Premijer liga 2015/16

Ko osvaja PL BiH 2015/2016

Anketa je završila: 25 jul 2016, 19:59.

RK "Borac"
19
18%
RK "Izviđač"
22
21%
RK "Čelik"
11
11%
RK "Konjuh"
3
3%
RK "Derventa"
0
Nema glasova.
RK "Sloboda"
9
9%
RK "Vogošća Poljine Hills"
27
26%
RK "Prijedor"
0
Nema glasova.
RK "Sloga"
2
2%
Neko drugi
11
11%

Ukupno glasova: 104

gradacac10
Kontakt:

Re: Premijer liga 2015/16

Post Postao/la gradacac10 » 20 apr 2016, 00:25

Ivan95 je napisao/la:Nada umire zadnja...sretno vama bilo al nema teorije... lani ste trebali ispast al o tom po tom... vogosca ce dobit po prdi isto ko zimus a bogami i borac nije daleko :) zezam se ja malo...samo nek bude fer i korektno sudjenje bolji neka pobjedi i bolji neka ostane u ligi...mi nepustamo nikome to smo i dokazali ...samo posteno i sportski
Ivane, ti ono rece ne pustate nikome? :lol:

A no rulec i GEC, molim vas prestanite sa ubjedjivanjem da nikome Gracanica nije nudila pare, jesmo li mi toliko glupi svi ovdje? :crazy:

Igrac
Kontakt:

Post Postao/la Igrac » 20 apr 2016, 01:03

Pa i u Banjaluci se zna da je Gračanica nudila pare u Derventi. Ne piše ovaj tip gluposti. A Cickusic zabio Prijedoru 17 golova,nije mi jasno kako Prijedor bilo koga dobija gledajući njihove utakmice. Očigledno da neko plaća sudije jer pojedini igrači iz Banjaluke koji nastupaju za Prijedor kažu da im se dužno puno para. Liga nam je smiješna,mislim da nam se stranci sad smiju. Ne treba biti ni 10 klubova nego potpuno ugasiti rukomet u BIH. Ili napraviti profesionalnu ligu sa kaznama za neisplaćene plate igračima,pa onda nećemo imati ni 4 kluba u ligi :D Ko voli neka izvoli. Samo profesionalizam,ugovori i kazne i tu se priča završava.

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 20 apr 2016, 02:07

Večeras smo definitivno dotakli moralno dno...na očigled svih ljubitelja rukometa Izviđač nakon lanjske blamaže u Kaknju (Bosna-V), ovogodišnje bruke u Mostaru, večeras odigrao utakmicu za SIPU u Cazinu. Takvim odnosom su potpuno uništili svoju sportsku reputaciju, mlade, simpatične ekipe koja je svuda dobrodošla. Ipak se tu radi o kriminalcima u pozadini kojima upravlja politika i novac. O Emiru Dautoviću i njegovim ne/djelima, ne treba trošiti riječi, rukometni supermen-nadčovjek-komesar, sudija, delegat, trener, igrač, navijač, osvojio je večeras i svoj 30 od ukupno 36 bodova. Ova Krajina po igračkom kvalitetu, nije ni među tri ekipe Federalne lige, a možda zahvaljujući pomenutom i ostane u ligi. Za njegove aktivnosti znaju svi rukometni radnici kako u RS BiH tako i u klubovima, ali... Može mu se, hoće mu se, na sramotu svih nas.
Večerašnji cirkus u Derventi, igrača Dervente potpomognut sudijskim parom Hrstić-Primorac i pobjeda najbolje portal i FB ekipe Bosne (S), spinuje nekakav "informativno pouzdani, isfrustrirani, ni u rođenom gradu nikom potreban tzv.bivši as", koji usput i ne gleda ovaj odron od lige, al sve zna, na ekipu koja će po svemu sudeći i treći put nakon sličnih scenarija napustiti ligu. Podsjetiću Gračanica je ispadala već dva puta, nakon senzacionalnih pobjeda Konjuha nad Željom u Sarajevu, odnosno Goraždem nad Zrinjskim u Mostaru. Sada je eto ona vjerovatno "kriva" za večerašnje rezultate i jedino "njene pare niko neće", sreća pa onomad izgubi u Derventi, tek bi onda žrtva bila kriva.
(Zajednički ručak, dva službena predstavnika kluba sa 25-članom ekipom BH TV i uprave Dervente, gdje se insistiralo da se u prenosu navedu dobri i prijateljski odnosi, što je i učinjeno, dotični prevede u neostvarenu kupoprodaju nečeg od nekog)?
Koliko su iskreni i dobri ti odnosi, vidjeli smo sinoć.
Da ipak nije sve tako crno sa moralnog aspekta u BH rukometu, dokazuju rijetki primjeri kao što su braća Konjičanin ili RK Maglaj...Generalno, sve ovo je nažalost potpuno tru(h)lo, ponoviću dotakli smo moralno dno i bez radikalnih rezova koje u biti nema ko poduzeti, ne možemo i nećemo naprijed. Drugim riječima ili prihvati matricu ponašanja i prilagodi se ili odstupi.
To je nažalost naša rukometna realnost.

BROJ1
Kontakt:

Post Postao/la BROJ1 » 20 apr 2016, 10:46

Odnosi dva kluba su na jako dobrom nivou...Pare su nudjene i tačka ko Mont Everest....Imali ste veliku priliku da lagano dobijete utakmicu, niste....ko vanm je kriv...Sam kritikujem rad jer poslije ce da bude potop, nema domace djece...Liga je odron i svi se slažemoKo to još gleda....Skoro niko...Na dobitku sudije i metuzalemi od igraca koji uzimaju zadnju marku od klubova...Nema potrebe za vrijedjanjem. U malim gradovima svako svakog zna i nit sam ja bilo kakva zvijezda ni as vec samo bivsi igrac kluba koji nosi ime grada u kojem živim i koji volim...Snaga argumenata a ne snaga jakih rijeci i ulicarskog žargona...Niko ne piše postove nit ko prati, skoro sve zamrlo, nažalost nas zaljubljenika u sport, rukomet posebno stanje je takvo kakvo je....Nadati se da ce biti bolje i da naše mlade selekcije nece biti kanta za napucavanje, to je dokaz rada u klubovima a mi se bakcemo ko ce ispasti....Maksimalno 10 klubova liga i cao...Ko ima koju marku nek igra poluprofesionalnu ligu, ostali amatersku i nek stvaraju igrace...

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 20 apr 2016, 11:32

Mislim da bi Krajina izborila ostanak ili makar bila blizu ostanka da je liga i da su pravila biranja sudija a i same sudije normalnije i postenije.Ipak sa svim pobjedama i samo sa jednim porazom usli su u Premijerligu.Stvara se osjecaj jedne anarhije u savezu sto se reflektiralo i na samu ligu i same klubove.Stvar da ispada 5 klubova dodatno komplicira stvari.Treba uzeti i slucaj Igmana u obzir i da li ce u buducnosti jos "Igmana" biti.Mozda se je mogao napraviti kakav playoff izmedju ekipa iz Prvih liga i 12. i 13. ekipe u Premijerligi sto bi bio neki kompromis.Sama anarhicnost saveza i "sumnjivo" sudjenje dovode do misljenja da je svako iznenadjenje kupovina ili namjestaljka a ne uzimaju se u obzir i drugi parametri .Recimo u utakmici Krajina Izvidjac su 2 bitna parametra motiv igraca i predjeni put koji iscrpi svaku ekipu.To ceka i Vogoscu.Takodjer te ekipe trebaju da misle o tome da ce se igrati grubo i da riskiraju nepotrebne povrede.

mag
Kontakt:

Post Postao/la mag » 20 apr 2016, 12:14

Krivci za ovo sranje nisu ljudi koji rade u klubovima. Ima ih svakakvih, pravih entuzijasta i običnih pijačara... i uvijek ih je bilo.
Ovo je prvenstveno proizvod katastrofalnog (ne)rada saveza i šup... od sudija, kontrolora, komesara i ostalih uhljebljenih "stručnjaka".

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 20 apr 2016, 13:09

Ceka nas jos dosta kuhinje oko saveza, obzirom da niko iz RS nece uci u Premijer ligu, to bi bilo odlično za sljedecu sezonu ( 16 klubova - 5 koji ispadaju + 2 ekipe koje ulaze iz federalnih liga + Borac = 14 ) i ne smije se radit nista drugo, tj. ne smijemo dozvoliti dalju anarhiju i kuhinje da ostane neko od ovih 5 ekipa koje ispadaju, treba se drzati odluke, pa sljedece sezone jos 5 da ispada, 3 da udju i ponovo smo na broju 12 ekipa u ligi kao i kada nam je liga najjaca bila, jedino tako ce biti bolje, a ako neko pokusa nece zavrzlame, svi ustat protiv toga, i da se ne ponovi ono sto Zvjezdana kao komesar RS lige radi zadnjih godina, ne dozvoliti nikom nista, i jednom za sva vremena ukinuti tu korupciju, koja je danas i vise nego očita i u savezu i u sudijskoj organizaciji i u klubovima, sve to SIPA treba poceti istrazivati i u zatvor poslati clanove saveza kao sto je u fudbalu Munib Usanovic zavrsio sa ostalim!!!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 20 apr 2016, 14:45

Lijepa prva liga jug. Za svoj cejf, bez para, bez ikakvih kuhinja kad se zna ko mora uci i samo skaci :)

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 20 apr 2016, 19:21

Ovu PL stvarno treba skratiti na jedno 10 klubova, ovo je pravi cirkus postao...

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 20 apr 2016, 22:24

merdanovic je napisao/la:Mislim da bi Krajina izborila ostanak ili makar bila blizu ostanka da je liga i da su pravila biranja sudija a i same sudije normalnije i postenije.Ipak sa svim pobjedama i samo sa jednim porazom usli su u Premijerligu.Stvara se osjecaj jedne anarhije u savezu sto se reflektiralo i na samu ligu i same klubove.Stvar da ispada 5 klubova dodatno komplicira stvari.Treba uzeti i slucaj Igmana u obzir i da li ce u buducnosti jos "Igmana" biti.Mozda se je mogao napraviti kakav playoff izmedju ekipa iz Prvih liga i 12. i 13. ekipe u Premijerligi sto bi bio neki kompromis.Sama anarhicnost saveza i "sumnjivo" sudjenje dovode do misljenja da je svako iznenadjenje kupovina ili namjestaljka a ne uzimaju se u obzir i drugi parametri .Recimo u utakmici Krajina Izvidjac su 2 bitna parametra motiv igraca i predjeni put koji iscrpi svaku ekipu.To ceka i Vogoscu.Takodjer te ekipe trebaju da misle o tome da ce se igrati grubo i da riskiraju nepotrebne povrede.
Merdanoviću, podsjećaš me na scenu iz filma "Balkanski špijun", kad Jakovljević (Bora Todorović) kaže Iliji Čvoroviću (Bata Stojiljković): "Gospodine Čvoroviću, ne mogu da verujem da postoje ljudi poput Vas". Hajd živ bio ne vrijeđaj nam inteligenciju i ne piši gluposti. Vjerovatno ste smislili i teoriju umora od puta igrača Vogošće, al ne znam šta ćete za Prijedor...moglo bi Vam i to trebat. Ne znam kako se do sad nisu umarali. Što se tiče igrača Krajine, nema tu ko čestit faul napravit. Tuga, jad i čemer.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 apr 2016, 23:09

Pa napisao je da to ceka i Vogoscu. :lol:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 20 apr 2016, 23:39

Nisam negirao moguce sumnjive radnje jer me bas to ne zanima toliko.Daj Boze kad bi nas rukomet profitirao od ostanka Gračanice,Zrinjskog ili Bosne.Posto sam trenirao taj sport mogu samo reci da u ligi postoji 5 dobrih ekipa a i sam sam iznenadjen (ne)kvalitetom igraca koji igraju u Premijerligi.Moje misljenje je da je Čelik za top 5 i od svih ekipa koje se bore najbolja su.Sve ostalo ukljucujuci i Krajinu su u par grama i ne treba cuditi ako ispanu.To vase potcjenjivanje nema smisla i svi su trebali racunati da ce na kraju prvenstva biti mutnih radnji.Ne znam sta ste drugo ocekivati mogli.Sto se Prijedora tice ne trebas se mnogo brinuti,pobjedice '"krajisko srce" uz gromoglasnu podrsku sa tribina na kojoj nam mogu pozavidjeti sve ekipe u Premijerligi.

Ivan95
Kontakt:

Post Postao/la Ivan95 » 20 apr 2016, 23:45

Tko ostade u ligi? :bih: :bih: :bih:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 apr 2016, 23:55

Ivan95 je napisao/la:Tko ostade u ligi? :bih: :bih: :bih:
ja prije par dana napisa dace ispasti igman ,sloboda,gradačac,krajina i bosna s ,al isao sam po kvaliteti ne uze u obzir dace izvidzac mocni pustiti krajini i Derventa Bosni . sad vjerovatno preostaje borba izmedju celika ,gračanice i bosne jer ocito da cazin nece dobit ce ove posljednje dvije kao i izvidzaca :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

bloger
Kontakt:

Post Postao/la bloger » 21 apr 2016, 00:59

žalosno da ne može biti žalosnije,pratim sve i pokušavam biti realan,i nisam čest gost pisanja kojekakvih komentara,al jedini komentar bi bio BLJAK,na ovaj jad od lige. Zaista žalosno,ako slučajno ovo prvestvo prođe bez pravosuđa i ostalih organa pravde,onda Vam skidam kapu maheri.POZZZ

Ivan95
Kontakt:

Post Postao/la Ivan95 » 21 apr 2016, 07:38

Izvidjac ne izvidzac

handballspieler
Kontakt:

Post Postao/la handballspieler » 21 apr 2016, 11:39

Ljubuški Cazin 370 kilom.
Ljubuški Derventa 350 km
Ljubuški Gradačac 350 km
Ljubuški Prijedor 340 km
Ljubuški Gračanica 330 km
Ljubuški Živinice 310 km... Sve nabrojane gradovi/ekipe u koje je putovao Izviđač ih je glat pobijedio a razlika u kilometrima je 30-40 kilometara.A sve ove ekipe su i bolje od Cazina,tako da mi o umoru ne pričajte ništa.
A u sportu je sve moguće i RK Zagreb dodje u 1/4 finale. S druge strane je jasno kao dan da ekipe Maglaja,Izvidjača i Vogošće će odmarati ekipe do play off-a.Meni samo nije jasno kako Bosna pobijedi Derventu ??? Ako je neko gledao ili ima snimak volio bi da i to postavi pa da se pogleda.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 apr 2016, 16:29

Ivan95 je napisao/la:Izvidjac ne izvidzac
ok ,mocni izvidjac izgubio u Cazinu 9 razlike :crazy: :facepalm: :silent: :silent: sta reci ?

Derventa
Kontakt:

Post Postao/la Derventa » 22 apr 2016, 08:14

Gledao sam utakmicu Derventa-Bosna, nazalost...Ekipa Dervente jedva ceka da se liga zavrsi, igraci, iako najbolje i najredovnije placeni u ligi motiva ni grama, igre nigdje! Mislim da bi se trebalo zahvaliti pojedinim igracima za uradjenom do sada i na njihova mjesta dovesti igrace koji ce za te pare, pa cak i manje gristi na terenu! Ekipa Bosne je vodila od samog pocetka, bila i vise nego motivisana, svaki gol proslavljali kao da je kraj...Sredinom drugog poluvremena ekipa Dervente pocinje igrati odbranu, moram reci da je golman Starcevic bio katastrofalan, i tada dolaze do nerjesenog rezultata ali, iskreno, sa onim sudijskim parom, koji je najgori u ligi, nisu imali sanse! Slozio bi se sa vecinom da nam je liga dno dna, cirkus od lige, da se igra samo radi ljudi u savezu i sudija, koji su, cast izuzecima, vise nego katastrofalni... Onaj debeli, ako se ne varam Lipovac ili kako vec, hodati po zemlji ne moze, kad covjek ne umre na terenu, disati ne moze, siri ruke, hvata vazduh...haos!

Derventa
Kontakt:

Post Postao/la Derventa » 22 apr 2016, 08:28

Moram se jos malo nadovezati na ljude iz saveza! Placa se koatizacija, registracija i sta sve ne a klubovi od toga nemaju ama bas nista! Kad je koji klub dobio loptu od saveza, kad je koji seminar savez organizovao sem cirkusa koji rade pri kraju svake sezone... Ako se ne varam prije pocetka ove a vjerujem i svake predhodne sezone, ne zna se raspored do samog pocetka prvenstva, propozicije takmicenja se ne postuju... Ako oni za sve ove godine koliko su u savezu nisu mogli, znali, naci barem jednog sponzora za ligu onda su za civiluka! Uzecu za primjer fudbal! Cak i u prvoj ligi RS-a svaki klub prije pocetka lige dobije garnituru lopti i ne znam ni ja sta jos od saveza a nasi klubovi od naseg "saveza" dobiju maunu!!! Nadam se da u ovoj nasoj zemlji ima ljudi koji ce smoci snage i poslati ove nase komedijase tamo gdje im je mjesto!

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.