FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sassari
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sassari » 02 jul 2021, 15:01

Admir74 je napisao/la:
02 jul 2021, 14:27
Jao uslova za ulazak na utakmicu u KS za Velež. Ali ih barem može biti 5000. Da li će i nama ovo biti??????

Poštovani navijači i prijatelji FK Velež Mostar

Poznato Vam je da se utakmica prvog pretkola UEFA Konferencijske lige igra u četvrtak 08.07.2021 godine u 20.30 sati na stadionu FK Željezničar, Grbavica u Sarajevu. FK Velež je dobio odobrenje za prodaju 5.000 ulaznica. Pošto potražnja premašuje isti broj, UO FK Velež je odlučio da se ravnopravno tretira raspodjela ulaznica za članove UO, sponzore i finansijere FK Velež te KN Red Army i članove kluba koji imaju važeću člansku kartu kluba za 2020/2021. godinu. Istima će biti
stavljeno na raspolaganje cca 3.000 ulaznica. Preostala količina će biti puštena u slobodnu prodaju.

Poznato Vam je da su još na snazi posebne mjere koje je uvela Vlada FBiH te smo odlukom Ministarstva zdravstva KS broj 10-33-26895/21 dužni ispoštovati sljedeće: (Izvod iz odluke Ministarstva zdravstva KS)

Kupac karte dužan je da prilikom ulaska na stadion ispuni jedan od uslova, odnosno da predoči jedan od slijedećih dokumenata:
-Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da
predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;
-Da je vakcinisan i revakcinisan
-Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom
vakcine
-Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h
-Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Molimo Vas da poštujete donešene odluke i da se prije ulaska na stadion spremite po osnovu gore navedenog uputstva. Navijači koji ne budu imali
jedan od traženih dokumenata neće moći da uđu na stadion unatoč tome što posjeduju uredno kupljenu kartu.

Također Vas molimo da svojim ponašanjem u gradu koji nas prima kao svoje navijače pokažemo dostojanstvo na svakom mjestu gdje budemo boravili.

Posebno Vas molim za poštivanje uputstava službe obezbjeđenja koja će raditi striktno po uputstvima UEFA-e i odstupanja od istih će biti rigorozno kažnjavana a što nam nikako nije u interesu.

S obzirom da imamo obavezu da ispoštujemo protokole Ministarstva zdravstva i Kriznog štaba, u narednom period ćemo Vas obavjestiti o
terminu prodaje karata.

Hvala Vam na razumjevanju.

MUSVDG

UO FK Velež
I za one tamo vaze ista pravila :rol:

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 02 jul 2021, 15:06

Vazice i za nas kad pocne prvenstvo.. Ne obezbijede ti vakcine,a onda ti traze da si vakcinisan.. Mamu im ublehasku..
Pročepit će negdje.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 02 jul 2021, 15:09

Semper je napisao/la:
02 jul 2021, 14:57
Cuj kakve veze ima sto je Kosevo vece? Npr 10 posto do 50 000 je 5 000 a 10 posto od 10 000 je 1000 , shvatas li sad zasto je bitno koliki je kapacitet stadiona.
Nema to veze nikakve o velicini stadiona. Pravila trebaju bit jednaka za sve, nebitno jel kapacitet stadiona 1000 ili 20000, 50% je 50%.Uostalom eto velez igra 10 dana prije na nasem.stadionu na oko 50%, vidjet cemo hocemo li mi igrati a nesto cisto sumnjam u to.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 02 jul 2021, 15:10

jbt lakse otici na more u crnu goru nego na Grbavicu a u scc-u u sedmici prodje ljudi kroz njega sto nece na nasem stadionu za dvije godine i nista grad apsurda

jbt moze u dorianu jedno na drugo milion osoba a ne mere na stadion se normala uci :bow: :rol:

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 02 jul 2021, 15:11

MojaMalenkost je napisao/la:
02 jul 2021, 15:06
Vazice i za nas kad pocne prvenstvo.. Ne obezbijede ti vakcine,a onda ti traze da si vakcinisan.. Mamu im ublehasku..
Znaci ja cu kao vakcinisan moći 100% na utakmice :D , ali možda za ligu nece vaziti ova pravila

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 02 jul 2021, 15:15

sassari je napisao/la:
02 jul 2021, 15:11
MojaMalenkost je napisao/la:
02 jul 2021, 15:06
Znaci ja cu kao vakcinisan moći 100% na utakmice :D , ali možda za ligu nece vaziti ova pravila
I ja kontam da za ligu nece vrijediti...nego ovo uefa i to pa malo radi toga, a i vise raje dode na europske nego sto dolazi tijekom sezone..kako god ako budemo sutili picke smo, trzni centri puni, nargilane kafane klubovi isto a na stadion ulazak kao da je granica..ma majku vam vasu traze vakcine a mozes je dobit u srbiji osim ako nisi rizicna skupina...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 jul 2021, 15:20

Da je do saveza i do UEFE onda bi isto vazilo u Banja Luci i Sirokom.
Don't believe the hype.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 02 jul 2021, 15:24

akisarajevo92 je napisao/la:
02 jul 2021, 15:20
I to sto kazes drug. Ne znam kako mozemo biti nijemi na sve ovo i sutiti...ne samo mi nego opcenito svi klubovi..

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 02 jul 2021, 15:48

E nek je makar neka dobra vijest da su pitari krenuli našim putem i da se raspadaju. Rugali se nama al mi čemo se nekako i izvuč jer imamo armiju navijača koji vole klub puno brojniju nego oni, a oni puno teže il nikako. Možda mi se ostvari san. Jedan grad, jedan klub = FK Željezničar.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 jul 2021, 15:48

braco je napisao/la:
02 jul 2021, 14:53
Bojo ako ostane, ovo mu je idealna prilika da pokaže šta zna. Više nema faktora koji bi ga sputavali u tome da pokaže svoje znanje. Tu prije svega mislim da nema više Meše i Dade da mu uzimaju mjesto, nema više tešku povredu ko prošle sezone, neće više igrat na neprirodnoj poziciji krila, a sad su mu jedina konkurencija Duraković, Beća i slični. Tako da su tu svi uslovi da se Bojo dokaže, na njemu je da to i uradi.
Protiv Leotara je Bojo odigrao sasvim ok. Dobro je izvodio kornere, imao jednu 100% sto mu je skinuo golman. On nama moze pomoci ako ce igrati na sredini. Kao krilo nula bodova. Sredina Mekic, Durakovic, Dujakovic i Bojo solidna s obzirom na sve bi bila. Beca je igrao lijevog beka protiv Leotara i to dobro sto me iznenadilo jer ga saltaju jadnog na sve pozicije. Sa druge strane Music je lose odigrao. Sav se pogubio.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 jul 2021, 15:48

Azzuri je napisao/la:
02 jul 2021, 15:24
I to sto kazes drug. Ne znam kako mozemo biti nijemi na sve ovo i sutiti...ne samo mi nego opcenito svi klubovi..
Kakvi mi i bunjenje, ovako naša saopštenja izgledaju:

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 02 jul 2021, 15:49

Azzuri je napisao/la:
02 jul 2021, 15:24
Ovo su ogranicenja direktno od strane ministarstva zdravstva KS, tako da vaze samo za stadione u Sarajevu.. Onaj Vranic je teski retard..
Pročepit će negdje.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 jul 2021, 16:20

LjoZee je napisao/la:
02 jul 2021, 15:48
braco je napisao/la:
02 jul 2021, 14:53
Bojo ako ostane, ovo mu je idealna prilika da pokaže šta zna. Više nema faktora koji bi ga sputavali u tome da pokaže svoje znanje. Tu prije svega mislim da nema više Meše i Dade da mu uzimaju mjesto, nema više tešku povredu ko prošle sezone, neće više igrat na neprirodnoj poziciji krila, a sad su mu jedina konkurencija Duraković, Beća i slični. Tako da su tu svi uslovi da se Bojo dokaže, na njemu je da to i uradi.
Protiv Leotara je Bojo odigrao sasvim ok. Dobro je izvodio kornere, imao jednu 100% sto mu je skinuo golman. On nama moze pomoci ako ce igrati na sredini. Kao krilo nula bodova. Sredina Mekic, Durakovic, Dujakovic i Bojo solidna s obzirom na sve bi bila. Beca je igrao lijevog beka protiv Leotara i to dobro sto me iznenadilo jer ga saltaju jadnog na sve pozicije. Sa druge strane Music je lose odigrao. Sav se pogubio.
Kad bi recimo trojac u veznom redu izgledao ovako:

---------Dujaković---------
-------Mekić---Bojo-------

dobili bi jedan agresivan vezni red sa solidnim tehničkim elementima. Ovo je upravo ono što odgovara Ivkovićevoj priči iz intervjua gdje je rekao ako nemamo već kvalitet da onda traži borbu, trku i bacanje na glavu. Sa ovim veznim redom bi to imali i čak mi je ovaj vezni red malo "veležovski" jer oni vole takve igrače u vezi koji su agresivni i sa dobrim motoričkim sposobnostima. Kad bi uz ovakav vezni red, trener uspio s ekipom uvježbat brzu tranziciju po osvojenoj lopti mi bi stvarno bili neugodni za sve ekipe u ligi.

Dakle u toj nekoj mojoj koncepciji, ako već nemamo individualni kvalitet onda treba se fokusirati na kolektiv i stvoriti jedan kompaktan tim koji će na ostale načine pokušat prikriti nedostatak individualnog kvaliteta. A to bi postigli tako što bi imali jedan agresivan i pokretljiv vezni red kakav sam naveo na početku posta (ako bi recimo Dujaković došao), uvježbavati na treninzima brzu tranziciju po osvojenoj lopti jer mi nećemo biti više ti koji stalno dominiraju i igraju na posjed. Naravno to nije lako uvježbati i treba vremena. Uz to u početku meča igrati pressing što vjerujem da će Ivković insistirati po nekim izjavama. Govorim u početku jer je nerealno da igrači iz naše lige igraju pressing duži period u meču. Time bi i spriječili ono što nas muči već 2 godine, a to je da skoro svi protivnici zabiju nam go u prvih 15 minuta jer mi ulazimo mlitavo u svaki meč.

Uglavnom mlada ekipa (jučer sam postavljao da bi recimo Bender i Mekić mogli biti najstariji igrači u prvih 11) koja je spremna da ostavi posljednji atom snage na terenu, uz trenerov pečat koji je najavio kako ćemo igrat. Moći ćemo ako ništa biti tvrd orah svima. Samo daj bože da se malo popravi situacija u klubu ali to je druga tema jer se post odnosni samo na zeleni teren.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 02 jul 2021, 16:24

Nadjete nekog ko je bio covid pozitivan, skenirate nalaz, prepravite samo svoje ime i na stadion. Ne obezbijede ti vakcine, a uslovljava te vakcinacijom

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 02 jul 2021, 16:34

F u j !

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 02 jul 2021, 16:50

Ljudi ja mislim da je ovo uredno od kriznog staba i ministra zdravstva Harisa Vranića,naime mi smo jedan ugledan grad nismo kao Siroki i Banja Luka.Nadam se da nam navijaci Veleza nece palit stolice ili nesto slicno.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 02 jul 2021, 16:57

Ovo su mjere federalnog kriznog štaba i kanton nema pravo da popušta mjere. Sad što se svi zakoni provode samo u Sa, Ze i Tz to je do glavonja na vlasti
moSa ljoŽe

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 02 jul 2021, 17:03

Nisu mjere federalnog kriznog staba vec ministarstva zdravstva KS.. Mjere federalnog kriznog staba su 30% kapaciteta i maks 500 ljudi po tribini.. Nema ni govora o ovim uslovljavanjima potvrdama o vakcinaciji, prebolovanoj bolesti, testovima i sl.. Ovo je odluka Vranica i co. Lafo povecali kapacitet, ali uslovili ovim nebulozama..
Prema odluci Ministarstva zdravstva KS kupac karte dužan je da prilikom ulaska na stadion ispuni jedan od uslova, odnosno da predoči jedan od slijedećih dokumenata:

-Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;
-Da je vakcinisan i revakcinisan
-Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine
-Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h
-Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h
Pročepit će negdje.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 02 jul 2021, 18:18

bojamora je napisao/la:
02 jul 2021, 15:48
E nek je makar neka dobra vijest da su pitari krenuli našim putem i da se raspadaju. Rugali se nama al mi čemo se nekako i izvuč jer imamo armiju navijača koji vole klub puno brojniju nego oni, a oni puno teže il nikako. Možda mi se ostvari san. Jedan grad, jedan klub = FK Željezničar.
Ma nema dalje, tamo dvije hiljade, ovamo tri. I jedan i drugi klub ce se ugasiti i treba da se ugase koliko je navijacima stalo do njih

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bablaz1, F1921B, Google Adsense [Bot] i 84 gosta.