RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

*p!p!t@*
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la *p!p!t@* » 30 apr 2010, 15:21

Iskreno iako sam Mostarac i Veležov navijac mislim da Velež suta nema sanse protiv Želje ovako oslabljen....
Čolić i Knežević nece igrati kako kazu do kraja sezone cao Evropa :? :cry:
VOLIM TE MAMA AL NE KAO VELEŽ
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 30 apr 2010, 15:28

ROĐENI ĆE SE ŽALITI NA ODLUKU DK FS BIH

Disciplinska komisija FS Bosne i Hercegovine na svojoj sjednici održanoj u četvrtak odredila je kaznu od 4.000 KM zbog, kako je navedeno u obrazloženju kazne, slabe organizacije i nesportskog ponašanja gledalaca.

Predsjedništvo FK Velež na današnjoj sjednici razmatralo je sa velikim čuđenjem i iznenađenjem navedenu odluku Disciplinske komisije FS BiH. Smatramo da je upravo u organizaciji utakmice FK Velež poduzeo sve potrebne mjere.

Gostujućim navijačima odvojeno je 5 % ulaznica od ukupnog kapaciteta stadiona. Podsjećamo kapacitet našeg stadiona je 4.000 gledalaca, te je prema tome gostujućim navijačima odvojeno 200 ulaznica. Očito je pritisak gostujućih navijača prilikom polaska na stadion, odnosno utakmicu, bio veliki te je dozvoljen dolazak i mnogo većeg broja od navedenih 200 gledalaca, što nikako nije niti može biti propust Veleža. Osim toga, prilikom ulaska gostujućih navijača u prostor objekta na kojem je predviđen njihov boravak na utakmici, dogodio se i najveći propust. Naime, policija je bez ikakve kontrole pustila veliku grupu navijača da, u skoro rušilačkom pohodu, dođu na stadion, te budu u bliskom kontaktu sa klupama za rezervne igrače, ali i domaćim navijačima.

O svim ovim događajima postoje izvještaji delegata utakmice i komesara za bezbjednost FS BiH Elvedina Begića, kao i foto i video dokumentacija.

Ono što nas posebno zabrinjava je saznanje da Disciplinska komisija NS/FS Bosne i Hercegovine nije uopšte na navedenoj sjednici razmatrala izvještaj komesara za bezbjednost, iako je njegov izvještaj relevantan za donošenje bilo kakve odluke. Postavlja se pitanje na osnovu čega je donesena ova odluka, te našem klubu izrečena novčana kazna ? Također, član Disciplinske komisije Vlado Rogić prilikom donošenja ove odluke bio je u sukobu interesa, te je trebao biti izuzet sa ovoga slučaja.

Stav Predsjedništva Veleža je da propusta velikih razmjera kakvi su navedeni u obrazloženju odluke nije bilo, niti FK Velež može snositi posljedice. Posebno se to odnosi na sveukupnu situaciju kad su u pitanju neredi na stadionima koji su se ove polusezone događali, a koji nažalost štete ugledu bh. fudbala. Mnogo veći incidenti nisu ni približno sankcionisani iako su ti incidenti bili mnogo većih razmjera. Da li je FK Velež kažnjen samo na osnovu medijskih natpisa, a da prethodno nije uopšte razmatran izvještaj nadležnih organa Saveza ?

Zbog svega navedenog FK Velež će se žaliti na navedenu odluku u nadi da će Apelaciona komisija FS BiH uzeti u obzir sve izvještaje koji trebaju biti razmotreni prilikom donošenja ove odluke.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 30 apr 2010, 15:37

Predsjedništvo FK Velež na današnjoj sjednici razmatralo je sa velikim čuđenjem i iznenađenjem navedenu odluku Disciplinske komisije FS BiH. Smatramo da je upravo u organizaciji utakmice FK Velež poduzeo sve potrebne mjere.

Čude li se, samo se čude :D A čudna mi čuda moj Tana, ta znaš vazda kad se posvađaju ovi bošnjački i hrvatski klubovi, da ga mi na kraju popu.šimo! Vazda ! Svi če se oni izvuči samo mi nečemo. Svi če oni u Europu osim tebe. Još sad ako ova dromfa Sloboda istupi iz lige, još če ti i tri boda oduzeti, dabogda da i ostanemo u ligi.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 30 apr 2010, 16:04

Pa ova kazna disciplinske komisije je pravi primjer onoga sto mi svi Mostarci znamo a tesko je dokazati. Vidi ovo dodju ti protivnicki navijaci (policija ih dovede vise nego sto treba) i ako stoku ih samo puste na stadi bez policijske pratnje. Ovi naprave belaj i kazni se domaci klub hahaha .... :D :D Kakav je ovo savez postali smo gori od svih banana republika .... Al nemamo svojih ljudi kada se prave dilovi u savezu kao sto su se pravili u najrcnjim danima ove nase domovine.

Najgore mi je od svega sto zarad trenutnih interesa svojih klubova pojedinici razaraju i ono malo sistema sto ima u ovoj drzavi ..... znaci za ulijetanje u teren i udaranje protivnickog igraca (mada je to ovaj malo i preuvelicao) malo veca kazna nego za u ovom slucaju neduznog Veleza.

Kazna Zrinjskom u mecu protiv Zelje smijesna isto ....

Da se covjeku zgadi na ovaj nas fudbal .... Sada mi je jasno sto nasi igraju onako bezvoljno drugu polovinu ...zna se da ne mozemo u Evropu isto kao sto to nije mogla ni Sloboda .... fujj ...fujjj ...pp ..pp
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 30 apr 2010, 16:49

Svađa navijača Zrinjskog i Želje na Veležovoj temi! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Željo je ove godine predodređen da bude prvak, sutra dobivaju Veleža a samo mi žao komšije jer izgleda da će Sarajvo biti 4 mjesto (ako dobiju bodove iz Tuzle). :mrgreen:

1.Željo
2.Borac
3.Široki
4.Sarajevo
5.Zrinjski
.........

Jadna li je ova naša liga, čemer i jad.I sutra u Evropu izađeš i gledaš da te neko ne nakanta nedaj Bože, da ne spominjem primjere prijašnje, ima ih puno ili ti ga mnogo. :mrgreen:
Hvala Bogu pa mi neidemo u Evropu! :mrgreen:

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 30 apr 2010, 19:33

Ne znam koji qrac onda Velez igra ikako ovu ligu ? Da se borimo za opstanak? budemo na sredini tabele? Odigramo polusezonu dobro i onda pojedinci na racun Velez prodaju utakmice i pune vlastite djepove? Idem na svaku utakmicu, prvo snadji se za prevoz pa plati kartu evenutalno ako ces nesto jest, sto ? Da gledam i zivciram se kako pola ekipe ne igra zbog navodnih ozljeda ili kazni kluba sto su igrali turnire na svoju ruku, pa ako su igrali turnire ne trebaju se kaznjavat neigranjem za Velez nego novcanim kaznama jer neigranjem za Velez je kazna Velezu a ne njima, jos su uzeli pare sto su igrali turnire jos mogu ceskat jaja na sljedecoj utakmici Veleza. Evo da pare od tih utakmica se uloze u nesto pa ni pola muke, nisu u stanju ni asfaltirat prilaz tribini **** 100 metara a ne sta drugo, bar da se ulaze u stadion pa da se nadamo bar za 10 godina da cemo imat stadion sa licencom za evropske utakmice al jok...
Ako izgube od Zeljeznicara sljedecu nikad ga ja vise ne otisao i navijao na utakmicu dok pojedinci misle da je ovo njihov privatni klub.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 apr 2010, 19:45

Moramo vas pobjediti sutra , nema nam druge :mrgreen:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 apr 2010, 20:43

Vidi pitarcica.Sta li on radi na temi Velez-Zeljo.O ja sad skonto pa to je nase mladunce,postali od nas pa ko brine .Hajd necemo mu zamjerit.

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 30 apr 2010, 20:51

Red je napisao/la: Ako izgube od Zeljeznicara sljedecu nikad ga ja vise ne otisao i navijao na utakmicu dok pojedinci misle da je ovo njihov privatni klub.
znaci ako mi sutra pobijedimo, to je zato sto smo kupili utakmicu? ne dolazi u obzir da nekim cudnim slucajem budemo bolji? :roll:
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 30 apr 2010, 20:56

zlaya_tm87 je napisao/la:
Red je napisao/la: Ako izgube od Zeljeznicara sljedecu nikad ga ja vise ne otisao i navijao na utakmicu dok pojedinci misle da je ovo njihov privatni klub.
znaci ako mi sutra pobijedimo, to je zato sto smo kupili utakmicu? ne dolazi u obzir da nekim cudnim slucajem budemo bolji? :roll:
da si ti meni ziv i zdrav,utakmica je prodata.koja je to samo glupost uoci susreta suspendovati dvojicu ponajboljih igraca,jos se fol kajtaz i skaljic zale za ozljede,. :twisted:

bismarck
Kontakt:

Post Postao/la bismarck » 30 apr 2010, 21:00

Red or Dead je napisao/la:
zlaya_tm87 je napisao/la:
da si ti meni ziv i zdrav,utakmica je prodata.koja je to samo glupost uoci susreta suspendovati dvojicu ponajboljih igraca,jos se fol kajtaz i skaljic zale za ozljede,. :twisted:
A inace ste bolji jel? smesan si djecace smesan

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 30 apr 2010, 21:02

ako mene pitas, da, bolji smo barem duplo...
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 30 apr 2010, 21:04

Koliko koštaju karte za Vrapčiće po tribinama?(Red Army, najveća i preko puta Red Army) :)
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 30 apr 2010, 21:18

Željovac je napisao/la:Koliko koštaju karte za Vrapčiće po tribinama?(Red Army, najveća i preko puta Red Army) :)
3 - 5 - 8. Skela - gratis :D

Molim zastupnike svih stranaka da se drže protokola. Jedina tačka ove sjednice je Radničko sportsko društvo Velež, koje sutra slavi svoj praznik međunarodni dan rada. Tačku, koliko se ko može uvući u guzicu Ilji i Munibu i posrati se na sve ideale sporta i takmičenja, otvorite negdje drugo. Zamolio bi stranku košpicara :D da ne usipaju sol na ranu, kako ne bi morali sutra čekati na bodove kao Sarajevo u Tuzli.
Isto bi zamolio i stranku crvenih, da sutra ne donose sjekire sa roštiljanja i da ne iskaljuju bijes na dijeci ni krivoj ni dužnoj što će sutra igrati za crveni dres. Meso i čevapčiće poželjno donijeti.
Hvala.

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 30 apr 2010, 21:32

zlaya_tm87 je napisao/la:ako mene pitas, da, bolji smo barem duplo...
bili smo i mi ove sezone bolji od vas na grbavici pa kakve fajde :D ... drug ne budi smijesan cuj bolji duplo, niste jbte duplo bolji ni od modrice, ti zaboravio kakva nam je liga :D...a to da ste trenutno bolji, jeste, niko to ne osporava... imate sve sto je potrebno da uzmete prvenstvo, ne mislim samo na igrace i trenera ;)

sto se tice sutrasnje utakmice mislim da uzimate sigurno, svasta se prica medju rajom, prodano ovo ono, ne znam da li je prodano, ali sve ovo sto se dogadja bas oko ove utakmice nije puka slucajnost vjeruj mi ;)... ali bez obzira na ovo, sve i da igramo u najacem sastavu, opet bi u ovakvom ambijentu tesko do bodova protiv vas, jer prijatelju u vrapcicima svak moze da igra fudbal ;)

i jos mislim da ce sutra posjeta biti katastrofalna, ako bude milja to je vrh :roll:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 30 apr 2010, 21:36

Ma trebamo zacerati pola prvog tima vec sada (sve alkoholicare i kalkulante sto vec dilaju ugovore za sledecu sezonu) a pustiti mladjima da igraju ostatak utakmica ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 30 apr 2010, 21:38

vfc1922 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Koliko koštaju karte za Vrapčiće po tribinama?(Red Army, najveća i preko puta Red Army) :)
Hvala ti. Bila mi je dilema koja vam je skuplja, ona najduža ili ta iza gola. Znači to vam je loža :mrgreen:
Kad vas već maltretiram, ima li parking solidne veličine tamo na "domaćoj" strani. Znam da ima tamo na ulazu za skelu.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 apr 2010, 21:41

Sto tako malo raje.Jel radi 1 maja ili raja se zasitila Veleza.

adisg
Kontakt:

Post Postao/la adisg » 30 apr 2010, 21:42

Željovac je napisao/la:
vfc1922 je napisao/la:
Hvala ti. Bila mi je dilema koja vam je skuplja, ona najduža ili ta iza gola. Znači to vam je loža :mrgreen:
Kad vas već maltretiram, ima li parking solidne veličine tamo na "domaćoj" strani. Znam da ima tamo na ulazu za skelu.
Daj ba Zeljovac sta si se prepao, parkiraj kod Mimsa, pa mozes sa mnom......ako ti je vatra.

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 30 apr 2010, 21:44

ma bit ce parkinga sutra koliko hoces, sta se sekiras :P

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.