuti se malo, razgledati kome treba dodati, uposliti suigrača na 20-30 metara od sebe a sinoć paničari k'o da je duh Molinara i Grygere u njemu.

I onaj Kuco bi bio puno bolji igrač da je pametan u vugla.
★★★

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 feb 2016, 08:56

Ne znam šta me više nervira kod njega. To što dodaje lopte protivničkim igračima ili ono nabijanje lopte na pamet na prvu gdje ni jedna ne završi ni blizu naših igrača.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 feb 2016, 10:12

Montolivo nema više konstantu u svojoj igri, ali i dalje je dosta koristan ze ekipu, pogotovo u defanzivi.Ali na ljeto obavezno ga mijenjati i dovesti pravog playmakera.

A Kuco je pit bull, taj trči ko navijen i ne prestaje se boriti do zadnje sekunde.Vrlo zahvalan igrač.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 feb 2016, 11:32

Kaže Zapata da ga niko ne može proći kad je skoncentrisan.Šteta samo što je to dva-tri puta tokom sezone.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 feb 2016, 14:52

WhoScored.com: Ignazio Abate won possession in the defensive third more times vs Napoli (13) than any other player has in a Serie A match this season.

#SpeedDemon.

DDixon
Kontakt:

Post Postao/la DDixon » 23 feb 2016, 15:19

Romagnoli13 je napisao/la:Kaže Zapata da ga niko ne može proći kad je skoncentrisan.Šteta samo što je to dva-tri puta tokom sezone.
I ja sticem takav dojam dok ga gledam, kao da svaki duel moze dobit jer ima i brzinu i snagu a onda kiksa nekom gluposcu.
Kad k'o dijete zavoliš, zauvijek ćeš voljeti
Dok si živ, dok se budiš ljubav ta će gorjeti
I u dobru i u zlu budi vjeran korijenu
Sa svakom pobjedom liječiš dušu ranjenu !

Č Z !

NGG Za Čelik !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 feb 2016, 18:27

slika K'o na terminu, hladan k'o santa leda. :kafa:

slika :lolno:

slika :clap:

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 23 feb 2016, 18:31

_forzamilan_ je napisao/la:Ali ljudi moji kako ova ekipa pati za nekim kreativcem u sredini koji ce spustiti loptu na zemlju, odigrati taj pas napraviti visak, smiriti igru, uposliti Baccu...
Modric

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 feb 2016, 18:44

Romagnoli13 je napisao/la:

slika
gledaj ovo govedo što kvari sliku :lolno: :lolno: :lolno:

Dobar je Gigi bio, ali najbolje mi bilo kad je lik prcao napolitance sa onim odugovlačenjem izbijanja lopte, ne yebe mali živu silu. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 feb 2016, 11:51

Priča se da Siniša još uvijek nije osigurao mjesto trenera i sljedeće sezone. :damn:

Džaba što je skoro izvukao maksimum iz ove ekipe, jer ruku na srce ova ekipa ne može još puno napredovati, mislim da su već na nekih 90%.
Džaba što već 10 mečeva nije izgubio, odnosno što je zadnji poraz doživio još prije mjesec i po'. Ili ako ćemo još dalje unazada, od 4.10.2015 do danas Milan je odigrao 23 meča u svim takmičenjima i samo dvaput izgubio, znači dva poraza u više od 4 mjeseca.Uz omjer 13-8-2 i gol razliku 38-16. A ne treba napominjati da su u uvodnih 7 utakmica izgubili čak 4 puta, uz katastrofalnu igru i odbranu koja je primila čak 13 komada.
Od onog demoliranja vs Napolija je odigrano 23 meča i samo dva poraza, i što je najvažnije ekipa igra na visokom nivou već 5-6 zadnjih mečeva. I napredak je vidljiv čitavom svijetu osim Berlusconiju.

Siniša radi kvalitetan posao, i ekipa je skoro na granici svojih limita i ne znam da li bi neko bolje radio sa ovim igračima koji su na raspolaganju.

Kao moguće zamjene spominju se Emery i Donadoni. Ali iskren da budem, nisam za odlazak Mihajlovića i mislim da ga trebaju zadržati i naredne sezone i pojačati mu dodatno ekipu. I onda vjerujem da bi sljedeće sezone imao još bolji učinak.

slika

Comparison between Milan's numbers in first 7 games in the first round and the first 7 games in second round [GdS].

Još jedan dokaz očitog napretka.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 feb 2016, 13:51

slika

I believe I can fly, I believe I can touch the sky :kafa:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []