FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
X ko kuća.
Vakat je i mi da neriješeno odigramo.
Vakat je i mi da neriješeno odigramo.
- dubioza144
- Kontakt:
"Vjerujemo da MOŽEMO, hoćemo jer MORAMO!" 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Ako Bog da danas dobijamo.
Prvi gol pada u prvih 10 minuta utakmice.
Prvi gol pada u prvih 10 minuta utakmice.
-
- Kontakt:
I **** i karamoooo,godinaaaammaaa Sarajvooooooo....
- dubioza144
- Kontakt:
Nikad neces bitii prvak ti dok je Želje mojeee ljubaviii
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
-
- Kontakt:
Sretno danas braći na jugu,u korteo naravno,ima nas dolazi iz drugih gradova,vjerovatno na zapad,uglavnom Volim te Željo!
- CentarsutNaClanak921
- Kontakt:
Nakon derbija 0-1 kada je Zeba zabio iz penala u 5. minuti, odigralo se 8 utakmica na Gradskom stadionu (i ona u trening centru kad su oni bili službeni domaćin, ali kako je završeno 0-0 nije toliko relevantno za statistiku u nastavku).
U 7 utakmica koje nisu završile 0-0, u svakoj smo prvi primili gol i to svaki put u prvom poluvremenu.
Jedna pobjeda, 4 remija i 3 poraza je i dobro s obzirom na psihološki pritisak kad prvi primiš gol u ovakvoj utakmici.
Imamo karakter za povratak, ali ako izdržimo prvo poluvrijeme, šanse za povoljan rezultat nam opasno rastu.
...one će znati da si niko i ništa,
Običan uhljup s Koševa!
U 7 utakmica koje nisu završile 0-0, u svakoj smo prvi primili gol i to svaki put u prvom poluvremenu.
Jedna pobjeda, 4 remija i 3 poraza je i dobro s obzirom na psihološki pritisak kad prvi primiš gol u ovakvoj utakmici.
Imamo karakter za povratak, ali ako izdržimo prvo poluvrijeme, šanse za povoljan rezultat nam opasno rastu.
Običan uhljup s Koševa!
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
Dobro zapažanje, i meni je to prošlo kroz glavu.CentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑08 okt 2023, 14:04Nakon derbija 0-1 kada je Zeba zabio iz penala u 5. minuti, odigralo se 8 utakmica na Gradskom stadionu (i ona u trening centru kad su oni bili službeni domaćin, ali kako je završeno 0-0 nije toliko relevantno za statistiku u nastavku).
Običan uhljup s Koševa!
Ne samo da primamo prvi gol u prvom poluvremenu, nego svaki put opasno visimo i blizu smo da primimo 2-3 gola, uvijek nas stisnu od početka, a onda kako utakmica odmiče mi budemo sve bolji i bolji.
E ono što bi možda moglo biti interesantno večeras jeste njihov kvartet u napadu, pogotovo ovi iza Renana. Ne znam ko će startati, ali obično počinju Ziljkić, Avramovski i Hasić.
Ako mene pitaš, dosta sporija trojka u odnosu na neke druge igrače koji su im igrali na tim pozicijama u proteklim derbijima, ali zato i dosta tehnički kvalitetnija, i ne znam kako ćemo se snaći po tom pitanju.
To bi moglo biti vrlo lako "ili pukovnik ili pokojnik", ili će nam baš praviti probleme ili ćemo ih relativno smiriti. Kako god pokušati od starta tekme izaći sa mudima, promijeniti pristup u odnosu na prošle derbije pa vidjet ćemo.
Kad se sve uzme u obzir mislim da je opet veći pritisak na njima nego na nama i to treba pokušati iskoristiti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- kontrasviju
- Kontakt:
Definitivno je veći pritisak na njima i tu nema nikakve rasprave. Medjutim, derbi je derbi i jasno je da će i naši igrati pod odredjenom dozom pritiska. Zbog toga je bitna pobjeda protiv Širokog, pogotovo na način na koji je ostvarena, jer mogu misliti sa kojom nesigurnošću i grčem bi igrali na početku utakmice.Raonffa je napisao/la: ↑08 okt 2023, 14:34Dobro zapažanje, i meni je to prošlo kroz glavu.CentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑08 okt 2023, 14:04Nakon derbija 0-1 kada je Zeba zabio iz penala u 5. minuti, odigralo se 8 utakmica na Gradskom stadionu (i ona u trening centru kad su oni bili službeni domaćin, ali kako je završeno 0-0 nije toliko relevantno za statistiku u nastavku).
Običan uhljup s Koševa!
Ne samo da primamo prvi gol u prvom poluvremenu, nego svaki put opasno visimo i blizu smo da primimo 2-3 gola, uvijek nas stisnu od početka, a onda kako utakmica odmiče mi budemo sve bolji i bolji.
E ono što bi možda moglo biti interesantno večeras jeste njihov kvartet u napadu, pogotovo ovi iza Renana. Ne znam ko će startati, ali obično počinju Ziljkić, Avramovski i Hasić.
Ako mene pitaš, dosta sporija trojka u odnosu na neke druge igrače koji su im igrali na tim pozicijama u proteklim derbijima, ali zato i dosta tehnički kvalitetnija, i ne znam kako ćemo se snaći po tom pitanju.
To bi moglo biti vrlo lako "ili pukovnik ili pokojnik", ili će nam baš praviti probleme ili ćemo ih relativno smiriti. Kako god pokušati od starta tekme izaći sa mudima, promijeniti pristup u odnosu na prošle derbije pa vidjet ćemo.
Kad se sve uzme u obzir mislim da je opet veći pritisak na njima nego na nama i to treba pokušati iskoristiti.
Mene je najviše strah upravo tih prvih 30 minuta. Što zbog te činjenice da u zadnje vrijeme na Koševu uvijek katastrofalno udjemo u utakmicu, što zbog toga da će oni sigurno “navaliti” odmah od starta nošeni atmosferom i publikom.
Bude li na semaforu 0:0 nakon 30. minute - ja sam siguran u povoljan rezultat.
1921
- dubioza144
- Kontakt:
Svi zapeli za tih prvih 30 min a sarajevo nijednu jacu ekipu nije rijesilo u orvih 30 minuta niti je nas neko riješio u prvih 30 minuta izuzev posusja koje nam je gol zabilo u 25, vise me je strah drugog poluvremena
Savjet Basicu.Ni slucajno se branit popusio si sa tom taktikom.Dakle treba ih napast.Znaci napast od prve da ih iznenadimo.Ako se povucemo gotovo.
- LegendaIvica
- Kontakt:
100%
Kad god smo se branili mi smo primili golove.
Trebao visok presing i od prve minute napad, ALI to ne znaci da treba igrati toliko otvoreno da postanes supalj. Bas onako kao u prvoj utakmnici protiv Azera treba odigrati.
- MrAmarOsim
- Kontakt:
"Opet ćemo danas da dobijemo pitare a zašto i ne bi? ŽELJO ĆE DA DOBIJE JOŠ JEDAN LOKALNI DERBI!"
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nikako im ne dopustiti meljanje lopte i kruženje, previše klasa imaju u ekipi koje mogu iskoristiti otvorenja naše odbrane a pogotovo Oliveira. Bašiću pamet u glavu, uspostaviti gladijatorski i borilački ton utakmici a kad je tako obično su nam šanse za pobjedu veće
VOLIM TE ŽELJO
VOLIM TE ŽELJO
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- MocMahale444
Stvarno mislim da Basic ima šlifa ali ako bude izmisljao toplu vodu opet, vrlo brzo ce on u travnik.
Sretno nam
Ooooooooo o o ooooooo yebem te sarajVooooooo
Sretno nam

Ooooooooo o o ooooooo yebem te sarajVooooooo
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Krpic, Amoah za pobjedu 

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Vrijeme je da Amoah zabije... Redovna su Suljina musterija, Stila ih voli tamburat.
Idemo dobit
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- MocMahale444
- avalPacidoroP
- Kontakt:
To nam puše qrac majko
navijači sarajevaaa
navijači sarajevaaa
Dobra postava, sretno braco

Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.