Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ovisnik
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la ovisnik » 26 sep 2025, 14:11

Po karkateristikama najbliži Baljiću i on je imao top u nozi i solidnu tehniku.Fali brzine i defenizvne kvalitete, brzinu ne može popraviti, defanzivu može, potencijal za ligu petice, za neku vrhunsku karijeru tipa Salihamidžić, Džeko, Pjanić, malo vjerovatno.

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 26 sep 2025, 14:28

Konzerva je napisao/la:
26 sep 2025, 10:15
evo prodora i dirblinga i suteva jucer

odavno ovakvog igraca nismo imali
Napokon smo docekali moderno krilo. Kako pratim repku uvijek nam je falio ovakav igrac. On uz Kolasinca i Dedica mora biti prvi na papiru u pocetnom sastavu. :yawn:

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 26 sep 2025, 15:08

ovisnik je napisao/la:
26 sep 2025, 14:11
Po karkateristikama najbliži Baljiću i on je imao top u nozi i solidnu tehniku.Fali brzine i defenizvne kvalitete, brzinu ne može popraviti, defanzivu može, potencijal za ligu petice, za neku vrhunsku karijeru tipa Salihamidžić, Džeko, Pjanić, malo vjerovatno.
Sta to gledas bog ti pamet dao. Pa momak SE sheba trceci u defanzivu Ali moze jos bolje. Citanje igre mu je vrh lopta uvijek njemu dodze nekako. Nije brz? Nije svako mbappe Ali Ako nevidis ubrzanje u malom prostoru, brzu promjenu pravca, trzaje tijelom itd onda si slijep. Ovo je dijete od 18 godina. Brzina SE moze poboljsati isto, ne previse Ali moze.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 sep 2025, 16:53

Po karakteristikama ne podsjeća niti na jednog našeg igrača jer mi ovakvo krilo nismo imali.… možda donekle na Hajrovica (glupo i porediti jer je u reprezentativnim okvirima nebitan lik - onaj gol Slovačkoj čuva spomen na njega) jer je okomit, voli osutat i ne vidi ništa oko sebe uslovno rečeno, ali se nadam da će za razliku od ovoga, Kerim ipak ostati “prizeman”, vrijedno raditi i napredovati da najvećih klubova, i sto je najvažnije - trajati.

Sto se tiče sinosnje partije, dobro je krenuo s onim prodorom kroz sredinu ali na kraju mu izblokirase šut, potom i onaj šut lijevom iz veoma teške pozicije je pozitivan. Ali onda je počeo da kenja i pravi nemoguce poteze i šutira iz nemogućih pozicija.
Ne treba mu da nervira saigrace. Može biti i da trener kaže da šutira jer ima dobar šut, ali to ne znaci da šutira iz svake pozicije i upropasti potencijalno dobre akcije, napade.
Defanzivno uopće nije bio los.
Porto je ipak jača i ozbiljnija ekipa i to su na kraju i pokazali.
Sreća u nesreći je sto Salzburg ima još nekoliko sebičnih pojedinaca koji pokušavaju nešto sami pa Kerim nije jedini.
Ovakvi protivnici i utakmice će mu dobro doći. Pamet u glavu.
S ovakvim igračem smo svi vise optimisti pred gostovanje na Kipru.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 sep 2025, 17:13

hurem je napisao/la:
26 sep 2025, 16:53
Po karakteristikama ne podsjeća niti na jednog našeg igrača jer mi ovakvo krilo nismo imali.… možda donekle na Hajrovica (glupo i porediti jer je u reprezentativnim okvirima nebitan lik - onaj gol Slovačkoj čuva spomen na njega) jer je okomit, voli osutat i ne vidi ništa oko sebe uslovno rečeno, ali se nadam da će za razliku od ovoga, Kerim ipak ostati “prizeman”, vrijedno raditi i napredovati da najvećih klubova, i sto je najvažnije - trajati.

Sto se tiče sinosnje partije, dobro je krenuo s onim prodorom kroz sredinu ali na kraju mu izblokirase šut, potom i onaj šut lijevom iz veoma teške pozicije je pozitivan. Ali onda je počeo da kenja i pravi nemoguce poteze i šutira iz nemogućih pozicija.
Ne treba mu da nervira saigrace. Može biti i da trener kaže da šutira jer ima dobar šut, ali to ne znaci da šutira iz svake pozicije i upropasti potencijalno dobre akcije, napade.
Sreća u nesreći je sto Salzburg ima još nekoliko sebičnih pojedinaca koji pokušavaju nešto sami pa Kerim nije jedini.
+1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 26 sep 2025, 17:54

Kerim sa 18g je trenutno nas najbolji spic,za par godina siguran sam da ce igrat u ligi 5,najvjerovatnije da ce ga vec u sljedecoj sezoni vratit u Bayer jer koiko znam takav ima ugovor,i nije mi jasno ove neke kritike,istina da ga nije htio sut protiv Porta ali decko pokazuje kvalitet koji ce sa 20 i nesto godina sve ovo sto sada radi radit savrsenije sto znaci da ce biti top igrac i sigurno da ce igrat u velikom klubu,a najgluplje mi je kada ga porede sa Esmirom koji ima 20g i koji nije ni blizu Kerima,jedino je bolji u proturanju lopte kroz noge a ostalo neuporedivo.Po mojem skromnom misljenju Vasilj,Dedic,Memic,Muharemovic,Kerim,Demirovic su sigurni starteri reprezentacije,ostali su svi zamjenjivi.Esmir prvo mora postat starter u PSV onda se moze pricat o njemu a ovako decko je rezrva u svom klubu tako treba i u reprezentaciji,a jos nam fali Ahmedhodzic koji bi isto bio starter i Kospo mora biti pozivan svaki put medju 24 igraca jer decko ce sigurn biti veliki igrac

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 26 sep 2025, 20:41

Roki50 je napisao/la:
26 sep 2025, 17:54
Kerim sa 18g je trenutno nas najbolji spic
Tu sam te prestao čitati. On je špic koliko sam ja Mađar.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 26 sep 2025, 22:32

hurem je napisao/la:
26 sep 2025, 16:53

Posebice u zadnjih deset minuta ako mu Sergej da šansu :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: GG3, Proximic i 9 gostiju.