Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emir79
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la emir79 » 07 okt 2019, 19:49

DrFilgud je napisao/la:Malo offtopicenja, ovdje se Sliskovic cesto spominje u negativnom svjetlu, a u stvari je najbolji selektor iza Cire.
On je sa izuzetno ogranicenim kadrom napravio borbenu, disciplinovanu ekipu, koja je postizala rezultate bolje od realnog kvaliteta koji je imala.
Sad sto voli kockat je druga prica, a i u njegovoj eri su zarili i palili Pasalic i Munja, mada ne mislim da su gorii od Don Begica i kompanije. Uz to je radio s igracima koji su bili na zalasku karijere (Bola, Balja, Sergej...) i nisu mogli da izguraju posljednji ciklus.
Siguran sam da bi nas Baka, S Dzekinom generacijom , odveo i na svjetsko i na europsko, i prosetao se kroz ove kvalifikacije.
Jedina ozbiljna zamjerka mu je ignorisanje Rahimica, kada je bio najbolji.
Sliskovic?

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Jedina ozbiljna zamjerka ignorisanje Rahimica?
E ako ti je to jedina zamjerka onda se vidi koliko si pratio tad reprezentaciju.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 okt 2019, 20:03

emir79 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Malo offtopicenja, ovdje se Sliskovic cesto spominje u negativnom svjetlu, a u stvari je najbolji selektor iza Cire.
On je sa izuzetno ogranicenim kadrom napravio borbenu, disciplinovanu ekipu, koja je postizala rezultate bolje od realnog kvaliteta koji je imala.
Sad sto voli kockat je druga prica, a i u njegovoj eri su zarili i palili Pasalic i Munja, mada ne mislim da su gorii od Don Begica i kompanije. Uz to je radio s igracima koji su bili na zalasku karijere (Bola, Balja, Sergej...) i nisu mogli da izguraju posljednji ciklus.
Siguran sam da bi nas Baka, S Dzekinom generacijom , odveo i na svjetsko i na europsko, i prosetao se kroz ove kvalifikacije.
Sliskovic?

E ako ti je to jedina zamjerka onda se vidi koliko si pratio tad reprezentaciju.
Kad se sjetim debija na kosevu sa rumunima :lol: SINISA MULINA i co :lol: :lol:

Mada jbg igrali smo na neku zelju i motivaciju mogli smo dobit brazila i kiksat sa andorom :lol:
=\_1921_/=

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 okt 2019, 20:04

emir79 je napisao/la:Sliskovic?

Je li i on bio dio dinamovske-vatikansko-masonske zavjere za upropastavanje bh talenata? :lol:

emir_

Post Postao/la emir_ » 07 okt 2019, 20:05

Meni je uvijek djelovalo da nas Robi trola sa tvrdnjama da ova ekipa ima kvalitet za Euro.

Ne zelim vjerovati da pozivanje Hotica ima veze sa cinjenicom da mu je Manager Redjepagic...
4-IN-A-ROW

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 okt 2019, 20:15

invincible1921 je napisao/la:

Mada jbg igrali smo na neku zelju i motivaciju mogli smo dobit brazila i kiksat sa andorom :lol:
Poslije tog poraza Baka je napravio rezove i dosao u situaciju da se na Kosevu bori za direktan plasman. Sjeti se da je tada u prvom timu bilo 4-5 igraca iz BHPL, a opet je tim funkcionisao dobro. Primali smo malo golova, bili tvrdi...a realno imali individualno jako losu reprezentaciju. Sergej je imao 35, Bola 35, Balja 33 godine i nisu mogli da guraju vise. Tada smo nastupali uglavnom iz 4. sesira.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 okt 2019, 20:18

DrFilgud je napisao/la:

Poslije tog poraza Baka je napravio rezove i dosao u situaciju da se na Kosevu bori za direktan plasman. Sjeti se da je tada u prvom timu bilo 4-5 igraca iz BHPL, a opet je tim funkcionisao dobro. Primali smo malo golova, bili tvrdi...a realno imali individualno jako losu reprezentaciju. Sergej je imao 35, Bola 35, Balja 33 godine i nisu mogli da guraju vise. Tada smo nastupali uglavnom iz 4. sesira.
Ne ne , svaka cast baki, one dvoje kvale je odigrao odlicno s ozbirom na savez i ekipu i sve okolnosti :thumbup: mislim kad skontas oba puta nas je pobjeda djelila od plasmana, al previse oscilacija. Mada slazem se ako sve uzmemo u obzir uz Ciru je najvise pokazao :thumbup: Mada bilo je i komicnih situcija...tipa one u velsu :lol:
=\_1921_/=

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 okt 2019, 20:25

invincible1921 je napisao/la: Ne ne , svaka cast baki, one dvoje kvale je odigrao odlicno s ozbirom na savez i ekipu i sve okolnosti :thumbup: mislim kad skontas oba puta nas je pobjeda djelila od plasmana, al previse oscilacija. Mada slazem se ako sve uzmemo u obzir uz Ciru je najvise pokazao :thumbup: Mada bilo je i komicnih situcija...tipa one u velsu :lol:
Ma Baka je inace komican, ali je znao posao. Valjalo je drzat na lancu one laufere, Bolica, Baljica, Sergeja, Bulenta...
On bi ove utjero u sisu za dva dana.
Ostace u istoriji Barbarez na stoperu u Beogradu :lol:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 okt 2019, 20:25

Šta kaže Debeli Žuti, Menalo igra dobro samo 4 utakmice :lol:

Pa eto, nek' su ti standardni Zukanović, Bičakčić, Ćivić, Bešić, Sarić, Hajrović, Krunić i ostali :roll:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 okt 2019, 20:28

DrFilgud je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la: Ne ne , svaka cast baki, one dvoje kvale je odigrao odlicno s ozbirom na savez i ekipu i sve okolnosti :thumbup: mislim kad skontas oba puta nas je pobjeda djelila od plasmana, al previse oscilacija. Mada slazem se ako sve uzmemo u obzir uz Ciru je najvise pokazao :thumbup: Mada bilo je i komicnih situcija...tipa one u velsu :lol:
Ma Baka je inace komican, ali je znao posao. Valjalo je drzat na lancu one laufere, Bolica, Baljica, Sergeja, Bulenta...
On bi ove utjero u sisu za dva dana.
Ostace u istoriji Barbarez na stoperu u Beogradu :lol:
Guro barbu gdje stigne :lol: Sjecam se jednu tekmu u spicu protiv belgije, pa nako krilo protiv litve pa stoper u beogradu :lol: Ono ko biva gdje god zafali daj barbareza, jos samo na golu nije stajao :lol:
=\_1921_/=

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 okt 2019, 20:33

Guro barbu gdje stigne :lol: Sjecam se jednu tekmu u spicu protiv belgije, pa nako krilo protiv litve pa stoper u beogradu :lol: Ono ko biva gdje god zafali daj barbareza, jos samo na golu nije stajao :lol:
Ma jasta je, ali mu je fakat igracki kadar bio limitiran.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 07 okt 2019, 21:24

da mi je samo znati kako on izracuna u procentima koji igraci su mu standardni u klubovima haha
sad je lupio "sigurno" 85-90% igra standardno..do ovog okupljanja je to bilo 95%:-)
Trenutno rezerve: bicakcic, zukanovic, civic, saric, besic, krunic, gojak, hajrovic, bajic...haman pola repke:-)

a standardni igraju u dinamu iz moskve, mariboru, erzurumu, koroni, aue-u, standardu itd...sve krema evropskog nogometa:-)

odvoji pjanica i kolasinca, vjerujem da i finci ne bi imali losiji roster:-)

kako god, i bez dzeke, vjerujem da cemo fince oderati u subotu, hocu da budem optimista kao brat @hurem:-)

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 07 okt 2019, 22:03

Ja se malo drugacije sjecam tog perioda ... Baka je tad djelovo bas ko sto Zuti djeluje sad, selektor-amater nazor ... niti je bilo neke taktike, niti neke vizije, niti pozicije ... znam da sam se Sport-u i njegovim spiskovima radov'o jer je na svakom bilo bar po 3 nova igraca (zato nikad i nije imo uigran tim) ... tad je bilo krenulo da se Srbi i Hrvati odazivaju pa sam vazda pogledo koga ce sad nafatat (Jakirovic mi je ost'o u sjecanju ko zadnji)... a upecatljivo iz tog vremena, a i onog prije, je da ako nismo protivnika rjesili u prvom poluvremenu vec u drugom si mogo pisat propalo ... od 60te niti su igraci mogli vise potrcat niti su ovi s klupe to mogli privest kraju ... nije da je od tad nesto bolja situacija ali sad bar imaju kuveta za citavih 70 minuta a znaju kadkad i izdrzat do 90te bez da izgube ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 08 okt 2019, 07:10

Eno Krunić slavi rođendan, idu kolači ko djeca iz škole, dakle. Očekivati je dvije utakmice patnje, čupanja kose, grickanja nokata, je.bavanja matere svima ili jednostavno ne gledati ublehaše sa selektorom koji ima stomak kao Šešelj, jarane lik ima stomak ko lopta za pilates, a mi smo se šprdali sa Papetom zbog šuškavca

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 okt 2019, 08:53

babino je napisao/la:da mi je samo znati kako on izracuna u procentima koji igraci su mu standardni u klubovima haha
sad je lupio "sigurno" 85-90% igra standardno..do ovog okupljanja je to bilo 95%:-)
Trenutno rezerve: bicakcic, zukanovic, civic, saric, besic, krunic, gojak, hajrovic, bajic...haman pola repke:-)

a standardni igraju u dinamu iz moskve, mariboru, erzurumu, koroni, aue-u, standardu itd...sve krema evropskog nogometa:-)

kako god, i bez dzeke, vjerujem da cemo fince oderati u subotu, hocu da budem optimista kao brat @hurem:-)
Valjda je jasno da debelo krme ne prati naše igrače i nema pojma kako igraju u svojim klubovima, ako ih slučajno prati onda to je isključivo na LiveScoreu, ne sjećam se da je ikada otišao na stadion da gleda nekog našeg igrača osim kada je otišao na odmor u Rim da gleda Roma - Juve. Najveći debil koji je došao na klupu ove reprezentacije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 okt 2019, 08:58

Vucevich je napisao/la:
babino je napisao/la:da mi je samo znati kako on izracuna u procentima koji igraci su mu standardni u klubovima haha

Valjda je jasno da debelo krme ne prati naše igrače i nema pojma kako igraju u svojim klubovima, ako ih slučajno prati onda to je isključivo na LiveScoreu, ne sjećam se da je ikada otišao na stadion da gleda nekog našeg igrača osim kada je otišao na odmor u Rim da gleda Roma - Juve. Najveći debil koji je došao na klupu ove reprezentacije.
Fakat to nisam ni primijetio, da selektor nije otisao ni na jednu tekmu da pogleda reprezentativce :facepalm:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 okt 2019, 09:02

Vucevich je napisao/la:Šta kaže Debeli Žuti, Menalo igra dobro samo 4 utakmice :lol:

Pa eto, nek' su ti standardni Zukanović, Bičakčić, Ćivić, Bešić, Sarić, Hajrović, Krunić i ostali :roll:
:urnebes: :urnebes:
Tako je i Izet igrao dobro samo 4 mjeseca prosle godine. :urnebes: :urnebes:
Jao kakva je ubleha ovaj debelokozac, jedac janjetine.
Ubleho, Azeri su ti mjera, ali je upitno imas li kvalitet i za njih.
Boljeg igraca a goreg trenera u zivotu vidio nisam.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 08 okt 2019, 09:09

Da je normalan selektor pozvao bi Milana Djurica, u vise navrata je ranije pokazao da zna dati bitne golove za nas, a vec je upoznat sa reprezentacijom, tako da bi se relativno brzo mogao prilagoditi.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 okt 2019, 09:09

Đe Prče ?

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 08 okt 2019, 09:22

Da gram bude gram. :bih:

slika
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Jegres, Proximic, Rimes87 i 30 gostiju.