Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

signalidunapark
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la signalidunapark » 02 apr 2026, 18:52

Kao što sam imao osjećaj da ćemo izbaciti Talijane, tako i sad imam osjećaj da ćemo pobijediti Kanađane, i to lakše od očekivanog.
Oni fantaziraju da su neki faktor, i imaju tu auru domaćina, ali mislim da će ozbiljno dobiti po p. od nas.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 02 apr 2026, 19:02

Iz perspektive samog protivnika u daljoj rundi SPa, vjerovatno je najbolje da budemo drugi. Ako sve bude ocekivano, tamo bi trebala biti Juzna Koreja, eventualno Ceska. Ako bi bili treci u grupi i prosli dalje kao jedna od 8 najboljih treceplasiranih, tamo nas skoro 100% ceka Turska, sto uopste nije lagan protivnik. U varijanti ako budemo kojim slucajem prvi, vjerovatno Alzir bi nas cekao, koji je mozda nesto malo slabiji od Turske ali isto tako nezgodan protivnik.

Naravbo, treba prvo obezbijediti plasman dalje, nece biti lako ali treba biti posten i reci da postoje fine sanse da idemo dalje. Opet smo dobili OK grupu, nema neke top svjetske reprezentacije i sa svima se mozemo nositi.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 02 apr 2026, 19:03

E ako ce Bosnu i Svicarsku gledati 70 hiljada ljudi onda ce ovaj Mundijal biti spektakl :mrgreen:

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 02 apr 2026, 19:06

Muumii je napisao/la:
02 apr 2026, 18:34
totasef1 je napisao/la:
02 apr 2026, 18:00
Moja predvidjanja grupe :
Canada - BiH 1 :1
Switzerland - Qatar 2:0

Canada - Qatar 0:0
Switzerland - BiH 2:1

Qatar - BiH 1:2
Canada - Switzerland 1:0

Switzerland 6
Canada 5
BiH 4
Qatar 1

Prolazimo dalje kao jedna od treceplasiranih ekipa.
Prolazimo sa tri pobjede dalje !!!
Ma osvajamo Mumi. :yawn:

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 02 apr 2026, 19:07

Pobjede protiv Kanade i Katara i remi s Švicarskom za prvo mjesto u grupi... citirajte me u junu.
#CarsijaOdjebi

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 02 apr 2026, 19:09

AhmedNurudin je napisao/la:
02 apr 2026, 18:18
totasef1 je napisao/la:
02 apr 2026, 18:00
Moja predvidjanja grupe :
Canada - BiH 1 :1
Switzerland - Qatar 2:0

Canada - Qatar 0:0
Switzerland - BiH 2:1

Qatar - BiH 1:2
Canada - Switzerland 1:0

Switzerland 6
Canada 5
BiH 4
Qatar 1

Prolazimo dalje kao jedna od treceplasiranih ekipa.
Ako ostanemo na ovom nivou i na okupu bez povreda pobjede protiv Kanade i Katara realno nisu upitne.
Ako Tahirović i Šunjić budu u prvih 11,ništa nije sigurno...Nadam se da tu egzibiciju necemo vise nikad gledati.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 apr 2026, 19:11

Al ljudi koji stavljaju Kanadu ispred nas na tabeli. :rol:
Ako budemo kompletni, raskovat cemo ih jbt.

Jedino je problem sto su domacini, pa da tu ne bude necega. Ako gledamo samo ekipe, 100% smo bolji od njih.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 apr 2026, 19:13

dinoze je napisao/la:
02 apr 2026, 18:44
invincible1921 je napisao/la:
02 apr 2026, 18:32
dinoze je napisao/la:
02 apr 2026, 18:29
Prema fifa renkingu svi iz nase SP grupe su bolji od nas.
Svica 19, Kanada 31, Katar 55 mjesto.
Ja i ? :D

Nabroj mi te zvijezda katara? :D
Pa tako mozes pitati i kanadzane da ti nabroje zvijezde BiH, niko ih ne bi znao.
A pogledaj Kanadski tim na transfermarktu pa ces vidjeti da to nije odvrni zavrni.

Evo provjerio sam, super sprinter iz Bayerna Alphnso Davies im se vraca u ekipu poslije povrede vec sredinom aprila. Sam on kosta 40 miliona, imaju napadaca iz Juventusa 35 miliona, Muharemovicev suigrac iz odbrane 20 miliona.
Pregledao samo im utakmice ove sto su igrali od septembra prosle godine, jako brzo igraju, ubili su i oni Rumuniju 2:0 krajem prosle godine.
cijene na tranafermarktu ti ne znače ništa. OK, mozes koristit kao neku okvirnu vodilju o individualnom kvalitetu igrača ali ti nista ne govori o zajedničkoj igri ekipe. Isto kao sto ti fifa ranking ne govori nista o rezultatu. Italiju, koja vrijedi preko 500 miliona, rangirana broj 13 u svijetu, na koju je kvota 1.50, izbacimo mi sa nasom ekipom koja vrijedi jedno max 100 miliona mjesto i koja je 71. u svijetu. Postoje ekipe gdje u timu svi dižu jedni druge i kao kolektiv nadmašuju ono što na prvu ruku očekuješ kad gledaš pojedinačno vrijednosti igrača. Najprostiji primjer ti je eto Bodo/Glimt u ligi prvaka ove sezone. A i mi smo primjer toga.

Mi smo bili mnogo skuplji 2014-17 nego sad i bili smo na vrhuncu 13. na svijetu pa šta smo napravili nakon onog svjetskog? A evo Katić koji sa 29 godina igra u 2. Bundesligi i vjerovatno neće pravit neki puno bolji transfer nama igra ko Rio Ferdinand zadnje dvije utakmice.

Taj njihov napadač David je došao ove sezone u Juve i daleko je od nekog golgetera zasad. Opet ne treba ništa na osnovu toga zaključivat, može on nama i 3 gola uvalit možda, ali jedini među kanadskim igračima koji je potvrđena klasa i ime je Davies iz Bayerna koji je isto sklon povredama.

Isto ko sto je kod nas Dzeko jedino pravo ime.

Uglavnom, o ekipi se treba sudit po tome kako igraju skupa i kakve rezultate postižu. Kanada nije za bacit svakako ali te cijene igrača nisu neko mjerilo.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 02 apr 2026, 19:20

Hajde i prolaz se moze halaliti ali treba ostati prirbran nakon ovog prvenstva da kako treba započnemo ovalifikacije za EURO.

Tu su očekivanja i top je lokakacija ( Engleska, Škotska, Wales).

Ne smijemo dopustiti rasipanje i urušavanje morala kao 2014-e.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 02 apr 2026, 19:21

viKK je napisao/la:
02 apr 2026, 19:13
dinoze je napisao/la:

Pa tako mozes pitati i kanadzane da ti nabroje zvijezde BiH, niko ih ne bi znao.
A pogledaj Kanadski tim na transfermarktu pa ces vidjeti da to nije odvrni zavrni.

Evo provjerio sam, super sprinter iz Bayerna Alphnso Davies im se vraca u ekipu poslije povrede vec sredinom aprila. Sam on kosta 40 miliona, imaju napadaca iz Juventusa 35 miliona, Muharemovicev suigrac iz odbrane 20 miliona.
Pregledao samo im utakmice ove sto su igrali od septembra prosle godine, jako brzo igraju, ubili su i oni Rumuniju 2:0 krajem prosle godine.
cijene na tranafermarktu ti ne znače ništa. OK, mozes koristit kao neku okvirnu vodilju o individualnom kvalitetu igrača ali ti nista ne govori o zajedničkoj igri ekipe. Isto kao sto ti fifa ranking ne govori nista o rezultatu. Italiju, koja vrijedi preko 500 miliona, rangirana broj 13 u svijetu, na koju je kvota 1.50, izbacimo mi sa nasom ekipom koja vrijedi jedno max 100 miliona mjesto i koja je 71. u svijetu. Postoje ekipe gdje u timu svi dižu jedni druge i kao kolektiv nadmašuju ono što na prvu ruku očekuješ kad gledaš pojedinačno vrijednosti igrača. Najprostiji primjer ti je eto Bodo/Glimt u ligi prvaka ove sezone. A i mi smo primjer toga.

Mi smo bili mnogo skuplji 2014-17 nego sad i bili smo na vrhuncu 13. na svijetu pa šta smo napravili nakon onog svjetskog? A evo Katić koji sa 29 godina igra u 2. Bundesligi i vjerovatno neće pravit neki puno bolji transfer nama igra ko Rio Ferdinand zadnje dvije utakmice.

Taj njihov napadač David je došao ove sezone u Juve i daleko je od nekog golgetera zasad. Opet ne treba ništa na osnovu toga zaključivat, može on nama i 3 gola uvalit možda, ali jedini među kanadskim igračima koji je potvrđena klasa i ime je Davies iz Bayerna koji je isto sklon povredama.

Isto ko sto je kod nas Dzeko jedino pravo ime.

Uglavnom, o ekipi se treba sudit po tome kako igraju skupa i kakve rezultate postižu. Kanada nije za bacit svakako ali te cijene igrača nisu neko mjerilo.
Slazem se, htio sam da kazem da nisu oni kako raja ovdje pise lako cemo do pobjede.
Ove zadnje utakmice sto sam gledao na youtube vidi se da nisu levati

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 apr 2026, 19:29

dinoze je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
02 apr 2026, 18:29
Prema fifa renkingu svi iz nase SP grupe su bolji od nas.
Svica 19, Kanada 31, Katar 55 mjesto.

Znam ja vrlo dobro ko su Davis i David...imaju i onog iz Uniona nez igral za rep uvijek..Promis...pitam te za Katar?

Tako je ovdje raja pisala i za rumune a nisu znali dvojicu nabrojat..mislili jos mutu igra..
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 02 apr 2026, 19:30, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 apr 2026, 19:30

Shevko je napisao/la:
02 apr 2026, 19:20
Hajde i prolaz se moze halaliti ali treba ostati prirbran nakon ovog prvenstva da kako treba započnemo ovalifikacije za EURO.

Tu su očekivanja i top je lokakacija ( Engleska, Škotska, Wales).

Ne smijemo dopustiti rasipanje i urušavanje morala kao 2014-e.
Na ovom se treba počet radit ODMAH!!!
Pad, ko onaj nakon 2014. ne smije se dogodit. NE SMIJE!

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 02 apr 2026, 19:34

DamirT je napisao/la:
02 apr 2026, 19:11

Jedino je problem sto su domacini, pa da tu ne bude necega. Ako gledamo samo ekipe, 100% smo bolji od njih.
Pa ekipa koja pobijedi Rumuniju,Ukrajinu,USA,Wales..a ne izgubi od Meksika,Kolumbije,Ekvadora se ne smije potcijeniti...
Ekipa koja je igrala polufinale Copa America protiv Argentine i završila u grupi ispred Čilea i Perua nije za šprdanje i priču kako ćemo ih raskovat..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 02 apr 2026, 19:40

rishovski je napisao/la:
02 apr 2026, 19:34
DamirT je napisao/la:

Pa ekipa koja pobijedi Rumuniju,Ukrajinu,USA,Wales..a ne izgubi od Meksika,Kolumbije,Ekvadora se ne smije potcijeniti...
Ekipa koja je igrala polufinale Copa America protiv Argentine i završila u grupi ispred Čilea i Perua nije za šprdanje i priču kako ćemo ih raskovat..
Nije ni ekipa koja dobije Rumuniju, Vels, Italiju i remizira sa Austrijom protiv njihovog gegenpresa i Ragnicka koji je trenerski mag bas za šalu. Prosle generacije su se bojala za njih je i Gibraltar bila utakmica u kojoj nisu mogli obećati pobjedu ovo je nesto novo i vrijeme je da se navikavamo na velika takmicenja ovo je takva generacija mzd necemo osvajati medalja mozda I nekada osvojimo neku ali se sigurno nećemo predati pa makar da protiv nas stoji i najbolja ekipa ikada od samih legendi sastavljena, a kad se boris onda te i Bog pogleda.
#CarsijaOdjebi

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 02 apr 2026, 19:40

BosPos je napisao/la:
02 apr 2026, 16:54
Shevko je napisao/la:
02 apr 2026, 14:28
SanaBosna je napisao/la:
02 apr 2026, 14:02
slika
Gdje su bas ovu sliku nasli i objavili
a sta hocete, osoba je srbin i eto. Etnicka pripadnost je redukcija na kulturoloski sloj i mnogi u drzavi ne mogu zamisliti nista iznad toga. Imamo redukciju i na nivou religije i plemena jos.
Ma Rumuni i dalje pjene. Koga boli briga ako se momak izjasnjava kao Srbin. Ne znaci da ne voli BiH. A imate klip na yt od avaza neobjavljeni snimci dje Jovo pjeva Jedna si jedina i Volim ljiljane sa saigracima. Ponos kad vidis da disu jedan za drugog.
Ja se nadam da je ovo slika kad je zabio hattrick..
Zadnja izmjena: Micron, dana/u 02 apr 2026, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 apr 2026, 19:40

Pa sta je ovo ljudi, ne mogu da vjerujem sta citam. O cemu vi diskutujete, analizirate protivnike i potencijalni rasplet. Analiziramo SP. Pricamo o SP. I dalje ne vjerujem. Mislio sam da ovo vise necu docekati. Volim vas. Kanadu i Katar mlatimo. Kakva Kanada. Svici otkidamo bod. Idemo ko prvi u grupi.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

modrica
Kontakt:

Post Postao/la modrica » 02 apr 2026, 19:43

Halal olsun...
Za nepovjerovat.Ja 2 account-a,sin 2 account-a..kćerka...Od juče bukvalno ne dižemo glave sa telefona i kompjutera a da nismo bili ni blizu bili ijednoj karti,ni skupoj,ni jeftinoj.Nevjerovatno.
Zbog prilično banalnog razloga nećemo u USA jer ne možemo kupiti karte za tekme.Frustrirajuće na kvadrat.
Ne znam kome prije da se zahvalim,našem savezu ili FIFi.
Eto..istreso se i odo leć.Ne mogu više.
Za nepovjerovat.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 apr 2026, 19:44

rishovski je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Ali nisu vala ni toliki bauk da po statistikama imaju 90% sansi za prolaz, u odnosu na nasih 50-55%. Na kraju krajeva, jedno su te prijateljske, a drugo takmicarski mecevi. Da ne spominjem da su Cile i Peru zasad najlosije ekipe iz Juzne Amerike.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 02 apr 2026, 19:46

tuzlanskinacin je napisao/la:
02 apr 2026, 19:40
rishovski je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Nije ni ekipa koja dobije Rumuniju, Vels, Italiju i remizira sa Austrijom protiv njihovog gegenpresa i Ragnicka koji je trenerski mag bas za šalu. Prosle generacije su se bojala za njih je i Gibraltar bila utakmica u kojoj nisu mogli obećati pobjedu ovo je nesto novo i vrijeme je da se navikavamo na velika takmicenja ovo je takva generacija mzd necemo osvajati medalja mozda I nekada osvojimo neku ali se sigurno nećemo predati pa makar da protiv nas stoji i najbolja ekipa ikada od samih legendi sastavljena, a kad se boris onda te i Bog pogleda.
Sa novom djecom trebamo mijenjati i nacin razmisljanja, mentalitet je potpuna suprotnost onom u zadnjih 10 godina.
Prestati sa pricom "usrecite ovaj napaceni narod" i gledati naprijed. Nema vise napacenog naroda, proslo je 30 godina od kraja rata. Nikada se ljepse nije zivjelo.
Djeca igraju bez pardona i ne interesuje ih je li na drugoj strani francuska ili lihtenstajn.
Zadnja izmjena: ErosViverosViv, dana/u 02 apr 2026, 19:47, ukupno mijenjano 1 put.

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 02 apr 2026, 19:47

modrica je napisao/la:
02 apr 2026, 19:43
Halal olsun...
Za nepovjerovat.Ja 2 account-a,sin 2 account-a..kćerka...Od juče bukvalno ne dižemo glave sa telefona i kompjutera a da nismo bili ni blizu bili ijednoj karti,ni skupoj,ni jeftinoj.Nevjerovatno.
Zbog prilično banalnog razloga nećemo u USA jer ne možemo kupiti karte za tekme.Frustrirajuće na kvadrat.
Ne znam kome prije da se zahvalim,našem savezu ili FIFi.
Eto..istreso se i odo leć.Ne mogu više.
Za nepovjerovat.
Organizatori su krivi.
Skoro je nemoguce doci do karti koliko su nesposobni

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, Beduin, D97, dubrovnik, Google [Bot], grad-na-rijeci-sani, soccerfan, Zglavkar, zikerrz21 i 78 gostiju.