Damir je popravio apsolutno sve segmente igre, forehand, backhand. Vise ne stoji 2-3 metara od osnovne linije kao prije, nego mnogo blize, sto mu pruza daa bolje i brze napada.
Osim toga sto je zbog visine tesko imati dobar servis, tacnije jacinu, on se i tu popravio, pa servira i do 190kmh, sto je bili nezamisljivo prije godinu dvije. Pojacao je i drugi servis , sto je prije bio grozan i amater bi mu vracao. Sad zna da kontrolise i zna gdje da servira.
Ono sto je zanimljivo, a to je da vraca gotovo sve zivo, sto je problem i teniserima iz top 5.
Vraca strasno jake servise , vidjelo se to i protiv tenka Struffa, kao i danas Zvereva.
O kondiciji ne treba trositi rjeci. Doduse imao je on uvijek trku, samo nije znao iskontrolisati vracanje pri istoj.
On je trenutno nivo bez imalo pretjerivanja top 20.
Drago mi je sto sam bio neko ko je uvijek u njeg vjerovao, i onda kada nije bio ni blizu top 100, suprostavljao se pljuvacima.
Damir je momak koji je mogao da igra pod drugom zastavom, da ima lagodan zivot i dada bude odavno top 15-20 igrac. On je izabrao mnogo tezi put, izabrao je da u hladnim dvorama trenira u rukavicama, sto je nedopustivo za napredak jednog mladog igraca. Ko god je reket drzao u ruci zna o cemu sad pisem.
Sve ovo da bi bio vjeran svojoj zemlji. Svi se mi ponekad na njeg iznerviramo, ali progledajte mu ponekad i kroz prste. Ja sam siguran da mnogi sa vrha ne bi imali njegov uspjeh da su prosli ono sto je on.
Zadnja izmjena:
emir79, dana/u 30 sep 2017, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97