onaj tko ne prati italijanski fudbal i serie a nemoze razumiti o cemu govoris,u italiji se potpuno drugacije gleda na fudbal u odnosu na njemacku i englesku,tamo vladaju strasti,netrpeljivosti i rivaliteti,tamo se igra sa stilom i smekom,tamo u derbijima vlada posebno ozracje i nevidljive sile,na tribinama se desavaju cudne stvari,sve ono sto daje sarm italijanskom nogometu,dok se i njemackoj na stadion ide da bi se pojelo sto vise hamburgera,pomfrita,grickalica,koka kola i pepsi kola,ide se na utakmice da se razbije depresija i monotonija cinjenice da svabe iz pidzame idu u radno odjelo i obrnuto,mozes vidjeti na tribinama zene,babuskare stare preko 70 god,prejedaju se po 150 kila imaju,pa sta ce jadnice nemaju nikoga u zivotu,covjek im umro djeca ih ostavila i otisla u svjet svojim poslom,nazovu ih samo za bozic i cestitaju,nemaju nigdje nikog osim psa (dzukele)i jedini nacin da ostanu normalni i da se socijaliziraju je taj da idu na stadione jednom sedmicno,a fudbal,ma sta je toJuveSissoko je napisao/la:ja to gledam ovako i znam da je to razlog, razlog sto je Juve primio 4 gola od Bayerna nije neka superiornost Bayerna u tom trenutku nego jednostavno cinjenica da je Juve igrao derbi sa Interom nekoliko dana ranije i znamo kako se tamo grize i sta se sve radi , koliko se igraca redovno povrijedi, isto se sad desilo sa Schalkeom, Inter je psihicki a sto je jos vaznije fizicki slomljen bio, pa mu jedan,Schalke koji je za tri klase slabiji da 5 golova, jednostavno je tako a mnogi nece da shvate,da je italijanskim klubovima dobit derbi protiv najljuceg prvaka SVE, mada iako ne racionalna odluka,bolje je igrati u LP i dobit vece pare, al srce je srce i ides da deres u derbiju iako kontas da ti se to moze obit o glavu za koji dan u LP i slicnim kupovima, ja cu ruku dat ako nije Palermu ili Napoliu veci praznik kad naguze Juve nego kad prodju jbenu grupu Europa Lige,al mnogi to ne shvataju pa dizu Schalke u nebesa,nidje veze
FC Internazionale Milano
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: F.C. Internazionale Milano
INTERNAZIONALE MILANO vs SCHALKE O5
Ljudi, gde je Dzenan
Danima ni traga ni glasa od njega. Da mu se nije nesto deslio

nece ga biti 20-ak dana...oce cojk da odmori malo od neta i svega...sreca pa je pobjegao na vrijeme i nije docekao i ovu drugu sramotu, jer ni on ne bi uspio opravdat LeaMaGiCa je napisao/la:Ljudi, gde je DzenanDanima ni traga ni glasa od njega. Da mu se nije nesto deslio
![]()
nego ono cega sam se i bojao je to da MM zeli Guardiolu na klupi na kraju sezone, a to znaci da cemo nastaviti tamo gdje su nas doveli ova zadnja dvojica...druga opcija je Jose, ali to je veliko pitanje i kao alternativa je Villas Boas iz Porta koji je najizglednija opcija...
MM ocigledno zeli da Inter igra lijep fudbal, ali nece da shvati da u timu ima samo 4 igraca koja to znaju(Eto'o, Sneijder, Coutinho i Maicon), a nece da potegne dublje u dzep, jer su nam prijek potrbna nova pojacanja...
navnodno je Leo vec u utorak Morattiu ponudio ostavku, ali ga je ovaj zamolio da ostane do kraja sezone, da ne mora sada traziti novog trenera i da mu je ponudio mjesto u upravi
Znači umor je taj ključni faktor potopa Juventusa od BayernaJuveSissoko je napisao/la:ja to gledam ovako i znam da je to razlog, razlog sto je Juve primio 4 gola od Bayerna nije neka superiornost Bayerna u tom trenutku nego jednostavno cinjenica da je Juve igrao derbi sa Interom nekoliko dana ranije i znamo kako se tamo grize i sta se sve radi , koliko se igraca redovno povrijedi, isto se sad desilo sa Schalkeom, Inter je psihicki a sto je jos vaznije fizicki slomljen bio, pa mu jedan,Schalke koji je za tri klase slabiji da 5 golova, jednostavno je tako a mnogi nece da shvate,da je italijanskim klubovima dobit derbi protiv najljuceg prvaka SVE, mada iako ne racionalna odluka,bolje je igrati u LP i dobit vece pare, al srce je srce i ides da deres u derbiju iako kontas da ti se to moze obit o glavu za koji dan u LP i slicnim kupovima, ja cu ruku dat ako nije Palermu ili Napoliu veci praznik kad naguze Juve nego kad prodju jbenu grupu Europa Lige,al mnogi to ne shvataju pa dizu Schalke u nebesa,nidje veze
1974---1975---1976---2001---2013---2020
sta li je bio uzrok potopa Bayerna od velesile Zenita, vjerovatno nisu ponijeli full zimsku opremu u RusijuZnači umor je taj ključni faktor potopa Juventusa od Bayerna...možda su iz UEFA-e trebali utakmicu između Intera i Schalkea zakazati u Junu jer su ovi igrali redovno kolo lige prije 2-3 dana
...
ili kad su isli turisticki u Barselonu, i onda im rekli morat cete navece odigrati jednu sa lokalnim timom
ne znam samo otkud vam tolika volja da visite po ovoj temi
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- Io_Sono_Interista
- Kontakt:
@JuveSissoko normalno da jest sramota za ovako velik klub primit 5 komada,a narocito od ekipe za koju sam ubijedjen kad bi igrali narednih 10 puta da ne bi izgubili...
a moj klub da je u situaciji u kakvoj je Juve ne bi imao obraza dolazit pa govorit nekom sta je sramota,jer Juve posljednih godina ne da sramoti Italiju neg pljuje svojim rezultatima na citavu istoriju kluba @SoloJuve26
...
dovoljno je od prosle sezone ponizenje od "giganta" Fulhama,koje meni nije bilo za prozivanja i podyebavanja,jer je i suvise zalosno,a ako cemo realno Schalke je za Fulham Barcelona
a Inter je zbog svoje transfer politike i jacine Serie A i imao rezultate kakve je imao,al je tad Seria A bila najjaca liga na svijetu,a pogledajmo gdje je danas
i Interova realnost u mnogim sezonama je bila KUP UEFA,gdje su i vise nego uspjesno predstavljali Italiju,al vi necete da prihvatite realnost da je Juve trenutno prosjecan klub,koji iz sezone u sezonu najavljuje povratak,a vama su najveci uspjesi neuspjesi Intera,il pobjeda nad Interom nakon koje svi najavljuju scudetto,a onda se vratite u realnost i u prosjek kojem trenutno i pripadate
pozdrav sine
a moj klub da je u situaciji u kakvoj je Juve ne bi imao obraza dolazit pa govorit nekom sta je sramota,jer Juve posljednih godina ne da sramoti Italiju neg pljuje svojim rezultatima na citavu istoriju kluba @SoloJuve26
dovoljno je od prosle sezone ponizenje od "giganta" Fulhama,koje meni nije bilo za prozivanja i podyebavanja,jer je i suvise zalosno,a ako cemo realno Schalke je za Fulham Barcelona
a Inter je zbog svoje transfer politike i jacine Serie A i imao rezultate kakve je imao,al je tad Seria A bila najjaca liga na svijetu,a pogledajmo gdje je danas
pozdrav sine
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...
- SoloJuve26
- Kontakt:
Io_Sono_Interista je napisao/la:@JuveSissoko normalno da jest sramota za ovako velik klub primit 5 komada,a narocito od ekipe za koju sam ubijedjen kad bi igrali narednih 10 puta da ne bi izgubili...
a moj klub da je u situaciji u kakvoj je Juve ne bi imao obraza dolazit pa govorit nekom sta je sramota,jer Juve posljednih godina ne da sramoti Italiju neg pljuje svojim rezultatima na citavu istoriju kluba @SoloJuve26...
dovoljno je od prosle sezone ponizenje od "giganta" Fulhama,koje meni nije bilo za prozivanja i podyebavanja,jer je i suvise zalosno,a ako cemo realno Schalke je za Fulham Barcelona![]()
a Inter je zbog svoje transfer politike i jacine Serie A i imao rezultate kakve je imao,al je tad Seria A bila najjaca liga na svijetu,a pogledajmo gdje je danasi Interova realnost u mnogim sezonama je bila KUP UEFA,gdje su i vise nego uspjesno predstavljali Italiju,al vi necete da prihvatite realnost da je Juve trenutno prosjecan klub,koji iz sezone u sezonu najavljuje povratak,a vama su najveci uspjesi neuspjesi Intera,il pobjeda nad Interom nakon koje svi najavljuju scudetto,a onda se vratite u realnost i u prosjek kojem trenutno i pripadate
![]()
pozdrav sine
Drugo je izgubiti kod kuce 2-5 od jednog Schalke sto se nalazi bog zna gdje u BL ligi, Ipak kazem, vecinom od vas su se radovali sto ste dobili Schalke jel je to po vama bilo vec prolazno,, i onda vam docu svabe i kucnu 5 puta na vasem terenu??? To je SRAMOTAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
i da na kraj krajeva, bez jakog JUVENTUSA i Milana nece nas biti nigdje,, eto kako nas fino inter predstavlja u LP
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Io_Sono_Interista
- Kontakt:
i bez jakog Juventusa Inter je dosao do najveceg uspjeha u istoriji italijanskog fudbala
al sam uvijek za jak Milan,Juve,Napoli,Sampdoriu,Romu,Lazio itd da se ne desava da na proljece Italija ima jednog predstavnika u Evropi
a Inter je italijanski fudbal i sebe predstavio prosle sezone fino da finije ne moze da bude
pa normalno da smo se svi radovali Schalkeu,jer smo za tri klase jaci od njih,i ovakva katastrofalna utakmica nam se desila poslije dugo dugo vremena,samo zato jer imamo najnesposobnijeg trenera od svih velikih ekipa,za kojeg je trener Schalkea doktorirao fudbalsku taktiku
a vama se ovakve katastrofalne utakmice desavaju 2-3 puta mjesecno,pa zato prvo pogledaj dobro u svoje dvoriste pa onda dodji i pricaj drugima o sramoti
al sam uvijek za jak Milan,Juve,Napoli,Sampdoriu,Romu,Lazio itd da se ne desava da na proljece Italija ima jednog predstavnika u Evropi
a Inter je italijanski fudbal i sebe predstavio prosle sezone fino da finije ne moze da bude
pa normalno da smo se svi radovali Schalkeu,jer smo za tri klase jaci od njih,i ovakva katastrofalna utakmica nam se desila poslije dugo dugo vremena,samo zato jer imamo najnesposobnijeg trenera od svih velikih ekipa,za kojeg je trener Schalkea doktorirao fudbalsku taktiku
a vama se ovakve katastrofalne utakmice desavaju 2-3 puta mjesecno,pa zato prvo pogledaj dobro u svoje dvoriste pa onda dodji i pricaj drugima o sramoti
Objasni mi ovu boldovanu glupost.Io_Sono_Interista je napisao/la:i bez jakog Juventusa Inter je dosao do najveceg uspjeha u istoriji italijanskog fudbala![]()
al sam uvijek za jak Milan,Juve,Napoli,Sampdoriu,Romu,Lazio itd da se ne desava da na proljece Italija ima jednog predstavnika u Evropi![]()
a Inter je italijanski fudbal i sebe predstavio prosle sezone fino da finije ne moze da bude![]()
pa normalno da smo se svi radovali Schalkeu,jer smo za tri klase jaci od njih,i ovakva katastrofalna utakmica nam se desila poslije dugo dugo vremena,samo zato jer imamo najnesposobnijeg trenera od svih velikih ekipa,za kojeg je trener Schalkea doktorirao fudbalsku taktiku![]()
- JuveSissoko
- Kontakt:
naravno da jeste, ne zna se ko je bio u goroj formi Juventus ili Bayern, Bayern je bio ocajan sa formom, Juve konacno nekog pobijedio , a to je Inter i izgubio tada dva igraca u dobroj formi,Chellinia i Sissoka, onda dosao raspad sistema, znam ja dobro kako je igrao Juve tada protiv Intera a kako protiv Bayerna, za ne prepoznat, Inter nadigran a protiv Bayerna izgubljenost na terenu, odmah ti je bilo jasno da nije u pitanju kvalitet nego psihicki i fizicki pad, a taj isti Inter je kasnije rasuo Bayerna ili Fiorentina, dakle kad oni mogu mogao je i Juve al ekipa je bila ne kosntantna jer nije imala kvalitete za stalnu dobru igru i tada je dosao Bayern, splet losih i nesretnih okolnosti, cak je Juve brzo i poveo, da nije Caceres napravio naivan penal, odmah nakon vodstva pruzajuci Bayernu priliku da dodje odmah sebi, ta utakmica bi isla u drugom smjeru, tad je Bordeaux bio krvnik i Juventusa i Bayerna a navedeni dvojac je odlucivao medjusobono ko je psihicki jaca ekipa a to je na kraju bio Bayern, kasnije se Robben vratio u Bayern i dodatno ga pojacao i zbog tog jednog jedinog igraca je otisao do finala, da njega nije bilo i Juventusa koji ce lako da grohne fizicki , ne bi Bayern vidio finala, naravno tu dodas i regal ofsajd protiv Fiorentine i golove Olica koje nikad u zivotu nije dao niti ce dati, dakle dosta okolonosti spretnih i sretnih na strani Bayerna, al niko nikad nije osvojio nista bez srece, ko je sretan ni ...Saurman je napisao/la:Znači umor je taj ključni faktor potopa Juventusa od BayernaJuveSissoko je napisao/la:ja to gledam ovako i znam da je to razlog, razlog sto je Juve primio 4 gola od Bayerna nije neka superiornost Bayerna u tom trenutku nego jednostavno cinjenica da je Juve igrao derbi sa Interom nekoliko dana ranije i znamo kako se tamo grize i sta se sve radi , koliko se igraca redovno povrijedi, isto se sad desilo sa Schalkeom, Inter je psihicki a sto je jos vaznije fizicki slomljen bio, pa mu jedan,Schalke koji je za tri klase slabiji da 5 golova, jednostavno je tako a mnogi nece da shvate,da je italijanskim klubovima dobit derbi protiv najljuceg prvaka SVE, mada iako ne racionalna odluka,bolje je igrati u LP i dobit vece pare, al srce je srce i ides da deres u derbiju iako kontas da ti se to moze obit o glavu za koji dan u LP i slicnim kupovima, ja cu ruku dat ako nije Palermu ili Napoliu veci praznik kad naguze Juve nego kad prodju jbenu grupu Europa Lige,al mnogi to ne shvataju pa dizu Schalke u nebesa,nidje veze...možda su iz UEFA-e trebali utakmicu između Intera i Schalkea zakazati u Junu jer su ovi igrali redovno kolo lige prije 2-3 dana
...
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- JuveSissoko
- Kontakt:
mislim da je Milan pocetkom 90-tih i Juve krajem istih ipak postigao veci uspjeh, de molim te zamisli kako je to igrati 3 finala CL zaredom i 4 polufinala???? jelde kao bajka, ni ova Barsa to nece tako lako ostvaritIo_Sono_Interista je napisao/la:i bez jakog Juventusa Inter je dosao do najveceg uspjeha u istoriji italijanskog fudbala![]()
al sam uvijek za jak Milan,Juve,Napoli,Sampdoriu,Romu,Lazio itd da se ne desava da na proljece Italija ima jednog predstavnika u Evropi![]()
a Inter je italijanski fudbal i sebe predstavio prosle sezone fino da finije ne moze da bude![]()
pa normalno da smo se svi radovali Schalkeu,jer smo za tri klase jaci od njih,i ovakva katastrofalna utakmica nam se desila poslije dugo dugo vremena,samo zato jer imamo najnesposobnijeg trenera od svih velikih ekipa,za kojeg je trener Schalkea doktorirao fudbalsku taktiku![]()
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ljudi, interu je potreban potpuni remont ekipe, trenutni igrači su dali svoj maksimum prošle godine...jednostavno igrači su istrošeni, jer ako ne mogu odigrati 2 utakmice u 4 dana u visokom tempu onda sami treba da skontaju da je vrijeme da idu...
Interu i Chelsau se dešava nešto slično, Abrmovich je najavio da će na ljeto promijeniti 6-7 igrača, vrijeme je i da Moratti to uradi, jer dobro je Hiddink rekao: "Ne igra trener, već igrači."
Mogu oni u italijanskoj ligi još igrati i to protiv prosječnih ekipa, u derbijima se ove sezone vidjelo, mislim da nisu dali nijedan gol, dok je u Evropi sasvim druga priča, Tottenham ih je jednostavno razavalio zahvaljujući boljoj fizičkoj pripremljenosti, isto to je uradio i Schalke...
Ovaj post nije zlonamjeran...

Interu i Chelsau se dešava nešto slično, Abrmovich je najavio da će na ljeto promijeniti 6-7 igrača, vrijeme je i da Moratti to uradi, jer dobro je Hiddink rekao: "Ne igra trener, već igrači."
Mogu oni u italijanskoj ligi još igrati i to protiv prosječnih ekipa, u derbijima se ove sezone vidjelo, mislim da nisu dali nijedan gol, dok je u Evropi sasvim druga priča, Tottenham ih je jednostavno razavalio zahvaljujući boljoj fizičkoj pripremljenosti, isto to je uradio i Schalke...
Ovaj post nije zlonamjeran...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
ne vidim sta je tu glupost, koji je jos italijanski tim uspio osvojiti 5 trofeja u jednoj sezoni ?MaGiCa je napisao/la:Objasni mi ovu boldovanu glupost.Io_Sono_Interista je napisao/la:i bez jakog Juventusa Inter je dosao do najveceg uspjeha u istoriji italijanskog fudbala![]()
Call the coroner!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Juve je odigro 1/2 CL u 4 godine više nego inter u 40JuveSissoko je napisao/la:mislim da je Milan pocetkom 90-tih i Juve krajem istih ipak postigao veci uspjeh, de molim te zamisli kako je to igrati 3 finala CL zaredom i 4 polufinala???? jelde kao bajka, ni ova Barsa to nece tako lako ostvaritIo_Sono_Interista je napisao/la:i bez jakog Juventusa Inter je dosao do najveceg uspjeha u istoriji italijanskog fudbala![]()
Ž '21!
- Io_Sono_Interista
- Kontakt:
@Magica
da si procitao post prije mog vjerovatno bi skontao,a ako jesi pa nisi skontao onda to nije vec moj problem
@Bianconeri1988
UEFA je kriminalna organizacija kad vam nije na osnovu tih rezultata obezbijedila dozivotno ucesce u LP

da si procitao post prije mog vjerovatno bi skontao,a ako jesi pa nisi skontao onda to nije vec moj problem
@Bianconeri1988
UEFA je kriminalna organizacija kad vam nije na osnovu tih rezultata obezbijedila dozivotno ucesce u LP
Procitao sam tvoj post, ali to sto si rekao je glupost.Io_Sono_Interista je napisao/la:@Magica
da si procitao post prije mog vjerovatno bi skontao,a ako jesi pa nisi skontao onda to nije vec moj problem![]()
@Bianconeri1988
UEFA je kriminalna organizacija kad vam nije na osnovu tih rezultata obezbijedila dozivotno ucesce u LP![]()
Ne moze da se meri Interovo uzimanje vasarskih trofeja (protiv Mazembea i 2x nekih levih kupova protiv Rome), te osvajanje scudetta i LS na guzove ultradekadentnom igrom, sa sezonama Milana (1990.,1993.,1994.) i Juventusa (1996-98.) u kojima su mleli sve pred sobom i po Italiji i po Evropi.
Vi ste stvorili mit o tripleti kao necemu nesvakidasnjem, a svi znaju da se kup u Italiji igra samo zato sto ga niko nije ukinuo. U prevodu: smesno takmicenje.
Glupost je ta sto se jedna odlicna sezona Intera naziva "najvecim uspehom italijanskog fudbala".Puma je napisao/la: ne vidim sta je tu glupost, koji je jos italijanski tim uspio osvojiti 5 trofeja u jednoj sezoni ?
- JuveSissoko
- Kontakt:
sarkazam kao posljednje "oruzje"Io_Sono_Interista je napisao/la:@Magica
da si procitao post prije mog vjerovatno bi skontao,a ako jesi pa nisi skontao onda to nije vec moj problem![]()
@Bianconeri1988
UEFA je kriminalna organizacija kad vam nije na osnovu tih rezultata obezbijedila dozivotno ucesce u LP![]()
Kup Italije je smijesan i neatraktivan do polufinala. Onda postaje krvavo.
Osvajanje Kupa Italije Intera na Rominom terenu prosle sezone je OGROMAN uspijeh, jer su u Rimu svi bili napaljeni 100%, nevjerovatno neprijateljska atmosfera je vladala na stadionu. Milito ih je jedva usutkao sa onom golcinom.
Izbacivanje Barcelone, Chelsea i pobjeda nad Bayernom su takodjer ogroman uspijeh. Nije bila sreca i provlacenje, k’o sto neki zele prikazati. Naprotiv, daleko od toga.
Osvajanje prvenstva u Italiji je uvijek ogroman rezultat, tako da o tome neme potrebe puno pricati.
Dakle, da rezimiram:
Definitivno NAJBOLJA sezona jednog italijanskog kluba u historiji.
Ali, takodjer je definitivno da Inter od prosle sezone NIJE najbolji italijanski klub u historiji.
Ove dvije stvari ne iskljucuju jedna drugu.
Osvajanje Kupa Italije Intera na Rominom terenu prosle sezone je OGROMAN uspijeh, jer su u Rimu svi bili napaljeni 100%, nevjerovatno neprijateljska atmosfera je vladala na stadionu. Milito ih je jedva usutkao sa onom golcinom.
Izbacivanje Barcelone, Chelsea i pobjeda nad Bayernom su takodjer ogroman uspijeh. Nije bila sreca i provlacenje, k’o sto neki zele prikazati. Naprotiv, daleko od toga.
Osvajanje prvenstva u Italiji je uvijek ogroman rezultat, tako da o tome neme potrebe puno pricati.
Dakle, da rezimiram:
Ali, takodjer je definitivno da Inter od prosle sezone NIJE najbolji italijanski klub u historiji.
Prowler je napisao/la:Kup Italije je smijesan i neatraktivan do polufinala. Onda postaje krvavo.![]()
Dakle, da rezimiram:
Kup Italije je smesno takmicenje. To pokazuju rezultati Rome i Lazia sa jedne strane, te Milana i ostalih velikana sa druge strane, u njemu.
Osvajanje prvenstva je velika stvar uvek bila, ali smo rezimirali da je sada liga slabija nego ranije, a konkurencija manja. Takodje, Inter je jedva to ucinio, padom Rome protiv Sampdorije.
Za LS sam rekao - veliki rezultat, ali vise splet okolnosti nego realno stanje stvari.
Daleko je to od Sacchijevog i Capellovog Milana i od Lippijevog Juventusa.
Najuspesnija (rezultatski gledano) sezona nekog talijanskog kluba - jeste.
Najveci uspeh talijanskog fudbala - nije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.